FearTWD Review 4x05


Με ανυπομονησία περιμέναμε το 5ο επεισόδιο της season της σειράς μας που αποτι καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο (Λορα) θα μας γνωρίσει καλύτερα τους δυο νέους χαρακτήρες αυτής της σεζόν.Το επεισόδιο ξεκιναει με τον Τζον σε ένα απομονωμένο καλύβακι.Εκει τον βλεπουμε να ζει μόνος του με αρκετές ανέσεις που του θυμίζουν τη ζωή πριν τη ζομποαποκαλυψη.Εχει πάρει όμως και τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας αφού παρατηρούμε το σκαμα γύρω γύρω από το σπιτάκι αυτό που είναι παγίδα για τους walkers.Μονος του λοιπόν ο Τζον και ενώ κάνει διάφορες δουλειές σκέφτεται λέξεις τις λέει μόνος του και ανταγωνίζεται τον εαυτό του στο Σκραμπλ!!


Ενα βράδυ όμως γίνεται κάτι που ταράζει τη βαρετή ζωή του.Εξω από το σπιτάκι υπάρχει ένα ποτάμι το οποίο ξεβράζει διαφορά.Εκεινο το βράδυ του έφερε τη γνωστή για εμάς Ναομι.Εκεινος έσπευσε να την βοηθήσει αφού δεν είχε τις αισθήσεις της.Ενα τραύμα στα πλευρά της μας μαρτυραγε ότι έχει περάσει πολλά και σίγουρα χρειάζεται βοήθεια.Ο Τζον την περιποιείται όσο μπορεί χωρίς να τη ρωτάει τίποτα τον νοιάζει μόνο να την βοηθήσει.


Το πρωί η Ναομι θέλει να φύγει και προσπαθεί να βάλει μπρος ένα αμάξι του Τζον το οποίο όμως δεν έχει μπαταρία.Ο Τζον ευγενικός όπως πάντα της προτείνει να γίνει καλά και μετά θα την βοηθήσει να φύγει.Το τραύμα της άλλωστε χρειάζεται ράμματα και με την καθοδήγηση της Ναομι ο Τζον καταφέρνει και της τα κάνει.


Μετεπειτα της φτιάχνει μια ψαρόσουπα (αντρας για σπιτι!!)και έχει καταλάβει ότι δεν είναι διατεθειμένη να του πει πολλά.Της συστήνεται λοιπόν και εκείνη δε του λέει το όνομα της.Της προτείνει να την λέει Λορα γιατί θεωρεί ότι της ταιριαζει.Εκεινη δεν φέρνει αντίρρηση.Της βάζει ένα παραβάν από σεντόνια και της παραχωρεί το κρεβατι του μέχρι να αναρρώσει.Η Ναομι τον παρατηρεί κρυφά όταν ο Τζον ελέγχει τα όπλα του.


Το επόμενο πρωί ,και ενώ ο Τζον έχει σκοτώσει δυο walkers που ξεβράστηκαν από το ποταμάκι ,αποφασίζουν να πάνε σε ένα μαγαζάκι που ο Τζον γνωρίζει ότι εκεί υπάρχουν εφόδια.Το κανό είναι το μέσο μεταφοράς και οι δυο τους βρίσκονται στη μέση του ποταμού.Εκει συζητάνε για το ότι ο Τζον ήταν αστυνομικός αν και εκείνος αποφεύγει το θέμα.Στην πορεία τους συναντάνε ένα γεφυράκι το οποίο έχει σπάσει το κιγκλίδωμα της μιας μεριάς και καταλαβαίνουν ότι από κει πέφτουν οι walkers.


