Πώς θα μπορούσε να γίνει το crossover ανάμεσα στις 2 σειρές;Πώς θα μπορούσε να γίνει το crossover ανάμεσα στις 2 σειρές;

Όπως, έχετε ενημερωθεί ήδη από την ιστοσελίδα μας, ο Robert Kirkman σε πρόσφατο panel που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε ότι οι δύο σειρές (Walking Dead και Fear the Walking Dead), τις οποίες ο ίδιος έχει δημιουργήσει, θα έχουν σύντομα ένα Crossover. Με πιο απλά λόγια, θα υπάρξει ένα κομβικό σημείο, στο οποίο ένας χαρακτήρας που λογικά έχει εμφανιστεί στην "αυθεντική" σειρά, θα κάνει την εμφάνισή του και στο prequel της κύριας σειράς. Φυσικά, δεν αποκλείεται να συναντήσουμε και το αντίστροφο, δηλαδή έναν χαρακτήρα από το ftwd να εμφανιστεί στο wd. Χρονικά, οι δύο σειρές δε συμπίπτουν, με αποτέλεσμα να γνωρίσουμε κάποια άλλη -από τη σειρά που έχει πρωταγωνιστήσει- πτυχή του χαρακτήρα αυτού.

Ας περάσουμε, όμως, στο φλέγον ζήτημα αυτού του άρθρου που δεν είναι άλλο απ'το πως οι δύο σειρές θα μπορέσουν να συνδεθούν. Θεωρήσαμε πως οι τρόποι για να γίνει το Crossover αυτό είναι 3 και τους αναλύουμε παρακάτω.

Εμφάνιση της Madison στο Walking Dead

Στο παρελθόν, τουλάχιστον, είχε ακουστεί έντονα ότι η Madison του ftwd θα μπορούσε άνετα να αναπαραστήσει την Alpha, σε μελλοντικό χρονικό σημείο. Η Alpha είναι ένας  χαρακτήρας από τα comics, μία αδίστακτη και σκληρή αρχηγός που άνετα θα μπορούσε να υποδυθεί η εξαιρετική Kim Dickens κατά τη γνώμη μου. Μάλιστα, πολλές θεωρίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Madison σχετίζεται με τον Rick, καθώς οι δύο αυτοί χαρακτήρες εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά όσον αφορά τη διάλεκτο ομιλίας τους. Και οι δύο έχουν μία νότια διάλεκτο, δεδομένου ότι και οι δύο προέρχονται από νότιες πολιτείες της Αμερικής. Ο Rick από την Georgia, ενώ η Madison από Alabama, δύο πολιτείες που συνορεύουν (δίπλα στην άλλη). Επιπλέον, το επίθετό της Clark, δεν είναι το κανονικό της αλλά του πρώην άντρα της, ο οποίος απλά αναφέρεται στη σειρά. Θα μπορούσε, κάλλιστα, να'ναι ένα συγγενικό πρόσωπο του Rick και να φέρει το επίθετο Grimes.


Ένας ακόμα λόγος, που δεν έχει αναφερθεί ποτέ το κανονικό επίθετο της Madison, θα μπορούσε να είναι η συγγενική σχέση που έχει με κάποιον άλλο χαρακτήρα της σειράς, όπως τον Daryl, την Carol ή την Andrea. Εγώ, πάντως, θα πόνταρα στην Carol, μιας και οι δυο τους έχουν ένα βασικό κοινό γνώρισμα: τις επιπτώσεις του (παθητικού) αλκοολισμού πάνω τους. Ο πατέρας της Madison, όπως γνωρίζουμε, ήταν αλκοολικός και το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε δεν ήταν και το καλύτερο. Η εκμετάλλευση και κακομεταχείρηση που δεχόταν αυτή και η μητέρα της, την ώθησε στο να σκοτώσει τον πατέρα της. Σ'αυτήν την περίπτωση, οι ομοιότητες που εμφανίζει η Madison με την Carol είναι άξιες να αναφερθούν. Γνωρίζουμε, όλοι, ότι η Carol έζησε στη Νότια πλευρά της Αμερικής με τον προσβλητικό και αλκοολικό άντρα της, τον Ed. Ίσως, ο Ed ήταν συγγενικό πρόσωπο με τον πατέρα της Madison και μπορούμε να δικαιολογήσουμε αλλά και να εξηγήσουμε τον αλκοολισμό που επικρατεί σε μία οικογένεια. Αλλά, ίσως, έχουμε flashback με τις δύο γυναίκες, παρουσιάζοντάς τες ως αδύναμες και θύματα, ενώ στο παρόν να εμφανίζονται γενναίες και survivors.

