TWD REVIEW 8x02Ανασκόπηση επεισοδίου "The Damned" 

Το 101ο επεισόδιο του Walking Dead ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είχε όνομα "Damned" και αναφέρεται στο πως αποκάλεσε ο Ezekiel τα ζόμπι, δηλαδή καταραμμένα! Ο πόλεμος έχει ξεσπάσει για τα καλά και αυτό φαίνεται από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν πλέον οι "καλοί" απέναντι στους "κακούς". Το επεισόδιο δε κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς, αλλά περιείχε αρκετές συγκρούσεις και εξελίξεις χαρακτήρων. Το τέλος ήταν αναπάντεχο, μιας και ένας γνώριμος χαρακτήρας από τα παλιά έκανε την εμφάνισή του.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με την επίθεση μίας ομάδας επιζώντων από την Alexandria (κυρίως) σε ένα οπλοστάσιο των Saviors. Η αρχηγός αυτής της βάσης επιβλέπει τους υπόλοιπους Saviors, οι οποίοι φτιάχνουν όπλα, αλλά κάτι της φαίνεται ότι πάει στραβά. Προτού ενημερώσει με το walkie-talkie τους άλλους, η άφιξη των εξοπλισμένων αυτοκινήτων είναι γεγονός και τα πυρά πέφτουν σα βροχή. Ανάμεσα στους Alexandrινούς βρίσκονται οι Aaron, Eric, Tobin και Francine. Oι Saviors βρίσκονται σε μειονοκτική θέση και αποφασίζουν να αντεπιτεθούν παίρνοντας τα όπλα κι αυτοί, βλέποντας ότι οι χαρακτήρες μας δεν πλησιάζουν να τους κατατροπώσουν. Ο Tobin θα πυροβοληθεί στον ώμο και θα βγει εκτός μάχης. Η αρχηγός, η Mara θα επιτεθεί από ένα ζόμπι. Η Francine θα σκοτωθεί και ο Eric θα πυροβοληθεί στο στομάχι, αφήνοντας σοκαρισμένο τον Aaron που θα τον κουβαλήσει εκτός μάχης.
Εντωμεταξύ, σττη βάση με τον δορυφόρο, στην οποία έχουν εισβάλλει οι Morgan, Jesus, Tara αλλά και όλοι οι άλλοι, εξευρενείται από την ομάδα μας. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλοι Saviors. Μερικοί από αυτούς πεθαίνουν από τα βέλη της Dianne, των οποίων η προσοχή αποσπάται από το έξυπνο σχέδιο του Morgan. Θα μπούνε στο κτίριο και θα εξοντώσουν κι άλλους, περιμένοντας για την μεγάλη αποστολή τους, σήμα για την οποία θα δώσει ο Jesus. Και με το που το δίνει, η επίθεση ξεκινάει: πολλοί Saviors "πιάνονται στον ύπνο" και δολοφονούνται από τους χαρακτήρες μας. Δύο χαρακτήρες μας, o Freddie και ο Andy από το Hilltop πεθαίνουν, όταν δε θα μπορέσουν να αντιδράσουν έγκυρα σε αντεπίθεση κάποιων Saviors και ο Morgan θα πέσει αναίσθητος, αφήνοντάς μας όλους με ταχυκαρδία. Θα ανακτήσει τις αισθήσεις του, αλλά εχει χτυπηθεί. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει στο να κυνηγήσει τους Saviors. Ο Morgan θα σκοτώσει πολλούς από αυτούς και στο μυαλό του θα έχει τον λόγο του Rick, λίγες μέρες πριν το θάνατο του Glenn και του Abe. Ο Morgan τότε ήταν φλώρος με λίγα λόγια και δεν ήθελε να σκοτώσει.

Jesus και Tara θα βρουν έναν άντρα, ο οποίος βρίσκεται στο πάτωμα και έχει κυριολεκτικά κατουρηθεί πάνω του, δείχνοντας φόβο. Τους λέει κιόλας ότι είναι δούλος και φυλακισμένος του Negan. Οι δύο χαρακτήρες τον απειλούν με το όπλο και η Τara θέλει απλά να σκοτώσει για να εκδικηθεί για τον θάνατο της Denise. Σε κάποια φάση, ο άνθρωπος αυτός αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις (ήταν Savior) και βρίσκει την ευκαιρία να πάρει όμηρο τον Jesus, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει με το όπλο. O Jesus θα τον αφοπλίσει χρησιμοποιώντας τις πολεμικές του τέχνες. Στη συνέχεια, θα αιχμαλωτίσουν πολλούς Saviors, τους οποίους η Tara θέλει να σκοτώσει. Ο Jesus της λέει όχι και μας θυμίζει τον παλιό εαυτό του Morgan. Ο Morgan θα βγει έξω και θα τους βρει. Βλέπει, ακόμη και τον Jared, τον οποίο πάει να σκοτώσει αλλά θα τον σταματήσει ο Jesus. O Eduardo από το Hilltop θα βγάλει μία φωτογραφία με την Polaroid κάμερα για το Instagram.

