Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.
Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Callbacks

 • Στην ατάκα "Sometimes kids have to find their own way to show their parents the way".
Ο Carl αποχαιρετώντας την Judith της είπε αυτή την ατάκα, την οποία την είχε πει και στον Siddiq στο 6ο επεισόδιο της 8ης σεζόν. • Στον "παλιό" Carl.
Ο Carl θέλοντας να πείσει τον Rick να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα του έδωσε ως παράδειγμα τον ίδιο του τον εαυτό και το πως άλλαξε με τον καιρό. Συγκεκριμένα του θύμισε το σκηνικό από την φυλακή στο 16ο επεισόδιο της 3ης σεζόν που ο Carl σκότωσε τον Jody ενώ εκείνος παραδόθηκε. Οι παραγωγοί της σειράς έκαναν κάτι παρόμοιο με τον Henry ο οποίος σκότωσε τον Gavin, ο οποίος στην ουσία είχε παραδοθεί. Πέρα από την ομοιότητα των δύο γεγονότων, υπήρχε και ένα βαθύτερο νόημα καθώς θέλησαν να μας δείξουν πως η σκληρότητα της κατάστασης στην οποία αναγκάζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους έχει επηρεάσει τόσο που χωρίς να το θέλουν μετατρέπονται σε στυγνούς δολοφόνους. Έτσι ήταν ο Carl, έτσι έγινε και ο Henry, όμως ο Carl άλλαξε και θέλει να αλλάξουν και οι υπόλοιποι. Αν ο Siddiq βρισκόταν λίγο καιρό πριν στον δρόμο του Carl σίγουρα δεν θα είχε την ίδια κατάληξη!

Σειρά vs Comic
 • Η κατάληξη του Carl. 
Στο κόμικ ο Carl δεν πεθαίνει,μαζί με την Andrea και τον Rick προσπαθούν να φύγουν από την Alexandria αλλά μια χειροβομβίδα εκρήγνυνται πίσω τους και ο Carl καταλήγει λιπόθυμος. Ο Rick τον μεταφέρει στην Denise για να του παρέχει ιατρική φροντίδα και ο Carl συνέρχεται παρά τους τραυματισμούς του. Στη σειρά, χρησιμοποίησαν τη σκηνή με τους Rick και Michonne να κουβαλάν τον Carl στους δρόμους της βομβαρδισμένης Alexandria αλλά δυστυχώς καμία ιατρική φροντίδα δεν θα τον βοηθήσει.Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Το τραγούδι "At the Bottom of Everything".
Στην αρχή του επεισοδίου και βλέποντας τις στιγμές του Carl αφότου δαγκώθηκε, ακούγεται το τραγούδι At the Bottom of Everything των Bright Eyes. Ένα τμήμα του τραγουδιού περιέχει τους παρακάτω στίχους που φαίνεται να ταιριάζουν πολύ με την οικογένεια των Grimes και σχετίζονται με τις προσπάθειες του Carl να αποτρέψει τον πατέρα του από το να στραφεί στη βία μετά το θάνατό του.

“While my mother waters plants
My father loads his gun
He says death will give us back to god
Just like the setting sun”


 • Οι θάνατοι των Lori και Carl.
Όταν πέθανε η Lori, αυτός που την πυροβόλησε ήταν ο Carl, όμως ποτέ δεν είδαμε την Lori νεκρή μετά τον πυροβολισμό. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον Carl, ο ίδιος πυροβόλησε τον εαυτό του και δεν τον είδαμε ποτέ ως πτώμα.
 • Μάθαμε το σχέδιο του Eugene.
Όπως γνωρίζετε ήδη, ο Negan και οι Saviors πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της 8ης σεζόν παγιδευμένοι στο Sanctuary, περιτριγυρισμένοι από εκατοντάδες walkers. Ξαφνικά, στο mid season finale τους είδαμε να επιτίθενται στην Alexandria, αλλά η διαφυγή τους παρέμεινε ένα μυστήριο, καθώς σε μας αποκαλύφθηκε μόνο το ότι είχε να κάνει κάτι με τον Eugene. Στο 9ο επεισόδιο της 8ης σεζόν μας έγινε γνωστό το σχέδιο του Eugene μέσω του flashback του Morgan. Οι Saviors άρχισαν να πυροβολούν τους walkers με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε τα πτώματα τους να σχηματίσουν ένα τοίχος, γεγονός το οποίο έκανε τη διαφυγή τους πολύ πιο εύκολη.
 •     "Κάποιος που αγαπάς "
Η σχέση Carl Michonne έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τις τελευταίες season συγκεκριμένα οι δυο τους έγιναν καλοί φίλοι και αργότερα οικογένεια . Οι δυο χαρακτήρες βοήθησαν ο ένας τον άλλον να αναπτυχθούν . Πίσω στην 6η season είχαν έναν πολύ ιδιαίτερο διάλογο. Ο Carl είχε βρει την Deanna να περιπλανιέται ως Walker στο δάσος και την καθοδήγησε στον Spencer . Η Michonne είχε θυμώσει με τον Carl που ρίσκαρε την ζωή του αλλά ο ίδιος της εξήγησε πως δεν μπορούσε να την σκοτώσει καθώς έπρεπε να το κάνει κάποιος από την οικογένεια της που την αγαπούσε και στην συνέχεια της είπε πως εκείνος θα το έκανε για εκείνην (την Michonne). Έτσι λοιπόν οι δύο τους είχαν μια άτυπη υπόσχεση και όταν ήρθε η ώρα ο Carl να πατήσει την σκανδάλη η Michonne προσπάθησε να τον σταματήσει αλλα ο Carl της είπε πως ξέρει πως πρέπει να είναι κάποιος που αγαπάς αλλά ο ίδιος μπορεί να το κάνει και μόνος του καθώς δεν ήθελε να την βαρύνει με μια τόσο άσχημη και λυπηρη πράξη .
Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.

 • "The petty compromises I made to avoid conflict were always done in the name of saving my people's lives. Now I realize I was saving yours." - Ezekiel στον Gavin.
 • "Good morning to you, darling." - Negan στη Judith.
 • "It always has to get dark, ugly and inhuman." - Gavin στον Ezekiel.
Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!

Δημοσίευση σχολίου

 1. Βασικά, η ατάκα που μου άρεσε, ήταν αυτή που είπε ο Ντάρυλ , με τη Τζούντιθ στα χέρια του... ότι "ενωμένοι (στο hilltop) θα γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης τους (των saviors) "
  Σταματης Από Πειραιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.