TWD REVIEW 8x06Ανασκόπηση επεισοδίου 8x06 
"The King, The Widow and Rick"

Το όνομα του επεισοδίου συμπεριλαμβάνει τα ονόματα των 3 αρχηγών των κοινοτήτων (Kingdom, Hiltop, Alexandria) που μάχονται ενάντια στον Negan. Τον βασιλιά Ezekiel, τη χήρα Maggie και τον Rick, τα οποία είναι και λόγια του αρχηγού του Sanctuary από το προηγούμενο επεισόδιο. Αναφορικά, στο επεισόδιο αυτό είδαμε ότι το group μας έχει πλέον το πάνω χέρι στον πόλεμο με τους Saviors, αλλά τα προβλήματα και οι δυσκολίες παραμένουν πάνω από το κεφάλι τους. Michonne, Rosita και Carl επέστρεψαν μετά από αρκετά επεισόδια για να πάρουν κάποιο τηλεοπτικό χρόνο, ο Rick επισκέφτηκε τους Scavengers, ο Ezekiel είναι απαρηγόρητος μετά τον θάνατο της Shiva, ενώ στο Hiltop επικρατεί μία αναταραχή.

Το επεισόδιο ξεκινάει δείχνοντας τον Rick να συνεννοείται με τους άλλους της ομάδας μέσω γραπτών μηνυμάτων. Ο λόγος του έχει αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα όσον αφορά το πως βλέπει την έκβαση του πολέμου. Παρ'όλα αυτά δε ξεχνά ούτε τη θυσία της Sasha ούτε τη θυσία των ανθρώπων του Kingdom (το οποίο πραγματικά θρηνεί) και υπόσχεται τη νίκη. Ο Νegan και οι Saviors είναι εγκλωβισμένοι στο Sanctuary και ο Rick σχεδιάζει να επιτεθεί στη βάση αυτή σε 2 μέρες και να τελειώσει μια και καλή τον πόλεμο. Το σχέδιό του, φυσικά, περιέχει και την Jadis με τους Scavengers, τους οποίους και επισκέπτεται για να ζητήσει τη βοήθειά τους, παρά την προδοσία τους στο τελευταίο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν.


Θα τη διακόψει από τη χειροτεχνία της (πάλι γάτα έφτιαχνε), κάτι το οποίο φαίνεται να την πείραξε μιας και οι απαντήσεις που δίνει είναι μονολεκτικές. Ο Rick αναζητά και πάλι μία συμμαχία με τους "σκουπιδιάρηδες", όπως τους είχε αποκαλέσει και ο Negan. Τις φωτογραφίες με την polaroid δε θα τις κρατήσει, προφανώς, για μία καλλιτεχνική έκθεση μετά την αποκάλυψη αλλά θα τις παραδώσει στη Jadis, για να δει πως το group μας έχει κατατροπώσει για τα καλά τον Negan. Η αρχηγός των Scavengers, όμως, δεν αποδέχεται αυτή την πρόταση και αποφασίζει να φυλακίσει τον Rick γυμνό σ'ένα παλιό σκουριασμένο trailer.


Στο Hiltop, οι Saviors παραμένουν ακόμα αιχμάλωτοι της Maggie. Η νέα αρχηγός του Hiltop θα λογομαχήσει με τον Jesus, όταν δει ότι ταΐζει τους Saviors. O Gregory θα πάρει με τη σειρά του τον λόγο και θα επισημάνει ότι πρέπει να τους κρεμάσουν, αλλά η Maggie (ή Margaret σύμφωνα με τον Gregory) θα τον προστάξει να φύγει. Στη συνέχεια, οι δυο τους θα έχουν μία συνομιλία, στην οποία ο Gregory θα τη συμβουλεύσει να μην επιτρέψει την κοινή συμβίωση μεταξύ λύκων (Saviors) και προβάτων (Hiltopers) και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Και έτσι και γίνεται! Η Maggie θα φτιάξει με τη βοήθεια των κατοίκων του Hiltop μία περίφραξη από συρματόπλεγμα και θα φυλακίσει εκεί μέσα τους Saviors αλλά και τον Gregory (!), λέγοντάς του ότι μεγάλωσε σε φάρμα και ξέρει περί λύκων και προβάτων. O Jared θα επιχειρήσει να φύγει αλλά η Maggie θα τον χτυπήσει με τη λαβή του όπλου της. Όταν θα τους αφήσουν ο Jared πάλι θα επιχειρήσει να κόψει τα σχοινιά, αλλά θα τον σταματήσει ένας Savior, λέγοντάς του να σταματήσει γιατί δε θα τη βγάλουν καθαρή. (MΟRGAN ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ?) O Aaron θα συζητήσει για τον θάνατο του Eric με την Maggie και την Enid, με την "χήρα" να καταλαβαίνει απόλυτα τα συναισθήματά του, μιας και τα έχει βιώσει.
Στην Alexandria, οι Rosita και Michonne, παρά τους τραυματισμούς τους, θα αποχωρήσουν από την κοινότητα, σε μία αποστολή, της οποίας κανείς δεν έχει επίγνωση. Άλλοι φεύγουν κι άλλοι έρχονται, με τον Daryl να επιστρέφει και να βρίσκει την Tara. Οι δυο τους συνεννοούνται ότι, παρά την συμφωνία και τη συνεργασία που έχουν συνάψει με τον Dwight, πρέπει να τον σκοτώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Rosita και Michonne βρίσκονται στον δρόμο, όταν σε κάποια στιγμή θα σταματήσουν το αυτοκίνητο εξαιτίας ενός δυνατού θορύβου που τους τράβηξε την προσοχή.