Στην άλλη βάση των Saviors, όπου έχουν κάνει την επιδρομή τους η Carol, ο Ezekiel και άλλοι από το Kingdom, η δράση συνεχίζεται από κει που την αφήσαμε στο προηγούμενο επεισόδιο. Η χειροβομβίδα έχει ρίξει κάτω τους χαρακτήρες μας ζαλισμένους, οι οποίοι συνέρχονται σιγά-σιγά. Αλλά πολλά ζόμπι τους έχουν περικυκλώσει, τα οποία, όμως, εξουδετερώνουν με ευκολία, με τη βοηθεια και της Shiva! O Savior, στον οποίο έχουν πραγματικά σπαταληθεί, άσκοπα και άστοχα, σφαίρες από καμιά 10αριά όπλα, έχει ξεφύγει και η Carol αποφασίζει να τον ακολουθήσει για να τον εξοντώσει πριν ενημερώσει άλλες βάσεις των Saviors. Θα τον εντοπίσουν καθώς έχει αφήσει τα ίχνη του, με αίμα που έχει αφήσει και η Shiva θα τον σκοτώσει εντυπωσιακά. Παρ'όλα αυτά ακούγεται από το walkie-talkie του ότι οι Saviors από τις άλλες βάσεις γνωρίζουν για τo σχέδιο της ομάδας του Kingdom. Ο "βασιλιάς" Ezekiel δε θα πτοηθεί όμως και διαλέγει να συνεχίσει και να συγκρουστεί μαζί τους.Ο Rick και ο Daryl έχουν μπει στο κτίριο και εξοντώνουν εντυπωσιακά 2 Saviors. Μπαίνουν και ψάχνουν για όπλα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Δε βρίσκουν τίποτα και αποφασίζουν να πάνε στον πάνω όροφο, πεπεισμένοι ότι βρίσκονται εκεί τα όπλα. Θα ανεβούνε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα και ο Daryl θα αμφισβητήσει τις οδηγίες του Dwight (o οποίος έχει προδώσει για τα καλά τον Negan), βγάζοντας ακόμη μίσος μετά από όλα αυτά που του χει κάνει. Ο Rick όμως δε θέλει να υποχωρήσει και έχει πάλι αυτοκτονικές τάσεις, αφού συμβουλεύει τον Daryl να καθαρίσουν όλους τους Saviors που βρίσκονται εκεί μέσα τα δυό τους. Έτσι και χωρίζονται για ακόμη μία φορά! Ο Daryl θα ανακαλύψει ένα δωμάτιο βασανηστηρίου, σαν αυτό που ήταν φυλακισμένος κι αυτός στο Sanctuary. O Rick θα προσπαθήσει να μπει σ'ένα κλειδωμένο δωμάτιο και θα επιτεθεί από έναν Savior. Ο Rick δύσκολα θα πάρει το πάνω χέρι και θα τον σκοτώσει, πνίγοντάς τον κιόλας. Θα πάρει τα κλειδιά του και θα ανοίξει το δωμάτιο στο οποίο θα βρει ένα βρέφος σε μία κούνια, που λέγεται Gracie. Θα συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε τον πατέρα της, θα σκαλώσει στην κυριολεξία. Θα συνεχίσει, αργότερα, μπαίνοντας σε άλλο δωμάτιο. Γρήγορα, όμως, θα αιχμαλωτιστεί από έναν Savior, ο οποίος θα τον απειλεί με όπλο πισώπλατα. Ο Rick γυρνάει και αντικρίζει τον Morales (!!!) , ζωντανό και αλλιώτικο από ποτέ! Άντε γεια! Ο Morales θα τον αναγνωρίσει και θα αναπολήσουν στιγμές στην Atlanta. O Morales δε θα ευαισθητοποιηθεί καθόλου και θα του πει ότι αυτό ήταν πριν πάρα πολύ καιρό! 7 σεζόν τώρα! Ο Morales είναι ένας άνθρωπος του Negan, ένας Savior και έχει ήδη ειδοποιήσει τους υπόλοιπους, λέγοντας στον Rick ότι όλα τελείωσαν. Το επεισόδιο τελειώνει με τον Rick, συγκλονισμένο (όπως και εμάς) να μη μπορεί να βγάλει λέξη!


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.