TWD REVIEW 7x16
TWD REVIEW 7x16 
"The First Day of the Rest of your Life"

Πότε πέρασε κι αυτή η σεζόν; Σα χθες, ήταν που με θυμάμαι να βλέπω το 16ο επεισόδιο της έκτης σεζόν (ένα χρόνο πριν σχεδόν) και να διαμαρτύρομαι που θα πρέπει να περιμένω 7 μήνες για να δω ποιον σκότωσε ο Negan στην πρεμιέρα. Έφτασε και η πρεμιέρα, το mid-season finale και τώρα το season finale και άλλοι 7 μήνες πάλι για να δούμε την δραματική συνέχεια: την αρχή ενός πολέμου! Μία σεζόν που εγώ προσωπικά, θα τη χαρακτήριζα πολύ καλή (φυσικά θα μπορούσε και καλύτερα) και που θα μείνει στην ιστορία εξαιτίας της εισαγωγής ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Rick Grimes, του Negan. Δεν υπήρξε στιγμή που να μην απόλαυσα στο τελευταίο επεισόδιο, ένα επεισόδιο που μου κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο καθ'όλη τη διάρκειά του. Να τονίσουμε ακόμη ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτέλεσε το 99ο της σειράς, και έτσι η πρεμιέρα του 8ου κύκλου θα είναι το 100ό επεισόδιο!

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τη Sasha να βρίσκεται σ'ένα σκοτεινό μέρος και να δείχνει ότι υποφέρει. Έχει στα αυτιά της ακουστικά και ακούει μουσική(!), ενώ έχει κάποια οράματα. Σ'αυτά τα οράματα (flashbacks) η Sasha κοιμάται στον καναπέ και ο Abraham την ξυπνάει για να την ενημερώσει ότι η Maggie χρειάζεται ιατρική φροντίδα, λόγω κάποιας επιπλοκής με την εγκυμοσύνη κι ότι θα τη συνοδεύσει μαζί με τον Rick στο Hilltop, στον dr. Carson. Γυρνάμε, δηλαδή με αναδρομή στο παρελθόν σε εκείνη τη μέρα, το βράδυ της οποίας ο Negan δολοφόνησε τους Abe και Glenn. Η Sasha δείχνει τρομαγμένη και τον παρακαλάει να μην πάει, έχοντας ένα κακό προαίσθημα, κάτι που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα. Του αναφέρει και ένα όνειρο που είδε, στο οποίο πέθανε: πνίγηκε ενώ ήταν μαζί στην παραλία. Ο Abe θα πει στη Sasha ότι δεν του αρέσει η παραλία και σηκώνεται για να φύγει προς το Hilltop.Επιστρέφουμε σε παροντικό χρόνο και πιο συγκεκριμένα εκεί που αφήσαμε τη Sasha στο προηγούμενο επεισόδιο: βρίσκεται ακόμα στο δωμάτιο φυλάκισης και δέχεται την επίσκεψη του Negan, ο οποίος της προσφέρει και ένα creepy αλλά νόστιμο πρωινό! Της λέει, επίσης, ότι θέλει τη βοήθειά της, έτσι ώστε να πάνε όλα κατά βάση σχεδίου και να μη χρειαστεί να πεθάνει ούτε η ίδια ούτε όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στην Alexandria. Φυσικά, όμως θα τιμωρηθεί ένας με θάνατο, για την ανυπακοή που έδειξε ο Rick. Σ'ένα ακόμα flashback η Sasha και η Maggie κάθονται σε ένα λιβάδι και κοιτάζουν κάτι. Η συγκεκριμένη σκηνή μου θύμισε την χρονική περίοδο όταν τους βρήκε ο Aaron και ίσως είναι αυτή ή κάποια άλλη σκηνή που δεν έχουμε δει ποτέ (λόγω του κοντού μαλλιού της Maggie).Στην Alexandria, και πιο συγκεκριμένα στο κελί φυλάκισης που έχτισε ο Morgan, βρίσκεται ο Rick, ο Daryl και οι υπόλοιποι, που ανακρίνουν τον Dwight. O Rick θα τον ρωτήσει γιατί θέλει να τους βοηθήσει κι αυτός θα απαντήσει γιατί θέλει να σκοτώσει τον Negan, κάτι που δε μπορεί να κάνει μόνος του. Η Tara θα πάρει το λόγο και θα του αναφέρει ότι η κοπέλα που σκότωσε ονομαζόταν Denise κι αυτός θα της πει ότι δε στόχευε καν αυτή, όπως είπε και τότε. O Daryl, που ακούει αυτά τα λόγια για δεύτερη φορά, νευριάζει και κολλάει στον τοίχο τον Dwight, απειλώντας τον μ'ένα μαχαίρι. O Dwight θα ζητήσει συγγνώμη και του πει ότι δούλευε για τον Negan για χάρη της Sherry, η οποία έχει εξαφανιστεί. Θέλει να τους βοηθήσει και πιστεύει ότι έτσι μπορούν να σταματήσουν τον Negan. Η Tara θα ζητήσει από τον Daryl να τον σκοτώσει, αλλά αυτός δε θα το κάνει τελικά. Θα τους εκμυστηρευτεί, επιπλέον, ότι ο Negan θα επισκεφτεί την Alexandria την επόμενη μέρα με 3 φορτηγά και περίπου 20 Saviors και μπορεί να τους καθυστερήσει κόβοντας κάποια δέντρα που θα μπλοκάρουν τον δρόμο τους, εξασφαλίζοντας χρόνο για την ομάδα μας να προετοιμαστεί. Έτσι, αν όλα πάνε κατά γράμμα θα μπορέσουν να τους σκοτώσουν και να επιτεθούν και στο Sanctuary. O Dwight θα εγκαταλείψει την Alexandria και ο Daryl υπόσχεται στον Rick ότι θα τον σκοτώσει μετά τη μάχη.


