REVIEW TWD 8x01


Ανασκόπηση επεισοδίου "Mercy"

Το Walking Dead επέστρεψε μετά την 6μηνη (περίπου) καθιερωμένη διακοπή του και άνοιξε την αυλαία για την 8η σεζόν και τον πολυπόθητο πόλεμο ανάμεσα σε Rick και Negan. Το 100ό (παρακαλώ!) επεισόδιο της σειράς δεν ήταν τόσο αναμενόμενο όσο το πρώτο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν, αλλά παρ'όλα αυτά έχτισε τα θεμέλια για μία πολλά προσδοκώμενη σεζόν. Χωρίς να εμβαθύνουμε κατευθείαν σε περαιτέρω λεπτομέρειες και ταυτόχρονα spoilers, το επεισόδιο (για όσους δεν το είδαν ακόμα) ήταν γεμάτο δράση και περιείχε το ριψοκίνδυνο σχέδιο του Rick εναντίον των Saviors. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το "Mercy" σκηνοθετήθηκε από τον Greg Nicotero, όπως και όλα τα πρώτα επεισόδια από την 4η σεζόν και μετά. 

Στην εναρκτήρια εισαγωγή της σειράς προστέθηκαν τα ονόματα Seth Gilliams (Father Gabriel) και Ross Marquand (Aaron) παρότι συμμετέχουν στη σειρά από την πέμπτη σεζόν. Τα ονόματα των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους Dwight, Ezekiel, Jesus, Simon και Gregory δεν βρίσκονταν όμως εκεί, παρόλο που έχουν κι αυτοί πλέον σημαντικό ρόλο και εμφάνιση στη σειρά.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τις προετοιμασίες της ομάδας του Rick για την πρώτη μάχη ενάντια στον Negan φτιάχνοντας και σφυρηλατώντας όπλα αλλά και τοποθετώντας μεγάλα τσίγκινα κομμάτια στα αυτοκίνητα ως αυτοσχέδιες ασπίδες. Daryl και Dwight συνεννοούνται μεταξύ τους με σημειώματα, τα οποία στέλνουν ο ένας στον άλλον με τι άλλο: με βέλη! Οι ηγετικές μορφές των 3 ειρηνικών κοινοτήτων Rick, Ezekiel και Maggie (την οποία βλέπουμε σε ρόλο αρχηγού και πιο δυνατή από ποτέ) εμψυχώνουν τους ανθρώπους με τα λόγια τους. Παράλληλα, βλέπουμε μία άλλη εποχή σε μεταγενέστερα χρόνια, όπου ο Rick έχει ψιλογεράσει και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ήδη από το trailer ότι η εξήγηση αυτού βρίσκεται στα comics. Το επεισόδιο, επίσης, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε δύο τεύχη του comic, το 115 και το 116.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Carl να ψάχνει βενζίνη σε μία σκηνή που θυμίζει και παραπέμπει μία άλλη σκηνή (θα το σχολιάσουμε σε άλλο άρθρο). Ο Carl εκεί βρίσκει έναν άντρα, ο οποίος φαίνεται άοπλος και ζητάει φαγητό και οίκτο. Ο Rick θα επέμβει πυροβολώντας πάνω από το κεφάλι του άγνωστου άντρα, κάνοντάς τον να τραπεί σε φυγή. Δικαιολογείται στον Carl γι αυτή του την κίνηση πως θα μπορούσε να είναι κάποιος κατάσκοπος των Saviors και ο νεαρός Grimes φεύγει απογοητευμένος. Θα επιστρέψει, πάραυτα, αργότερα στο ίδιο σημείο και θα αφήσει στο πάτωμα δύο κονσέρβες με φαγητό. Ο ταλαιπωρημένος και πεινασμένος άντρας παρακολουθεί αυτήν την ελπιδοφόρα κίνηση.


Τα φυλάκια των Saviors αρχίζουν να διαγράφονται από τη λίστα του Rick, αφού χάρη στη βοήθεια του Daryl και του Morgan, οι φρουροί των βάσεων αυτών καταλήγουν νεκροί. Τα αυτοκίνητα (ή κινούμενες ασπίδες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε καλύτερα) φεύγουν από την Alexandria με σκοπό το Sanctuary (!), ενώ σημαντικοί χαρακτήρες μένουν πίσω όπως η Michonne, η Rosita αλλά και ο Carl. 

