TWD REVIEW 8x14Ανασκόπηση επεισοδίου 8x14
"Still Gotta Mean Something"


Η σειρά με τα..ζόμπι δείχνει να επιστρέφει στον ίσιο δρόμο μετά από 3 συνεχόμενα δυνατά επεισόδια και σίγουρα τα δύο τελευταία του 8ου κύκλου αναμένονται να μας καθηλώσουν. Επιτέλους, μάθαμε τι απέγινε ο Negan στα χέρια της Jadis, αλλά μάθαμε επίσης και κάποιες πληροφορίες για το παρελθόν του αρχηγού των Saviors, που εγώ προσωπικά θα ήθελα να'ναι εκτενέστερες. Ο Rick ξανά έβαλε τα καλά του, δηλαδή το αγαπημένο του jacket και μαζί με τον Morgan απέδειξαν ποιος κάνει κουμάντο.

Το επεισόδιο ξεκινάει με flashback και πιο συγκεκριμένα με την επίθεση των Saviors εναντίον των Scavengers. Θα δούμε την Jadis να υποκρίνεται ότι είναι νεκρή, ώστε να γλυτώσει από το ανελέητο σχέδιο του Simon. Στο παρόν, τη βλέπουμε να βρίσκεται σ'ένα καθαρό και minimal δωμάτιο (που θα θύμιζε κάποια άλλη σειρά και όχι walking dead). Συντροφιά της κάνει η ... Lucille και μία βαλίτσα με όλα της τα υπάρχοντα. Στη συνέχεια, θα πάρει τη Lucille και θα επισκεφτεί τον αιχμάλωτό της, τον Negan που τον έχει δέσει πάνω σ'ένα αυτοσχέδιο καροτσάκι, ώστε να μπορεί να τον μεταφέρει εύκολα. Ο Negan βρίσκεται σ'ένα trailer, σαν κι αυτό που βρισκόταν και ο Rick όταν ήταν αιχμάλωτος της Jadis.

O Negan προσπαθεί να απολογηθεί για τους Scavengers και ότι όλο αυτό δεν ήταν δικό του σχέδιο, αλλά του Simon. H Jadis φαίνεται να μη του δίνει και πολύ σημασία, όταν ξαφνικά θα σηκώσει τη Lucille και θα την κατεβάσει σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό του! Σε κάποια στιγμή, η Jadis θα απομακρυνθεί για να φέρει τον Wilson 2 να αποτελειώσει τον Negan, αλλά η δίψα για εκδίκηση της έχει θολώσει τόσο το μυαλό που άφησε την βαλίτσα κοντά στον αρχηγό των Saviors. Αυτός θα καταφέρει να πλησιάσει και να την ανοίξει, βγάζοντας από κει ένα όπλο, έναν πυρσό και κάτι φωτογραφίες της Jadis.Θα απειλήσει να κάψει τις φωτογραφίες με τον πυρσό που έχει ανάψει, αλλά η Jadis τον παρακαλάει να μη το κάνει γιατί είναι το μόνο που της έμεινε. Τότε, ο Negan θα της αναφέρει ότι το όνομα της γυναίκας του ήταν Lucille! Είχε ξανά αναφέρει κάποιες πληροφορίες γι αυτήν στον Gabriel, όπως το ότι ήταν άρρωστη, ότι δεν της φερόταν καλά και ότι την απατούσε. Τα ίδια πάνω κάτω λέει και στη Jadis και έτσι δικαιολογεί το ότι ονόμασε το ρόπαλό του Lucille. Γιατί είναι το μόνο που του απέμεινε  από αυτή και δε θέλει να του κάψει το ρόπαλο.


Ξαφνικά, χτυπάει το ρολόι της, το οποίο κοιτούσε ανυπόμονα και ανήσυχα συνεχώς και τρέχει πάνω στον Negan για να του πάρει τον πυρσό. Χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια, καθώς ο Negan δεν της τον δίνει τόσο εύκολα και ο πυρσός καταλήγει σε μία λακούβα με νερό. Τότε, πάνω από τη χωματερή εμφανίζεται ένα ελικόπτερο (!) (αυτό που λογικά έχουμε δει και σε προηγούμενο επεισόδιο με τον Rick) και η αντίδραση του Negan είναι επική (what the shit?!). H Jadis θα ανάψει έναν δεύτερο πυρσό για να προσεγγίσει την προσοχή του ελικοπτέρου αλλά μάταια και αργοπορημένα, καθώς αυτό φεύγει. Οργισμένη θα πάει να κάψει τη Lucille με τον πυρσό, αλλά ο Negan θα την αποτρέψει, βγάζοντας έναν πολύ ευαίσθητο χαρακτήρα, όπως και στο επεισόδιο που έμαθε για τον θάνατο του Carl.