Θα εντοπίσουν ένα κτίριο από το οποίο ακούγεται αυτός ο ήχος και θα εισβάλλουν αθόρυβα. Κρυφακούνε 2 Saviors που μιλάνε για το περιστατικό που έγινε στο Sanctuary, όταν η Michonne θα κλωτσήσει άθελά της ένα μπαλάκι του τένις προς το μέρος τους και θα προδώσει την παρουσία τους. Οι Saviors ανοίγουν πυρ κατά των αγαπημένων μας χαρακτήρων αλλά αυτές θα αποφύγουν τις σφαίρες. Η Michonne θα βρεθεί αντιμέτωπη με την γυναίκα Savior, ενώ η Rosita θα εξαϋλώσει τον άλλον Savior μ'έναν bazooka. Τότε η γυναίκα Savior θα βρει την ευκαιρία και θα φύγει με ένα όχημα που έχει πάνω στην καρότσα του ηχεία, τα οποία προκαλούσαν αυτόν τον θόρυβο. (κάτι σα Mad-Max δηλαδή) Η χρήση του θα γίνει φυσικά στο Sanctuary για την απομάκρυνση των "ζωντανών-νεκρών". Πριν προλάβει να φύγει όμως, ο Daryl με την Tara, πάνω σ'ένα φορτηγό θα συγκρουστούν με το όχημα και θα σκοτώσουν την Savior. Η επόμενη σκηνή θα τους δείξει μέσα στο φορτηγό και τους 4 να βρίσκονται λίγο έξω από το Sanctuary και να είναι έτοιμοι να "τελειώσουν τον πόλεμο".Ο Carl σε μία περιπέτεια στο δάσος θα ιχνηλατήσει τον άντρα που είχε βρει στο βενζινάδικο. Αυτός ο άνδρας θα του συστηθεί ως Siddiq (αναμενόμενο) και ο Carl θα του προσφέρει νερό και τροφή. Ο γιος του Rick θα του κάνει τις 3 κλασσικές ερωτήσεις, όταν γνωρίζουν κάποιον άγνωστο, με αποτέλεσμα όλα να δείχνουν πως θα είναι η καινούρια "μεταγραφή" για την ομάδα της Alexandria. Λίγο αργότερα, θα επιτεθούν σε έναν αριθμό από ζόμπι, τα οποία έχουν κατασπαράξει ένα ελάφι και παραλίγο να σκοτωθούν.Στο Kingdom, η Carol θα προσπαθήσει χωρίς επιτυχία να αφυπνίσει τον απαρηγόρητο Ezekiel, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο θέατρο. Στη συνέχεια, θα βρεθεί στο δάσος, όπου θα σώσει τον μικρό Henry, ο οποίος πολεμάει με δύο ζόμπι αλά style Morgan. Θα εξοργιστεί μαζί του και θα του πει τα ίδια που είχε πει κάποτε στον Sam. Σε αντίθεση με τον Sam, o Henry δε φοβάται και είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του, τον Benjamin. H Carol σέβεται τα λόγια του (δε μπορεί να κάνει κι αλλιώς) και του δίνει ένα όπλο. Θα επιστρέψει στη συνέχεια στο Kingdom, όπου και θα μπει στο θέατρο για να μιλήσει με τον Ezekiel. Κάθεται στο πάτωμα, δίπλα στον θρόνο του και είναι απογοητευμένος και στενοχωρημένος για το χαμό της Shiva και των ανθρώπων του. Η Carol θα προσπαθήσει να τον πείσει, λέγοντάς του εμψυχωτικά λόγια και σαν μην έφτανε αυτό, θα δακρύσει κιόλας! Αυτός, όμως, είναι πραγματικά απαρηγόρητος.


Για το Trailer του 8.07 με ελληνικούς υπότιτλους δείτε ΕΔΩ

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.