Γιατί τέτοια γκρίνια για το twd?


Με τα νούμερα της σειράς να πέφτουν σε σημείο πρωτόγνωρο και τους παραγωγούς σκηνοθέτες και λοιπούς να μην λένε τίποτα, αλλά και να μην κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα, η σειρά θυμίζει μια σχέση που έχει πλέον περάσει σε άλλα επίπεδα (πρόσφυσης). Μόνο που δυστυχώς δεν υπάρχει  πρόσφυση, αλλά μία σταδιακή μείωση των φαν της σειράς, ένα "ξεγλίστρημα" που -αν κάνουμε ένα μικρό ψάξιμο- πλέον ψιθυρίζουν ακόμα και για ακύρωση της σειράς στο μέλλον ώστε να μην μείνει μια πικρή γεύση σ αυτό που αγάπησαν και πλέον δεν το βλέπουν.

Η σειρά όπως είναι μου θυμίζει τις σχέσεις που κάνουμε και πως προχωράνε στην πορεία: Ενθουσιαζόμαστε, ερωτευόμαστε, είμαστε στα μέλια, στεναχωριόμαστε όταν φεύγει το έτερον ήμισυ μακριά και χαιρόμαστε όταν έρχεται κοντά και δεν σκεφτόμαστε με τίποτα να τον/την αντικαταστησουμε.
Νιώθετε τίποτα απ ολα αυτά πλέον? Αναρωτηθείτε αν αισθάνεστε αυθόρμητα αυτά τα συναισθήματα ή πιέζεστε για να τα νιώσετε και συνεχίζετε από...συνήθεια.
Έτσι είναι και η σειρά: Την αγαπήσαμε, κολλήσαμε με αυτήν (ο καθένας για τον δικό του λόγο) αλλά πλέον κάτι έχει σπάσει. Τι είναι αυτό?Πάμε να το ψάξουμε.

1) Δεν έχει αναφερθει καθόλου η θεραπεία για τον ιο.
Αν και είμαι εντελώς αντίθετος με το να ξεκινήσουν να ψάχνουν ψυλλους στ άχυρα, υπάρχει κόσμος που έχει ξενερώσει διότι μετά από 2 σχεδόν ζομπαποκαλυπτικά χρόνια δεν έχουν αναφερθεί για τη θεραπεία του. Ο λόγος που διαφωνώ είναι πως η σειρά ΠΟΤΕ δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα. Δεν ήταν το ύφος της τέτοιο, ούτε είχε τον τηλεοπτικό χρόνο να ασχοληθεί. Πόσο μάλλον όταν η ομάδα αποτελείται στην συντριπτική πλειοψηφία της από απλούς ανθρώπους. Οι τηλεθεατές για έχαναν την ουσία της σειράς. Δεν θα γνωρίζαμε ο δράμα και τις κακουχίες των ανθρώπων ούτε θα δίναμε την βαρύτητα που τους αξίζει στην μεταμόρφωση όλων αυτών. Δεν θα βλεπαμε το δράμα της Maggie ή την αγωνία του Ρικ. Θα μας ενοιζε μόνο η επόμενη σκηνή μπας και πουν κάτι για τη θεραπείς. Παρολαυτα ένα ποσοστό έχει φύγει και γι αυτό το λόγο. Η λύση ίσως θα ήταν να είχαν "χωνέψει" από την αρχή πως δεν θα κινηθούν σε τέτοια μονοπάτια και να σταματούσαν να έχουν φρούδες ελπίδες.