Στο Hilltop, η Maggie είναι έτοιμη να κατέβει στη μάχη με τους πολεμιστές της κοινότητας και να βοηθήσει τον Rick αν κάτι πάει στραβά. Ο Jesus θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με το γεγονός ότι η Maggie θα πάρει αυτήν την απόφαση και όχι ο Gregory, o οποίος απουσιάζει.

Η Carol, από την άλλη, οδηγεί κι αυτή με τη σειρά της κάποιους πολεμιστές από το Kingdom στην Alexandria, έχοντας παρέα τον Ezekiel και τη Shiva. Θα εκπλαγούν από το κλείσιμο του δρόμου με κάτι καρότσια που θα αντικρίσουν, αφού κάτι τέτοιο είχε κάνει και ο Richard (που είναι νεκρός) σε προηγούμενο επεισόδιο. Ο Morgan, που είναι ακόμα συναισθηματικά φορτισμένος, θα εμφανιστεί και θα δώσει όρκο ότι θα σκοτώσει όλους τους Saviors μόνος του! Ο Ezekiel θα τον πείσει εν τέλει να πολεμήσει στο πλευρό του "βασιλιά".Φτάνουν και οι "σκουπιδιάρηδες στην Alexandria με τα οχήματά τους να ξεχωρίζουν, καθώς πέρασαν τις πύλες της κοινότητας με ποδήλατα και σκουπιδιάρικα! Η Jadis θα συναντήσει τον Rick και θα ζητήσει με αγενή τρόπο (μπροστά στη Michonne) να κοιμηθεί με τον Rick μετά τη μάχη. Η αντίδραση του Rick είναι απλά επική και απομακρύνεται διακριτικά από κοντά της! Η Michonne θα βρεθεί λίγο αργότερα σ'ένα ψηλό σημείο (μπαλκόνι) με μία Scavenger, θα της δώσει ένα sniper και κάποιες βασικές οδηγίες. Αυτή απαντά: "Θα νικήσουμε." Daryl, Aaron και Rosita στήνουν τα εκρηκτικά. Ο Negan και...η παρέα του θα σταματήσουν στον δρόμο για να κόψουν τα δέντρα που έριξε ο Dwight εν αγνοία τους, ο οποίος βρίσκεται εκεί μαζί τους. Ο Eugene θα πάρει την πρωτοβουλία να ζητήσει την άδεια από τον Negan, έτσι ώστε να τους μιλήσει αυτός πρώτα όταν φτάσουν και να τους το ζητήσει με καλό τρόπο.


Οι Saviors έφτασαν έξω από τα τείχη της Alexandria και ένας Scavenger δίνει συναγερμό γι'αυτήν την άφιξη. Ο Rick βρίσκεται στο πόστο του πάνω στα τείχη και η Jadis να κρύβεται στα πόδια του. Ο Eugene, με μία ντουντούκα(!) θα προσπαθήσει να πείσει τον Rick να παραδοθεί. Αυτός θα φανεί σκεπτικός και διστακτικός από την προδοσία του Eugene, αλλά θα δώσει το σήμα στη Rosita να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά. Και έτσι θα γίνει, αλλά δε θα υπάρξει καμία έκρηξη! Πριν ο Rick βγάλει το όπλο του, θα σηκωθεί η Jadis και θα τον σημαδέψει με το όπλο της. Όλοι οι υπόλοιποι Scavengers θα στρέψουν τα όπλα τους στους αγαπημένους μας χαρακτήρες. Η προδοσία είναι πλέον γεγονός! Και κάπου εκεί ξεπροβάλλει και ο Negan..


