TWD REVIEW 8x04Ανασκόπηση επεισοδίου 8x04 "Some Guy"

Το 3ο επεισόδιο του 8ου κύκλου τελείωσε με τους ανθρώπους του Kingdom και τον Ezekiel να βρίσκονται υπό το έλεος των Saviors και πιο συγκεκριμένα υπό το έλεος των σφαιρών του πολυβόλου που ψάχνει το group μας. Στη βάση του Gavin γίνονται πράματα και θαύματα, καθώς οι άνθρωποι του Kingdom έχουν πραγματικά εξαϋλωθεί απ'τις σφαίρες, η Carol βρίσκεται "incognito" πίσω από τους Saviors μες το κτίριο και Rick και Daryl βρίσκονται καθ'οδόν προς το οπλοστάσιο, μετά τις πληροφορίες που πήραν από τον Todd (τον Savior που πυροβόλησε ο Daryl στο κεφάλι).

Το τέταρτο επεισόδιο ξεκίνησε με ένα flashback στο Kingdom, όπου και προετοιμάζονται για την επερχόμενη μάχη με τους Saviors. Ο βασιλιάς Ezekiel προετοιμάζεται, φορώντας τον εξοπλισμό του, πριν συναντήσει τους..."υπηκόους" του. Οι στρατιώτες του αποχαιρετούν τις οικογένειές τους πριν φύγουν για τη μάχη, σε μία συγκινητική σκηνή. Ο Ezekiel απευθύνεται στους ανθρώπους, γνωρίζοντας για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στον δρόμο τους για τη νίκη, αλλά είναι σίγουρος για τον τελικό τους θρίαμβο. Με δύναμη το χαμόγελο, ενθαρρύνει την κοινότητά του.

Αυτή η σκηνή κόβεται και επιστρέφουμε στο σημείο του παρόντος: το πολυβόλο των Saviors έχει ισοπεδώσει ολόκληρο τον στρατό του Kingdom! Διαμελισμένα πτώματα κείτονται στο έδαφος και οι σκηνές κόβουν την ανάσα. Το χέρι του Ezekiel ξεπροβάλλει από έναν σωρό πτωμάτων, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά στην προσπάθειά τους να σώσουν τον αρχηγό τους. Παρατηρεί γύρω του την κατάσταση και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και πανικού. Θα αντικρίσει το πτώμα του πρωτοπαλίκαρου του, του Daniel και στη συνέχεια θα αντιληφθεί ότι κάποιοι από τους πεσμένους άντρες του έχουν μετατραπεί σε ζόμπι, συμπεριλαμβανομένου και του Daniel. Έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και χωρίς να έχει καθόλου πυρομαχικά, αποφασίζει να συρθεί για να ξεφύγει από τους walkers, μέχρις ότου σωθεί από τον Alvaro, έναν Kingdommer που κατάφερε να γλυτώσει.
Μες το κτίριο, οι Saviors έχοντας κάνει τη δουλειά του, πακετάρουν το πολυβόλο σ'ένα κουτί για να το επιστρέψουν στο Sanctuary. Η Carol πλησιάζει προς το μέρος τους από τον διάδρομο, αλλά κρύβεται καθώς ακούει έναν Savior από πίσω της. Όταν φτάνουν προς τον διάδρομο με το όπλο, η Carol τους εξοντώνει, χάρη στο ιδιοφυές σχέδιό της να κρυφτεί σ'ένα πάνελ στο ταβάνι. Όμως, εντοπίζεται από ένα άλλο group από Saviors, από τους οποίους και θα γλυτώσει. Αυτοί αποφασίζουν να την αφήσουν, έχοντας ως κύριο σκοπό τους την μεταφορά των όπλων πίσω στη βάση του Negan. Η Carol, όμως, δεν το βάζει κάτω και τους ακολουθεί, προλαβαίνοντας τους την ώρα που φορτώνουν τα όπλα στα αυτοκίνητα. Θα επιχειρήσει να πιάσει απροετοίμαστους τους Saviors, αλλά δύο από αυτούς θα αντιδράσουν άμεσα και θα την αναγκάσουν να καλυφθεί από τις σφαίρες πίσω από ένα αυτοκίνητο.