2)Τα ίδια και τα ίδια
Φάρμα-ζόμπι-δρόμος     φυλακή-ζόμπι-Κυβερνήτης-δρόμος     Terminus-κανίβαλοι-ζόμπι-δρόμος  Αλεξάνδρεια......... 
Υπάρχει λοιπόν ένα μοτίβο που οδηγεί στον κορεσμό και στην επανάληψη όπως γράφουν και λένε κάποιοι. Σεβαστή η άποψη των φαν εννοείται. Αυτή όμως είναι η ζωή: Mία συνεχόμενη προσπάθεια για επιβίωση σε ανθρώπους  ζώα (ή ζόμπι) και στον ίδιο σου τον εαυτό, στα όρια σου στις αντοχές που διαθέτεις. Μια καταστροφή θα μας έκανε να "ξεγυμνωθούμε" και να δούμε το ποιοι πραγματικά είμαστε. Και αν είχαμε τις αντοχές να τα καταφέρουμε μια φορά και να μείνουμε (πχ στην φάρμα) σκεφτείτε πως είναι να προσπαθούμε συνέχεια να μείνουμε....ζωντανοί. Σίγουρα όσοι χαρακτήρες πέθαναν στη σειρά θα είχαν να πουν οι ίδιοι οι ηθοποιοι για το πόσο δύσκολο ήταν να ζει κάποιος σε καιρό αποκάλυψης. (Ίσως τελικά ο Eugene να ξέρει τι κάνει, να έχει πιάσει το νόημα της...ζωής.)

3)Filler επεισόδια:
Με τον όρο "filler" εννοούμε αυτά τα εμβόλιμα επεισόδια που -οι παραγωγοι-νομίζουν πως είναι σημαντικά για τη σειρά αλλά δεν ασχολούνται με την προώθηση του σεναρίου, απλά γεμίζουν τις σεζόν. (Όποιος έβλεπε BrB θα θυμάται το επεισόδιο με τη μύγα, ή στα "δικα μας" επεισόδια με Tara, Morgan, κατι Beth-Daryl μαζί κτλ κτλ)


Κατα πόσο αυτά τα επεισόδια βοήθησαν τη σειρά? Η απάντηση είναι σχετική και έχει να κάνει με το τι δείχνει και ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ. (Θα αναφερθώ παρακάτω)
Αποψη μου είναι πως σίγουρα δεν έχει την βαρύτητα π.χ. η Tara να κρατήσει ένα επεισόδιο μόνη της, παρόλο που έδειξε και το Oceanside και αυτό φάνηκε στις μετρήσεις. Γιατί οι φαν απογοητεύτηκαν και από αυτό το επεισόδιο? Ενα επεισόδιο που τα είχε όλα. Δράση, μια νέα κοινότητα και υπόσχεση πως θα τους ξαναέβλεπαν (άλλο αν η Tara ορκίστηκε για το αντίθετο) ζόμπι, πιθανή απώλεια χαρακτήρα (Heath). Ομως με...έκπληξη διαπιστωσα πως πέρασε και δεν ακούμπησε. Οπως και του Morgan.

4)Μπλα μπλα μπλα...
"Πολύ ομιλία ρε παιδί μου, πολύ όμως" έλεγε μια κοπέλα τις προάλλες. Η αλήθεια είναι ότι έχει και δίκιο και άδικο. Αδικο γιατί η 8η σεζόν έριξε τόσες σφαίρες είχε τόση δράση που δεν έχουμε ξαναδεί στη σειρά. Ξύλο δράση αγωνία και όλα αυτά σε 45 λεπτά. Δίκιο γιατί ακόμα βλέπουμε χαρακτήρες να αμφιταλαντευονται για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Προσοχή: Είναι διαφορετικό το να αλλάζεις ρότα από κει που είσαι με μία σταθερή άποψη (Morgan, Rick) και διαφορετικό να λες: "Πρέπει να επιβιώσουμε, αυτοί είμαστε πλέον" εκφράσεις που τις έβλεπες στις πρώτες σεζόν να τις διαβάζεις στην 7η (για 8η δε θυμάμαι αν το λέει). Ούτε δέχομαι από χαρακτήρες που μπήκαν ύστερα στη σειρά να λένε τα ίδια. Από την άλλη όμως ακόμα και το μπλα μπλα είναι καλό, αρκει να είναι σε σωστές δόσεις και με ουσία ώστε να έχει σκοπό να προχωράει ΠΟΙΟΤΙΚΑ η σειρά και όχι με βαδισμα-τρέξιμο-σταμάτημα-βάδισμα.