 Αρχίζει κλασσικά να κάνει ψυχολογικό πόλεμο στον Rick, έχοντας για άλλη μία φορά το πάνω χέρι. Θα διατάξει, επίσης, τον Dwight και τον Simon να αποκαλύψουν ένα φέρετρο, στο οποίο μέσα βρίσκεται η Sasha. Για να μην την σκοτώσει θέλει από τον Rick όλα τα όπλα τους, όλη τη λεμονάδα που έχει απομείνει (χαχα!), το τραπέζι του μπιλιάρδου και ένα άτομο που θα διαλέξει ο αρχηγός της Alexandria για την...Lucille! Τότε, ο Rick ζητά από τον Negan να δει τη Sasha και εκείνος ανοίγει το φέρετρο.


Μεταφερόμαστε σε άλλο ένα flashback στην επόμενη σκηνή, όπου η Sasha βρίσκεται στο φέρετρο. Εκεί θα έχει ένα flashback μέσα στο flashback (inception) όπου θα βρίσκεται πάλι με τον Abraham. Ανταλλάσσουν ένα τρυφερό φιλί και της εξηγεί ότι η Maggie κουβαλάει ένα παιδί, που αυτό είναι το μέλλον. Η Sasha θα συμφωνήσει, θα μετανοιώσει γι'αυτά που είπε προηγουμένως και θα ακολουθήσει τον Abe στο καταδικασμένο ταξίδι προς το Hilltop, στο οποίο δε θα φτάσουν ποτέ.. Πίσω, στο Sanctuary και λίγο πριν αποχωρήσουν για την Alexandria, o Eugene θα δώσει στη Sasha ένα ipod με ακουστικά, επειδή το ταξίδι θα διαρκέσει 2 ώρες. Θα μπει στο φέρετρο, με δικιά της επιλογή και ο Negan θα τη συμπαθήσει ακόμα περισσότερο για το πόσο σκληρός χαρακτήρας είναι. Στη συνέχεια, αποκαλύπτεται ότι η Sasha πήρε τελικά το χάπι που της έδωσε ο Eugene κατά τη διάρκεια που αυτή βρισκόταν μέσα στο φέρετρο.


Η επόμενη σκηνή επιστρέφει στο παρόν και συγκεκριμένα πριν τα flashbacks. O Negan ανοίγει το φέρετρο και η Sasha έχει μετατραπεί σε ζόμπι! Η απόπειρα αυτοκτονίας της πέτυχε και το ζόμπι-Sasha ορμάει εναντίον του Negan για να τον δαγκώσει, με αποτέλεσμα να πέφτουν από την πλατφόρμα του φορτηγού. Επικρατεί σύγχυση, την οποία εκμεταλλεύεται ο Carl και ανοίγει πυρά κατά των Scavengers! Μοναδικός Coral! Όλοι οι "Αλεξανδρινοί" θα αρχίζουν να σκοτώνουν όσους "σκουπιδιάρηδες" βρουν μπροστά τους και ανοίγουν πυρά εναντίον των Saviors. Θα τραυματιστούν οι Rosita αλλά και ο Rick, από την Jadis στην προσπάθειά του να διαπραγματευτεί μία καλύτερη συμφωνία μαζί της. Η Sasha-ζόμπι θα βάλει κάτω τον Negan και λίγο πριν τον δαγκώσει, θα επέμβει ένας Savior και θα τον σώσει αλλά θα δαγκωθεί ο ίδιος στο πρόσωπο. Η Michonne θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Scavenger, στην οποία έδωσε το sniper προηγουμένως και θα τις φάει καλά, αφού το πρόσωπό της θα γεμίσει αίματα.Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Rick και η ομάδα του είχαν το πάνω χέρι, θα πιαστούν κάμποσοι αιχμάλωτοι, άλλοι θα πέσουν νεκροί ενώ πατέρας (Rick) και γιος (Carl) θα βρεθούν γονατισμένοι μπροστά στα μάτια του αδυσώπητου Negan. Θα αρχίσει τα αστειάκια πάλι και θα τον ρωτήσει γιατί έκανε συμφωνία μ'αυτούς τους βρωμιάρηδες, αφού είχε ήδη συμφωνία με τους Saviors. Negan και Jadis θα έχουν κάποιες διαφωνίες όσον αφορά τη συμφωνία τους, αφού η Jadis (ΚΛΑΣΣΙΚΑ) θέλει 12 άντρες, ενώ αυτός προτίθεται να της δώσει 10. Τελικά την πείθει απλά μ'ένα βλέμμα μπροστά στον Rick Grimes που σίγουρα θα ένιωσε αμήχανα. Στη συνέχεια, λέει στον Rick ότι αυτό που θα δει θα είναι φριχτό και ότι θα ήταν καλύτερα να είχε πεθάνει. Του λέει, επίσης, ότι συμπαθεί πολύ τον Carl κι ότι άμα είχε γιο θα ήθελε να'ταν σαν αυτόν. Ξαφνικά, ακούγεται μία κραυγή και μία φιγούρα να πέφτει από το μπαλκόνι που βρίσκονταν οι δύο γυναίκες, με τον Carl και τον Rick να κοιτάνε συγκλονισμένοι. Όλα δείχνουν πως είναι η Michonne και ο Negan θα τον πειράξει για άλλη μία φορά.


