TWD REVIEW 8x16




Ανασκόπηση 16ου επεισοδίου 
" Wrath"

Άλλος ένας τηλεοπτικός κύκλος του Walking Dead έφτασε στο τέλος του. Αυτή ήταν η όγδοη φορά. Ο πόλεμος με τους Saviors και τον Negan έλαβε τέλος και ένας νέος κόσμος ειρήνης και αναγέννησης ξεκινάει. Ή μήπως όχι??? Το 16ο επεισόδιο της σειράς ήταν ένα δυνατό επεισόδιο που βασίστηκε κυρίως στη συγχώρεση και όχι στην οργή (wrath) όπου ήταν και ο τίτλος του επεισοδίου. Ο Negan επέζησε στο τέλος της μάχης, όπως και πολλοί άλλοι Saviors (και η Laura, YEAH) αλλά ο Rick και η ομάδα του ήταν οι νικητές, χωρίς καμία απώλεια.

To επεισόδιο ξεκινάει με ένα flashback με τον Rick και τον Carl , πριν ξεσπάσει η αποκάλυψη. Οι δυο τους περπατάνε στα λιβάδια και σίγουρα διακατέχεσαι από μια συγκίνηση. Στο παρόν, ο Rick προετοιμάζεται για την επερχόμενη μάχη με τους Saviors, από τα σχέδια που έχει στα χέρια του μέσω του Gregory και του Dwight. Θα μπει στο δωμάτιο ενός μωρού (λογικά της Gracie από το outpost των Saviors) και εκείνη την ώρα θα μπει και ο Siddiq, κρατώντας ένα μπιμπερό. Θα τον ρωτήσει για το πως δαγκώθηκε ο γιος του. Ο Siddiq θα του πει ότι του εξιστορούσε για τη μητέρα του και τα πιστεύω της και τότε εμφανίστηκαν κάποια ζόμπι, τα οποία και προθυμοποιήθηκε να σκοτώσει για να αποδώσει τιμή σε μία γυναίκα που καν δεν ήξερε.  Ο Rick θα τον ευχαριστήσει και θα φύγει.


Οι προετοιμασίες ισχύουν για όλους, όμως. Στο Hilltop, η Carol περπατά δίπλα στον Henry, Ezekiel και Jerry θα έχουν μία κλασσική συζήτηση, ενώ εκεί βρίσκονται και οι Michonne, Maggie, Daryl και Rosita που ρίχνουν μία τελευταία ματιά στους χάρτες που έχουν στην κατοχή τους. Ο Morgan, όμως πάσχει πάλι από τα ψυχολογικά-νοητικά προβλήματά του και λίγο έλειψε να σκοτώσει και τον Henry! O Rick θα ενδιαφερθεί για την κατάσταση του Morgan και θα έχουν μία ιδιωτική συζήτηση οι 2 τους, Η επόμενη σκηνή θα δείξει τους πρωταγωνιστές να βγαίνουν απ'το Hilltop, με τους Rick και Michonne να κρατιούνται χέρι χέρι.


Το Sanctuary εκκενώνεται, με όλους τους Saviors να ετοιμάζονται για τη μάχη. Ο Dwight φορά την κλασσική αμφίεση του κρατουμένων του Sanctuary (αυτή που είχε και ο Daryl), ενώ ο Eugene ενημερώνει την κατάσταση της παραγωγής σφαιρών στον Negan. Μάλιστα, του δίνει και ένα πιστόλι με τις σφαίρες του για να το δοκιμάσει σ'έναν στόχο που φοράει t-shirt Rick! Ο Negan επιβιβάζεται στο αμάξι του με τον bullet maker του, τη Laura και τον Gabriel για να εξομολογηθεί. Έχει στείλει, όμως και μία ομάδα Saviors, ένας εκ των οποίων έχει και μπλε μαλλί (!) για να μπλοκάρουν (και καλά) τον δρόμο, θέλοντας να μπερδέψει τους αντιπάλους του. Αυτός θα κατευθυνθεί στο πραγματικό σημείο, ενώ ο Rick θα πέσει στην παγίδα του, το "fake-ass plan", οπως είπε. Γι αυτό, λοιπόν εξομολογείται στον Gabriel, γιατί έστειλε ανθρώπους του για δόλωμα, γνωρίζοντας ότι θα πεθάνουν, απλά γιατί θέλει τον Rick να πιστέψει στο 100% το σχέδιό του.