5)Ψέμα, πολύ ψέμα:

Δεν εννοούμε τα ζόμπι που όντως είναι ψέμα και δεν πρόκειται...ποτε...να γίνει αυτό. Μιλάμε για τις απεριόριστες σφαίρες που και ολόκληρη την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να είχαν δεν θα τους έφταναν . Μιλάμε για την χαζο εντελως κακογραμμένη σκηνή της μάχης του Ρικ με το δεύτερο ζόμπι από τους Βρωμιάρηδες.

Μιλάμε για το γεγονός
που οι Saviors έχουν την Carol πίσω από το αυτοκινητο και την πυροβολάνε χωρις οι σφαιρες να διαπερνάνε το αυτοκίνητο.( season 8 episode 4) Ριχνουν πάνω από 200 σφαίρες, ανάλογα το όπλο και τη γεμιστήρα και ούτε ένα σχέδιο αφενος να μην χαλάνε σφαίρες και αφετέρου να την παγιδεύσουν ώστε να μην κινδυνέψει κανείς. Ας μην μιλήσω για κάλυψη.... Μήπως να πω για τον τσακωμό Ρικ Ντάρυλ? Ακυρος εντελώς (αν και ο καθένας είχε τους λόγους του το να πλακώνεσαι στα μπουνίδια δε κολλούσε θεωρω..λέμε τώρα)
Ειναι τόσα τα χαζά που φαίνεται να απευθύνονται σε 3 ετων παιδιά (ή μεγάλους με 3χρονα μυαλά) Απλά δεν γίνονται αυτά.

6)Εχει σπάσει η original ομαδα:
Εμείς οι φαν είμαστε και λίγο...μαζόχες.

Θέλουμε να πεθάνει βασικός χαρακτήρας αλλά όχι αυτός που αγαπάμε, αλλά να είναι βασικός, αλλά μόλις πεθάνει κλαίμε με μαύρο δάκρυ και κάνουμε petition για να ξαναρθει. Μπορεί να έχει φαει σφαίρα στο κεφάλι, να έχει πυροβοληθεί και χάνει αίμα, να έχει γίνει καισαρική, εμείς εκεί να πούμε πως ζει...
Παρολαυτα έχουν μπει νέοι χαρακτήρες και θα έπρεπε να υπάρχει ένα δέσιμο με την ομάδα...ή όχι?  Τι φταίει?

7)Κακοί ηθοποιοι: Μήπως φταίει πως οι ηθοποιοί είναι λίγοι για το ρόλο τους και για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνουν?

Σχετικό και αυτό καθώς αν υπάρχει άμεση σύγκριση με το κόμικ ίσως  ορισμένοι φαν να θέλουν να βλέπουν χαρακτήρες να απεικονίζονται, κυρίως τα συναισθήματα τους και οι αντιδράσεις τους όπως το κόμικ. Στη σειρά μερικοί κατα πάσα πιθανότητα να μην κάνουν για το επίπεδο twd. Καποιοι άλλοι να μην ταιριάζουν με τις δυνατότητες που η παραγωγή τους έδωσε να κάνουν. Είναι πολλά.

8)Κακοί σεναριογράφοι, παραγωγοί,cgi τύποι κτλ κτλ
Μεγάλη κουβέντα που δεν θα βγάλει εύκολα συμπεράσματα.
Με τον Scott Gimple από της 4η σεζόν μέχρι σήμερα η σειρά έχει αλλάξει το ύφος της και αυτό φάνηκε από το πρώτο επεισόδιο (season 4 ep 1)
Σκαμπανεβάσματα, ομιλίες, δράση, κλάμα, δράμα, πλάνα Θεόδωρος Αγγελόπουλος, cliffhangers, πολλές ομιλίες συνθέτουν τις σεζόν.

