Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 11ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 11ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Callbacks

 • Στην πρώτη φορά που μας "συστήθηκε" ο Negan.
Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου με τον Negan να εξηγεί στους Saviors το νέο του σχέδιο μας θύμισε πολύ την συμπεριφορά του Negan στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν. Ο τρόπος με τον οποίο έδειχνε στους Saviors τη ματωμένη από το αίμα των walkers Lucille, είναι ο ίδιος με εκείνον που την έδειχνε στο γκρουπ μας μετά την δολοφονία του Abraham. Επίσης, τα λόγια που χρησιμοποίησε και στις δύο περιπτώσεις είναι παρεμφερή. Στους Saviors είπε: "Look at that" και στο γκρουπ του Rick είχε πει: "Look at this! You guys, look at my dirty girl!".  • Στις πρώτες σεζόν της σειράς.
Στο σπίτι που βρήκαν ο Father Gabriel και ο Harlan Carson υπήρχε εγκατεστημένο ασύρματο σύστημα επικοινωνίας, αν και ο Dr. Carson δεν ενθουσιάστηκε ο F. Gabriel ήταν πολύ αισιόδοξος. Αυτό μας θύμισε την συμπεριφορά του Rick στις πρώτες σεζόν της σειράς που χρησιμοποιούσε τον ασύρματο για να επικοινωνήσει με τον Morgan και ενώ δεν έπαιρνε ποτέ απάντηση συνέχιζε να προσπαθεί. • Στον Hershel.
Στο άρθρο με τις λεπτομέρειες του 9ου επεισοδίου της 8ης σεζόν (ΕΔΩ) είχαμε πει πως οι παραγωγοί της σειράς χρησιμοποιούν τον Henry σαν καθρέπτη του μικρού Carl, όπως λοιπόν έχουμε προαναφέρει, στο 16ο επεισόδιο της 3ης σεζόν ο Carl σκότωσε τον Jody ενώ εκείνος παραδόθηκε και ο Henry έκανε το ίδιο με τον Gavin. Στο 11ο επεισόδιο της σεζόν η Maggie παρακολουθεί τη συμπεριφορά του Henry όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Harshel με τον Carl.Ο Hershel πάντα ήταν η φωνή της λογικής και της ανθρωπιάς, αυτό έκανε και η Maggie στο επεισόδιο, η οποία αποφάσισε να "χαλαρώσει" και να φερθεί πιο ανθρώπινα στους αιχμαλώτους της.


Σειρά vs Comic


 • Κοινά γεγονότα: Η ιδέα του Negan και η επιστροφή των Αλεξανδρινών στο Hilltop.
Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε ότι ο Negan έδωσε οδηγίες στους Saviors να καλύψουν τα όπλα τους με το αίμα των walkers, έτσι ώστε όταν επιτεθούν στους ανθρώπους του Rick, εκείνοι θα μολυνθούν και θα αλλάξουν. Αυτό συνέβη επίσης στο τεύχος # 122 του κόμικ, και μάλιστα τα λόγια του Negan στη σειρά είναι παρόμοια με αυτά του κόμικ. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις ο Negan προετοιμάζει τους Saviors να επιτεθούν στο Hilltop.
Στο κόμικ, ο Rick, η Andrea και ο Carl επιστρέφουν στο Hilltop για να ανασυγκροτήσουν τους στρατιώτες της Αλεξάνδρειας και του Βασιλείου. Από τη στιγμή που ο Carl είναι ακόμα ζωντανός, δεν υπάρχει ανάγκη για συναισθηματική επανένωση. Αντ'αυτού, ο Rick, η Maggie και ο Ezekiel ξεκινούν να σχεδιάζουν την επόμενη επίθεσή τους.

Στη σειρά, μετά την περιπέτεια στο βάλτο, ο Daryl, η Tara, η Rosita και τα υπόλοιπα άτομα φτάνουν στο Hilltop. Είναι πιο συναισθηματική η επανένωση σε σχέση με το κόμικ, διότι έπρεπε να πούνε τα νέα για το θάνατο του Carl στη Maggie και τους άλλους.


 • Διαφορετικά γεγονότα: Η περιπέτεια των Father Gabriel και Harlan Carson και το storyline του Eugene.
Στο κόμικ, ο Dr. Carson ελευθερώνει τον Eugene από το κελί του τη στιγμή που ο Negan και οι Saviors βρίσκονται στο Hilltop και μαζί με μερικούς ακόμα αποστάτες πηγαίνουν στην Alexandria. Εκεί, ένας Savior τους επιτίθεται αλλά ο Eugene τον σκοτώνει και στη συνέχεια κατευθύνονται και αυτοί προς το Hilltop. (Σε αντίθεση με τη σειρά, στο κόμικ ο Father Gabriel δεν εμφανίζεται συχνά κατά την περίοδο του πολέμου)

Στη σειρά, ο Eugene ήταν αυτός που ελευθέρωσε τον F. Gabriel και τον Dr. Carson και αυτός έμεινε στο Sanctuary και στο επεισόδιο 8x11 ο Negan του ανακοίνωσε πως θα του προσφέρει δικό του outpost και άτομα για να φτιάξει σφαίρες. Easter Eggs


 • Στην ταινία Shaun of the Dead.
Είδαμε στο επεισόδιο τους Father Gabriel και Harlan Carson να οδηγούν μια πράσινη jaguar. Μια πράσινη jaguar είδαμε να οδηγούν και στην ταινία Shaun of the Dead, η οποία μάλιστα είναι θαυμάσια κωμωδία με ζόμπι και αποτέλεσε σπουδαία επιρροή και αντικείμενο έμπνευσης και αντιγραφής.

Λοιπές Λεπτομέρειες


 • Η συμπεριφορά της Tara.
Η Tara από τη στιγμή που έμαθε ότι ο Dwight σκότωσε την Denise θέλει απεγνωσμένα να τον σκοτώσει και οκ, fair enough μέχρι εκεί, όμως, δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιον για κάτι το οποίο έχεις κάνει εσύ ο ίδιος. Τι εννοώ;... Η Tara είπε στον Dwight την ατάκα "You don't get to switch sides and make it okay", ότι δεν μπορεί δηλαδή να αλλάζει "στρατόπεδα" και να περιμένει ότι όλα θα είναι καλά. Μάλλον έχει ξεχάσει το παρελθόν της, διότι έχει κάνει ακριβώς το ίδιο και μάλιστα το γκρουπ του Rick την αγκάλιασε και έγινε πολύ γρήγορα ισότιμο μέλος.Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.

 • "We're on the right path, even if we're on the wrong road." - Father Gabriel στον Harlan Carson.
 • Ο διάλογος ανάμεσα σε Negan και Eugene (ήταν απολαυστικά αστείος):
  -Negan: "I'm gonna set you up at that machine shop that you told me about. You're gonna have a full security detail at your disposal Everything that you need to keep your head in the game. Got Frankie there giving you massages Tanya cooking. You know that gal was a chef?"
  -Eugene: "I pictured her in social sciences. Management. Maybe running a drapes factory. Will there be wine?
  -Negan: "There will, indeed."
 • "Look around, Gregory. How can we lose?" - Maggie στον Gregory.

Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.