Στο άκουσμα αυτό, ο Gabriel θα ανοίξει την πόρτα του οχήματος και θα βγει, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Θα τρέξει μες το δάσος να διαφύγει, αλλά η όρασή του δεν τον βοηθά και πολύ, οπότε πιάνεται γρήγορα από τον Eugene. Θα πει στον "Smartypants" να τον αφήσει να φύγει για να ενημερώσει τον Rick, αλλά αυτός θα του πει να το βουλώσει, λέγοντάς του να έχει πίστη. Θα φτάσει και ο Negan εκεί και όπως όλα έδειχναν ο πάτερ δε θα γλίτωνε τη Lucille, αλλά ο αρχηγός του Sanctuary τον κρατάει για το τελικό στάδιο απέναντι στον Rick.

Έτσι και γίνεται. Ο Rick με την παρέα του φτάνουν στο σημείο που έχουν ακολουθήσει βάσει σχεδίου, σε μία ανοιχτή πεδιάδα, δηλαδή και η φωνή του Negan ακούγεται από ένα ηχείο. Τους ενημερώνει για τις σφαίρες του Eugene και για την αποτυχημένη προσπάθεια του Dwight να τους βοηθήσει, ενώ απειλεί τον Eugene με όπλο. Τους έχουν περικυκλώσει για τα καλά, στήνοντας ενέδρα στην ενέδρα τους. Και ενώ, οι Saviors είναι έτοιμοι να τους πυροβολήσουν, οι σφαίρες δεν εκπυρσοκροτούν ποτέ και τα όπλα σκάνε στα χέρια του! Ο Eugene, φυσικά, έβαλε το χεράκι του, περιμένοντας με ανυπομονησία όλον αυτόν τον καιρό την κατάλληλη στιγμή να δράσει. Ο Negan καταλαβαίνει, αμέσως, το υπαίτιο αυτής της κατάστασης και λίγο πριν τον αγγίξει, ο Gabriel θα δώσει μπουνιά στον Negan. Και ο Dwight αλυσοδεμένος θα προσπαθήσει να ρίξει κάτω τον Negan, αλλά αυτός θα γλυτώσει.



Η ομάδα του Rick θα καταλάβει ότι οι Saviors έχουν το μειονέκτημα τώρα και θα ορμήσουν καταπάνω τους, σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς. Πολλοί απ'αυτούς θα παραιτηθούν, αφήνοντας κάτω τα όπλα τους.


Στο Hilltop, κάποιοι έχουν μείνει πίσω, όπως η Tara και η Enid. Ξαφνικά, εμφανίζονται Saviors να πλησιάζουν στην κοινότητα. Τότε, όλοι οι εναπομείναντες κάτοικοι βγαίνουν πέρα απ'τα τείχη και κατευθύνονται στο κοντινό δάσος. Η Tara, όμως με τον Alden θα αποφασίσουν να μείνουν πίσω και να περιμένουν τους Saviors από κει με όπλα, στήνοντάς τους ενέδρα. Και όταν φτάνουν οι Saviors ανατινάζονται (!) από μολότοφ  που σκάνε από τις γυναίκες του Oceanside, τις οποίες κατευθύνουν οι Aaron και Cyndie.