O Negan θα αποχωρήσει μαζί με τη Lucille από τη χωματερή και θα αφήσει την Jadis με τις φωτογραφίες της. Στον δρόμο της επιστροφής και ενώ βρίσκεται στο αμάξι (συνοδηγός πάντα η Lucille) θα βρει κάποιον στον δρόμο (δεν μάθαμε, αλλά ποντάρουμε στη Laura, Sherry ή Gregory) και θα του ζητήσει να μπει μέσα. Φτάνει στο Sanctuary αλλά δε βλέπουμε κάποιον στη θέση του συνοδηγού.


Στο Hilltop, την επόμενη μέρα της επίθεσης, βλέπουμε την Carol να κόβει ξύλα, με τον Ezekiel να την διακόπτει και να εκφράζουν και οι δύο την ανησυχία τους για τον αγνοούμενο Henry, Daryl και Tara συζητούν ότι συζητούσαν τα προηγούμενα δύο επεισόδια στην πιο αδιάφορη σκηνή του επεισοδίου. Η Tara προσπαθεί να πείσει τον Daryl ότι ο Dwight της έριξε καθαρό βέλος γι αυτό και είναι ακόμα ζωντανή, αλλά ο Daryl δε φαίνεται να νοιάζεται και πολύ.

Αργότερα, θα επισκεφτεί τη Maggie και θα της προτείνει να κυνηγήσουν τους Saviors, μιας και οι δύο πλευρές έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά. Η Rosita (που βρίσκεται κι αυτή στο δωμάτιο) του υπενθυμίζει ότι έχουν τον Eugene και ότι θα φτιάξει σφαίρες για τους Saviors. Η Michonne βρίσκεται μέσα στον οίκο Barrington και προσπαθεί να πείσει τον Rick να διαβάσει το γράμμα του Carl, αλλά είναι απαρηγόρητος και το μόνο που ψάχνει είναι εκδίκηση. Θα μιλήσει με τον Alden (τον Savior που βοήθησε και έμεινε στο Hilltop) για να αποσπάσει πληροφορίες για τους καταζητούμενους Saviors. Αυτός θα του προτείνει ένα κοντινό μπαρ ως πιθανή τους κρυψώνα και θα του ζητήσει να μη σκοτώσει παραπάνω απ'όσους χρειαστεί. Ο Rick, όμως, έχει ήδη βάλει το μπουφάν του με τη γούνινη επένδυση και όλοι ξέρουμε που θα καταλήξει αυτό.


O Morgan βρίσκεται σε απόγνωση τόσο από τις παραισθήσεις που είχε στο προηγούμενο επεισόδιο όσο και για την εξαφάνιση του Henry, για την οποία νοιώθει υπεύθυνος. Θα τον βρει η Carol και οι δυο τους θα εγκαταλείψουν την κοινότητα για να αναζητήσουν το μικρό σκατιάρικο. Οι παραισθήσεις του συνεχίζονται, βλέποντας αυτή τη φορά τον μικρό Henry νεκρό, να του λέει τα ίδια λόγια που του έλεγε και ο Gavin-φάντασμα. Στη συνέχεια, θα βρουν ένα ζόμπι να περιφέρεται, μέσα στο σώμα του οποίου βρίσκεται καρφωμένο το ξύλινο κοντάρι του Henry και ο Morgan πλέον βεβαιώνεται ότι ο μικρός είναι νεκρός, εγκαταλείποντας την Carol. Αυτή θα του ζητήσει να συνεχίζουν να ψάχνουν και να έχει ελπίδες. Τότε ο Morgan λέει την ατάκα του επεισοδίου, αναδεικνύοντας την αντίθεση του χαρακτήρα του με αυτού της Carol. O Morgan είναι και επισήμως ο πιο "fucked up" χαρακτήρας της σειράς, με αποτέλεσμα να βγάζει ένα αίσθημα τρόμου σε όποιον βρεθεί μπροστά του. Αδιαμφισβήτητα, ο καλύτερος χαρακτήρας της 8ης σεζόν.


