TWD REVIEW 8x08
Ανασκόπηση επεισοδίου 8x08
 "How It's Gotta Be"

Και σαν να μην έφτανε η προηγούμενη σεζόν που μας πρόσφερε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στη σειρά (τον Negan να σκοτώνει τον Abraham και τον Glenn), ήρθε και το mid-season finale του 8ου κύκλου να μας ισοπεδώσει για τα καλά. Δεδομένου ότι έχετε διαβάσει την προηγούμενη πρόταση, πάει να πει ότι γνωρίζετε τι έγινε στο 8ο επεισόδιο γι'αυτό και συνεχίζουμε ανοιχτά. Θα σχολιάσουμε αρχικά το επεισόδιο ανάποδα μιας και θα ξεκινήσουμε από το τέλος και την πιο επίμαχη σκηνή όλης της σειράς (ίσως). Ο Carl, ο γιος του Rick Grimes, που πολλοί θεωρούσαν ότι η σειρά θα βασιστεί γύρω απ'το πρόσωπό του και πως αυτός μεγαλώνει στον κόσμο της αποκάλυψης, αποκάλυψε ότι έχει δαγκωθεί από ζόμπι στο μπροστινό μέρος του σώματός του! Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον νεαρό επιζώντα, Chandler Riggs, θα παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο και ο συνδυασμός εκπαίδευσης και σειράς είναι λίγο δύσκολος. Έτσι, οι φόβοι ότι θα αποχωρήσει από τη σειρά επιβεβαιώθηκαν. Πόσο μάλλον σε μία τέτοια στιγμή που επιβεβαιώθηκε και η αποχώρηση του Lennie James από τη θυγατρική σειρά, μιας και ο χαρακτήρας του, ο Morgan θα μεταβεί στο Fear The Walking Dead.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με flashback και πιο συγκεκριμένα με τους Rick και Carl, λίγο μετά το περιστατικό στο βενζινάδικο με τον Siddiq.

Στο παρόν, ο Rick είναι έξω από το Sanctuary με την Jadis και τους Scavengers, αλλά το θέαμα που αντικρίζουν δεν αρέσει σε κανέναν, καθώς ο Negan και οι Saviors το έχουν σκάσει. Ξαφνικά, θα δεχθούν πυρά, με τον Rick να προφυλάσσεται, ενώ οι Scavengers τον εγκαταλείπουν. Η Carol, όμως, κάθε φορά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που ο Rick βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι λες και το μυρίζεται. Και έτσι και τώρα τον σώζει, μαζί με τον Jerry και τον φυγαδεύουν με το αυτοκίνητο. Στον δρόμο θα χωριστούν, με τον Jerry να δέχεται αυτοκινητιστική επίθεση από τους Saviors.

Η Enid και ο Aaron βρίσκονται καθ'οδόν για την κοινότητα του Oceanside. O Aaron θα αναφέρει στη μικρή κοπέλα πως αυτός και ο νεκρός (πλέον) σύντροφός του συνήθιζαν να βρίσκουν ανθρώπους, ώστε να τους κάνουν μέλη στην Alexandria. Όταν νυχτώσει θα σταματήσουν και θα περιμένουν τους ανθρώπους της παραθαλάσσιας κοινότητας. Σε κάποια στιγμή θα δουν μία σκιά να κινείται και θα πάνε να ελέγξουν. Ο Aaron θα δεχθεί επίθεση, με την Enid να τον υπερασπίζεται και να πυροβολεί το άτομο που είναι έτοιμο να τον σκοτώσει. Αυτό το άτομο αποδεικνύεται ότι είναι η Natania, η αρχηγός του Oceanside και γιαγιά της Cyndie. "That escalated quickly" και απρόσμενα και είναι πιθανό να ανοίγεται και νέο μέτωπο για την ομάδα μας.

