6 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να δεις το FearTWD

Και ενώ ο καιρός πλησιάζει για την πρεμιέρα της 3ης season του Fear The Walking Dead αρκετοί είναι αυτοί που αγνοούν την ύπαρξη της αδελφικής σειράς του The Walking Dead . Πριν αρχίσουμε να σας λέμε λόγους για τους οποίους έως Fan του Franchise θα πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στο Fear πάμε να κάνουμε μία μικρή παρουσίαση χωρίς Spoiler στην σειρά .
Το Fear The Walking Dead είναι το μικρότερο αδερφάκι του The Walking Dead . Τα γεγονότα που μας παρουσιάζει διαδραματίζονται στο ίδιο σύμπαν ωστόσο σε διαφορετική περιοχή και χρονική στιγμή . Ενώ στην μητρική σειρά έχουμε φτάσει μερικά χρόνια μετά την αποκάλυψη στο Fear βλέπουμε τα γεγονότα από την αρχή. Η πρώτη season αποτελείται από 6 επεισόδια και διαδραματίζεται στο Los Angeles , ενώ η δεύτερη με 15 επεισόδια διαδραματίζεται στο Μεξικό ! Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικούς​ από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δείτε το Fear λίγο πριν την πρεμιέρα της 3ης του Season .
1 .Οι χαρακτήρες !Σίγουρα οι χαρακτήρες του Universe του The Walking Dead είναι αγαπητοί σε όλους μας, έτσι και το Fear με την σειρά του έχει παρουσιάσει μερικούς πραγματικά ενδιαφέρον και περίπλοκους χαρακτήρες . Το ενδιαφέρον κομμάτι εδώ είναι ότι οι χαρακτήρες του Fear είναι πραγματικοί επιζώντες με τους οποίους μπορείς να ταυτιστείς πολύ εύκολα . Όλοι οι χαρακτήρες του Fear είναι καθημερινοί άνθρωποι σαν εμάς με καμία εκπαίδευση σε καταστάσεις σαν και αυτές ή γενικά σε καταστάσεις που απαιτούν κάποιες παραπάνω δεξιότητες (πχ δεν έχουμε προταγωνιστή αστυνόμο αλλα καθηγητές) . Οι πρωταγωνιστές μας είναι καθηγητές στο επάγγελμα και προσπαθούν να φτιάξουν μια οικογένεια όταν η αποκάλυψη ξεκινάει . Και οι δύο έχουν πρόβλημα με τις οικογένειες τους από τους προηγούμενους γάμους τους καθώς και οι δύο έχουν παιδιά με τα οποία δεν τα πάνε και πολύ καλά . Η Madison έχει χάσει τον πρώτο της σύζυγο και μόνη της μεγαλώνει τα δύο της παιδιά . Ωστόσο ο μεγαλύτερος της γιος είναι εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες κάτι που θα τους φέρει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση . Από την άλλη μεριά ο Travis έχει και εκείνος έναν γιο με τον οποίο δεν έχουν καλές σχέσεις καθώς τον κατηγορεί ότι άφησε την μητέρα του και εκείνον για μια άλλη γυναίκα. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πως μια τόσο δυσλειτουργίκη οικογένεια θα πρέπει να αφήσει τις διαφορές της στην άκρη για να επιβιώσουν όλοι μαζί στα δεδομένα του νέου κόσμου . Εννοείτε πως στην σειρά αργότερα προσθέτονται και άλλοι χαρακτήρες εξίσου σημαντικοί και ενδιαφέρον.

2.Δείχνει τα πράγματα από την αρχή !


Ένα από τα δυνατότερα σημεία της σειράς είναι ότι μας δείχνει την αρχή της αποκάλυψης κάτι που η μητρική σειρά μας στέρησε. Εννοείτε πως δεν εξηγεί τίποτα σχετικά με τον ιό αλλα μας δείχνει την κατάρευση του πολιτισμού που γνωρίζουμε και την αρχική αναταραχή που επικράτησε όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πως το κράτος προσπάθησε να περιορίσει την κατάσταση και στο τέλος να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια .


Σκηνές με διαμάχες πολιτών και αστυνομικών στην πόλη είναι πραγματικά ενδιαφέρον και θα σας ενθουσιάσουν !
3.Αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα !

Το Fear The Walking Dead παρουσιάζει την αποκάλυψη ενώ ταυτόχρονα προβάλει και κάποια κοινωνικά θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα .

-Θα δείτε σκηνές που θα σας φέρουν στο μυαλό το μεταναστευτικό πρόβλημα .