Καθώς ο Alvaro βοηθά τον Ezekiel να περπατήσει, ένας Savior που καραδοκούσε θα τον σκοτώσει και θα αιχμαλωτίσει τον Ezekiel, θα του πάρει το σπαθί του και θα του αποκαλύψει ότι θα τον πάει στο Sanctuary, παρά το τραυματισμένο πόδι του. Ο Ezekiel θα του υπενθυμίσει ότι η πύλη του Sanctuary έχει πέσει και ότι το εργοστάσιο του Negan έχει καταληφθεί από νεκρούς. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, ολοένα και περισσότερα ζόμπι τους πλησιάζουν. Ο Gunther (Savior) αναγκάζει τον Ezekiel με τη βία να περπατήσει, κάνοντάς τον να πέσει εξαιτίας του τραυματισμού του. Όμως, ο Ezekiel δεν έχει άλλη επιλογή και, καθώς ο Gunther τον πατάει στην πληγή του, σηκώνεται. Του λέει ότι δεν είναι πραγματικός βασιλιάς και ότι είναι παραμυθάς, αμφισβητώντας τον "τίτλο" του και τη ζωή στο "βασίλειο". Καταλήγουν στην εξωτερική πλευρά του φράχτη της βάσης αυτής, όπου και ακούνε τους πυροβολισμούς που προκάλεσε η Carol. Εκεί ο Ezekiel θα βρει την ευκαιρία να πάρει πίσω το σπαθί του, πληγώνοντας τον Gunther αλλά γρήγορα θα αφοπλιστεί. Ο Savior θα σχηματίσει στο πρόσωπο του Ezekiel 3 γραμμές αίματος με το δάχτυλό του και θα συνεχίζει να τον κακομεταχειρίζεται, πριν τον σηκώσει για να συνεχίσουν.


Φτάνοντας στην κύρια είσοδο, ο Gunther θα εντοπίσει ότι η πύλη είναι κλειδωμένη. Ο Ezekiel διαπραγματεύεται μαζί του και του προτείνει να του δώσει πίσω το σπαθί του και να πολεμήσουν μαζί τα ζόμπι που τους πλησιάζουν. Αυτός, όμως, θα αρνηθεί και θα αφαιρέσει το παλτό του, το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να σκαρφαλώσει με ασφάλεια τον φράχτη με το συρματόπλεγμα. Φυσικά, δεν είναι πρόθυμος να σώσει τον Ezekiel παρά την απαίτηση του Negan να έχει αλυσοδεμένους τους 3 αρχηγούς των κοινοτήτων (Rick, Maggie, Ezekiel) στην εξωτερική πύλη του Sanctuary. Έτσι, αναλαμβάνει να δράσει με δική του πρωτοβουλία, αποφασίζοντας να αποκεφαλίσει τον Ezekiel και να κρεμάσει το κεφάλι του σ'ένα πάσσαλο. Λίγο πριν γίνει, όμως, αυτό, ο Jerry θα σώσει τον βασιλιά του με τον πέλεκυ, κόβοντας στην κυριολεξία στα δυο τον Gunther. Στη συνέχεια, θα δανειστεί το σπαθί του βασιλιά για να σκοτώσει δύο ζόμπι και θα το επιστρέψει αποκαλώντας τον "Μεγαλειότατο". Ο Ezekiel θα αρνηθεί μία τέτοια προσφώνηση, μιας και τα λόγια του νεκρού Savior έπιασαν τόπο, αλλά ο Jerry θα επιμείνει στο να τον αποκαλεί έτσι. Παίρνει και πάλι το πελώριο τσεκούρι του και ξεκινά να χτυπά την κλειδαριά στην πύλη.


