TWD REVIEW 8x15

Ανασκόπηση επεισοδίου 8x15 
"WORTH"

Το προτελευταίο επεισόδιο του 15ου κύκλου ξεκίνησε με τον Rick να διαβάζει το γράμμα του Carl και τελείωσε με τη Michonne να διαβάζει το γράμμα του Carl στον Negan μέσω walkie talkie που απευθυνόταν στον ίδιο τον αρχηγό του Sanctuary. Ο Aaron περιπλανιέται εδώ και πόσα επεισόδια, ψάχνοντας απεγνωσμένα βοήθεια για την επερχόμενη μάχη, ενώ Rosita και Daryl δείχνουν να έχουν για άλλη μία φορά αυτοκτονικές τάσεις, αφού δρουν μόνοι τους.

Το επεισόδιο άνοιξε με τον Rick να ξαναδιαβάζει το γράμμα του αδικοχαμένου γιου του. Το γράμμα είναι ανθρώπινο και συγκινητικό, με τον Carl να ζητάει και από τον πατέρα του (όπως και από τον Negan) να σταματήσουν τον πόλεμο και να κάνουν ειρήνη. Όση ώρα ο Rick διαβάζει την επιστολή, ακούγεται η φωνή του Chandler Riggs, ο οποίος αφηγείται τα λόγια που είναι γραμμένα στο γράμμα με την αφηγηματική τεχνική του voice over.


Λίγο έξω από το Oceanside, η Cyndee και οι άλλες γυναίκες της κοινότητας αγνοούν επιδεικτικά και σνομπάρουν τις προσπάθειες του Aaron να προστατεύσει το μέρος όπου διαμένουν. Είναι εντελώς αδιάφορες, ενώ ο χαρακτήρας από την Alexandria υποφέρει λόγω πείνας και δίψας. Λίγο αργότερα, όμως, έχοντας επιβιώσει ίσα ίσα από την επίθεση ενός walker, θα καταφέρει να τις πείσει να βοηθήσουν τον Rick στον πόλεμο, αφού θεωρεί υπεύθυνους τους Saviors για τον θάνατο της Natanya και όχι την Enid. Τους κατηγόρησε ότι ήταν αυτοί που προκάλεσαν στις γυναίκες τέτοιο φόβο γι'αυτό και συμπεριφέρονται έτσι απόμακρα.


Ο Gregory μετά την φυγή του από το Hilltop, βρίσκεται τώρα στο Sanctuary και προσπαθεί να δικαιολογηθεί στον Simon και να διορθώσει την κατάσταση. Ο Simon βρίσκεται πλέον στη θέση του αρχηγού, αφού ο Negan είναι αγνοούμενος για αυτόν και ο ίδιος τον θεωρεί νεκρό. Ο πρώην αρχηγός του Hilltop θεωρεί τον εαυτό του ακόμη ικανό να κάνει πράγματα, αλλά ο τρόπος που τα λέει στον Simon τον εξοργίζουν με αποτέλεσμα να τον ρίξει στο πάτωμα. Το δεξί χέρι του Negan, όμως, θα του δώσει μία τελευταία ευκαιρία, αναλόγως τον...καφέ που θα του φτιάξει ο Gregory! Gregory για νέο barista!