Η επιστροφή του Morales

Ένα από τα μεγαλύτερα αλλά και πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα από την πρώτη σεζόν του Walking Dead είναι η μοίρα του Morales, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει τον Rick και τους υπόλοιπους, ακολουθώντας μία άλλη πορεία με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Στην οικογένεια Morales δόθηκε και ένα walkie-talkie σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη αλλά ποτέ ξανά από τότε δεν έδωσαν σημεία ζωής. Το πιο πιθανό είναι να ακολούθησαν μία πορεία προς τα δυτικά και ότι με την πάροδο του χρόνου στο Fear the Walking Dead να εμφανιστούν και να καλύψουν όλο αυτό το κενό που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρησή τους.Ο Abraham στο Fear the Walking Dead

Στο σημείο αυτό θα ήταν πιο πιθανό και αποτελεσματικό να εμφανιστεί ένας χαρακτήρας από την πρώτη σειρά στο spin-off. Με αυτόν τον τρόπο, το Fear the Walking Dead θα προσέλκυε περισσότερο κόσμο και θα τραβούσε πιο πολύ το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν δει τη σειρά να την ξεκινήσουν. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες που έχουν περάσει στη σειρά, έναν χαρακτήρα που έπεσε γενναία, σαν ήρωας...τον Abraham!


Πριν ξεσπάσει η αποκάλυψη, ο Abraham ήταν ένας στρατιωτικός από το Houston στο Texas στην περιοχή που αναφέρθηκε ο Proctor John στο finale της 3ης season του Fear. Πρόσφατα, στο FTWD, μάθαμε ότι ο Lee ( ή Crazy Dog ) υπηρέτησε στον Αμερικανικό στρατό. Και οι δύο άνδρες πάσχουν από ένα σύνδρομο μετατραυματικού στρες, το οποίο πρόκειται για μία συναισθηματική διαταραχή που προκλήθηκε λόγω ενός τρομακτικού γεγονότος. Ο Abraham υπηρέτησε ως λοχίας και είναι πιθανό οι δύο άντρες να υπηρέτησαν μαζί ή να βρέθηκαν τυχαία σε κάποιο χρονικό σημείο της στρατιωτικής τους θητείας. Οι φήμες για την εμφάνιση του πρώτου θύματος του Negan στο prequel του
Walking Dead φουντώνουν πιο πολύ μετά από επίμαχο tweet το ηθοποιού που ενσάρκωσε τον Abe, μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι οι δύο σειρές θα...συναντηθούν!


Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι οι ηθοποιοί αλλά και όλο το τεχνικό επιτελείο των δύο σειρών παραμένουν σιωπηλοί ως προς το θέμα αυτό και σίγουρα δε θα αλλάξει κάτι. Το μόνο που μένει για να μάθουμε είναι να κάνουμε υπομονή και να αφήσουμε το πέρας του χρόνου να κάνει τη δουλειά του. Εγώ, πάντως, από αυτές τις περιπτώσεις θα προτιμούσα τη Madison να εμφανιστεί στο Walking Dead ως Alpha και αρχηγός των Whisperers. Εσείς ποια απ' τις 3 περιπτώσεις θα προτιμούσατε να συμβεί;
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.