TWD REVIEW 8x05
Ανασκόπηση επεισοδίου 8x05 
"The Big Scary U"

Το πέμπτο επεισόδιο του όγδοου κύκλου εστίασε στη ζωή του Negan και των Saviors στο Sanctuary. Μετά από 3 επεισόδια, μάθαμε για την μοίρα των Negan και Gabriel που αποκλείστηκαν στην αποθήκη στο Sanctuary περικυκλωμένοι από ζόμπι και τη σύγχυση που επικρατεί στο Sanctuary μετά την επίθεση του Rick. Σύγχυση, όμως, επικρατεί και στο στρατόπεδο των καλών, μιας και Daryl και Rick πιάστηκαν στα χέρια! Αναλυτικότερα:

Το επεισόδιο ξεκίνησε με flashback του Gabriel σε προσωπικές στιγμές του ως ιερέας στον κόσμο της αποκάλυψης στην Alexandria. Ένα ακόμα flashback ήταν αυτό του Gregory στο Sanctuary, όταν και το επισκέφτηκε για να βρει ένα στήριγμα αφού οι κάτοικοι στο Hilltop βρήκαν στο πρόσωπο της Maggie το νέο τους αρχηγό. Αφού έφαγε το γεύμα που του ετοίμασε ο Simon, βρέθηκε στο τραπέζι με τον Negan και τους υπαρχηγούς του. Εκεί συζήτησαν για την προδοσία του Hilltop, όταν η Maggie ηγήθηκε την επίθεση των κατοίκων της νέας της κοινότητας εναντίον των Saviors στην Alexandria (7x16) και αν ο Gregory μπορεί να κάνει κάτι γι'αυτό. Ο Negan τον χαρακτήρισε ως έναν συμφεροντολόγο πολιτικό που παίζει σε δύο στρατόπεδα, μίλησε για το πως του αρέσει να σκοτώνει τα κατάλληλα πρόσωπα την κατάλληλη στιγμή και νευρίασε με το δεξί του χέρι, τον Simon για τον τρόπο που εκείνος βλέπει την κατάσταση. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι τα κατάλληλα πρόσωπα είναι οι Rick, Maggie και Ezekiel, τους οποίους πρέπει να σκοτώσουν με φριχτό τρόπο για να παραδειγματιστούν όλοι οι υπόλοιποι. Η στιγμή αυτή διακόπτεται από πυροβολισμούς του Rick και της ομάδας του, οι οποίοι έχουν επισκεφτεί το Sanctuary. (8x01)

Η επόμενη σκηνή περιλαμβάνει γεγονότα του παρόντος και πιο συγκεκριμένα το trailer στο οποίο βρίσκονται περικυκλωμένοι από ζόμπι οι Negan και Gabriel. Ο Negan θα επιτεθεί στον Gabriel, τον οποίο και θα ρίξει κάτω αλλά δε θα σκοτώσει. Εφόσον είναι ανήμποροι να αντιδράσουν, αποφασίζουν να ανοίξουν συζήτηση και ο Negan του λέει ότι σκότωσε τον Glenn και τον Abe εξαιτίας του Rick. Ο Gabriel ζητά από τον Negan να εξομολογηθεί ενώπιόν του. Στη συνέχεια, του λέει ότι έγινε ιερέας για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές τους. Ο Negan του απαντάει ότι κάνει κι αυτός το ίδιο, δηλαδή βοηθά  τους ανθρώπους του, οι οποίοι θα ήταν ένα τίποτα χωρίς αυτόν.


Και έχει δίκιο, αφού στο Sanctuary επικρατεί μία αναστάτωση από τα ζόμπι που έχουν περικυκλώσει το κτίριο, κάνοντας την απουσία του Negan αισθητή στους έμπιστους υπαρχηγούς του. Simon, Regina, Gavin, Dwight και Eugene έχουν την εντύπωση ότι ο αρχηγός τους είναι νεκρός και δε μπορούν να κατασταλάξουν σ'ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουν τους walkers που έχουν περικυκλώσει τη βάση τους. Επιπλέον, γίνεται αναφορά για την προδοσία που υπέστησαν οι Saviors (από τον Dwight) αλλά οι υποψίες πέφτουν στον Eugene. O Dwight θα είναι αυτός που θα αναλάβει να οδηγήσει τους Saviors σ'αυτήν την αποστολή, με τον Simon να συμφωνεί. Στη συνέχεια, ο "Dr. Smartypants" θα επισκεφτεί τον Dwight και θα τον ευχαριστήσει για την υποστήριξή του μ'ένα βάζο πίκλες.Στον χώρο που βρίσκονται οι Negan και Gabriel, τα ζόμπι σπάνε τα ξύλα, με αποτέλεσμα τα χέρια τους να εισβάλλουν στο trailer. Ο Gabriel του αποκαλύπτει ότι πήρε μέρος στην επίθεση του Rick στη βάση με τον δορυφόρο και εξακολουθεί να επιμένει σε μία εξομολόγηση του Negan, μιας και οι πιθανότητες να ζήσουν λιγοστεύουν. Ο δυναμικός χαρακτήρας του Gabriel θα φανεί, επίσης, όταν θα θίξει τον Negan για τον τρόπο που συμπεριφέρεται τους ανθρώπους σα σκλάβους και πως κακομεταχειρίζεται τις "συζύγους" του. Ο Negan νευριάζει και οι απαντήσεις του είναι πιο σοβαρές και ανθρώπινες από ποτέ. Για το πρώτο απαντάει πως οι άνθρωποι του είναι ασφαλείς και το βλέπει σαν οικονομικό σύστημα, ενώ για το δεύτερο επισημαίνει ότι κάθε γυναίκα του έκανε την επιλογή της. Και αφού βλέπει ότι λυγίζει τον Negan, θα τον ρωτήσει αν υπήρχε κάποτε κάποια γυναίκα που να αγάπησε πραγματικά. Ο Negan θα ζητήσει τη βοήθεια της Lucille (για δεύτερη φορά) και εκείνη τη στιγμή ο Gabriel θα βρει την ευκαιρία να αρπάξει το όπλο του και να κρυφτεί σ'ένα άλλο δωμάτιο που βρίσκεται μέσα στο trailer. Θα διαλύσει κάποια χέρια από ζόμπι με τη Lucille και στη συνέχεια θα πει στον Gabe (οπως τον αποκαλεί) ότι ήρθε η ώρα να φύγουν.