Oι Saviors, υπό την αρχηγεία του Gavin. θα εισβάλλουν και στο Kingdom και στο θέατρο, αλλά ο Ezekiel θα προλάβει να διαφύγει πριν γίνει αντιληπτός. Στη συνέχεια, ο υπαρχηγός των Saviors θα μιλήσει στους κατοίκους για τη νέα τους ζωή από δω και πέρα. Θα ζητήσει, ακόμη, να εμφανιστεί ο Ezekiel. Ο βασιλιάς, όμως, θα προκαλέσει μία έκρηξη στο Kingdom για να προσελκύσει τους Saviors και μ'αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να φυγαδεύσει τους "υπηκόους" του. Η Nabila θα πρωταγωνιστήσει σ'αυτή τη σκηνή αφού θα βγάλει νοκ άουτ έναν Savior. Θα κλείσει την πόρτα, ενώ έχουν βγει όλοι οι κάτοικοι του Kingdom και τελευταίο άτομο που θα αντικρίσει θα είναι η Carol, από την οποία ζητάει να προσέχει τους ανθρώπους του. Τέλος, θα πέσει αιχμάλωτος του Gavin, με τον Morgan να παραμονεύει έξω από τα τείχη του Kingdom.


Maggie και Jesus βρίσκονται στον δρόμο, με τους Saviors να τους έχουν στήσει ενέδρα, με τον κλασσικό τους τρόπο, που είναι να κλείνουν τον δρόμο με δέντρα. Εκεί θα εμφανιστεί ο Simon και θα παρουσιάσει τον αιχμάλωτό τους, τον Jerry. Θα αποκαλύψει στη Maggie ότι χάρη στην ευρηματικότητα του Eugene κατάφεραν να γλυτώσουν από τα ζόμπι και τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν, μιας και θέλει να επενδύσει στους αγρότες, καλλιεργητές και κτηνοτρόφους του Hilltop. H Maggie δε θα δεχτεί τόσο εύκολα, αλλά όταν ο Simon σκοτώσει έναν από τους συνεπιβάτες της στο αμάξι και απειλήσει να σκοτώσει και τον Jerry, θα υποκύψει.H Maggie θα φτάσει στο Hilltop και το πρώτο πράγμα που θα πει είναι ένα εμφατικό "shut up" στον Gregory, ο οποίος για άλλη μία φορά ζητάει τον λόγο που φυλακίστηκε μαζί με τους Saviors. Στη συνέχεια, θα σκοτώσει έναν Savior, δηλώνοντας ότι τώρα είναι πάτσι, αφού προηγουμένως ο Simon προέβη σε παρόμοια ενέργεια.


O Eugene συνεχίζει να μπεκροπίνει από το προηγούμενο επεισόδιο, αφού το κρασί είναι η μοναδική του παρηγοριά και γενικά περνάει διάφορα ψυχολογικά. Και για να αισθανθεί καλύτερα με τον εαυτό του θα επιτρέψει στον Gabriel και τον Dr. Carson να αποδράσουν από το Sanctuary, καθώς ο γιατρός είναι πιο σημαντικός για το μωρό που περιμένει η Maggie. Μάλιστα, ο Dr. Smartypants έχει ρίξει κάτι στον καφέ του φρουρού μίας πτέρυγας, με αποτέλεσμα να τον στέλνει αδιάβαστο στις τουαλέτες. Και εκτός αυτού θα ρίξει και τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου για να έχουν άνετη διαφυγή.

Στην Alexandria, η Michonne και ο Daryl συζητούν για την κατάσταση στο Sanctuary, ενώ ο Carl είναι μόνος του σ'ένα δωμάτιο και γράφει κάποια σημειώματα (ένα απ'αυτά πάει στον Rick), ενώ ένα άλλο γράφει "Just Survive Somehow". (το μότο της Enid) H Rosita και η Tara ασχολούνται με τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά. Όταν νύχτωσε, ο Negan έκανε την επίσκεψή του στην Alexandria, η οποία αν μη τι άλλο ήταν τρομακτική. Χτυπώντας τη Lucille στη καγκελόπορτα ενημέρωσε τους κατοίκους της Alexandria ότι όλοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη, ότι θα σκοτώσει τον Rick και αν δε γίνει αυτό θα αρχίζουν να βομβαρδίζουν την κοινότητα!


