Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 16ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 16ου επεισοδίου της 8ης σεζόν.


Callbacks


 • Στην μπλε μπογιά.
Ο Negan εξήγησε το σχέδιο του στον Father Gabriel λέγοντας του πως θυσίασε τους Saviors για να παγιδεύσει το γκρουπ του Rick. Επίσης του ανέφερε πως αυτή η ομάδα ανθρώπων που θυσίασε είχαν έρθει στο Sanctuary με τον Simon. Ο Savior που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση από "τα πρόβατα για σφαγή" του Negan ήταν αυτός με τα μπλε μαλλιά. Η μεγαλύτερη αιτία που ο Simon έχασε τη ζωή του ήταν ότι σκότωσε όλους τους Scavengers και την πράξη του Simon την υποδήλωνε η μπλε μπογιά στις μπότες του, την οποία όταν είχε γυρίσει στο Sanctuary προσπάθησε να την κρύψει από τον Negan.


 • Στα υφασμάτινα περιβραχιόνια.
Στην αρχή της 8ης σεζόν είχαμε δει ότι κάθε γκρουπ φορούσε διαφορετικό χρώμα περιβραχιόνιου. Ο Daryl και η Tara ήταν στην άσπρη ομάδα της Alexandria ενώ η Carol και οι υπόλοιποι από το Kingdom ήταν στην κόκκινη ομάδα.Η Μάγκι και η ομάδα του Hilltop φορούσαν πράσινο. Στο τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν είδαμε πως όλοι φορούσαν περιβραχιόνια χρώματος μοβ. • Στην πανοπλία του Benjamin.
Ο Morgan φορούσε την πανοπλία του Benjamin προς τιμήν του, και καθ'όλη τη διάρκεια του πολέμου προσπαθούσε να πάρει εκδίκηση από τους Saviors που τους θεωρούσε υπεύθυνους για το θάνατό του. Στο επεισόδιο 8x16 ο Morgan έδωσε στην Carol την πανοπλία του Benjamin και της είπε να τη δώσει στον αδερφό του, Henry.


 • Στα λόγια του Rick.
Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου είδαμε ένα flashback με τον Rick και τον μικρό Carl να πάνε βόλτα και παράλληλα ακούγαμε το γράμμα του Rick στον Carl το οποίο έλεγε:
"Dear Carl.
I remember. I forgot who I was. You made me remember. I remember that feeling, walking with you that day. Like I finally knew who I was for the first time in my life. Thing is, we were walking side-by-side, but you were bringin' me somewhere. Bringin' me here. Bringin' all of us to the new world, Carl. You showed me the new world. You made it real. I see it. I remember.
Dad."Τα λόγια του Rick στο γράμμα για τον νεκρό Carl μας θυμίζουν πολύ τα λόγια που του είχε πει στο 9ο επεισόδιο της 6ης σεζόν, όταν ο Carl είχε χάσει το μάτι του και δεν είχε συνέλθει ακόμα.

"Today I saw what they could do, what we could do, if we work together. We'll rebuild the walls. We'll expand the walls. There will be more. There's gotta be more," Rick said. "Everything Deanna was talking about is possible. It's all possible. I see that now. When I was out there with them when it was over when I knew we had this place again I had this feeling. It took me a while to remember what it was because I haven't felt it since before I woke up in that hospital bed. I want to show you the new world, Carl. I want to make it a reality for you. Please, Carl let me show you. Please, son, don't die." • Στην πρώτη συνάντηση του Rick και της Gracie.
Η σκηνή που ο Rick πήγε να ελέγξει την Gracie είναι πανομοιότυπη με την πρώτη φορά που τη συνάντησε στο φυλάκιο των Saviors στο 2ο επεισόδιο της 8ης σεζόν. Η κούνια, ο στρόγγυλος καθρέπτης, ο Rick που κοιτάζει το είδωλό του. Μπορεί οι δύο αυτές σκηνές να μοιάζουν πολύ αλλά έχουν μια τεράστια διαφορά...τον Rick! Στο επεισόδιο 8x02 ντρεπόταν να κοιταχτεί στον καθρέπτη γιατί βαθιά μέσα του ντρεπόταν γι'αυτό που ήταν (μόλις είχε σκοτώσει τον πατέρα ενός βρέφους και είχε ξεκινήσει ο πόλεμος κατά των Saviors και σκοπός του ήταν να τους σκοτώσει όλους μα κυρίως τον Negan), στο επεισόδιο 8x16 έχει χάσει τον γιο του, ο οποίος πριν πεθάνει αλλά και στο γράμμα που του άφησε, του ζήτησε να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και να σταματήσει τον πόλεμο. Πλέον στο είδωλό του βλέπει τον πατέρα που του ζήτησε ο γιος του!


 • Στη μάχη με τον Governor.
Η σκηνή στην οποία ο Rick και ο Negan πάλευαν θυμίζει πολύ την σκηνή πριν την μάχη με τον Governor στη φυλακή στο 8ο επεισόδιο της 4ης σεζόν. Τότε ο Rick ικέτευε τον Κυβερνήτη για να κάνουν ειρήνη μεταξύ τους και ο Κυβερνήτης τον αποκάλεσε ψεύτη και έκοψε τον λαιμό του Hershel. Αυτή τη φορά ο Rick ήταν αυτός που είπε ψέμματα, ο Negan θα δεχόταν να κάνουν ειρήνη αλλά ο Rick του έκοψε το λαιμό.