O Eugene επιβλέπει τους εργάτες στον χώρο όπου παράγονται οι σφαίρες και τα πυρομαχικά, ενώ ταυτόχρονα τρώει mac n' chesse φτιαγμένο από τα χεράκια των γυναικών του Negan. Ζωάρα! Σε κάποια στιγμή θα αντιληφθεί ότι ο Gabriel (που βρίσκεται κι αυτός εκεί) παραποιεί σκόπιμα τις σφαίρες για να μη λειτουργήσουν στην εκπυρσοκρότηση, με αποτέλεσμα να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Ο dr. Smartypants θα βγει από τον χώρο με τους δύο φρουρούς, αλλά εκεί θα καρτερούν οι Daryl και Rosita, οι οποίοι θα εξοντώσουν πολύ εύκολα τους 2 Saviors και θα αιχμαλωτίσουν τον Eugene, όχι για να τον σώσουν αλλά για να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του.Στον δρόμο ο Eugene κυριολεκτικά "πρήζει μπάλες" και ο Daryl λίγο έλειψε να του κόψει τη γλώσσα, αλλά μεσολάβησε η Rosita. Σε κάποια φάση θα σταματήσουν, καθώς υπάρχουν κάποια ζόμπι, τα οποία θα αναλάβει να σκοτώσει ο Daryl, ενώ Rosita και Eugene μένουν μόνοι τους. Τότε ο Eugene κάνει κάτι ξεκαρδιστικό και αηδιαστικό. Βάζει δάχτυλα στο στόμα του, με αποτέλεσμα να ξεράσει πάνω στη Rosita και έτσι να το σκάσει. Daryl και Rosita θα προσπαθήσουν να τον αναζητήσουν χωρίς, όμως, επιτυχία, αφού ο Eugene κρύφτηκε κάτω από έναν σωρό στάχτης με καμένα κόκαλα και τους ξέφυγε για τα καλά και προς το τέλος του επεισοδίου θα γυρίσει στον χώρο παραγωγής σφαιρών, μαυρισμένος απ'τις στάχτες λες και έσκασε από punk συναυλία.
Στον προαύλιο χώρο του Sanctuary, βλέπουμε τον Dwight να καπνίζει. Ξαφνικά, ένα γνώριμο σφύριγμα ξαφνιάζει τον Dwight, πόσο μάλλον όταν γυρνάει και αντικρίζει τον Negan, ο οποίος γύρισε κρυφά στη βάση του.  Θα του αναφέρει ότι με δυσκολία κατάφερε να ξεφύγει από τον Rick στο υπόγειο και του υπενθυμίζει την αφοσίωση που πρέπει όλοι να του δείχνουν. Ο Dwight απαντά "I am Negan" και όταν του ζητηθεί να σβήσει το τσιγάρο του, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Η επόμενη σκηνή δείχνει τον Negan και τους υπαρχηγούς του να βρίσκονται σε meeting. O Simon θα απολογηθεί για τις πράξεις του στο Hilltop και θα του υποσχεθεί ότι θέλει να διορθώσει την κατάσταση, αφού τον είχε περάσει για νεκρό. Ο Negan θα τον αναγκάσει να πέσει στα γόνατα και όλοι πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της Lucille! Τελικά, όμως, απλά τον τέσταρε και του ζητάει να σηκωθεί, αφού τον συγχωρεί. Στη συνέχεια, θα ανακοινώσει το πλάνο του στους υπόλοιπους για το πως θα ξεκληρίσουν τους ανθρώπους του Hilltop με snipers.O Dwight παραμένει ακόμα πιστός στον Rick και γι αυτό προετοίμασε ένα αντίγραφο από το πλάνο του Negan, το οποίο θέλει να παραδώσει στην ομάδα μας. Ο Simon θα επισκεφτεί τον "scarface" στον δωμάτιό του και θα του ανακοινώσει το σχέδιό του. Ειλικρινά δε βάζει μυαλό και μετά απ'όλα όσα προηγήθηκαν θέλει να οργανώσει τη δολοφονία του Negan, μαζί με κάποιους άλλους Saviors. Έτσι και γίνεται! Όσοι θέλουν νεκρό τον Negan μαζί με τον Dwight και τον Gregory βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Sanctuary και ο Simon λέει στον Dwight να τον σκοτώσει αυτός γιατί έχει ένα λόγο παραπάνω. Ξαφνικά, ακούγεται το γνωστό σφύριγμα, με τον Negan να εμφανίζεται πίσω από έναν κάδο και να ευχαριστεί τον Dwight που του τα μαρτύρησε όλα. Όλοι οι υπόλοιποι Saviors που βρίσκονται εκεί σκοτώνονται από τους πιστούς Saviors του Negan που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο. Ο Negan θα αποκαλύψει στον Simon ότι ξέρει για τα καμώματά του στη χωματερή και θα τον προκαλέσει σε μονομαχία, άμα θέλει να γίνει Negan στη θέση του Negan!Όλοι είναι μαζεμένοι και οι δύο άντρες βρίσκονται στο κέντρο, έτοιμη να παλέψουν. Ο Simon ξεκινάει πρώτος τις μπουνιές, με μία πολύ άνανδρη κίνηση. O Negan έχει το πάνω χέρι αλλά και οι δύο άντρες ρίχνουν αρκετές μπουνιές ο ένας στον άλλον. Ο Dwight. βλέποντας ότι όλοι κοιτάζουν τη μονομαχία θα πάει με τον Gregory, λίγο πιο δίπλα και θα του δώσει το αντίγραφο σχέδιο του Negan, διατάζοντάς τον να το παραδώσει στον Rick, μη έχοντας άλλη κίνηση να κάνει. Του δίνει και κάτι κλειδιά, ώστε να φύγει με ένα αμάξι που άφησε έξω γι αυτόν. Όταν επιστρέφει στον χώρο της μονομαχίας, ο Negan έχει ρίξει κάτω τον Simon και τον πνίγει με τα ίδια του χέρια, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. (RIP SIMON)