Φτανοντας λοιπόν στο μαγαζάκι ,που βλεπουμε ότι δεν το έχει ρημάξει ο Τζον,κάνουν τα απαραίτητα ‘ψώνια’τους.Ο Τζον επιλέγει μέχρι και βιντεοκασετες αν και έχει δει τις ιδιες πολλες φορες!Φευγοντας από κει η Ναομι του υπενθυμίζει ότι δε θα μείνει για πολύ.Το βράδυ καταλήγουν να βλέπουν μαζί ταινία και να φτιάχνουν ουισκοπαστελια!!Ο Τζον αποκοιμιεται.Η Ναομι τον κοιτάει.Ανοιγει τα μάτια του και του λέει ψυθιριστα ότι έχασε το παιδί της!Ετσι απλά.

Την άλλη μέρα ο Τζον την μαθαίνει να ψαρεύει και μετά τρώνε τα αλιεύματα τους.Το βράδυ περνάνε την ώρα τους παίζοντας Σκραμπλ.Η μέρα της ανάρρωσης όμως έφτασε και ο Τζον κόβει τα ράμματα της Λορας του.

Εκεινη του λέει ότι ήρθε η ώρα να φύγει.Επειδη όμως οι walkers που ξεβράζονται από το ποτάμι όλο και αυξάνονται του προτείνει να πάνε να τακτοποιήσουν την τρύπα στα κιγκλιδώματα της γέφυρας.Η αντίδραση του Τζον όταν βλέπει ότι εκείνη είχε πάρει μαζί της και όπλο πέρα από μαχαίρια μαρτυράει ότι κάποιο πρόβλημα έχει.Δεν θέλει να χρησιμοποιεί όπλα.Και αφού έχουν τοποθετήσει ένα τζηπ για μπάλωμα στην τρύπα της γέφυρας καταλαβαίνουμε ότι έχει όντως θέμα αφού κινδύνεψε από έναν walker αλλά προτίμησε να μη το πυροβολήσει.


Και ενώ γυρίσανε στο καλυβακι η Ναομι τον ρωτάει τι έγινε όταν ήταν αστυνομικός και έχει θέμα με οπλα;Εκείνος της παραδέχεται ότι σκότωσε άνθρωπο που ενώ τον πυροβόλησε στο πόδι πέθανε τελικά από αίμοραγια.Ολοι τον θεώρησαν ήρωα εκείνος όμως δεν συγχώρεσε τον εαυτό του.

Πισω στο γεφυράκι όμως βλεπουμε πολλούς walkers που καταφέρνουν και σπρώχνουν το αμάξι που ήταν σαν μπάλωμα στη γέφυρα , ετσι πέφτουν στο ποτάμι και καταλήγουν στο σπιτι του Τζον.


Ο Τζον το αντιλαμβάνεται αμέσως οι walkers είναι πολλοί φωνάζει τη Λορα για βοήθεια και εκείνη ενώ είναι πολύ καλή στη μάχη μαζί τους βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού πέφτει στο σκαμα με πολλούς walkers πάνω της.Ο Τζον αναγκάζεται να βγάλει τα όπλα του και με το απίστευτο σημάδι που έχει να τους σκοτώσει ολους.


Η Ναομι τον ευχαριστεί και του λέει ότι και για αυτήν είναι ένας ήρωας αλλά και ένας έντιμος άνθρωπος.Μετεπειτα τον βλεπουμε να θέλει να την αποφύγει και ενώ εκείνη τον ρώταει γιατί, εκεινος παραδέχεται ότι την αγάπησε και του κακοφαίνεται πολύ που θα φύγει.Και τότε φιλιούνται.