Σειρά vs Comic

Το τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν είχε πολλά κοινά με τα γεγονότα του comic αλλά και κάποιες διαφορές.

Οι βασικότερες διαφορές είναι:
 • Ο πόλεμος στο comic γίνεται στο Hilltop σχεδόν μια μέρα μετά τη μάχη στο Hilltop την οποία είδαμε στο 13ο επεισόδιο της 8ης σεζόν.
 • Στο comic, ο Negan φτάνει στο Hilltop έτοιμος για μάχη αλλά ο Rick του προτείνει να σταματήσουν τον πόλεμο και να συνεργαστούν, την ώρα που ο Negan το σκέφτεται ο Rick του κόβει τον λαιμό, έπειτα ο Negan και ο Rick παλεύουν και ο Negan σπάει το πόδι του Rick. Ο Dwight ανακηρύσσεται αρχηγός των Saviors και ο Rick διατάζει τον λαό του να σώσουν τη ζωή του Negan.

 • Έπειτα στο comic, ο Negan ξυπνάει στο ιατρείο του Hilltop και τον επισκέπτεται ο Rick με τους Michonne, Andrea και Carl (και οι δύο είναι ακόμα ζωντανοί) για να του πει ότι θα τον κρατήσουν ζωντανό για να σαπίσει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Τα παρακάτω γεγονότα συνέβησαν μόνο στη σειρά:
 • Η συζήτηση του Rick και του Siddiq. (Ο Siddiq στο comic εμφανίζεται αργότερα)
 • Η επίθεση του Henry από τον Morgan / η απόφασή του να ζήσει στη χωματερή. (Ο Morgan στο comic είναι νεκρός και η Jadis και ο Henry δεν υπάρχουν)
 • Όλες οι σκηνές του Father Gabriel.
 • Η παράλληλη επίθεση στο Hilltop. (Το Oceanside στο comic εμφανίζεται αργότερα και η Tara και ο Alden δεν υπάρχουν)
 • Η σκηνή του Daryl και του Dwight. (Ο Daryl στο comic δεν υπάρχει)
 • Η επίσκεψη του Dwight στο παλιό του σπίτι. (Ο Dwight στο comic δεν διώχνεται από το γκρουπ και γίνεται αρχηγός των Saviors)
 • Το μυστικό σχέδιο της Maggie κατά του Rick και της Michonne.
 • Και φυσικά την επιστολή του Rick προς τον Carl. (Ο Carl στο comic είναι ζωντανός)

Easter Eggs

 • Στους Whisperers.
Πρώτα υπήρξε ο Κυβερνήτης, έπειτα ήρθε ο Negan, και για τη συνέχεια υπάρχει μια άγρια ομάδα γνωστή για τους αναγνώστες του The Walking Dead Comic, ως Whisperers.

Οι Whisperers εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο τεύχος # 130, τέσσερα τεύχη μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας All Out War μεταξύ Rick και Negan. Οι Whisperers γίνονται γρήγορα μια από τις πιο τρομακτικές απειλές για τον Rick Grimes και την Alexandria υπό την ηγεσία της Alpha και του Beta.

Στο τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν είδαμε κάποια "σημάδια" τα οποία μπορεί να μας προϊδεάζουν για τον ερχομό των Whisperers. Για περισσότερα διαβάστε (ΕΔΩ).

Λοιπές Λεπτομέρειες


 • Οι τίτλοι των επεισοδίων της 8ης σεζόν.
Το επεισόδιο της πρεμιέρας της 8ης σεζόν είχε τον τίτλο "Mercy" και το επεισόδιο του φινάλε της σεζόν είχε τον τίτλο "Wrath". Στο πρώτο επεισόδιο της σεζόν είδαμε την ίδια σκηνή με αυτή του τελευταίου επεισοδίου με το κοντινό στα κλαμένα μάτια του Rick και τον ίδιο να λέει "My mercy prevailed over my wrath". Πολύ έξυπνα οι παραγωγοί της σειράς μας έδειξαν όλα τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 8ης σεζόν για να καταφέρει ο Rick να δείξει έλεος στον Negan και στους Saviors και ονόμασαν τα επεισόδια έτσι για να δώσουν και τη μεταφορική σημασία της πράξης αυτής.

 Οι 3+1 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.

 • "But to justify everything we've lost, we must risk losing everything." - Ezekiel στον Jerry.
 • "Bless me, Father, for I have sinned... Probably... Any second now." - Negan στον F.Gabriel.
 •  "You, alive, is gonna help show people that things have changed, that keepin' you breathing earns another way, a better way. That's the part you'll play." - Rick στον Negan.
και η αγαπημένη μου...

 • "I am bigger, I am badder, and I got a bat." - Negan στον Rick. 
Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!

Δημοσίευση σχολίου

 1. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΟΜΙΚΣ..ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ 9ΟΣ ΚΥΚΛΟς ΘΑ ΜΑς ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΙΑ..ΚΑΙ ΤΟΥΣ SAVIORS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βαριόσαστε να τα μεταφράσετε όλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.