Ο Rick, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και θα βρει τον Negan, που θα κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο με δύο πολύχρωμα παράθυρα να κρέμονται. Ο Rick θα προσπαθήσει να τον πυροβολήσει, αλλά μάταια αφού το μόνο που πετυχαίνει είναι το ένα παράθυρο. Θα ξεμείνει από σφαίρες και θα τρέξει καταπάνω του, με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να πιαστούν στα χέρια. Ο Negan θα ρίξει κάτω τον Rick και στη συνέχεια θα πάρει τη Lucille στα χέρια του. Θα του πει ότι εκείνο το βράδυ που σκότωσε τον Abe και τον Glenn, ήξερε ποιον έπρεπε να σκοτώσει αλλά δεν ήθελε να το κάνει μπροστά στο παιδί του. Λέει πως αν τον σκότωνε εκείνη τη βραδιά, ο Carl ίσως ήταν ζωντανός τώρα, κάτι που εξαγριώνει τον Rick και αντεπιτίθεται. Αλλά δε θέλει να το συνεχίσει και θα προσπαθήσει να πείσει τον Negan να λήξουν τον πόλεμο ειρηνικά, όπως ο Carl ήθελε.


Και ενώ ο Negan δείχνει να πείθεται, ο Rick θα του μαχαιρώσει τον λαιμό με το γυαλί από το σπασμένο παράθυρο που ο ίδιος προκάλεσε με τη σφαίρα του. Ο εχθρός του έχει πέσει στα γόνατα και λίγο πριν σωριαστεί του λέει ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε ο Carl. Και στη σκέψη του Rick έρχεται ξανά εκείνη η βόλτα που είχαν οι δυο τους όταν τα πράγματα ήταν φυσιολογικά. Ο Rick θα ζητήσει από τον Siddiq να σώσει τον Negan, ενώ η Maggie οργισμένη, σπαράζει φωνάζοντας ότι σκότωσε τον Glenn και πρέπει να πεθάνει. Η Michonne θα την κρατήσει, όμως, ενώ όλοι γύρω τους την κοιτάνε δίχως να μπορούν να κάνουν κάτι. Ο Rick θα εμψυχώσει τους πάντες για την αρχή ενός νέου κόσμου και θα τους δείξει την τεράστια απειλή από ζόμπι που πλησιάζει και πως όλοι πρέπει να'ναι ενωμένοι.






















Η Rosita που έσωσε τον Euegene στη μάχη από 2 saviors, θα τον ρωτήσει μετά αν αυτός ευθύνεται για αυτό που έγινε στα όπλα των Saviors κι αυτός δε θα το αρνηθεί. Θα του σκάσει και μία μπουνιά στο τέλος, επειδή την ξέρασε στο προηγούμενο επεισόδιο. Ο Morgan θα δώσει τον εξοπλισμό του στη Carοl για να το δώσει στον Henry, καθώς αυτός θα φύγει πάλι με άγνωστο προορισμό (πλάκα κάνουμε στο FTWD πάει). O Rick βρίσκεται καθισμένος στο δέντρο που έληξε η μονομαχία των δύο αντρών και μονολογεί "ο οίκτος μου υπερίσχυσε της οργής μου".

Η αναδιοργάνωση έχει ξεκινήσει κατευθείαν στο Hilltop αλλά και στο Sanctuary όπου μετέφεραν προμήθειες και βοήθεια σε όσους παραιτήθηκαν στη μάχη. Η Tara θα συζητήσει με τις "πρώην γυναίκες" του Negan, οι οποίες είναι ελεύθερες πλέον, ενώ η Rosita θα παρακολουθήσει τη Laura που ασχολείται με κηπευτικά. Daryl και Dwight θα βρεθούν με το αμάξι στο δάσος και ο δεύτερος είναι πεπεισμένος ότι ο πρώτος θα τον σκοτώσει μετά απ'όλα όσα έχει κάνει. Ο Daryl, όμως, θα του δώσει τα κλειδιά απ'το αυτοκίνητο και θα του πει να εξαφανιστεί και ότι αν ξαναγυρίσει θα τον σκοτώσει. Θα του πει, ακόμη, να ψάξει και να βρει τη Sherry. Αυτός θα πάει στο παλιό τους σπίτι και βρει ένα σημείωμα της που γράφει "Honeymoon" με το σύμβολο του άπειρου για τον "D" Ωραία ερμηνεία του Austin Amelio και ο Dwight γίνεται όλο και πιο αγαπητός χαρακτήρας.