Υπάρχει κάτι το διαφορετικό στις πρώτες 3, κάτι το αληθινό και συνάμα τραβηχτικό, κάτι που υπήρχε και σε 4η-5η σεζόν με λίγα συννεφάκια αλλά με φόρα απο τις πρώτες 3 σεζόν. Είναι διαφορετικό το να σε τραβάει μια σειρά και να θες να δεις τον επόμενο κύκλο (1η προς 2η) και εντελώς αντίθετο να σε αφήνει με τέτοιο cliffhanger (6η προς 7η) ώστε να σε "αναγκάσει" τρόπον τινά να δεις ποιος πέθανε. (Εμεις βγάλαμε πρώτοι το θέμα να θυμάστε ε! Κάποτε δεν μας πίστευαν ούτε τα ζώα, τωρα θα μας πιστέψουν και αυτά) Επίσης να προσθέσουμε και πως ακόμα και βασικοί χαρακτήρες κάνουν.....μ@λ@κιες (Ρικ πρώτος και καλύτερος, όχι πως οι άλλοι πάνε πίσω ε?) που σημαίνει πως ίσως οι σεναριογράφοι να θέλουν με λάθος τρόπο να γεμίσουν τον χρόνο των επεισοδίων με τα "μπρος-πίσω πάνω-κάτω" χαρακτήρων που έχει ως αποτέλεσμα να πλασαρεται με τέτοιο τρόπο που να είναι άσχημος και απωθητικός.(Ρικ και Βρωμιάρηδες)

9) Μήπως...κούρασε?
Εδω έχουμε να κάνουμε με φαν που ζητάνε κάποια πράγματα βασικά. Είτε είσαι 8 είτε 88 χρονών και βλέπεις τη σειρά αν βλέπεις και θεωρείς πως η σειρά σε κάποια επίπεδα δεν εξελίσσεται τότε σε συνδυασμό με την πάροδο των ετών και την προβολή νέων σειρών αναπόφευκτα τις συγκρίνεις και βλέπεις κάποια μειονεκτήματα που δεν τα έβλεπες παλιά (όταν ήσουν ερωτευμένος με τη σειρά)
Σε σημείο που κάνει το "Z nation" να μοιάζει αξιόλογο! (Ελα μωρή Roberta Warren) Δεν συγκρίνω τις 2 σειρές, η μέρα με τη νύχτα. Ομως αν δεν εξελίσσεσαι τότε? Τι κάνεις? Πεθαίνεις...


Τέλοσπαντων αυτοί είναι κάποιοι λόγοι που μου έρχονται στο μυαλό.
Καλό θα ήταν να τους διαβάσετε και να μας πείτε και εσείς την άποψη σας.Δημοσίευση σχολίου

 1. Τελικά, πρέπει να είμαι από τους λίγους πραγματικούς φαν της σειράς, που δεν έχουν ούτε ένα παράπονο! Μιλάμε για μία σειρά δράσης και φαντασίας, που στηρίζεται σε ένα κόμικ. Τί περιμένουμε να δούμε; Αληθοφανή γεγονότα; Ρεαλίστικές σκηνές; Μήπως άψογη ηθοποιεία; Αυτά δεν τα είχαμε σχεδόν ποτέ! Ούτε σε ταινίες δράσης με Σταλόνε και Σβαρτζενέγκερ...τότε όμως δεν κάναμε παράπονα... Μήπως το παρακάνουμε και εμείς; Και στο κάτω κάτω, ο κόσμος του WD είναι πραγματικά ένας κόσμος "φαντασίας". Με χαρακτήρες πέρα για πέρα "υπερβολικούς" στις αντιδράσεις τους... Ντάρυλ με βαλίστρα, Μισόν με κατάνα, Μόργκαν με κοντάρι... Πιστεύει κανείς ότι αντιπροσωπεύουν κάτι ρεαλιστικό; Νομίζω πως για αυτό το λόγο, φτιάχτηκε το Fear, το οποίο είναι λίιιιγο πιο κοντά στην πραγματικότητα, και με πιο "νορμάλ" χαρακτήρες... Αυτή τουλάχιστον είναι η γνώμη μου... Σταμάτης από Πειραιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σταματη καλησπερα, εισαι απο τους λιγους που δεν εχουν παραπονα, μας ακολουθεις και στο fb?η γνωμη σου ειναι πολυ σωστη, αλλα για να κανω τον συνηγορο του διαβολου, σαν "πελατες" επιθυμω το καλυτερο για αυτο που βλεπω οποτε ειναι λογικο να θελω λιγο καλυτερο προιον.Καλες γιορτες να εχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα. Δυστυχώς, δεν έχω FB... το αποφεύγω για προσωπικούς λόγους...Αλλά είμαι μόνιμος "θαμώνας" εδώ του site. Αγαπάμε τη σειρά, και σίγουρα όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για αυτή. Απλά ο καθε ένας απο εμάς έχει και διαφορετικά γούστα. Δύσκολο να μποροέσουν οι δημιουργοί να τους καλύψουν όλους. Ίσως και για αυτό όπως έγραψα και πριν να έγινε και το fear, το οποίο μου αρέσει επίσης. Ειδικά η τελευταία σεζόν ήταν καταπληκτική και ισάξια (πιστεύω) της "μητρικής" σειράς! Είμαι από τους ανθρώπους που ΔΕΝ βλέπουν πολλές σειρές. Εκτός από το WD, και το FtWD, βλέπω GOT, και φέτος ξεκίνησα και με τα Star Trek Discovery και The Orville...Σταμάτης από Πειραιά

