Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 12ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.
Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 12ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


*Στη στήλη του άρθρου Σειρά vs Comic που ακολουθεί όσοι δεν θέλουν να μάθουν spoiler για το τι γίνεται στο Comic να ΜΗΝ τη διαβάσουν!!

Callbacks

 • Στον αναπτήρα του Glenn.
Είδαμε τον Rick στο επεισόδιο να βάζει φωτιά στη Lucille, ο αναπτήρας με τον οποίο της έβαλε φωτιά άνηκε στον Glenn.
 • Στην πρώτη συνάντηση των Rick και Negan.
Είδαμε τον Rick να καταδιώκει τον Negan με ένα τσεκούρι και μάλιστα παραλίγο να του κόψει και το χέρι. Στην πρεμιέρα της 7ης σεζόν είχαμε δει κάτι αντίστοιχο απλά με αντεστραμμένους τους ρόλους, ο Negan ήταν εκείνος που όχι μόνο εκφόβιζε τον Rick με το τσεκούρι, αλλά σχεδόν τον ανάγκασε να κόψει το χέρι του Carl με αυτό.
 • Στην πρεμιέρα της σειράς.
Ο Rick στο υπόγειο βρήκε κάποιου είδους πόρτα με την προειδοποίηση "EATERS", στην πρεμιέρα της σειράς είχε γίνει κάτι παρόμοιο με το θρυλικό "DON'T OPEN DEAD INSIDE". Εκτός του ότι είναι Callback αυτό το γεγονός, δείχνει επίσης και την αλλαγή του Rick, ο οποίος πλέον δεν είναι θύμα και δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τον όποιο πιθανό κίνδυνο.
 • Στους τίτλους των προηγούμενων επεισοδίων της 8ης σεζόν.
Ο Simon είπε στον Dwight τη φράση "He could be anywhere, alive or dead. Somewhere in between." αναφερόμενος στον Negan, φράση που μας θυμίζει τον τίτλο του 11ου επεισοδίου της σεζόν "Dead or Alive Or". Επίσης, η Enid είπε στην Michonne "The Saviors are coming right now", και η Michonne της απάντησε "And we're gonna fight them. But there's gotta be something after.", αυτή η απάντηση μας θυμίζει τον τίτλο του 6ου επεισοδίου της 8ης σεζόν "Time for After".

 • Στο επάγγελμα του Rick.
Όταν ο Rick άρχισε να καταδιώκει τον Negan με το αμάξι, η μουσική υπόκρουση της σκηνής έχει μέσα σειρήνες, γεγονός το οποίο μας παραπέμπει στην προ zombie apocalypse ζωή του Rick ως αστυνομικός, αλλά και στην πρεμιέρα της σειράς, στη σκηνή που ο Rick και ο Shane κυνηγάνε κάποιους και στο τέλος ανταλλάσσουν πυρά.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ SPOILER ΓΙΑ ΤΟ COMIC

Σειρά vs Comic


Όπως είπαμε και στο άρθρο για τις λεπτομέρειες του προηγούμενου επεισοδίου, 8x11 (ΕΔΩ), τα γεγονότα της σειράς πάρθηκαν από το τεύχος #122, το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας 8x12 επικεντρώθηκε στη διαδρομή προς το Hilltop, κάτι που όμως στο κόμικ παραλήφθηκε, οπότε δεν μπορούν να υπάρξουν πολλές συγκρίσεις.

 • Georgie/Pamela. 


Στο τεύχος #176 του κόμικ συναντάμε για πρώτη φορά την Pamela, αρχηγό μιας νεοσυσταθείσας κοινότητας 50.000+ επιζώντων στο Οχάιο με την ονομασία The Commonwealth. Αφού ο Eugene έρχεται σε επαφή με έναν από τους κατοίκους του Commonwealth μέσω του ασυρμάτου, αυτός, η Michonne, ο Siddiq και άλλοι ταξιδεύουν για να το ελέγξουν. Μόλις φτάνουν, συνειδητοποιούν ότι κάποιος από το παρελθόν του Michonne μένει στην πραγματικότητα εκεί.