Η επόμενη σκηνή θα έχει πρωταγωνίστρια την Carol. Η αγαπημένη μας νοικοκυρά θα εντοπίσει ένα κουμπί που ενεργοποιεί μία κοντινή πύλη. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο:  αφοπλίζεται από μόνη της και προθυμοποιείται να ενημερώσει τους Saviors για τα πλάνα της ομάδας της. Οι Saviors θα πέσουν στην παγίδα της και όταν την ρωτήσουν που βρίσκονται οι άνθρωποί της, αυτή θα πιάσει έναν Savior που την πλησίαζε ως αιχμάλωτό της, έχοντας το πανέμορφο μαχαίρι της στο λαιμό του. Παρά τα παρακάλια του ομήρου-Savior της Carol, οι υπόλοιποι Saviors εξαπολύουν πυρ προς το μέρος τους. Ο Savior πέφτει νεκρός, ενώ η Carol καταφέρνει να πατήσει το κουμπί και να ανοίξει την Gate 04, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φίλοι του ΠΑΟΚ να εκστασιάζονται. Πλάκα κάνουμε, το αποτέλεσμα είναι φυσικά να εισβάλλουν στην περιοχή κάμποσα ζόμπι, τα οποία σκοτώνουν δύο Saviors. Η Carol θα σηκώσει και πάλι το όπλο και θα πάρει τα κλειδιά της πύλης από το πτώμα του Savior, ο οποίος λειτούργησε ως ασπίδα για αυτήν την ώρα που κατάστρωνε το σχέδιό της. Οι δύο εναπομείναντες Saviors θα καθαρίσουν τα ζόμπι με τα όπλα τους και θα κρυφτούν για να αποφύγουν τα πυρά της Carol.

Οι μάταιες προσπάθειες του Jerry να σπάσει την κλειδαριά θα του στοιχίσουν το τσεκούρι του, το οποίο και θα διαλυθεί. Βλέποντας την ορδή από τα ζόμπι να πλησιάζουν, οι δύο άντρες αποφασίζουν να πολεμήσουν. Και ενώ η Carol πλησιάζει να σκοτώσει τους δύο άντρες του Negan, η προσοχή της θα αποσπαστεί από τον κίνδυνο που διατρέχουν Ezekiel και Jerry. Έτσι και σπεύδει να τους βοηθήσει, αλλά οι Saviors εξαφανίζονται με το αυτοκίνητό τους και τα όπλα.Κάπου εκεί έχουμε και ένα flashback: Ezekiel και Carol συνομιλούν πριν τη μάχη, με τον βασιλιά να θέλει να την εντυπωσιάσει λέγοντάς της ότι είναι πιο έτοιμος και αποφασισμένος από ποτέ για τον επερχόμενο πόλεμο. Θυμάται το επάγγελμά του πριν ξεσπάσει η αποκάλυψη, το οποίο ήταν φύλακας σε ζωολογικό κήπο. Ανακαλεί τη γνωριμία και τη σχέση του με τη Shiva, την οποία έσωσε με αυταπάρνηση και ρίσκο. Επιπλέον, φέρνει στο νου του τα λόγια του αδικοχαμένου Benjamin: "αν σου ζητήσουν να'σαι ήρωας, να γίνεις ήρωας!" Τέλος, θέτει μια ερώτηση στην Carol με δύο σκέλη: αν ο δυνατός και μαχητικός της χαρακτήρας ήταν έμφυτος ή αν τον απέκτησε αργότερα από επιλογής της. Η Carol θα του απαντήσει το δεύτερο.

Η Carol θα τους σώσει, πυροβολώντας τα ζόμπι και θα ανοίξει την κλειδαριά γι'αυτούς. Ο Ezekiel θέλει να ενημερώσει τον Rick για την κατάσταση και ότι τα πολυβόλα θα μεταφερθούν στο Sanctuary. Όμως, ένας γνώριμος ήχος, ο ήχος της μηχανής του Daryl θα προσφέρει ένα αισιόδοξο χαμόγελο στην Carol και θα πει στον βασιλιά ότι τα όπλα δε θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους.