   Διαγραφή
 3. ΟΙ πραγματικοι φαν εχουν παράπονα ! Αυτοι που δεν εχουν δεν ειναι φαν,αυτο που πιστευω εγω θα μπορουσαν να αλλαξουν τοπιο να πανε σε αλλο μερος σε αλλο σημειο , οτι λεει το αρθρο παραπανω τα λεει ολα ,οπως τα λεει ειναι , πραγματικα εχει φτασει το Z Nation να ειναι καλυτερο σε ουσια μεχρι φετος γιατι και αυτο κουρασε,εχουν διανύσει τοσα χιλιομετρα σε αυτο το TWD μια φορα να διανοηθούν ν αλλάξουν νομό να πανε καπου αλλου, ουτε για πλακα, και αυτο που ολόκληρος στρατός εχει αφανιστεί ειδικά στην Αμερική ειναι να γελάς και να επικρατουν τυπου γκανγκ σαν του Νιγκαν.κλαιν μαιν καλυτερα να την σταματησουν παρα να μας κουραζουν πια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εφόσον είσαι πραγματικός φαν, το κόμικ το διαβάζεις να υποθέσω. Κάνεις και εκεί τα ίδια παράπονα; Ούτε εκεί αλλάζουν τοπία. Ούτε εκεί υπάρχει στρατός. Όπως έγραψα και πιο πάνω, για πιο "ελεύθερο" σενάριο υπάρχει το Fear. Το WD, πατάει πάνω στο κόμικ.Δεν μπορεί να ξεφύγει πολύ. Ακόμα και όταν έχουμε διαφοροποιήσεις, υπάρχουν άλλοι φαν που κάνουν παράπονα, γιατί δεν είναι το ίδιο.Σταμάτης από Πειραιά

   Διαγραφή
 4. εγω θεωρω οτι απο τη σειρα λειπει η ποικιλια. Στο FEARTWD, στην 3η σαιζον, εχουν γινει πραγματα και θαματα. Η σειρα (ftwd) ειναι πολυ υποτιμημενη, ειδικα η 3η της σαιζον.
  Στο TWD, ο καιρος ειναι παντα ιδιος, τα μερη ιδια, βενζινη, σφαιρες, φαγητο ΠΑΝΤΑ εχουν. Στο FTWD, ειδαμε στρατο στο Μεξικο, ενα ειδος κοινωνιας προστατευμενη σε γηπεδο, οργανωμενο ραντσο, σκαφος κλπ.
  Στο TWD η 8η σαιζον εχει φοβερα σεναριακα κενα : τι ηθελε τελικα να πετυχει ο rick με τους σκουπιδιαρηδες? την Carol και την Michonne τις εχουν κανει να περιφερονται ασκοπα και εκ περιτροπης, δεν υπαρχει οργανωμενο σχεδιο ο καθενας κανει του κεφαλιου του. O Morgan εχει γινει ξανα Killer, Ο Jesus το αντιθετο, ο Rick μονος του κανει κινησεις, ο Daryl αποφασιζει τα αντιθετα, η Carol κολλησε με το τρελλο με την τιγρη.
  Με ολα αυτα θελω να τονισω οτι σεναριακα εχουν χασει την μπαλλα. που ειναι σεναριακα ευρηματα οπως ο λογος υπαρξης του σταβλου και η σοφια που ηταν σ' αυτον, η τρελλα του Κυβερνητη, η δολοφονια της μικρης απο την Carol, η εμφανιση της Μιchonne με τα δυο ζομπι, η μαχη με την φυλακη, ο αδελφος του Daryl κλπ.
  Η σειρα εχει βαλτωσει και δεν χρειαζονται πολλες εξηγησεις γι' αυτο.