Μετά τη μονομαχία, ο Negan δίνει τη θέση που είχε ο Simon (δεξί χέρι) στον Dwight, αλλά στο δωμάτιο του δεύτερου βρίσκεται το πρόσωπο που ο Negan βρήκε στο προηγούμενο επεισόδιο καθ'οδόν προς στο Sanctuary. Είναι η Laura, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας όταν ο Dwight πρόδωσε τους Saviors τη νύχτα που επιτέθηκαν στην Alexandria. O Negan ενημερώνει τον Dwight πως ήξερε ότι θα αποκαλύψει τα σχέδιά του στον Rick, αλλά δεν υπολόγισε τον ίδιο τον Negan. Του αναφέρει ότι το σχέδιο αυτό ήταν μία καλοστημένη παγίδα, στην οποία θα πέσουν ο Rick και οι σύμμαχοί του. Δε θα σκοτώσει τον Dwight, αλλά θα τον κρατήσει ζωντανό, καθώς ίσως φανεί χρήσιμος στο μέλλον.


Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου αφορά το γράμμα του Carl προς τον Negan. Ο Negan βρίσκεται έξω από το Sanctuary, μπροστά στην είσοδο και το πτώμα του Simon που έχει γίνει ζόμπι, έχει τοποθετηθεί στον μπροστινό φράχτη. Η Michonne θα ρθει σε επικοινωνία με τον αρχηγό των Saviors μέσω walkie talkie και θα του διαβάσει το γράμμα, τον οποίο τον συγκινεί. Αυτά που ζητάει στο γράμμα είναι τα ίδια με αυτά που ζητάει και στο γράμμα του Rick, δηλαδή ειρήνη και μία νέα αρχή. Ο Negan, όμως, είναι εντελώς ανένδοτος και ο μόνος τρόπος για να κάνει νέα αρχή δεν είναι να τους νικήσει, αλλά να τους σκοτώσει όλους!
Τα σχόλια σας για το επεισόδιο μπορείτε να αφήσετε >ΕΔΩ<
Trailer για το Finale της σειράς μπορείτε να δείτε ΕΔΩ .
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Δυνατο επεισόδιο μας προετοιμάζει για ανάλογο φινάλε, αλλά έλεος, ξέφυγε ο Γιουτζιν απο δυο έμπειρους πολεμιστές και τον καλύτερο ανιχνευτή, κουκουλωμένος με στάχτες!! αφήνω που πόσο εύκολο ήταν να τον συλλάβουν στην αρχή.. ίσως ο Ααρον πείσει τις Οκεανίδες να βοηθήσουν, γιατί ποιός θα προειδοποιήσει τον Ρικ για την παγίδα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.