Οι Carol, Daryl, Morgan και Tara βρίσκονται μακριά από τους υπόλοιπους σ'έναν άδειο αυτοκινητόδρομο. Σκοπός τους είναι να οδηγήσουν μία μεγάλη ορδή από ζόμπια σ'ένα συγκεκριμένο σημείο, το οποίο μάλλον θα είναι το "σπίτι" του Negan. Αυτό θα το κάνουν με συνεχόμενες επάλληλες εκρήξεις που δε θα απέχει μακριά η μία από την άλλη, τις οποίες θα πυροδοτήσει ο Daryl, οδηγώντας τη μηχανή του.Ο Rick, η Maggie, ο Ezekiel και πολλοί από τους ανθρώπους από την Alexandria, το Hilltop και το Kingdom βρίσκονται έξω από τις πύλες του Sanctuary, παρέα με τα αλυσοδεμένα ζόμπι. Φυσικά, κρύβονται πίσω από τις τσίγκινες στέγες που έχουν τοποθετήσει στα αυτοκίνητα και ενημερώνουν τον Negan για την άφιξή τους με...μπαλωτιές! O Negan θα κάνει την εμφάνισή του με τους Dwight, Simon, Eugene, Gavin και την Regina. Ο Rick υπόσχεται να χαρίσει τη ζωή στους "συνοδούς" του Negan αν παραδοθούν. Όταν ο Negan ρωτάει τι θα γίνει με τον ίδιο, ο Rick του απαντάει ότι δε χρειάζεται να του το πει για 3η φορά, καθώς του το χει πει ήδη 2 φορές! Πρώτη badass σκηνή για τον Rick.Ο Negan δε φαίνεται να πείθει τον Rick, ούτε όταν του αναφέρει ότι έχει περισσότερους άντρες από αυτόν, γι αυτό και εμφανίζει τον Gregory, ο οποίος βρίσκεται στο Sanctuary. Ο Gregory θα διατάξει τους κατοίκους του Hilltop να αποχωρήσουν αλλά η απάντηση που θα λάβει από τον Jesus είναι ότι όλοι είναι με τη Maggie τώρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα εισπράξει και στο τέλος ένα σπρώξιμο από τον Simon, με αποτέλεσμα να πέσει από τη σκάλα!


Ο Rick δε παίρνει απάντηση και αποφασίζει να παίξει ψυχολογικό πόλεμο στον Negan, όπως ακριβώς έκανε κι ο ίδιος κάποτε σ'αυτόν. Αρχίζει να μετράει αντίστροφα προκειμένου να πάρει την απάντηση του, όπως χρονομετρούσε κι ο Negan για τον Rick όταν τον διέταξε να κόψει το χέρι του γιου του. O Negan γελάει, δίνοντάς μας την εντύπωση ότι είναι περήφανος για τον Rick. Η δεύτερη σκηνή που ο Rick γίνεται για άλλη μία φορά badass είναι η εξής: καθώς μετρά αντίστροφα από το 10, φτάνοντας στο 7 οπλίζει το όπλο του και αρχίζει να πυροβολάει προς το μέρος του Negan! Όλοι όσοι είναι μαζί του ανοίγουν πυρ κατά του Sanctuary, καταστρέφοντας όλα τα παράθυρα.Ο Negan θα πέσει στο έδαφος άτσαλα για να προστατευτεί, τον οποίο θα εντοπίσει ο Rick αλλά δε θα μπορέσει να εξοντώσει. Η επόμενη σκηνή μας στενοχώρησε λίγο πολύ όλους. Το πολυαγαπημένο RV (τροχόσπιτο) από την Alexandria θα χρησιμοποιηθεί σαν πολιορκητικός κριός ή δούρειος ίππος: θα οδηγηθεί μπροστά στην είσοδο του Sanctuary και ο Rick θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που βρίσκονται μέσα του με αποτέλεσμα να πυρποληθεί. Αυτό θα γίνει για να εισέλθει στο Sanctuary ο μεγάλος αριθμός ζόμπι που έχουν συγκεντρώσει και καθοδηγούν οι Daryl, Morgan, Carol και Tara. 

O Rick θα συνεχίζει να ρίχνει σφαίρες κατά του Negan, χωρίς όμως κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο Gabriel θα τον διακόψει, λέγοντάς του ότι πρέπει να φύγουν. Ωστόσο, ο αγαπητός πάτερ θα εντοπίσει τον Gregory και χωρίς δεύτερη σκέψη θα βγει από το αμάξι για να τον βοηθήσει. Όμως, ο Gregory θα προλάβει να μπει στο αυτοκίνητο και να φύγει, αφήνοντας τον Gabriel ανήμπορο να αντιδράσει ανάμεσα σε τόσα ζόμπι που έχουν κατακλύσει τη βάση του Negan. Ο δεύτερος θα καταφέρει να βρει καταφύγιο σε μία αποθήκη, αλλά για κακή του τύχη θα συναντήσει τον Negan, ο οποίος βρήκε κι αυτός καταφύγιο εκεί μέσα. Η σκηνή που έπεται είναι κλασσικά επική, με τον Negan να ελπίζει ότι ο Gabriel φοράει τις πάνες του (!), γιατί πρόκειται να χεστεί πάνω του (!) από τον φόβο!

Boogyman ain't shit!

Η τελευταία σκηνή δείχνει τον Rick να εμψυχώνει τους ανθρώπους του, όπως στην αρχή, λέγοντάς τους ότι ό,τι κι αν συμβεί στην μάχη, είναι ήδη νικητές! Ακόμη, βλέπουμε τον γερο-Rick μαζί με την Michonne και τη Judith να ζουν σε μία ειρηνική Alexandria, μετά από πολύ καιρό. 
Τέλος, το επεισόδιο αφιερώθηκε στη μνήμη των John Bernecker και του George Romero.

Trailer και Sneak Peek για το 8.02 ΕΔΩ.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. μπορει να μην ήταν τόσο δυνατό το επεισόδιο όπως το αρχικό του 7 κύκλου, όμως μου άρεσε ότι αποφασίζει ο Ρίκαρος να επιτεθεί με σχέδιο (καλά το ματάκι του γυαλίζει, αλλά δεν πειράζει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.