O Carl θα είναι αυτός που θα ανέβει στα τείχη της πύλης και θα απαντήσει στον Negan, αφήνοντας άναυδο τον αρχηγό των Saviors. Ο δεύτερος θα καταλάβει ότι ο Rick λείπει από την Alexandria. Ο γιος του Rick θα προθυμοποιηθεί να πεθάνει απ'τα χέρια του Negan, αν αυτό θα άλλαζε την κατάσταση μεταξύ των δύο ομάδων, αφήνοντας για άλλη μια φορά τον "bad guy" με το στόμα ανοιχτό. Ο πραγματικός σκοπός, όμως, του Carl ήταν να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Negan, ώστε να δώσει χρόνο στους άλλους να το σκάσουν. Έτσι, ο Daryl και οι υπόλοιποι θα αποδράσουν από κάποιο μέρος του τείχους, περνώντας δια μέσω αυτού με φορτηγά, με κάποιους Saviors να τους ακολουθούν, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Dwight και η Laura. Ο Negan γίνεται έξαλλος με τον Carl και διατάζει τους Saviors να βομβαρδίσουν το μέρος. H Alexandria φλέγεται, ενώ ο Carl κυκλοφορεί ακόμη στους δρόμους της, ρίχνοντας παντού καπνογόνα και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του βομβαρδισμού του σπιτιού που βρισκόταν πριν μέσα.O Negan θα μπει στην Alexandria με το τρομερό φορτηγάκι του και θα ζητήσει από τους άντρες του να βρουν όλους τους κατοίκους ζωντανούς και να βομβαρδίσουν τα υπόλοιπα σπίτια, όσο αυτός θα φτιάχνει μακαρόνια για τον Rick. Oι Saviors θα μπερδευτούν και θα βομβαρδίσουν το σπίτι του Rick, ενώ βρίσκεται ο Negan μέσα και ζήσαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα. Φυσικά και αστειεύομαι. Σε κάποια στιγμή, θα εντοπίσουν τον Carl κάποιοι Saviors, αλλά θα καταφέρει να κρυφτεί στον υπόνομο, εκεί που έκρυψε και τον Siddiq.Daryl, Rosita, Michonne και Tara θα σταματήσουν και θα κρυφτούν μέσα στο δάσος, περιμένοντας τους Saviors. Ο Dwight θα οδηγήσει τους Saviors σ'αυτό το μέρος και η ομάδα μας θα αρχίζει να πυροβολεί τους Saviors. O Dwight θα προδώσει και έμπρακτα τον Negan, αφού θα σκοτώσει και ο ίδιος κάποιους Saviors. H Laura, όμως, θα τον καταλάβει και θα τον πυροβολήσει στον ώμο, δίχως να προλάβει να τον σκοτώσει μιας και θα τραπεί σε φυγή. Αν επιβιώσει, σίγουρα θα ενημερώσει τον Negan γι'αυτήν την ενέργεια του "scarface".Οι 4 τους θα βρουν τον Dwight πληγωμένο. O Dwight είναι ακόμα πρόθυμος να τους βοηθήσει αφού θέλει τον Negan νεκρό. Ο Daryl θα τον ρωτήσει πως δραπέτευσαν και αυτός θα απαντήσει ότι ευθύνεται ο Eugene, με τη Rosita να κοιτάει με αμηχανία και απέχθεια ταυτόχρονα! Ο Daryl θα του πάρει με τη βία το αμάνικο γιλέκο του με τα φτερά, που έχει να το φορέσει από την 6η σεζόν. Στη συνέχεια, θα γυρίσουν στην Alexandria και θα κρυφτούν στους υπονόμους, όλοι εκτός από τη Michonne.


