8 Λεπτομέρειες για το 1ο επεισόδιο της 8ης σεζόν.

8 Λεπτομέρειες για το 1ο επεισόδιο της 8ης σεζόν.

Ξεκίνησε επιτέλους η 8η σεζόν του The Walking Dead και φυσικά και τα άρθρα με τις λεπτομέρειες,πολλές από τις οποίες υπάρχουν σε προηγούμενο άρθρο για το τρέιλερ της 8ης σεζόν και μπορείτε να τις διαβάσετε (ΕΔΩ).Επίσης,επειδή το 8x01 είναι το 100ο επεισόδιο της σειράς οι περισσότερες λεπτομέρειες του έχουν να κάνουν με callbacks και easter eggs.

1.Easter egg για τον Shane και τη Jessie.

Όταν η ομάδα πήγε στο Sanctuary για να προσφέρει στους "βοηθούς" του Negan μια ευκαιρία να σωθούν ο Negan σε κάποια φάση λέει στον Rick: "Let me ask you somethin'Rick",μια φράση που χρησιμοποιούσε πολύ ο Shane.

Επίσης,η μεγαλύτερης ηλικίας Judith λέει στον Rick να βγει έξω να του δείξει μια μεγάλη κουκουβάγια,θυμάστε πότε είχε γίνει κάτι παρόμοιο;;...Στην 5η σεζόν της σειράς σ'ένα διάλογο μεταξύ του Rick και της Jessie.2.Η ώρα.

Στο επεισόδιο δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση στην ώρα.Συγκεκριμένα θα σταθούμε στο ρολόι της Tara με την ώρα 10:28 διότι είναι συμβολικό.Matthew 10:28 "Do not be afraid of those who kill the body but cannot kill the soul",είναι εδάφιο της Βίβλου και στα Ελληνικά σημαίνει "Μη φοβάστε εκείνους που σκοτώνουν το σώμα αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την ψυχή."


3.Το "κεφάλι" του Nicotero ξανά στη σειρά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγαπημένος σε όλους μας Greg Nicotero συμμετέχει στη σειρά είτε σαν ζόμπι,είτε σαν παλουκωμένο κεφάλι και τώρα πια σαν καμένο.


Το cameo του Nicotero στην 7η σεζόν στο Sanctuary.

Ο Nicotero ως ζόμπι στην σκηνή με τον κάδο στην 6η σεζόν.
4.Ένας "φίλος" από την 1η σεζόν.

Όπως είπαμε και στην αρχή του άρθρου η πρεμιέρα της 8ης σεζόν ήταν γεμάτη με callbacks από προηγούμενες σεζόν της σειράς.Το ζόμπι που ήταν δεμένο σ'ένα στύλο,το οποίο άφησε ο Rick να φάει έναν από τους ανθρώπους του Negan το έκανε ο ηθοποιός Joe Giles και είναι ο ίδιος που έκανε και το ζόμπι στην 1η σεζόν της σειράς.


5.Callback στην πρεμιέρα της σειράς.

Η σκηνή του Carl στην 8η σεζόν είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να θυμίζει πολύ (υπερβολικά πολύ θα λέγαμε) τη σκηνή του Rick από το πρώτο επεισόδιο της 1ης σεζόν όταν είχε ξυπνήσει από το κώμα και έπρεπε να ζήσει σε έναν κόσμο zombie apocalypse.Μάλιστα ο Nicotero δήλωσε:«Θέλαμε να ανοίξουμε την 8η σεζόν με τον τρόπο με τον οποίο η σειρά έκανε πρεμιέρα πριν από οκτώ χρόνια».Επίσης είδαμε ακόμη μια παλιά γνώριμη,το ζόμπι κοριτσάκι που σκότωσε ο Rick στην πρεμιέρα της σειράς ως ανάμνηση του βέβαια όπως θα ήταν σήμερα.Και τέλος,πάρα πολλές σκηνές οι οποίες είναι παρόμοιες με σκηνές του 1ου επεισοδίου της 1ης σεζόν θα βρίσκονται παρακάτω σε εικόνες.
6.Άλλα callbacks.

Το ζωγραφισμένο λουλούδι που κοιτάει η Carol μας θυμίζει τα Cherokee Roses που της είχε δώσει ο Daryl στη 2η σεζόν για την Sophia,ή το "Just look at the flowers Lizzie" ή ακόμη και ένα μπισκότο.


Η Polaroid που χρησιμοποίησε ο Rick για να βγάλει φωτογραφία το κατεστραμμένο Sanctuary μας θυμίζει πολύ τις φωτογραφίες των θυμάτων του Negan και της Lucille που είχε δει ο Glenn στην 6η σεζόν καθώς και τον τύπο που έβγαλε φωτογραφίες τα πτώματα των Glenn και Abraham στην πρεμιέρα της 7ης σεζόν.7.Τα "μαθηματικά" του Rick.

Στο λόγο που έβγαλε ο Rick στους ανθρώπους της Alexandria,του Hilltop και του Kingdom ανέφερε πως μόνο ένας πρέπει να πεθάνει για να λήξει ο πόλεμος,προφανώς εννοούσε τον Negan,έδωσαν κιόλας την ευκαιρία στους ανθρώπους του Negan στο Sanctuary να παραδοθούν για να σώσουν τη ζωή τους,όμως όλο αυτό το <<Μόνο ένας πρέπει να πεθάνει>> σε όλο το επεισόδιο φάνηκε πως δεν το πήραν και τοις μετρητοίς καθώς πέθαναν πάρα πολλοί Saviors.

8.Mercy.

Mercy είναι ο τίτλος του 1ου επεισοδίου της 8ης σεζόν και ταιριάζει απόλυτα και με το περιεχόμενο του.Ο Carl έδειξε οίκτο στον άγνωστο άνδρα που συνάντησε και του πήγε φαγητό με ένα σημείωμα που του ζητούσε συγγνώμη.


Επίσης,ο άνδρας αυτός στην προσπάθεια του να πείσει τον Carl να τον βοηθήσει λέει τη φράση:"May my mercy prevail over my wrath" που σημαίνει "Μακάρι ο οίκτος μου να κυριαρχήσει από την οργή μου"μια φράση που τη λέει και ο Rick στο τέλος του επεισοδίου (το γιατί τη λέει δεν θα το σχολιάσουμε διότι μπορεί να είναι και spoiler).

*Η φράση "May my mercy prevail over my wrath" είναι από το Κοράνι και αφορά την προθυμία του Θεού να συγχωρήσει υπέρ της τιμωρίας.
Παρακάτω δείτε ένα βιντεάκι σύγκρισης της αγαπημενης μας σκηνης απο τον πιλότο της σειρας μας με αυτην απο το 8.01 !

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.