Ο Negan ανακοινώνει στον Rick ότι θα σκοτώσει τον Carl με τη Lucille και μετά θα του πάρει τα χέρια με το ρόπαλό του! Ο Rick για άλλη μία φορά θα του πει πως θα σκοτώσει τόσο αυτόν όσο και τους Saviors, κάτι που δε θα γίνει ούτε σήμερα ούτε την επόμενη μέρα, όπως του έχει ξαναπεί.  Το τετ α τετ που είχαν οι δύο άντρες στη συγκεκριμένη σκηνή θύμισε πολύ το τετ α τετ που είχαν μετά τη δολοφονία του Glenn. Στη συνέχεια, ο Negan μόνο που δεν έκλαψε απ'τα γέλια, θα σηκωθεί και θα βγάλει το καπέλο του Carl για να του χτυπήσει το κεφάλι. Και εκεί που πάει να κατεβάσει το ρόπαλο στο κεφάλι του μικρού Grimes, εμφανίζεται από το πουθενά η Shiva (!!!) και σκοτώνει έναν Savior. Το Kingdom (Carol, Ezekiel και Morgan) και το Hilltop (Maggie) φτάνουν πάνω στην ώρα και επικρατεί ένας χαμός από τους πυροβολισμούς. Oι Saviors και οι Scavengers πιάνονται απροετοίμαστοι. Ο Rick και ο Carl θα συμμετέχουν κι αυτοί με τη σειρά τους στη μάχη. Οι Saviors τρέπονται σε φυγή και υποχωρούν μετά τις διαταγές του Negan, ο οποίος βλέπει τη Maggie ζωντανή και δε πιστεύει στα μάτια του. Η Shiva θα διπλασιάσει τα θύματά της, πολύ κοντά στον Negan.


Οι Scavengers θα ρίξουν κάτι βόμβες αυτοσχέδιες σαν καπνογόνα και θα εγκαταλείψουν την Alexandria μέσα από τους καπνούς. Ο Negan θα καταφέρει να μπει κι αυτός στο φορτηγό του και θα εγκαταλείψει την Alexandria, δείχνοντας το μεσαίο του δάχτυλο στους κατοίκους της κοινότητας! Απίστευτος! Η πρώτη μάχη έληξε και η νίκη ανήκει στους χαρακτήρες μας! Ο Rick με τον Carl θα ανακαλύψουν ότι δεν ήταν η Michonne αυτή που έπεσε τελικά και θα τη βρουν σοβαρά τραυματισμένη.


Πίσω στο Sanctuary, αποκαλύπτεται το plan B του Negan, το οποίο είναι να αρχίσει πόλεμο ενάντια στον Rick. Θα ρωτήσει ακόμη τον Eugene αν έχει ιδέα για τον θάνατο της Sasha και αυτός θα απαντήσει ότι λογικά πέθανε από έλλειψη οξυγόνου. Ο Negan δε φαίνεται να πιστεύει το ψέμα του Eugene αλλά δε δίνει και πολύ σημασία. Στη συνέχεια, θα βγει σ'ένα μπαλκόνι του Sanctuary και σαν υποψήφιος πρωθυπουργός που κέρδισε τις εκλογές θα εμφανιστεί στους εκατοντάδες Saviors και θα τους ανακοινώσει ότι πρόκειται να πολεμήσουν.


