TWD REVIEW 8x13
Ανασκόπηση επεισοδίου 8x13 
"Don't Send Us Ashtray" 

Ακόμη κι αν στο 13ο επεισόδιο της σειράς δεν είδαμε τι απέγινε ο Negan στα χέρια της Jadis, είδαμε ένα επεισόδιο γεμάτο δράση, πυροβολισμούς και γενικότερα επικράτησε ένας χαμός με τη μάχη στο Hilltop. Το σατανικό σχέδιο του Negan πήρε σάρκα και οστά, ακόμη κι αν τέθηκε σε εφαρμογή από τον Simon, ο οποίος έχει γυρίσει ξεκάθαρα τη πλάτη του στον αρχηγό των Saviors (πόσο μάλλον τώρα που είναι απών). Ο Morgan άρχισε πάλι...τα ναρκωτικά, βλέποντας οράματα, ενώ αυτή η σειρά μας έχει αποδείξει ατράνταχτα ότι τα μικρά παιδιά στον κόσμο της αποκάλυψης είναι γεννημένα για να φέρνουν την καταστροφή.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τον Morgan να βρίσκεται στο δάσος. Ο Morgan πάσχει πάλι από παραισθήσεις, καθώς βλέπει το φάντασμα του Gavin, το οποίο μάλιστα του μιλάει κιόλας και τον κατηγορεί που άφησε τον μικρό Henry να τον σκοτώσει, απ'το να το κάνει ο ίδιος. Ο Morgan, θολωμένος, θα επιχειρήσει να του επιτεθεί αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς αποτέλεσμα, μιας και δεν ήταν κανείς εκεί. Τότε θα ακουστεί μία κόρνα, η οποία θα σημάνει κι άλλες κόρνες, ως προειδοποιητικό μήνυμα. Θα φτάσει και στα αυτιά του Jerry, όπου βρίσκεται στο τείχος του Hilltop και θα ενημερώσει τους άλλους να προετοιμαστούν. Ο Ezekiel βρίσκεται με την Carol και προετοιμάζονται για την μάχη. Ο Henry λέει στον βασιλιά ότι θέλει να συμμετέχει και να βοηθήσει, αλλά αυτός θα του "κόψει τα φτερά" και του προτείνει να μείνει μέσα στο κτίριο και να βοηθήσει, όπως μπορεί.

Στο ιατρικό τροχόσπιτο, η Dana οργανώνει τις προμήθειες με τον Siddiq αλλά δεν είναι και πολύ φιλική προς το μέρος του. Σχεδόν αντιπαθητική θα έλεγε κάποιος (εγώ το είπα πάντως), μιας και συνέχεια τον αμφισβητεί και του πάει κόντρα. Ο Siddiq, όμως, θα την βάλει στη θέση της, δείχνοντας έναν αποφασιστικό χαρακτήρα, με την Dana να μένει έκπληκτη. Η νύχτα πέφτει στο....Hilltop και οι Saviors φτάνουν έξω από την κοινότητα της Maggie, η οποία και δίνει το σήμα για τη μάχη. Οι Saviors σταματάνε λίγο πριν φτάσουν σε απόσταση αναπνοής από τα τείχη, καθώς η ομάδα μας έχει μπλοκάρει τον δρόμο. Η Maggie θα ρθει σε επικοινωνία με τον Simon, μέσω ενός walkie talkie και ο δεύτερος θα την ενημερώσει ότι ο Negan έλαβε την κάσα με τον νεκρό Savior. Ο Simon, όταν καταλαβαίνει με ποια μιλάει θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Glenn προς την...χήρα (θεούλης) αλλά και για αυτό που θα ακολουθήσει. Η Maggia θα του ζητήσει να φύγει, αλλιώς θα σκοτώσει τους υπόλοιπους 38 Saviors που κρατάει αιχμαλώτους, με τον Simon να μη νοιάζεται και πολύ. Έτσι, λέει στους Saviors ότι "το πάρτυ ξεκινά" και στόχος τους δεν είναι απλά να τους μολύνουν, αλλά να τους εξοντώσουν. Ο Dwight θα τον διακόψει και θα του αναφέρει ότι δεν είναι αυτό που θέλει ο Negan, με τον Simon να του λέει "καλύτερα να ζητήσω συγχώρεση παρά να πάρω άδεια".