Φυσικά, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το αν Georgie της σειράς (που την υποδύθηκε η ηθοποιός Jayne Atkinson), η νέα ηγέτης που συναντήσαμε είναι η Pamela από το κόμικ αλλά σίγουρα μοιάζει και ενεργεί πολύ σαν αυτή.

Από την ενδυμασία τους, το κοντό ξανθό μαλλί, την προσωπικότητα τους, η Pamela και η Georgie φαίνονται σχεδόν ταυτόσημες. Τι είναι λοιπόν διαφορετικό μεταξύ τους; Πρώτα απ 'όλα, η Georgie έχει δύο φύλακες που φαίνονται πολύ απλοί και κανονικοί, ενώ η Pamela προστατεύει τον εαυτό της με βαριά οπλισμένους στρατιώτες που ονομάζονται brutes. Επίσης, η Pamela εισήχθη πρόσφατα στο κόμικ, οπότε το να βλέπουμε την εμφάνισή της στη σειρά κατά τη διάρκεια του All Out War θα ήταν μια τεράστια απόκλιση από το αρχικό υλικό. Μπορεί να είναι λίγος καιρός μέχρι να μπορέσουμε να σας δώσουμε απαντήσεις, αλλά όπως είπε η Georgie...θα επιστρέψει!Easter Eggs

 • Στη σειρά The Strain.
Ο Greg Nicotero σκηνοθέτησε το 12ο επεισόδιο της 8ης σεζόν και επιτέλους είδαμε τον γυμνό walker που μας είχε υποσχεθεί από την αρχή της σεζόν. Μέχρι στιγμής στο The Walking Dead δεν ξέραμε πολλά για τις αλλαγές που δημιουργεί ο ιός των ζόμπι στους ανθρώπους πέρα από τις προφανείς. Βλέποντας τον γυμνό walker παρατήρησα ότι ανατομικά μου θυμίζει τα Strigoi από μια αγαπημένη μου σειρά, το The Strain. • Στις ταινίες Fast and Furious.
Η σκηνή στην οποία ο Rick καταδίωκε τον Negan με τα αυτοκίνητα σίγουρα θύμισε σε όλους μας τις πασίγνωστες ταινίες Fast and Furious.Λοιπές Λεπτομέρειες

 • "Abandon all hope ye who enter here".
Στο υπόγειο που βρισκόταν ο Rick με τον Negan υπήρχε γραμμένη στον τοίχο αυτή η φράση, η οποία είναι από το Divine Comedy του Dante, η σημασία της φράσης είναι η υποτιθέμενη επιγραφή στην είσοδο της κόλασης. • Η παράνοια και ο σαδισμός των Rick και Negan.
Στο επεισόδιο 8x12 δόθηκε μεγάλη σημασία στο πως ο Negan και ο Rick μετέτρεψαν την Lucille -ένα ήδη θανάσιμο αντικείμενο- σε ακόμη πιο επικίνδυνη.  • Ο τρίτος τάφος στο Hilltop.
Στο 12ο επεισόδιο της 8ης σεζόν παρατηρήσαμε δίπλα στους τάφους των Glenn και Abraham έναν τρίτο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι της Sasha.
Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.

 • "I don't think Carl wanted us to stop fighting for our future. But I think he was telling us that, to get to our future, it's gonna take more than just fighting." - Michonne στην Enid.
 • "Your people, they get to live like 75% kings! Now, that is an epic freakin' Christmas-Hanukah-Kwanzaa gift all rolled up into one, considering what a thorn in my ass cheek you've all been." - Negan στον Rick.
 • "I value your perspective, Dwight.You've been on both sides of the iron." - Simon στον Dwight.

Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.