Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 15ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 15ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Callbacks


 • Στο μακελειό του Ocenside.
Ο Negan αναφερόμενος στο παρελθόν, όταν πρωτογνώρισε τον Simon, είπε ότι τον είχε βοηθήσει να καταλάβει το Sanctuary σκοτώνοντας όλους τους άνδρες και τα παιδιά που ζούσαν εκεί. Κατά πάσα πιθανότητα αναφέρεται στους ανθρώπους του Oceanside. Στο 6ο επεισόδιο της 7ης σεζόν, όταν η Tara είχε ανακαλύψει το Oceanside, είχε μάθει το παρελθόν που είχαν αυτές οι γυναίκες με τους Saviors και η ιστορία τους ταιριάζει πολύ με αυτήν που εξιστόρησε και ο Negan.
 • Στο όραμα του Carl.
Ο Carl στο γράμμα που έγραψε στον Rick του αναφέρει τις βόλτες που πήγαιναν μαζί όταν ήταν μικρός και του προτείνει να κάνει το ίδιο και με την Judith. Στην 8η σεζόν είδαμε στο όραμα του Carl ότι όλες οι κοινότητες ζούσαν μαζί στην ανοικοδομημένη Alexandria ειρηνικά και τον Rick να πηγαίνει βόλτα μαζί με την Judith.


 • Στο θάνατο του Richard.
Ο τρόπος με τον οποίο πέθανε ο Simon είναι ακριβώς ο ίδιος τρόπος με τον οποίο πέθανε και ο Richard. Εκτός του ότι και τους δύο τους έπνιξαν, πέθαναν και οι δύο από ανθρώπους με τους οποίους φαινομενικά είχαν καλή σχέση και ο κύριος λόγος που έχασαν τη ζωής τους είναι διότι εξαιτίας τους χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, στην περίπτωση του Richard ο Benjamin και στην περίπτωση του Simon οι άνθρωποι της Jadis.


 • Στη συμπεριφορά του Negan και των Saviors.
Βλέποντας back to back τις παρακάτω σκηνές οι ομοιότητες είναι εμφανείς. Πώς οι Saviors περικυκλώνουν το "θύμα", η εμφάνιση του Negan συνοδευμένη με σφύριγμα...
 • Στο storyline των Rick και Shane.
Όπου Simon σκεφτείτε Shane και όπου Negan Rick! Και οι δύο (Simon, Shane) αμφισβητούσαν τον ηγέτη τους, επίσης και οι δύο προσπάθησαν να τους σκοτώσουν. Ο Simon και ο Shane επέζησαν σε διάρκεια δύο σεζόν και πέθαναν ένα επεισόδιο πριν το φινάλε της εκάστοτε σεζόν. Επιπροσθέτως, όταν ο Rick σκότωσε τον Shane του είπε "Damn you for making me do this Shane, this was you not me", ενώ ο Negan είπε στον Simon "Just like I have to kill you", και οι δύο δηλαδή (Rick, Negan) δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν τους Shane και Simon αλλά εκείνοι τους ανάγκασαν με τις πράξεις τους.

Σειρά vs Comic

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα τα τελευταία επεισόδια της 8ης σεζόν έχουν αποκλίνει αρκετά από το comic. Αυτό ισχύει λοιπόν και για το 15ο επεισόδιο καθώς το μεγαλύτερο μέρος των γεγονότων του αφορούσαν τον Simon, ο οποίος δεν υπάρχει στο comic και οι σκηνές του Rick, του Negan και της Michonne με τα γράμματα του Carl είναι μοναδικές καθώς στο comic ο Carl είναι ζωντανός. Επίσης, είδαμε στη σειρά ότι ο Eugene επέστρεψε με τη θέληση του στους Saviors, ενώ στο comic το έσκασε από το Sanctuary.

Το γεγονός ότι η σειρά παρεκκλίνει αρκετά από το comic στα τελευταία επεισόδια της σεζόν κάνει την αγωνία μας να κορυφώνεται στα ύψη καθώς δεν μπορούμε πραγματικά να προβλέψουμε το τι θα γίνει στο season finale της σειράς!

Easter Eggs


 • Στην ταινία Fight Club.
Η σκηνή που μαλώνουν ο Simon και ο Negan είναι ένα υπέροχο Easter Egg στην ταινία του 1999, Fight Club. • Στη σειρά Game of Thrones.
Στη στήλη Callbacks αναφέραμε ότι ο θάνατος του Simon μας θύμισε τον θάνατο του Richard, όμως ο πνιγμός του Richard δεν είναι ο μόνος που μας ήρθε στο μυαλό. Συγκεκριμένα, μας θύμισε και τον θάνατο του Oberyn Martell στο 8ο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Game of Thrones.Λοιπές Λεπτομέρειες


 • Η φωνή του Carl.
Δεν άκουσαν μόνο οι θεατές της σειράς τη φωνή του Carl διαβάζοντας το γράμμα του στον Rick. Σύμφωνα με το "Talking Dead", ο Andrew Lincoln (Rick) ήταν επίσης σε θέση να ακούσει τον Carl (Chandler Rigg). Κατά τη μαγνητοσκόπηση της σκηνής, ο ηθοποιός φορούσε ένα ακουστικό στο αυτί για να ακούει τον Riggs να διαβάζει το γράμμα και σίγουρα αυτό βοήθησε και στο να γίνει πιο ρεαλιστική η σκηνή.Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.
 • "First, I wasn't gonna send you away. I was gonna kill you. Second, do you make coffee?" - Simon στον Gregory. 
 • "Being alive may be something we don't have in common for much longer." - Eugene στον Father Gabriel. 
 • "If you wanna be the man you gotta beat the man." - Negan στον Simon.
Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!

Δημοσίευση σχολίου

 1. Δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια που είπε η Ροζίτα στον Γιουτζήν... Ότι θα πρέπει να κάνει κάτι χρήσιμο μες στην μίζερη ζωή του (ή κάπως έτσι!), αλλά τα ίδια ακριβώς λογια είπε και ο Γιουτζήν, όταν επέστρεψε στο εργαστήριο και έκατσε να φτιάξει σφαίρες! Έπρεπε και αυτή η ατάκα να μνημονευθεί! (Πόσο αντιπαθητικός αυτός ο Γιουτζήν πια! Θα πρέπει να τρίζουν τα κόκκαλα του Αμπρααμ που τον έφερε στην ομάδα!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.