Ο Morgan θα επισκεφτεί την Anne. Τι ποια Anne? Την Jadis Anne. Θα της αναφέρει ότι ο Rick θέλει τη συγκεκριμένη γυναίκα να αποτελέσει μέρος αυτού του νέου κόσμου που προσπαθεί να δημιουργήσει. Carol, Ezekiel, Jerry και Henry επιστρέφουν στο Kingdom πάνω στα άλογά τους καμαρωτοί καμαρωτοί, αν και δεν χρειάστηκε να κουνήσουν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι μετά την ενέργεια του Eugene. H Maggie βρίσκεται στο Hilltop με τον Jesus και φαίνεται απογοητευμένη με την απόφαση του Rick και της Michonne να κρατήσουν τον Negan ζωντανό. Συμβουλεύει τον Jesus να περιμένουν λίγο καιρό, μέχρι να ξαναχτίσουν τις κοινότητές του και όταν ξεχαστεί αυτό το θέμα, να δολοφονήσουν τον Negan (ή ότι άλλο θέλουν να του κάνουν) Πρώτη φορά βλέπουμε τη Lauren Cohan στον ρόλο της Maggie, τόσο ψυχρή, διαβολική και ήρεμη μαζί. Ξαφνικά, εμφανίζεται και ο Daryl που κρυφάκουγε εν αγνοία των άλλων δύο και συμφωνεί στο σχέδιό τους.



Ο Negan βρίσκεται αιχμάλωτος του Rick και της Michonne, ενώ έλαβε και την ιατρική φροντίδα από τον Siddiq για τα ράμματα στο λαιμό του. Ο Rick του λέει ότι θα τον κρατήσουν ζωντανό και δε θα τον σκοτώσουν, αλλά θα τον αφήσουν να σαπίσει στη φυλακή μέχρι να πεθάνει, με αποτέλεσμα να αποτελεί παράδειγμα για όλους χτίζοντας τα θεμέλια για τον νέο κόσμο και πολιτισμό. Ο Gabriel θα βρεθεί στην Alexandria, στην καμένη εκκλησία και θα προσευχηθεί με το Θεό. Ξαφνικά, η όρασή του θα βελτιωθεί, λέγοντας  "I can see", σημείο που θυμίζει την καινή Διαθήκη, όταν ο Χριστός γιατρεύει έναν εκ γεννητής τυφλό.


Η τελευταία σκηνή του 16ου επεισοδίου της όγδοης σεζόν προβάλλει για άλλη μία φορά το flashback του Rick με τον Carl και πιο πολλές στιγμές του. Τώρα ο Rick γράφει γράμμα για τον Carl αν και ξέρει ότι ο δέκτης αυτού του γράμματος δε θα το διαβάσει ποτέ. Του υπενθυμίζει πως θυμάται τα πάντα εξαιτίας του, πως ο γιος του ήταν ο λόγος που τον συνέφερε πάντα όταν παραλογιζόταν και ότι εκείνη η βόλτα στο λιβάδι είναι αξέχαστη για τον Rick. Θα τον τιμήσει, φτιάχνοντας τον νέο μεταποκαλυπτικό κόσμο ειρήνης και πολιτισμού, έτσι όπως ο Carl τον ήθελε.
Τα σχόλια σας για το Finale της 8ης του TWD περιμένουμε >ΕΔΩ<
Τα σχόλια σας για την πρεμίερα του Fear The Walking Dead περιμένουμε >ΕΔΩ<
Review για την πρεμιέρα του Fear μπορείτε να διαβάσετε >ΕΔΩ<

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.