Και ξαφνικά, από το πουθενά, σκάει ο Daryl πάνω στο δίκυκλο όχημά του και πυροβολάει τους Saviors, με αρκετούς από αυτούς να σωριάζονται νεκροί στο έδαφος. Θα κατευθυνθεί προς την πύλη, όπου και θα ανοίξει για να μπει μέσα, αλλά θα τον ακολουθήσει ένα όχημα των Saviors, το οποίο θα αναχαιτιστεί, αφού το σχολικό του Kingdom θα του κλείσει τον δρόμο. Τότε όλοι όσοι βρίσκονται στο Hilltop θα ανοίξουν πυρ κατά των ανδρών του Negan. Και ενώ φαίνεται να έχουν το πάνω χέρι, οι Saviors θα αντεπιτεθούν με τα τόξα τους, πετώντας μολυσμένα βέλη. Ο Alden (o συμπαθητικός αιχμάλωτος Savior) θα προθυμοποιηθεί να βοηθήσει τη Maggie αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού αυτή ψάχνει απεγνωσμένα τον Negan. Η μάχη έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τον Tobin να είναι το πρώτο θύμα της ομάδας μας, αφού ένας Savior θα τον μαχαιρώσει στο στήθος. Λίγο πριν τον αποτελειώσει, η Carol (η πρώην του) θα τον σώσει και θα τρέξει προς το μέρος του για να τον βοηθήσει. Αυτός θα της πει "χρόνια και ζαμάνια" και εγώ μένω με το εύλογο ερώτημα πως δε βρέθηκαν πριν τη μάχη, ενώ βρίσκονταν στον ίδιο χώρο (???) Ο Siddiq θα εμφανιστεί σαν από μηχανής θεός για να βοηθήσει τον Tobin, ώστε η Carol να επιστρέψει στη μάχη. Simon και Dwight εντοπίζουν την Tara και κατευθύνονται προς το μέρος της, αλλά ο Daryl τους βλέπει και της φωνάζει. Λίγο πριν ο Simon της επιτεθεί με το μολυσμένο τσεκούρι του, ο Dwight θα της ρίξει ένα βέλος στην πλάτη (δε πρέπει να ταν μολυσμένο), ώστε να σώσει την κατάσταση όπως μπορούσε.

Ξαφνικά, τα φώτα θα πέσουν και επικρατεί απόλυτη ησυχία στο Hilltop, δίνοντας το έναυσμα στους Saviors να κατευθυνθούν προς το Barrington House και να τους σφάξουν όλους. Ο Simon σφυρίζει αλά Negan ενώ κατευθύνεται προς το σπίτι με τους Saviors, αλλά φυσικά έπεσαν στην παγίδα καθώς δεν επέστρεψε μόνο το φως αλλά και πυροβολισμοί που προέρχονται μέσα από το σπίτι. Οι Saviors θα τραπούν σε φυγή, μιας και στη μάχη εμφανίστηκε και ένας badass Rick, πυροβολώντας προς κάθε κατεύθυνση με το AK-47 του.  Ο Morgan βρίσκεται μαζί του, αλλά πάλι θα δει το φάντασμα του Gavin. H Maggie θα υπερασπιστεί επάξια το Hilltop, αν και στο τέλος της μάχης θα πει στον Rick ότι τους ήθελες νεκρούς, πόσο μάλλον τον Negan. Ο Rick θα της πει πως ο Negan δε βρισκόταν εκεί, αναφέροντάς της τη μάχη που είχαν οι δυο τους στο προηγούμενο επεισόδιο, και πως προσπάθησε να τον σκοτώσει χωρίς αποτέλεσμα.Την επόμενη μέρα, Tara και Daryl θα συζητήσουν για τον Dwight και το γεγονός ότι την χτύπησε με το τόξο του. Η ίδια θα αναφέρει για το πως και αυτή βρέθηκε στο στρατόπεδο του Governor, όπως και ο αδερφός του Daryl (MEEEERLE). O Daryl λέει στην Tara πως αν το ρεμάλι, ο αδερφός του ήταν ζωντανός θα ήταν με τους Saviors (κλάμα). Η Tara έχει αλλάξει τελείως γνώμη για τον Dwight και πιστεύει ότι προσπαθεί να τους βοηθήσει έμμεσα, με αποτέλεσμα να αρχίζω να αλλάζω και εγώ γνώμη για τον χαρακτήρα της. Η επόμενη μέρα της μάχης έχει αρκετά θύματα και από τα δύο στρατόπεδα. Η Diane θα συγχαρεί τη Maggie για τον τρόπο που κατάφερε να υπερασπιστεί την κοινότητα και να σώσει αρκετές ζωές. Η Maggie, όμως, δε δέχεται τα συγχαρητήρια, καθώς, όπως της εξηγεί, αυτή το προκάλεσε γιατί ήθελε το τελευταίο πράγμα που θα βλεπε ο Negan να ήταν ο τάφος του Glenn.