Το επεισόδιο, πέρα από το Sanctuary, είχε και κάποιες σκηνές με τον Daryl και τον Rick. Αφού βρήκαν τον Savior, που οδηγούσε το τζιπάκι στο προηγούμενο επεισόδιο, τον ανακρίνουν γι αυτά που έγιναν στη βάση του Gavin. Αυτός τους λέει ότι εναπομείναντες ζωντανοί είναι ο εαυτός του, ο βασιλιάς (Ezekiel), αυτός με το τσεκούρι (Jerry) και η τρελή με το κοντό μαλλί (Carol). Θα αφήσει, όμως, την τελευταία του πνοή και ο Rick θα περάσει το μαχαίρι στον εγκέφαλό του, ώστε να μη μετατραπεί σε ζόμπι. Αργότερα, θα βρουν τα όπλα και τα εκρηκτικά από το όχημα και ο Daryl θα προτείνει να ανατινάξουν το Sanctuary αλλά ο Rick θα του απαντήσει ότι υπάρχουν αθώοι εργάτες και παιδιά μέσα. Η διαφωνία τους δε θα τελειώσει αισίως αφού θα πιαστούν στα χέρια. O Daryl θα έχει το πάνω χέρι και λίγο πριν πνίξει στην κυριολεξία τον Rick θα σταματήσει, αφού βλέπει ότι το φορτηγάκι έχει πάρει φωτιά και είναι έτοιμο να εκραγεί. Θα σηκώσει τον Rick από κάτω και θα τρέξουν κάμποσα μέτρα παραδίπλα, με αποτέλεσμα να σωθούν. Θα χωριστούν στη συνέχεια. O Rick, ενώ κατευθύνεται στους Scavengers θα εντοπίσει στον ουρανό ένα ελικόπτερο (!), αφήνοντας τον ίδιο αλλά και εμάς άναυδους!Στο trailer, o Negan θα μιλήσει για την πρώην γυναίκα του, η οποία, όπως μας ενημερώνει, πέθανε όταν ξεκίνησε η αποκάλυψη, γιατί ήταν άρρωστη. Μάλιστα, τονίζει ότι η αδυναμία του ήταν ότι δε μπορούσε να τη σκοτώσει όταν μεταλλάχθηκε σε ζόμπι. Μετά από αυτή του την εξομολόγηση ( που έμοιαζε σαν πραγματική εκκλησιαστική καθολική εξομολόγηση, μιας και πατερ - εξομολογούμενος δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλον) ο Gabriel ανοίγει την πόρτα και εισπράττει μία μπουνιά από τον Negan. Παρ'όλα αυτά ο Negan δεν του παίρνει το όπλο του. Και έτσι λοιπόν βάζουν το γνωστό σε όλους μας σχέδιο σε εφαρμογή: o Negan παίρνει ένα ζόμπι μέσα από την τρύπα που έχουν αυτά ανοίξει και το ξεκοιλιάζουν για να μεταμφιεστούν και να περάσουν ανενόχλητοι από την ορδή. Ανοίγουν την πόρτα και αφήνουν κάποια από αυτά να μπουν μέσα και βγαίνουν έξω. Η διαδρομή τους δεν είναι εύκολη, αφού θα χρειαστεί να εξουδετερώσουν αρκετά από τα ζόμπι που έχουν αντιληφθεί ότι είναι άνθρωποι.


Στο Sanctuary οι εργάτες θα κάνουν την επανάσταση τους, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Negan. Ο Simon θα φέρεται σ'αυτούς ειρωνικά, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα, ενώ ο Dwight θα λειτουργήσει ως η φωνή της λογικής. Ένας εργάτης, όμως, θα βγάλει όπλο και πριν προλάβει να ενεργήσει θα σκοτωθεί από την Regina. Και η σκηνή διακόπτεται από ένα σφύριγμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το σφύριγμα του Negan. O αρχηγός του Sanctuary κάνει εντυπωσιακή είσοδο και όλοι γονατίζουν μπροστά του, βάζοντας την κατάσταση στη θέση της. Διατάζει, ακόμη και τη φυλάκιση του Gabriel.Η οπλοφορία των εργατών δεν είναι τυχαία, αλλά είναι κι αυτή δουλειά του Dwight, που έχει προδώσει για τα καλά τον Negan. Δεν το γνωρίζουν όμως και οι υπόλοιποι, παρά μόνο ο Eugene που υποπτεύεται τον Dwight. Στη συνέχεια, ο "Dr. Smartypants" θα επισκεφτεί τον Gabriel, τον οποίο θα βρει όμως σε κακή κατάσταση. Θα του προτείνει να πάνε στον Dr. Carson, αλλά ο Gabriel θα του πει ότι πρέπει να τον φυγαδεύσουν γιατί είναι ο γιατρός της Maggie, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ο πάτερ προσποιείται.
Trailer για το επόμενο επεισόδιο με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.