-Θα δείτε μια πιο θρησκευτική αντίληψη σχετικά με την αποκάλυψη το οποίο θα κάνει​ τα πράγματα πιο τρομακτικά !-Όπως αναφέραμε και πιο πάνω οι πρωταγωνιστές μας πέρα από τα προβλήματα της αποκάλυψης θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα οικογενειακά τους προβλήματα τα οποία είναι μια μικρογραφία της πραγματικής ζωής στα δεδομένα της αποκάλυψης.

-Ναρκωτικά . Ο πρωταγωνιστής μας είναι εθισμένος στα ναρκωτικά έτσι βλέπουμε το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσει τον εθισμό του μέσα στην αποκάλυψη .


-Διαμάχη Αμερικής-Μεξικου . Στην δεύτερη season είδαμε ότι η κόντρα Αμερικανών Μεξικανών καλά κρατεί . Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε να κλιμακωθεί στην 3η season όπου πλέον βρισκόμαστε στα σύνορα Αμερικής Μεξικού και τα πράγματα δεν δείχνουν καλά !

Με αυτές τις εικόνες προσπαθεί να προβάλει κοινωνικά πρόβληματα που μερικές φορές κάνουμε​ πως δεν υπάρχουν και αυτο έως σύνολο προσφέρει στην σειρά έναν απίθανο ρεαλισμό.
4.Σκηνικά και τοποθεσίες .


Όσο αφορά τα σκηνικά και τις τοποθεσίες που βλέπουμε στο Fear μπορώ να πω πως είναι μοναδικά . Το The Walking Dead μας έχει 7 season με φόντο τα δάση της Georgia και αυτό μερικούς τους έχει κουράσει αντίθετα το Fear μας δείχνει καταστραμμένες πόλεις και θάλασσες .


Όσο για τις τοποθεσίες είναι όλες πραγματικά ξεχωριστές καθώς πέρα από την μοναδικότητα τους μας δίνουν και κάποιες απαντήσεις . Για παράδειγμα η 2η season διαδραματίζεται σε ένα σκάφος αλλά και στο Μεξικό απαντώντας σε δύο μεγάλα ερωτηματικά . α)Υπάρχει ο ιός εκτός Αμερικής ? β)Πως θα ήταν η ζωή της αποκάλυψης εάν για βάση είχαμε ένα σκάφος ?

5.Το αίσθημα του φόβου .


Σαν όνομα η σειρά ακούγεται πολύ λάθος και καθόλου πιασαρικη καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ονόματός της είναι και το όνομα της μητρικής σειρας . Ωστόσο αυτή η μία λεξουλα μπροστά από το υπόλοιπο όνομα δίνει ταυτότητα και χαρακτήρα στην σειρά . Ο λόγος για την λέξη Fear (φοβος) . Μπορούμε να πούμε πως η σειρά έχει αυξημένη την αίσθηση του τρόμου και το Horror στοιχείο . Σημαντικός παράγοντας σε αυτό παίζει και το ποσό ανίδεοι είναι οι χαρακτήρες μας σχετικά με την επιβίωση , καθώς κάθε μάχη μπορεί να είναι και η τελευταία τους κάνοντας τις σκηνές δράσης αγχωτικές .

6. Είναι μια Original ιστορία .


Το Fear παρουσιάζει μια πραγματικά Original ιστορία γεμάτη ανατροπές. Δεν βασίζεται σε κανενα Comic ή βιβλίο κάτι που το κάνει απρόβλεπτο. Ενώ ήρθε δεύτερο (μετά το The Walking Dead) καταφέρνει να παρουσιάσει καταστάσεις που το διαφοροποιούν από την μητρική σειρά και το κάνει ξεχωριστό .

Μια συμβουλή.
Βασική προϋπόθεση για να απολαύσεις την σειρά είναι να μην μπεις στην διαδικασία να την συγκρίνεις με το The Walking Dead . Αρκετές φορές οι χαρακτήρες παίρνουν λάθος αποφάσεις αλλά αυτό κρατάει το ενδιαφέρον και τον ρεαλισμό στην σειρά μην είστε πολύ αυστηροί μαζί τους γιατί χρονικά είναι μόλις έναν μήνα​ μέσα στην αποκάλυψη και αρκετοί από αυτούς δεν έχουν εγκλιματιστεί πλήρως στα νέα δεδομένα . Το Fear επιστρέφει με την 3η του Season με δύο επεισόδια στις 5 Ιουνίου. Φυσικά μπορείτε​ να κάνετε ένα Like στην σελίδα μας Fear The Walking Dead-Greece για να μην χάνεται κανένα νέο !
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.