Το πρωί και ενώ βρίσκεται ο Τζον στο κρεβατι η Λορα λείπει.(άκαρδη ρε παιδί μου)Στο Σκραμπλ σχηματισμένη η φράση ‘σε αγαπώ και εγώ’.Και μετά από τις αναμνήσεις του τον βλεπουμε στο τώρα με τον φίλο του πια τον Μοργκαν.Αλλωστε σε εκείνον τα αφηγοταν όλα αύτα.Ο Μοργκαν πιστεύει ότι και εκείνη τον είχε αγαπήσει.Ο Τζον είναι πολύ στεναχωρημένος για τον χαμό της γιατί ήταν η ελπίδα του.Ο Μοργκαν όμως του τονίζει ότι δεν θέλει να καταλήξουν σαν την Αλισια τον Στραντ και τη Λουσιανα.Δεν θέλει να πιστεύει ότι η ζωή τους είναι να σκοτώνουν μέχρι να σκοτωθούν.Ο Τζον συμφωνήσε και αυτός.Οι δυο τους προχώρησαν μαζί.

Δυο χαρακτήρες που δεν είναι καθόλου τυχαία τελικά η συνάντηση τους!Περιμενουμε να τους δούμε να αντιμετωπίζουν καταστάσεις μαζί και ο ένας να ισορροπεί τον άλλον!!(Τζον μη στεναχωριέσαι μπορεί να ζει η Λορα σου!!στο ευχόμαστε για να χαρείς και εσυ που το αξίζεις!!)

Trailer για το επόμενο επεισόδιο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
Τα σχόλια σας για το 5ο επεισόδιο περιμένουμε ΕΔΩ .
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

 1. Προσωπικά, το βρήκα τελειως βαρετό και αδιάφορο το επεισόδιο... Πέρα από το οτι η Ναόμι (Λώρα) είχε παιδί που το έχασε, δεν μάθαμε και κάτι ουσιώδες. Ούτε καν πως βρέθηκε στο ποτάμι δεν μάθαμε. Θα μπορούσε όλο το επεισόδιο, να είναι μια "ιστορία" 10 λεπτών το πολύ... όπως τα "βιντεάκια" που έφτιαχνε η Αλθέα στο προηγούμενο... Επίσης, ακόμα δεν κατάλαβα, γιατί τα "ζόμπια" έσπρωξαν το τζιπάκι, και έπεσαν στο ποτάμι. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε κάτι ζωντανό μέσα στο τζιπάκι, γιατί είχαν τέτοια επιμονή με αυτό; Επίσης η Ναόμι, είπε στον Τζον κάτι που 8 χρόνια τώρα, στο σύμπαν του WD ξέρουμε ότι δεν ισχύει... Μετά από το ζόμπι με το σπαθί στο στήθος, που την "έπεσε" στο τσιπάκι, του είπε ότι "έχει δει ανθρώπους να "προσβάλλονται" απλά πλησιάζοντας τα ζόμπι"... Μήπως έχει δει κάτι ως νοσοκόμα, που εμείς αγνοούμε; Δεν είναι λίγο περίεργο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχετικά με το Τζιπακι οι Walkers το έσπρωχναν επειδή τους προσέλκυε ο θόρυβος από τον Walker που ήταν εγκλωβισμένος στο βυθισμένο αυτοκίνητο. Αυτό που είπε η Naomi δεν ήταν ότι προσβάλλονται πλησιάζοντας τα ζόμπι αλλά από το αίμα λογικά έχει να κάνει με τον οργανισμό του καθένα αν θα επηρεάστει ή όχι . Πχ στο TWD είδαμε ότι ο Gabriel αρρώστησε και σχεδόν έχασε την όραση του όταν κάλυψε τον εαυτό του με αίματα.

   Διαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Δεν είχα λάβει υπ'όψιν μου εκείνον τον walker στο αυτοκίνητο που ήταν στο ποτάμι... Επίσης δεν είχα καταλάβει ότι ο Gabriel είχε αρρωστήσει από το αίμα των ζόμπι. Τόσες και τόσες φορές είχαν καλυφθεί διάφοροι για να ξεφύγουν από τα ζόμπι και δεν είχαμε ξανά κάτι τέτοιο. Επίσης και οι "ψιθηριστές" απο το κόμικ, είναι πάντα καλυμμένοι με κομμάτια απο ζόμπι...

   Διαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.