8x01: Ομοιότητες και Διαφορές με το Comic8x01: Ομοιότητες και Διαφορές με το Comic

Το πρώτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου του Walking Dead βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα εικονογραφημένα βιβλία του Robert Kirkman. Η περίοδος που διανύεται τώρα στη σειρά είναι γνώριμη για πολλούς αναγνώστες των comics, καθώς είναι η περίοδος όπου λαμβάνει χώρα ο πόλεμος μεταξύ Negan και Rick, ο επονομαζόμενος "All Out War". Η σκηνή που απεικονίζει τον Rick μεγαλύτερο δε διευκρινίζεται αν είναι όντως όνειρο ή μία μελλοντική μεταπολεμική κατάσταση, αλλά στο comic υπάρχει ένα timejump (όπου περνάει αρκετό διάστημα μετά τον πόλεμο) που γίνεται στο τεύχος 127. Ποιες λοιπόν είναι οι ομοιότητες ανάμεσά στη σειρά και στο comic; Όπως κάναμε και την προηγούμενη σεζόν, έτσι και τώρα θα σχολιάσουμε, θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε τις δύο αυτές περιπτώσεις. Για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιήσουμε τις εικόνες του Skybound, το οποίο κάνει απίστευτη δουλειά όσον αφορά την συγχώνευση εικόνων σειράς-comic.

1. Προετοιμασία για τη μάχη 
Πρώτο πράγμα που είναι άξιο να αναφέρουμε είναι ότι η Andrea ζει σ'αυτό το χρονικό σημείο στα comics και είναι μαζί με τον Rick. Πολλά στοιχεία της Andrea (comic) έχουν μεταφερθεί στη Michonne (σειρά). Τόσο στη σειρά όσο και στο comic, ο Rick αφήνει πίσω τον Carl και την Andrea/Michonne στην Alexandria και θα ηγηθεί της πρώτης μάχης ενάντια στον Negan μαζί με τον Ezekiel και τον Jesus. Πριν τη μάχη, θα μιλήσει στους ανθρώπους που τον ακολουθούν και τον πιστεύουν, ώστε να τους εμψυχώσει.

2. Η άφιξη του Rick Η συγκεκριμένη σκηνή, όπως θα παρατηρήσετε, ήταν σχεδόν ίδια, με πολύ μικρές διαφορές. Η εκκωφαντική άφιξη του Rick στο Sanctuary δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Negan, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις την αντιμετώπισε ειρωνικά. Ο Rick προτείνει να μην ξεκινήσουν έναν πόλεμο που δε θέλει κανείς από τους δύο, αλλά δεν τα βρίσκουν με αποτέλεσμα ο Negan να γίνεται έξαλλος. Φυσικά, ο Negan έχει plan b...

3. Plan B (Gregory)
To εφεδρικό πλάνο του Negan ήταν ο Gregory αλλά δε λειτούργησε όπως το περίμενε. Στο comic, o Gregory καταφέρνει να πείσει 5-6 κατοίκους του Hilltop, ενώ στη σειρά όλοι τάχθηκαν υπέρ της Maggie και του Rick. O Jesus, φυσικά, παρέμεινε πιστός και στις 2 περιπτώσεις. Η κατάληξη αυτή δεν άρεσε στον Negan, o οποίος στο comic σπρώχνει ο ίδιος τον Gregory από τη σκάλα, ενώ στη σειρά τον σπρώχνει ο Simon.

4. H μάχη
Όπως βλέπουμε και στις εικόνες που έφτιαξε το Skybound, η μάχη μεταφέρθηκε πιστά από το comic στην τηλεοπτική σειρά. Μία σημαντική διαφορά είναι η εξής: την ατάκα που ξεστόμισε ο Negan στον Father Gabriel (πέρα από το γεγονός ότι ήταν επική), στο εικονογραφημένο βιβλίο την λέει στον Dwight, όταν βλέπει το μεγάλο πλήθος των ζόμπι που έχουν κατακλύσει τη βάση του.


Μία ακόμα σημαντική διαφορά που παρατηρήσαμε είναι ότι στη σειρά ανατινάχθηκε το RV, το οποίο οδήγησε ο Father Gabriel μέχρι το Sanctuary. Στο comic, το όχημα που ανατινάζεται είναι ένα αγροτικό φορτηγάκι, το οποίο οδηγεί η Holly με μανία πάνω στην πύλη της βάσης του Negan. ( H Holly είναι μία χαρακτήρας που θυμίζει σε πολλά την αντίστοιχη Sasha της σειράς. Η κατάληξή της είναι ίδια με τη Sasha, αφού πιάνεται αιχμάλωτη με τον Negan. Μάλιστα, αυτήν την ηρωική της πράξη τη δικαιολογούμε από άποψη ότι ήταν ερωτευμένη με τον Abraham, τον οποίο στα comics έχει σκοτώσει ο Dwight. )


5. Το τέλος της μάχης


Όσο το Sanctuary κατακλύζεται από ζόμπι, ο Rick και οι υπόλοιποι φεύγουν. Στη σειρά, ο Rick πανηγυρίζει με την ομάδα του, ενώ στο comic η συγκεκριμένη στιγμή είναι πιο ταπεινή, καθώς αναφέρει ότι δεν υπάρχει χρόνος για χαρές και γέλια.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.