Και κάπου εκεί φτάνει και ο Rick στην κοινότητα. Αντικρίζει την καμένη Alexandria και έχει σοκαριστεί, αλλά φαντάζεται τι μπορεί να έγινε. Θα καταφτάσει στο σπίτι του και θα ψάχνει τα παιδιά του αλλά αντ'αυτών θα βρει τον Negan! Αρχίζει να τον χτυπάει με την Lucille και να μιλάνε ταυτόχρονα, προσφέροντας οι δυο τους την καλύτερη σκηνή της σεζόν μακράν! Θα πει στον Rick ότι προορίζει τον γιο του για δεξί του χέρι, ενώ ο αρχηγός της Alexandria θα ρωτήσει τον Negan αν σταματάει ποτέ να μιλάει. Negan σπρώχνει τον Rick πάνω σ'ένα έπιπλο, το οποίο σπάει, ενώ ο δεύτερος θα χτυπήσει τον πρώτο μ'ένα μεταλλικό σκεύος, σωριάζοντας τον εντυπωσιακά στο έδαφος. Θα του πάρει τη Lucille και θα αρχίσει να τον βαράει με τη λαβή του ρόπαλου γιατί Rick Grimes = Fuck Logic. O Negan θα τον κλωτσήσει και στη συνέχεια θα τον περάσει μέσα από ένα παράθυρο, με τον Rick να ξεφεύγει.Ένας Savior θα πιάσει τη Michonne στον ύπνο, αλλά αυτή θα αντεπιτεθεί και θα τον εκτελέσει εν ψυχρώ με το κατάνα της στο μάτι. Και ενώ έχει πέσει νεκρός, θα συνεχίζει να τον πετσοκόβει μανιακώς, μέχρις ότου εμφανιστεί ο Rick. Δυο τους θα μεταφερθούν στους υπονόμους όπου θα επανενωθούν με τους υπόλοιπους. Ο Rick θα εντοπίσει και τον γιο του, όπου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, καθώς έχει χλωμιάσει. Τότε ο Carl θα του αποκαλύψει ότι έχει δαγκωθεί, ενώ η μουσική υπόκρουση ανατριχιάζει. Στην πιο συμβολική και αξέχαστη στιγμή της σειράς, ο Rick δεν έχει λόγια και δε μπορεί να αντιδράσει, αφήνοντάς μας όλους άναυδους και απαρηγόρητους.
Trailer για την συνέχεια της season ΕΔΩ .

 RIP CORAL


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

 1. Ρε παιδιά, κατάλαβε κανείς πως και πότε δαγκώθηκε ο Κάρλ; Δεν υπήρχαν ζόμπι στην Αλεξάνδρεια μέχρι τη στιγμή που μπήκε στον υπόνομο. Αν υπήρχε κάποιο εκεί, ήταν εκεί και ο Σίντικ λογικά... Πιο πιθανό θα ήταν να σκοτωθεί από τα θραύσματα από τις εκρήξεις, παρά από δάγκωμα... Υπάρχει ένα κενό σε αυτό το σημείο νομίζω... Σταμάτης από Πειραιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικά, θα μου απαντήσω εγώ ο ίδιος... Ο Κάρλ δεν δαγκώθηκε σε αυτό το επεισόδιο, αλλά στο προηγούμενο! Εκεί που ήταν με τον Σίντικ στο δάσος και τους την έπεσαν τα ζόμπι. Το ήξερε ότι πέθαινε, και για αυτό έγραψε αυτά τα γράμματα στον πατέρα του και στην Ένιντ. Γι αυτό και βγήκε μπροστά στον Νίγκαν... ήξερε ότι δεν έχει τίποτα να χάσει. Όμως με αυτό τον τρόπο έδωσε το χρόνο στους υπόλοιπους να οργανωθούν... Ο Κάρλ είχε το τέλος που άξιζε σε έναν ήρωα! Πάνω που άρχισα να τον συμπαθώ (γιατί στους προηγούμενουν κύκλους ήταν από αδιάφορος, έως σκατόπαιδο!), τον χάνουμε... RIP Carl!!!

   Διαγραφή
  2. Φιλε δεν σε προλαβα και απαντησες μονος σου, η αληθεια ειναι οτι ο Καρλ ειχε αρχισει να βαρενει εδω και μερικους κυκλους,ισως επειδη τραβηξε διαφορετικη πλοκη απο το κομικ, απλα οπως ειπες ξεροντας οτι ερχεται το τελος του θυσιαστηκε..

   Διαγραφή
 2. Δεν ισχύει αυτό με το Πανεπιστήμιο, δεν τον σκοτώνουν(αν τον σκοτώσουν και δεν βρουν κάποιον μαγικό τρόπο να σωθεί) για αυτό, απόφαση του σκηνοθέτη ήταν

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.