  Φιλε Σταματη, το κομικ δεν υποχρεωνει τη σειρα να ακολουθει. Ουτε Daryl υπαρχει στο κομικ, ουτε η Andrea εχει πεθανει, ουτε η michonne ειναι με τον Rick και φυσικα ο Rick εχει κομμενο χερι στο κομικ.
  Σταυρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η σειρά, δεν ακολουθεί το κόμικ, αλλά βασίζεται σε αυτό. Υπάρχουν χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στο κόμικ, επειδή προστέθηκαν από τους παραγωγούς (όπως ο Ντάρυλ), σε γενικές γραμμές όμως υπάρχει συγκεκριμένο storyline. Οι "κακοί" έρχονται με την ίδια σειρά. Τα γεγονότα γενικά, ακολουθούν την ίδια σειρά. Δεν θα μπορούσε ΠΧ, ξαφνικά, να βρεθεί κάποιος με ελικόπτερο, και να πάει τους ήρωες στην Ν.Υόρκη , γιατί τότε αυτό ΔΕΝ θα ήταν το WD, αλλά κάτι άλλο... Απλά, αυτό που θέλουμε από τη σειρά, είναι να είναι γυρισμένη όσο το δυνατόν πιο καλά γίνεται. Το "story" είναι προδιαγεγραμμένο.Σταμάτης από Πειραιά

   Διαγραφή
  2. Φιλε Σταυρο, η σειρά δεν εχει κουρασει,απλα κανει την κοιλια που κανουν ολες οι σειρες περιπου στον 7ο-8ο κυκλο,καμια σειρα δεν ειναι συνεχεια στην τσιτα..Το παραπανω αρθρο εχει προσωπικες γνωμες,δεν ειναι οτι πρεπει καποιος να συμφωνησει η οχι, απλα παραθετουμε καποιες αποψεις.Από εκει και περα ο καθενας μας εχει την γνωμη του και ειναι σεβαστη..

   Διαγραφή
 5. γεια σας φαν, συμφωνώ και εγώ με τον Σταμάτη, και μπορεί η σειρά να διαφοροποιείται΄σε αρκετά απ το κόμικ, αλλά βασίζεται σε αυτό και ίσως δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε το FEAR με το TWD γιατί μπορεί να μιλάνε για την αποκάλυψη, αλλά με άλλους όρους και συνθήκες, ο Ρικ πήγε στους σκουπιδιάρηδες για συμμάχους, υποτίθεται ότι είχαν συμφωνήσει όλοι τι τακτική θα ακολουθήσουν, άσχετο αν έκαναν ότι ήθελε ο καθένας τελικά..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άλλο να μη διαφοροποιείται κι άλλο να μην πλατειάζει.

