Τι μας κρύβει η Jadis ;


Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον χαρακτήρα της Jadis,ενός χαρακτήρα ο οποίος υπέπεσε σε συνεχόμενες προδοσίες τόσο εναντίον του Rick όσο και εναντίον του Negan μέχρι που την τιμώρησε ο Simon χωρίς όμως την εγκρισή του Negan..

Σαν χαρακτήρας από την πρώτη στιγμή δεν έκατσε καλά στα μάτια των τηλεθεατών,κάτι το ηλίθιο κούρεμα της,κάτι ο τρόπος που στεκόταν και συμπεριφερόταν απέναντι στον Rick την έκαναν αρκετά αντιπαθητική.. Στο 10ο επεισόδιο του 8ου κύκλου έχασε την ομάδα και έμεινε μόνη της και κάπου εκεί ξεκίνησε μια φιλολογία για το αν θα μπορέσει να γίνει η "Άλφα" από τους ψιθυριστές κάτι το οποίο δεν το έχει αποδεχτεί κανένας..Μέχρι να φτάσουμε εκεί ας δούμε τι ξέρουμε για αυτήν..

1) Στην χωματερή που έμεναν έβρισκαν ασφαλές καταφύγιο ανάμεσα στα σκουπίδια,τους έδινε κάλυψη από τυχόν εχθρούς και περνούσαν απαρατήρητοι..Η Jadis είχε σαν αγαπημένη συνήθεια την τέχνη σε πολλές μορφές όπως η ζωγραφική και ένα είδος γλυπτικής..Σαν χαρακτήρας ήταν ήρεμη και αρκετά έξυπνη..Κάποιοι την θεωρούν και όχι άδικα άπληστη αφού πήγαινε με όποιον της έδινε περισσότερα...2) Στο 10ο επεισόδιο μάθαμε ότι πίσω από την χωματερή που ζούσαν υπήρχε μία κοιλάδα με φωτοβολταικά και ένα ελικοδρόμιο...Αν θεωρήσουμε σαν δεδομένο ότι σε δυο σκηνές είδαμε να πετάει στον ουρανό ένα ελικόπτερο τότε μπορούμε να πούμε ότι έχει έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι...Βέβαια πολύς κόσμος θα αρχίσει να αναρρωτιέται που βρήκε καύσιμα για ένα τέτοιο μέσο..
3) Απληστία... όπως είπαμε και πιο πάνω πήγαινε με όποιον της έδινε πιο πολλά και μεγαλύτερη σιγουριά..Ξέραμε ότι είχε μία συμφωνία με τον Negan την όποια πρόδωσε για να πάει με τον Rick τον οποίο πρόδωσε στο τέλος της 7ης σεζόν για να γυρίσει στον Negan τον οποίο ξανά πρόδωσε και πήγε στο Sanctuary με τον Rick για να δει το τέλος των Saviors και μετά θα ξανά πρόδιδε τον Rick στον Simon αφού θα της έπαιρνε όλα τα όπλα...Κουράστηκα...Τέτοια αστάθεια σε άνθρωπο είχα να δω από την εποχή που ο Μπάγιεβιτς πήγαινε από ΑΕΚ σε Ολυμπιακό και αντίθετα... Άρα μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν μπορούσες να συμπαθήσεις και να εμπιστευτείς σε καμία περίπτωση...4)Jadis-Scavengers = Alpha-Whisperers.. Είναι η θεωρεία των ημερών.. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι αλλά υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνει..όπως θα μπορούσε να γίνει το crossover του Abraham στο Fear The Walking Dead που τελικά δεν θα γίνει..Είναι αγαπημένη συνήθεια σχεδόν όλων των fans σε όλες τις σειρές να ψάχνουν να βρουν σκοτεινές θεωρίες συνωμοσίας.. Σαν σενάριο θα μπορούσε να σταθεί.. ένας εχθρός τόσο του Negan (η ομάδα του σκότωσε τους φίλους της) όσο και για τον Rick (την άφησε αβοήθητη να πεθάνει) θα μπορούσε να μετατραπεί σε Alpha και να προσπαθήσει να εξοντώσει και τους δύο..Ο καιρός θα δείξει...5)Πάνω από όλα είναι άνθρωπος, στις σκηνές που είχε κατά την διάρκεια της πολτοποίησης των ζόμπι-φίλων της την είδαμε για πρώτη φορά να λυγίζει.Πληγωμένη και δακρυσμένη είδε τους διπλούς θανάτους της ομάδας της.. Μία ανθρώπινη πτυχή που δεν την είχε δείξει καθόλου και έκανε κάποιους να την συμπαθήσουν..


Το μόνο που μένει πλέον είναι να δούμε την συνέχεια του χαρακτήρα της και ποία πορεία θα πάρει..Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσει και στο μέλλον...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.