FearTWD Review 3x13


Επεισόδιο με επίκεντρο χαρακτήρα την Alicia . Το επεισόδιο επικεντρώθηκε στην αγαπημένη Alicia που έπρεπε να αντιμετωπίσει τον χαμό που προκάλεσε ο Troy , ωστόσο πέρα από την δύναμη που έπρεπε να καταβάλει έπρεπε να δείξει και χαρακτήρα σε μεγάλες δυσκολίες και τα κατάφερε ! Η Alicia κατάφερε να γίνει μέσα σε ένα επεισόδιο ένας από τους πιο καλό αναπτυγμένους χαρακτήρες του Fear αλλά αυτό δεν είναι αφιέρωμα για την ιδια αλλά το Review του 13ου επεισοδίου, πάμε λοιπόν να δούμε τι μας απασχόλησε σε αυτό το τόσο δυνατό επεισόδιο. 
 Η εναρκτήρια σκηνή μας δείχνει την Alicia στο κελάρι να προσπαθεί να βοηθήσει όπως μπορεί τους κατοίκους που κατάφεραν να κρυφτούν εκεί. Η ψυχολογική πίεση που δέχεται είναι τεράστια και δυστυχώς δεν μπορεί να πάρει ανάσα , η ίδια καταλαβαίνει πως αρκετοι μέσα στο κελάρι είναι μολυσμένοι και η Ofelia την ενημερώνει πως κάτι μπλοκάρει τον αεραγωγό και πως σύντομα δεν θα έχουν οξυγόνο. 

Στο μεταξύ βλέπουμε τους Nick και Troy να προσπαθούν να βοηθήσουν με τον δικό τους τρελό τρόπο , ο Troy θέλει να θάψει τον αδερφό του αλλά ο Nick του λέει πως δεν έχουν χρόνο έτσι ο Troy σκέφτεται να ανατινάξουν τον χώρο αποθήκευσης των καυσίμων ώστε να αποσπάσουν την προσοχή των walker, αλλά πρώτα πρέπει να πάνε εκεί . 


Πίσω στο κελάρι που οι χαρακτήρες μας καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς από ότι φαίνεται έχουν μόνο 2 ώρες οξυγόνου και έτσι αποφασίζουν για δραστικά μέτρα . Η Ofelia με τον Grazy Dog θα πρέπει να πάνε να ξεμπλοκαρουν τον αεραγωγό όσο η Alicia θα βάλει σε σχέδιο την εξόντωση των μολυσμένων για την εξοικονόμηση οξυγόνου. Για ακόμα μία φορά την δύσκολη δουλειά θα κάνει η Alicia που θα σκοτώσει αρκετά άτομα τα οποία μετά από μεγάλη προσπάθεια έκαναν αυτήν την επιλογή για το καλό τών υπολοίπων .
 Ο Nick και ο Troy παγιδεύονται μέσα στο ελικόπτερο στην προσπάθεια τους να φτάσουν στα καύσιμα , ο Troy δείχνει έτοιμος να τα παρατήσει αλλά ο Nick δεν έχει αφήσει τις άμυνες του ακόμα.

Η Ofelia με τον Grazy Dog αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα μέσα στο αεραγωγό , ο Grazy Dog σχεδόν φρακαρει και παθαίνει κρίση πανικού η Ofelia όμως τον ηρεμεί και προσπαθεί να συγκεντρωθεί στην αποστολή της. 
Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την Alicia να μιλάει με την Christine μία κάτοικο του ραντσου . Οι δυο γυναίκες μιλάνε για τις ζωές τους με την Alicia να έχει σκοτώσει τόσα άτομα η Christine προσπαθεί να την πείσει πως αυτό ήταν για το καλύτερο και μιλάνε για το παρελθόν. Εκείνη της λέει για τον άντρα της και η Alicia μοιράζεται μαζί της μια ιστορία που αποδεικνύει πόσο δεμένη ήταν με τον αδερφό της. Το οξυγόνο τους έχει σχεδόν τελειώσει οι περισσότεροι είναι λιποθυμοι και οι πρώτοι Walkers έχουν αρχίσει να ξυπνούν .

Η Ofelia καταφέρνει να ξεμπλοκαρει τον αεραγωγό αλλά είναι αργά . Η ίδια δέχεται επίθεση απο τον Walker που μπλόκαρε τον εξαερισμό αλλά καταφέρνει να τον σκοτώσει. Στο κελάρι η Alicia με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει παλεύει με τους κατοίκους που πλέον είναι Walkers. Για ακόμα μία φορά σκηνή δράσης σε συνδιασμό με απίστευτη μουσική επένδυση δίνουν μια καταπληκτική σκηνή με αποκορύφωμα την Madison με τους Troy και Nick να μπουκαρουν στο κελάρι και να βοηθούν την κατάσταση . Η Alicia προφανώς σοκαρισμένη προσπαθεί να βοηθήσει την Christine που τελικά είναι και εκείνη νεκρή.


Στην επόμενη σκηνή μαθαίνουμε πως η Madison ανατίναξε τα καύσιμα και θεωρητικά έσωσε τους πάντες. Η Madison δηλώνει πως θα πάνε στο φράγμα και θα δεχτεί την πρόταση της Lola να μείνουν εκεί. Έξαλλη η Alicia της λέει πως δεν θα τους ακολουθήσει και πως πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει μόνη της. Η Ofelia μαθαίνει για τον πατέρα της και βάζει τα κλάματα ! Η Alicia αποχαιρετά την οικογένεια της λέγοντας τους πως θα πάει σε ένα από τα μέρη που της είχε πει ο Jake. Ο Nick καλύπτει για μια ακόμα φορά τον Troy λέγοντας πως πήγε να τους ειδοποιήσει για το κοπάδι και πληροφορεί την Alicia για τον θάνατο του Jake , όταν η αδερφή του αποχωρεί ο Nick προτείνει στην μάνα του να τον αφήσει να την ακολουθήσει μέχρι να βεβαιωθούν πως θα είναι καλά. 
Έτσι η ομάδα αφήνει πίσω της το καμένο ράντσο και άλλοι πάνε στο φράγμα και άλλοι σε μια άγνωστη τοποθεσία.
 Ένα πραγματικά δυνατό επεισόδιο από άποψη συναισθημάτων και δράσης ωστόσο για να μην τα βλέπουμε και όλα τέλεια θα θέλαμε να δούμε το πως η Madison ανατίναξε τα καύσιμα και λίγο παραπάνω ρεαλισμό στο γεγονός ότι η Alicia ήταν η μόνη που επιβίωσε ! (Εντάξει σειρά με ζόμπι είναι κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια). 
Για τους ανυπόμονους ΕΔΩ είναι τα Spoiler για το 14 επεισόδιο.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.