Jesus και Maggie θα βρουν το ζόμπι της Sasha στο δάσος και θα το σκοτώσει η δεύτερη με δάκρυα στα μάτια της. Στην Alexandria γίνεται η κηδεία της, ο Aaron δίνει ένα μήλο στον Jerry, η Carol κάθεται μαζί με τον Morgan ενώ ο Daryl θα βρει ένα αγαλματίδιο του Dwight, το οποίο γράφει "Didn't know". O Dwight δικαιολογείται για την προδοσία των "σκουπιδιάρηδων" και η χημεία αυτών των δύο χαρακτήρων με εντυπωσιάζει όλο και πιο πολύ. Αλλά κάτι τέτοιο θα αναλύσουμε άλλη φορά. Rosita και Michonne αναρρώνουν με την συντροφιά της Tara και του Rick αντίστοιχα. Ezekiel, Rick και Maggie θα βγάλουν έναν λόγο στους ανθρώπους τους ως ηγετικές μορφές που είναι για την κάθε κοινότητα, ενώ ένα ακόμα flashback θα μας αποκαλύψει ότι η Sasha και η Maggie κοιτούσαν το ηλιοβασίλεμα (ή την ανατολή) στο χωράφι και χαμογελούν. Η τελευταία σκηνή θα εστιάσει στο ρολόι του Glenn, το οποίο του το έδωσε ο Hershel και το οποίο βρίσκεται στο χέρι της Maggie.R.I.P Sasha Williams

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. Όσο κακή ήταν αυτή η σεζόν (ναι, ήταν τραγική πρέπει να το παραδεχτείτε), άλλο τόσο καλό ήταν το επεισόδιο. Άνετα στο Top 5 της σειράς. Από δω και πέρα, πρέπει η σειρά να βρει τρόπο να κερδίσει πάλι όσους fans έχασε όλα αυτά τα χρόνια. Μετά από ένα απαράδεκτο περσινό cliffhanger, περίμενα ότι ο 7ος κύκλος θα μας αποζημιώσει. Αντ'αυτού, είδαμε μια σεζόν υπερβολικά αργή, με 3 επεισόδια που χωρούσαν άνετα σε 1, με πολλά απαράδεκτα filler, και τελικά άξιζαν μόνο 2 επεισόδια, το πρώτο και το τελευταίο. Στο imdb οι κριτικές έχουν κατρακυλήσει, επεισόδια πάνω από 8 δύσκολα βρίσκεις και όλο αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν επιταχύνουν το στόρυ και μικρύνουν τα επεισόδια κάθε κύκλο. 16 είναι πολλά και μερικές φορές αναγκάζονται να χώνουν ένα σωρό filler για να τους βγει το στόρυ. 12 πιστεύω θα ήταν ο ιδανικός αριθμός. Εγώ είμαι μεγάλος fan, δεν πρόκειται να σταματήσω να το βλέπω. Αλλά μια σειρά για να είναι πετυχημένη, πρέπει να μπορεί να τους προσελκύει όλους, ακόμα και αυτούς που δεν τους τρελαίνει τόσο. Ξέρω πολλά άτομα που την παράτησαν ή που το βλέπουν μόνο και μόνο από αγγαρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα απο μενα,Τελος λοιπον ενος κυκλου με 2 επεισοδια WD και αλλα 14...απο Λαμψη του Φωσκολου ως Τολμη και Γοητεια.Απαραδεκτος κυκλος,αργος με αγαπες και λουλουδια σκηνες για αλλου τυπου σειρες.Ακομη και το σημερινο επεισοδιο τελειο δεν το λες.Απλα με τοση μετριοτητα που εχουμε δει εκανε καποια διαφορ.Κατατ την αποψη μου η σκηνη της μαχης δεν μπορει να θεωρηθει εντελως πετυχημενη.Ξεκιναει αι νω ειμαστε ολοι σιγουροι οτι η παρεα του Ρικ εει το πω χερι ξφνικα νομιζω οτι κοιμηθηκα εχασα 2-3 σκηνες αφου αυτοματως τους δειχνει ολους αιχμαλωρους χωρις να δειχνει τι μεσολαβει.Μετα αομολογω οτι εγινε αρκετα καλυτερο αφου απ την εμφανιση της shiva και μετα ειδμε επιτελους το walking dead που αγαπησαμε.Κλεινω με μια ευχη ο καινουριος κυκλος να ναι οριτζιναλ wd και οχι καχεκτυπο,διαφορετικα απο μενα delete...Καλο Πασχα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.