8+1 συναισθήματικες στιγμές στο The Walking Dead
Η ζωή μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο αιμοβόρα πλάσματα που θέλουνε να σου ξεσκίσουν τι σάρκα είναι δύσκολη και καταθλιπτική. Γεμάτη απόλυες συγγενικών προσώπων και καταστάσεων που σίγουρα θα δημιουργούσαν PTSD ακόμα και στον ποιο σκληροτράχηλο άνθρωπο πάνω στη γη. Όμως δεν είναι όλα μαύρα. Το show κατά τη διάρκειά του μας παρέδωσε κάποιες πανέμορφες συναισθηματικές σκηνές που μας υπενθυμίζουν συνέχεια πως “Υπάρχει ελπίδα” Αυτές είναι οι 8 πιο όμορφες σκηνές στο show σε χρονολογική σειρά.

8) Η επανασύνδεση του Rick με την οικογένεια του:
Η επανασύνδεση του Rick με τους δικούς του δεν άργησε να έρθει όμως υπήρξε σίγουρα μια καθοριστική στιγμή. Γνωρίζαμε από την αρχή πως ο Rick αγαπούσε τους δικούς του περισσότερο από οτιδήποτε. Τον είδαμε σε αλλόφρων κατάσταση να τους ψάχνει, να εξερευνεί το σπίτι τους για στοιχεία. Πολλοί βάλαμε τον εαυτό μας στη θέση του και σκεφτήκαμε “Πως θα ένιωθα άμα βρισκόμουν σε μία τέτοια κατάσταση;”. Ο Rick μας έκανε να δούμε τον εαυτό μας στα μάτια του και αυτό έκανε τι στιγμή της επανασύνδεσης με τη γυναίκα και το γιό του ακόμα πιο δυνατή.7) Το λουλούδι του Daryl στην Carol:Ο Daryl είναι ψυχούλα. Είναι άτομο συναισθηματικό, που αγαπά τους δικούς του ανθρώπους και θα έκανε τα πάντα για να τους προστατεύει, ενώ ταυτόχρονα δε θα είχε πρόβλημα να διακινδυνεύσει τη ζωή του ακόμα και για κάποιον άγνωστο που του ζήτησε βοήθεια (Dwight). Όμως ξεχνάμε πως αυτή η αλλαγή ολοκληρώθηκε σε αυτή τη σκηνή. Η Carol όταν έχασε τη κόρη της είναι κατεστραμμένη ψυχολογικά. Έτσι ποιον περιμένουμε να τις συμπαρασταθεί; Θα φανταζόμασταν πως θα ήταν ο Dale και η Lori. Όμως στη πραγματικότητα είναι το τελευταίο άτομο που περιμέναμε. Ο Daryl.  Έτσι σε μία κίνηση αγάπης ο σκληροτράχηλος μηχανόβιος δίνει στην Carol ένα λουλούδι, μια κίνηση που δίνει ελπίδα στην συντετριμμένη μητέρα. Είναι μια πολύ δυνατή στιγμή.6) Το τραγούδι της Beth:Η 3η Season ξεκίνησε απότομα. Με σοβαρότητα, χωρίς λόγια και σε γενικά ένα παγερό τοπίο. Όταν οι Survivors καθάρισαν την αυλή της φυλακής ήταν μια στιγμή ηρεμίας. Όχι άλλοι walkers και βία. Μόνο ηρεμία. Έτσι το τραγούδι της Beth έρχεται να ολοκλήρωση την σκηνή. Είναι μια σπάνια στιγμή του The Walking Dead που κάνει τον θάνατο του χαρακτήρα ακόμα πιο επίπονο.5)Η ανάρρωση του Hershel:

Όταν ο Hershel δαγκώθηκε από τον Walker ήταν μια λυπητερή στιγμή. Ο Rick μέσα στη δραματικότητα της στιγμής αποφασίζει να κόψει το πόδι του Hershel. Με λιγοστές πιθανότητες επιβίωσης και σε προχωρημένη ηλικία ο πατέρας της Maggie φτάνει στο ''καταφύγιο''. Ο θάνατος του Hershel θα ήταν τεράστιο πλήγμα για την ομάδα, αφού ήταν ο μοναδικός με ιατρικές γνώσεις. Εκτός αυτού ήταν σύμβουλος και φίλος του Rick. Έτσι όταν τον είδαμε να ανοίγει τα μάτια του μετά από πολύ ώρα σίγουρα ήταν μία στιγμή που θα θυμόμαστε.4)Η μετακόμιση των κατοίκων του Woodberry στη φυλακή:Αυτή η σκηνή έμεινε ανεξίτηλη στο μυαλο μας. Συμβολίζει την ελπίδα μιας νέας αρχής, αφήνοντας πίσω το μίσος και το φόβο για τον συνάνθρωπο. Μετά τι πτώση του Governor και η αποκάλυψη της ψυχοπάθειας του, οι πολίτες του τον εγκατέλειψαν και αποφάσισαν να δώσουν μια ευκαιρία στον Rick. Οι δύο κοινότητες αποφασίζουν να αφήσουν τις διαφορές τους πίσω και να δουλέψουν μαζί για ένα καλύτερο αύριο.3) Η αγκαλιά του Rick με τον Carl:Η εφηβεία βρήκε τη χειρότερη πιθανή στιγμή να “χτυπήσει” τον Carl. Με τον πατέρα του εξουθενωμένο, τραυματισμένο και σε γενικές γραμμές μισοπεθαμένο, ο Carl αποφασίζει πως μπορεί να γίνει ο badass survivor που ο πατέρας του (για ευνόητους λόγους) του απαγόρευε να γίνει. Μετά από προσπάθεια και αποτυχία ο Carl αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ο πατέρας του για αυτόν όταν παραλίγο να τον χάσει. Η αγκαλιά πατέρα και γιου είναι ίσως μία από τις πιο όμορφες στιγμές σε ολόκληρη την σειρα!2)Η επανασύνδεση του Glenn και της Maggie:Δεν υπάρχουν λόγια για αυτή τη σκηνή. Κυριολεκτικά αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος ρομαντικής ταινίας. Μέσα σε ένα σκοτεινό τούνελ, χωρίς καμία ελπίδα οι δύο ερωτευμένοι καταφέρνουν να επανασυνδεθούν. Το τίτλο της πιο όμορφης σκηνής μπορεί να τον παίρνει η αγκαλιά του Rick με τον Carl, όμως σίγουρα αυτή είναι η πιο ρομαντική!1)Η συνάντηση του Daryl με τον Rick στο mid-season finale:
Ίσως η πιο πρόσφατη στιγμή που πρόκειται να θυμόμαστε. Σε γενικές γραμμές το Πρωτώ μισώ της 7ης Season ήταν μία από της πιο καταθλιπτικές περιόδους στη σειρά. Όμως η στιγμή της αγκαλιάς του Rick με τον Daryl κάνει τα πάντα να φαίνονται πως δεν έγιναν για το τίποτα.


Bonus ) Η επανένωση Carol-Daryl:


Οι δυο τους είναι πλέον πολύ δεμένοι , έχουν αναπτύξει μια απίστευτη σχέση η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε σαν φιλική αλλά ούτε και σαν ερωτική . Ο ένας θα πέθαινε για τον άλλον και θα έκανε τα πάντα για να τον προστατέψει . Έτσι λοιπόν ο Daryl όταν συναντήθηκε με την Carol επέλεξε να της κρύψει την αλήθεια για τον θάνατο των φίλων τους θέλοντας να την κρατήσει μακρυά από την μάχη που έρχεται όπως εκείνη αρχικά επιθυμούσε . Ο Daryl την χρειαζόταν αλλά επέλεξε εκείνη πάνω από τις δικές του ανάγκες !
Το The Walking Dead παίρνει μέρος σε έναν κόσμο πόνου και καταστροφής, όμως αυτό δε σημαίνει πως όλα είναι και θα είναι καταθλιπτικά και αυτές οι στιγμές υπάρχουν για να μας το υπενθυμίζουν. Σίγουρα αυτή η λίστα δεν παρουσιάζει όλες τις όμορφες στιγμές στη σειρά. Περιμένουμε τις δικές σας αγαπημένες στα σχόλια !

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.