Ο Rick έχει βγει κι αυτός έξω από την κοινότητα για προμήθειες αλλά και για να κυνηγήσει τους Saviors και έτσι πέφτει τυχαία πάνω στον Morgan. O Morgan τον κοιτάει απειλητικά, πιστεύοντας ότι έχει πάλι παραισθήσεις αλλά ο Rick γρήγορα τον λογικεύει. Οι δύο άντρες θα συμφωνήσουν να βρουν τους δραπέτες Saviors και να τους αποτελειώσουν. Θα πέσουν, όμως, στην παγίδα τους και οι δυο χαρακτήρες μας θα βρεθούν αιχμάλωτοι τους. Ο Rick τότε θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μαζί τους και τους προτείνει να επιστρέψουν στο Hilltop, καθώς χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και επιπλέον υπάρχει μια μεγάλη ορδή από ζόμπι κοντά στο bar. Τους δίνει τον λόγο του, έναν ανδρικό λόγο που όπως αναφέρει στην περίοδο της αποκάλυψης που διανύουν κάτι θα σημαίνει.


Τα ζόμπι αρχίζουν να εισβάλλουν στο μπαρ και επικρατεί ένα χάος. Ένας Saviors θα λύσει τα χέρια του Rick και του Morgan. Ο ίδιος θα σώσει τον Rick από ένα ζόμπι, ενώ θα δώσει στον Morgan το ξύλινο κοντάρι του. Και ενώ οι δύο πλευρές δείχνουν να συνεργάζονται άψογα, ο Rick θα καρφώσει το τσεκούρι του στον συμπαθητικό Savior που αναφέραμε παραπάνω και μαζί με τον Morgan θα τους καθαρίσουν όλους. Ο Morgan θα εντοπίσει τον Jared και θα τον κυνηγήσει, με αποτέλεσμα να του κλείσει μία πόρτα  και να τον αφήσει να τον φάνε τα ζόμπια.


H Carol και ενώ έχει νυχτώσει θα καταφέρει να εντοπίσει τον Henry, ο οποίος  είχε κρυφτεί κάτω από κάτι κλαδιά, περικυκλωμένος από ζόμπι. Οι δυο τους θα γυρίσουν στο Hilltop και η χαρά και έκπληξη του Ezekiel δε θα κρυφτούν όταν αγκαλιάσει τον μικρό. Ο Rick με τον Morgan γυρνάνε κι αυτοί. Ο δεύτερος θα πλησιάσει τον Henry και θα σιγουρευτεί ότι δε βλέπει παραισθήσεις. Έπειτα θα του πει ότι σκότωσε τον δολοφόνο του αδερφού του. Τελευταία σκηνή δείχνει τον Rick να διαβάζει επιτέλους το γράμμα του γιου του και να είναι βαθιά συγκινημένος.
ΕΔΩ μπορείτε να μας πείτε πως σας φάνηκε το επεισόδιο .
Το Trailer για το επόμενο επεισόδιο με ελληνικους υπότιτλους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ !


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

 1. θα σχολιάσω τις κουλές σκηνές του επεισοδίου, πρώτον πως πιάστηκαν Ρικ και Μόργκαν τόσο εύκολα απ τους Σωτήρες; αυτοί οι ικανότατοι πολεμιστές; δεύτερον πόσο εύκολο ήταν για τον Νίγκαν έτσι δεμένος σαν σαλάμι να βρει πιστόλι, να ανοίξει τη βαλίτσα και να βγάλει τις φωτογραφίες; και τέλος είναι η πρώτη φορά που διαολόστειλα τον Ρικ όταν σκότωσε εκείνον που τον έσωσε απ το ζόμπι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την ίδια απορία είχα και εγώ για τον Νίγκαν. Το γράφω και στο άλλο θέμα με τα σχόλια. Για τον Ρικ με τον Μόργκαν δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί , έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και νομίζουν πως είναι άτρωτοι. Ο Ρικ. λογικά θα αλλάξει όταν διαβάσει το γράμμα του Κάρλ...Αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση σοκ ακόμα

   Σταμάτης

   Διαγραφή
 2. Σταμάτη νομίζεις ότι θα μας πείσει ένας Ρικ μετανοιωμένος; και το λέω αυτό γιατί όταν διάβασε το γράμμα του Καρλ στον Νίγκαν, κατέληξε ότι θα τον σκοτώσει..! ας είναι δυο επεισόδια μείνανε για να δούμε επιτέλους την μητέρα των μαχών (ελπίζω..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω φίλε μου... έχει κάνει πολλές βλακείες ο Ρικ τελευταία. Ελπίζω να βάλει το "χεράκι" της η Μισόν να τον λογικέψει... Δεν μπορεί να μην σέβεται την επιθυμία του νεκρού παιδιού του... Αυτό τον κάνει να φαίνεται αυτός ο κακός, και ο Νίγκαν γίνεται λίγο λίγο ο καλός...
   Σταμάτης

   Διαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.