Rick και Daryl, πάνω σε φορτηγάκι και μηχανή αντίστοιχα, έχουν πάρει από πίσω τους Saviors και τους καταδιώκουν. Θα γίνουν γρήγορα αντιληπτοί από τους Saviors και ο ένας εκ των δύο θα στήσει ένα από τα όπλα και θα ανοίξει πυρ κατά πάνω τους, προκαλώντας την πτώση του Daryl από τη μηχανή του. Ο οδηγός Savior, στην προσπάθειά του, να αποφύγει τα ζόμπι στον δρόμο του θα ελιχθεί απότομα, με αποτέλεσμα ο Savior που πυροβολάει να χάσει την θέση του. Όταν θα την ανακτήσει ξανά και θα συνεχίζει να πυροβολάει προς το μέρος του Rick, ο αρχηγός της Alexandria θα κάνει στην άκρη και από πίσω θα εμφανιστεί ο Daryl στη μηχανή του, στην πιο badass σκηνή του επεισοδίου. Ο Daryl θα εξουδετερώσει τον Savior που βρίσκεται στην καρότσα του οχήματος με το όπλο του. Ο Rick θα προφτάσει τον Savior με το τζιπάκι και θα πηδήξει στη θέση του συνοδηγού, μαχαιρώνοντάς τον στη κοιλιά και σπρώχνοντάς τον εκτός του οχήματος, πριν αυτό εκτροχιαστεί. Ο Daryl θα φτάσει στο σημείο αυτό και θα συναντηθεί με τον Rick, αποφασίζοντας να πλησιάσουν προς το μέρος του Savior για να δουν αν ζει.


Ezekiel, Carol και Jerry έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερα ζόμπι. Ο τραυματισμός του Ezekiel τον αποθαρρύνει και τον δυσκολεύει, λέγοντας στους άλλους δύο να τον αφήσουν. Φυσικά, αρνούνται. Φτάνουν σε έναν μολυσμένο βάλτο μες το δάσος, αλλά τα ζόμπι εξακολουθούν να τους ακολουθούν. Ο Ezekiel θα σκοτώσει κάποια ζόμπι που πλησιάζουν κοντά τους και θα φωνάξει στους άλλους να τον αφήσουν, αφού τους καθυστερεί. Ο Jerry αρνείται ξανά, λέγοντας ότι είναι το καθήκον του να προστατέψει τον βασιλιά. Ο Ezekiel, εξαγριωμένος, απαρνείται τον τίτλο του βασιλιά και αυτοαποκαλείται ότι είναι απλά ένα τίποτα, κάποιος τύπος. (Some Guy)


 Ξαφνικά, η Shiva θα πεταχτεί από το πουθενά και θα επιτεθεί στα ζόμπι. Τα ζόμπι δεν είναι πολλά αλλά θα είναι αρκετά, ώστε να περικυκλώσουν την τίγρη και να την κατασπαράξουν, γεμίζοντας τα νερά με το αίμα της, αλλά επιτρέποντας στους 3 χαρακτήρες να δραπετεύσουν. Η Shiva ανταποδίδει την πράξη του Ezekiel, όταν την έσωσε, δίνοντάς τη ζωή της για να σωθεί ο κάτοχός και προστάτης της. Πολύ συγκινητική στιγμή και ακόμα πιο συγκινητική η ερμηνεία του Khary Payton, όταν φώναζε στη Shiva να τρέξει. (σχόλιο: φαίνεται ότι το budget δεν ήταν αρκετό για τους παραγωγούς του Walking Dead, μιας και μετά από τις ολιγάριθμες εμφανίσεις της Shiva με τη χρήση CGI και άλλων οπτικών εφέ, αφού αποφάσισαν να "σκοτώσουν" το πανέμορφο ζώο) Τέλος, επιστρέφουν στο Kingdom στενοχωρημένοι και "διαλυμένοι", με τον Ezekiel να κουτσαίνει, να μην έχει λόγια να ανταλλάξει με τους ανθρώπους του και να αποσύρεται σε προσωπικό χώρο μόνος του.RIP SHIVA


Trailer & Sneak Peek με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.