O χτυπημένος Tobin θα δεχθεί την επίσκεψη της Carol και οι δυο τους θα'χουν μία συζήτηση για την μάχη με τους Saviors και πως το βλέπει ο καθένας. Ο μικρός Henry, ψάχνει ακόμα εκδίκηση για τον νεκρό αδερφό του, με αποτέλεσμα να κλέψει ένα όπλο που είναι διπλάσιο από αυτόν! Ο Siddiq θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον Rick τόσο σωματικά, καθώς έχει κοπεί από έναν Savior, αλλά και ψυχολογικά, με τον αρχηγό της Alexandria να σηκώνεται απαρηγόρητος και να φεύγει.Οι πληγωμένοι του Hilltop είναι αρκετοί και βρίσκονται όλοι μαζί σ'έναν χώρο στο κεντρικό κτίριο της κοινότητας. Ο Tobin ανασαίνει βαριά. Η νύχτα πέφτει και τα πρώτα κρούσματα της μόλυνσης κάνουν την εμφάνισή τους. Όταν ένας απ'αυτούς θα σηκωθεί να φωνάξει τον γιατρό, ο Tobin θα σηκωθεί και θα τον δαγκώσει, έχοντας μεταλλαχθεί σε ζόμπι!!! Σιγά σιγά όλοι οι άρρωστοι μετατρέπονται σε ζόμπι.

Έξω, ο Henry πλησιάζει τον χώρο όπου βρίσκονται αιχμάλωτοι οι Saviors αλλά και ο Gregory. O Henry κρατάει το όπλο και αναζητά τον δολοφόνο του αδερφού του, ανάμεσα στους Saviors που βρίσκονται φυλακισμένοι. Η αντίδρασή μου φυσικά ήταν "facepalm", μιας και το κακό προαίσθημα που μου πρόσφερε η σκηνή αυτή δεν πρόκειται να οδηγούσε σε ευχάριστο αποτέλεσμα. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Henry θα ανοίξει την πύλη και θα μπει μέσα με το όπλο! Ένας από τους Savior γίνεται ζόμπι (???) και δαγκώνει έναν άλλον, με αποτέλεσμα ο Henry να πυροβολάει στο ψαχνό χωρίς στόχο. Ο Jared (δολοφόνος του αδερφού του) θα αναχαιτίσει τον μικρό Henry, θα του πάρει το όπλο και θα φύγει με τους υπόλοιπους. Θα το σκάσει και ο Gregory, αν και προς στιγμής πίστευα ότι θα βοηθούσε τον Henry.

Ξαφνικά ακούγονται κραυγές μέσα από το σπίτι. Επικρατεί ένας πανικός και όλοι βρίσκονται μέσα για να βοηθήσουν όσους είναι ακόμα ζωντανοί, σκοτώνοντας τα ζόμπι και βγάζοντας τους υπόλοιπους έξω, Jesus και Michonne θα συνεργαστούν υποδειγματικά και θα σκοτώσουν εντυπωσιακά ένα ζόμπι. H Carol στη συνέχεια θα βρει τον Tobin-ζόμπι και θα τον σκοτώσει με το μαχαίρι της. Εκείνη τη στιγμή θα μπουν μέσα ο Rick, o Daryl και η Maggie και θα ενημερωθούν από την αγαπημένη μας "νοικοκυρά" ότι ο Tobin δε δαγκώθηκε, απλά μεταλλάχθηκε. Τότε, ο Rick θα αντιληφθεί ότι η Lucille του Negan ήταν βουτηγμένη σε αίμα από ζόμπι και θα καταλάβουν το πανούργο σχέδιο των Saviors.

H Tara βρίσκεται ξαπλωμένη ύστερα από τον τραυματισμό της και μαζί της είναι η Enid και η Rosita. O Rick και ο Daryl θα τις επισκεφθούν και θα τις εξηγήσουν πως προκλήθηκε όλο αυτό το περιστατικό με τα ζόμπι. Ο Daryl θα πει στην Tara ότι είχε δίκιο που ήθελε να σκοτώσει τον Dwight και πως θα πρεπε να το κάνει ο ίδιος, αλλά αυτή έχει διαφορετική γνώμη, καθώς πιστεύει ότι ήθελε να ναι μαζί τους.


Έξω, ο Siddiq παλεύει με τα ζόμπι και ο Alden θα τον βοηθήσει. Θα εμφανιστεί και η Maggie και ο δεύτερος θα της εξηγήσει πως διέφυγαν οι άλλοι αιχμάλωτοι Saviors. Θα της πει ακόμη ότι μπορούσε να ξεφύγει κι αυτός αλλά έμεινε. Την επόμενη μέρα, όλοι θα ψάχνουν τον Henry, αλλά αυτός είναι άφαντος. Η τελευταία σκηνή θα δείξει τη Maggie, η οποία αντιλαμβάνεται πως όλο αυτό που προκλήθηκε ήταν εξαιτίας της, σε μία εγωιστική προσπάθεια να φέρει τον Negan στο Hilltop για να τον σκοτώσει.
Το Trailer για το επόμενο επεισόδιο με ελληνικούς υπότιτλους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ !
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.