Τα 4 χρονικά σημεία της πρεμιέρας
Τα 4 χρονικά σημεία της πρεμιέρας 

Η δυναμική πρεμιέρα του Walking Dead μας πρόσφερε την πρώτη μάχη εναντίον του Negan, η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία του Rick αλλά και κάποιες άλλες πληροφορίες. Το επεισόδιο βασίστηκε πάνω σε 4 χρονικά σημεία, σε 4 διαφορετικές δηλαδή στιγμές, με αποτέλεσμα να έχουν πολλοί απορίες και προβληματισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλιά σας.

Οι περισσότεροι, όπως και εγώ, αντιλήφθηκαν 3 χρονικά σημεία, με βάση των οποίων κινήθηκε το επεισόδιο. Όμως, ο Greg Nicotero, που σκηνοθέτησε το επεισόδιο, ανέφερε ότι υπάρχει άλλο ένα. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτή η σκηνοθετική τεχνική χρησιμοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης του Scott Gimple (showrunner) αλλά και του δημιουργού, Robert Kirkman, με σκοπό να προβληματίσουν τον κόσμο, θέλοντας να παρουσιάσουν έτσι αυτές τις ιστορίες. Με λίγα λόγια, θέλουν να μας βάλουν να συλλέξουμε μόνοι μας τις πληροφορίες και τα στοιχεία αυτού του "παζλ".  Δήλωσε, ακόμη, ότι αυτή η τεχνική θα συνεχιστεί καθ'όλη τη διάρκεια της σεζόν.

1. Το τωρινό χρονικό σημείο: Η μάχη


Φυσικά, αυτό είναι το κύριο χρονικό σημείο όπου διαδραματίστηκαν τα περισσότερα γεγονότα του επεισοδίου, όπως η μάχη που οργάνωσε ο Rick ενάντια στον Negan.

2. Το μακρινό μελλοντικό χρονικό σημείο: Γέρος Rick


Ο παππούς ο Rick! Εντάξει δεν τον λες και παππού, επειδή άσπρισαν τα μαλλιά και τα μούσια του, αλλά ας πούμε μεγάλωσε. Μόνο αυτός, δηλαδή, γιατί η Michonne ίδια και απαράλλαχτη. Άλλο ένα χρονικό σημείο που ήταν ευδιάκριτο και αντιληπτό κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Πρόκειται φυσικά για μία μελλοντική κατάσταση, όπου ο πόλεμος με τον Negan έχει τελειώσει και επικρατεί η ειρηνική ζωή. Όλα αυτά, βέβαια, αν ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο όπως στα comics. Το μπαστούνι του Rick, ίσως, να μας επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

3. Η σκηνή στο βενζινάδικο: Carl & Rick


Η προαναφερθείσα σκηνή γίνεται στο μέλλον. Δεν ήταν τόσο προφανές, αλλά ο Carl συνάντησε έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος για τους αναγνώστες των comics δεν είναι και πολύ άγνωστος. Είναι ο Siddiq, ο οποίος στα comics κατοικεί στο Oceanside. Η γνωριμία του όμως με τον Rick γίνεται μετά τον πόλεμο με τον Negan. Περισσότερα θα ανακαλύψουμε στη συνέχεια.

4. Ο θλιμμένος Rick (SPOILERS)

Προτού διαβάσετε παρακάτω, υπάρχει μία μικρή αναφορά στο comic όσον αφορά το τέλος του πολέμου, χωρίς να αποκαλύπτουμε κάτι τρομερό. Συνεχίζετε υπό την δική σας ευθύνη.


Ίσως, το πιο ενδιαφέρον και γεμάτο ερωτήματα timeline είναι αυτό που παρουσιάζει τον Rick ιδρωμένο και δακρυσμένο. Η χρονική αυτή στιγμή πρέπει να διαδραματίζεται λίγο πριν ή μετά τον πόλεμο με τον Negan και σίγουρα έχει γίνει κάτι πολύ δυσάρεστο. Προς το τέλος του επεισοδίου, ο Rick αναφέρει αυτήν την φράση: "May my mercy prevail over my wrath", το οποίο σημαίνει "Μακάρι ο οίκτος μου να είναι ισχυρότερος από την οργή μου." Αυτή τη φράση την ακούσαμε, όμως και πιο πριν στο επεισόδιο και συγκεκριμένα από τον άγνωστο άντρα που συνάντησε ο Carl (Siddiq).

Η φράση του Rick μπορεί να αναφέρεται στην έκβαση του πολέμου και πιο συγκεκριμένα στο πως αντιμετώπισε την κατάσταση με τον Negan. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Rick θέλει να σκοτώσει τον Negan (το χει πει ήδη 2 φορές εξάλλου, στην τρίτη μας τα χάλασε) αλλά αυτή η φράση υποδηλώνει έλεος και οίκτο προς κάποιον, που μάλλον θα είναι ο Negan. Αν, πάντως, η σειρά ακολουθήσει πιστά το comic, θα γίνει κάτι τέτοιο. Η φυλακή που έχτισε ο Morgan, ίσως, αποκτήσει κάποιο νόημα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ουφ, ευτυχώς, γιατί όντως είχα μπερδευτεί αρκετά με αυτό το θέμα..!

    Εντάξει, τέλειο αυτό με τη φυλακή και σχετίζεται με το άρθρο με τους πιθανούς τρόπους να πεθάνει ο Negan. Μόλις βρήκα τον αγαπημένο μου. Τον θέλω οπωσδήποτε σε αυτή τη φυλακή κάποια στιγμή!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.