   Διαγραφή
 6. Η σειρά είναι η αγαπημένη μου, η καλύτερη όλων, όμως το πράγμα παρατράβηξε ! Στα 32 τελευταία επεισόδια δεν τρέχει τίποτα πλην του Negan και δεν γίνεται τίποτα πλην του να κυνηγούν την ουρά τους. Ε πόσο πια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Απ΄ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας και εδώ το αφιέρωμα στο TWD υπάρχει ολόκληρη φιλολογία και παραφιλολογία για την σειρά και κάπου μου θύμισε λίγο το παλιό (κι αγαπημένο) Lost!
  Κάποια στιγμή λοιπόν εφόσον γίνεται όλος αυτός ο ντόρος θα την βάλω μπρος να την δω, ελπίζω να αξίζει...για την ώρα το μόνο ανάλογο και με τη συγκεκριμένη θεματολογία που έχω δεί, είναι μόνο η γνωστή ταινία του 2013 το World War Z.
  Giannis G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα! Ο κάθε φαν πιστεύω έχει τις δικές του αντίστοιχες προσδοκίες. Ξεκίνησα να βλέπω το WD τέλη Αυγούστου και έφτασσα να δω το τελευταίο επεισόδιο του 8ου κύκλου τη μέρα που βγήκε. Δεν μπορούσα να σταματήσω να το βλέπω από την αρχή ως το τέλος. Δέθηκα με τους χαρακτήρες, σε μια υπέροχη σειρά με πολύ δυνατά σημεία και σκηνές καθ' όλα συγκινητικές, ενώ δε με κούρασε καθόλου. Κάθε κύκλος γινόταν όλο και πιο σκοτεινός κατ' εμέ. Με το πέρασμα του χρόνου βλέπεις πως εν τέλει, ο πραγματικός κίνδυνος παύει να είναι τα ζόμπι, τα οποία λίγο πολύ ξέρουν πως να τα αντιμετωπίζουν. Επικίνδυνος πλεον είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και μας το δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Κυβερνήτης, μετά στο Terminus με τους κανίβαλους, οι Λύκοι και κυρίως ο Negan και η ομάδα του. Οι περιορισμένοι πόροι και η ανάγκη για εξουσία, οδηγούν απλούς (και ήσυχους στην προηγούμενη ζωή τους) κατά τα φαινόμενα ανθρώπους, σε απάνθρωπες πράξεις π.χ Negan. Προσωπικά μου αρέσει αυτή η ανθρώπινη προσέγγιση, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες βλέπουμε πως αλλάζουν και τα ίδια τα άτομα. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να έιχαν εξελιχθεί λίγο ταχύτερα τα πράγματα όσον αφορά τον Negan στο πρώτο μισό του 8ου του κύκλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χαιρετώ με την σειρά μου, δεν σχολιάζω ποτέ ούτε στο FB ούτε εδω όμως για αυτη την φορά θα κάνω μια εξαίρεση. Νομίζω κατα την γνώμη μου οτι το TWD πλέον πέρασε στα πάνθεον της ιστορίας ώς μια σειρά φαινόμενο. Ναι οι πραγματικοί φαν και παραπονα θα έχουν και θα την λατρευουν και θα την μισούν όπως και εγω σταματάω να το βλέπω και ξανα συνεχίζω εδω και 3 χρόνια. Μια με πωρώνει μια πληγώνει την άλλη λέω αντε απο εδω ρε "μαλακία" και όλη την τρέλα που διακατέχει εναν φανατισμένο με την σειρά. και εφόσον σε μια σειρά που πλέον παίζεται 8 χρόνια υπάρχουν ακόμα και γκρίνιες και παράπονα αυτο πάει να πει οτι έχει χαραχτεί μέσα του και δεν θα βγει ή δεν θα τελειώσει αν δεν δούμε και το τελευταίο επεισόδιο όποτε και αν ειναι αυτό. Συμφωνώ με όσα είπατε και οι μεν και οι δεν όμως ως πραγματικά φανατισμένος με το TWD όσο και αν βρίζω την τηλεόραση οταν βλέπω ενα καινούργιο επεισόδιο δεν θα σταματήσω ποτέ να περιμένω για το επόμενο. Ναι ειναι μια φανταστική σειρά που όλοι γίναμε μέρος αυτού του κόσμου και όλοι δεθήκαμε με τους ηθοποιούς όμως ξέρετε κάτι ειναι μια σειρά κάποτε θα τελειώσει και θα μας λείπει ΄για πάντα θα ψάχνουμε ακόμα και αναφορές για το WD θα μας λείπει ακόμα και το πιο βαρετό επεισόδιο...οπότε ας το απολαύσουμε όσο ακόμα υπάρχει...(και μια ελπίδα για τους φίλους. Νομίζω οτι το επόμενο μισό της 8ης σεζόν και η 9η θα σπάσει ταμεία... ;) )

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.