FearTWD Review 4x06


Ακόμα ένα επεισόδιο για το Fear και τα πράγματα χειροτερεύουν (πολύ) πριν γίνουν καλύτερα όπως μας είχε πει και η Naomi σε προηγούμενο επεισόδιο. Το επεισόδιο με τίτλο Just in Case έπαιξε με τον χρόνο ωστόσο αυτήν την φορά τα πράγματα εστίασαν στο παρελθόν με μεγάλες αποκαλύψεις και στην συνέχεια κορυφώθηκε με τις σοκαριστικές εξελίξεις του παρόντος . Ωστόσο ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Το επεισόδιο ξεκίνησε με μια μικρή σκηνή στο παρόν με τον Morgan και τον John να βρίσκουν ένα από τα μέλη των Vultures και να τον ανακρίνουν για να μάθουν το σημείο συνάντησης τους και πληροφορίες για την Laura/Naomi. Εδώ για πρώτη φορά είδαμε τον πολύ γλυκό και καλοσυνάτο John να χάνει την ψυχραιμία του και να κόβει το δάχτυλο του όρνεου πυροβολώντας το . Αμέσως καταλαβαίνει πως είναι οριακά λόγο της πίεσης και της αγωνίας που έχει περάσει και παραδίδει τα όπλα του στον Morgan . Οι δυο άντρες βρίσκουν έναν χάρτη με το σημείο συνάντησης των Όρνεων και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα εκεί.
Έχουμε μια μικρή συζήτηση ανάμεσα στην Alicia και την Althea με την πρώτη να προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα που διαθέτει η Althea καθώς και την ίδια ενάντια των Όρνεων. Ωστόσο η Althea ξεκαθαρίζει πως δεν την ενδιαφέρει να αναμιχθεί στην μάχη και ότι θα είναι εκεί μόνο για να καταγράψει την ιστορία καθώς όπως μας πληροφορεί δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Γρήγορα η Althea θα ζητήσει παραπάνω λεπτομέρειες για το παρελθόν των χαρακτήρων μας και θα μεταφερθούμε στο παρελθόν ... 


Βλέπουμε πως η Alicia έχε τραυματιστεί σε κάποια από τις αναζητήσεις της για τροφή και η Naomi την φροντίζει στο νέο ιατρείο που έχει στήσει στο στάδιο . Η Madison θα εμφανιστεί θα ευχαριστήσει την Naomi και στην συνέχεια θα τους ενημερώσει πως θα πρέπει να βγουν ξανά για αναζήτηση φαγητού καθώς τα όρια τους στενεύουν . Ο Nick με την Luciana ρωτούν τον Strand που βρήκε το αμάξι με τις προμήθειες και εκείνος τους απαντάει πως ήταν ξεχασμένο σε ένα γκαράζ .


Ο Cole είναι μπροστά στην συζήτηση και επιλέγει να μην προδώσει τον Strand ο οποίος στην συνέχεια θα τον ευχαριστήσει που δεν αποκάλυψε το μυστικό του. Ο Cole βέβαια πιο απόμακρος από πότε θα του πει πως απλά φοβήθηκε για το τι μπορεί να του κάνει σε περίπτωση που έλεγε την αλήθεια.Strand και Madison θα έχουν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στην συνέχεια με τους δυο τους (κλασσικά) να πίνουν ένα ποτάκι και να συζητούν για τα γεγονότα μετά την έκρηξη του φράγματος στο Finale της 3ης season. Ο Strand την ρωτάει γιατί τον έσωσε μετά από όσα έκανε . Η Madison ξεκάθαρη του απαντά πως το έκανε επειδή ξέρει ποιος πραγματικά είναι και του διευκρινίζει πως απολαμβάνει να πίνει παρέα του . Τόσο απλά θα έπρεπε να είναι τα πράγματα σε μια αποκάλυψη ... 


Αξίζει να σημειώσουμε εδώ οτι μάθαμε κάποια πράγματα για τα γεγονότα μετά την έκρηξη του φράγματος όπως ότι η Madison ζούσε σε μια σπηλιά με τα παιδιά της και έσωσε και τον Strand αλλά και ότι η ίδια έψαξε και βρήκε την Luciana. Ένας πυροβολισμός θα τους διακόψει και θα ανακαλύψουν πως η Viv προσπαθεί να εμποδίσει την Naomi από το να το σκάσει ξανά ... Η ομάδα συγκεντρώνεται κοντά στην είσοδο και η Naomi τους λέει πως δεν προσπαθούσε να φύγει αλλά να πάει σε ένα μέρος που παλιότερα ζούσε για να φέρει προμήθειες , τα πράγματα εκεί ίσως να είναι λίγο επικίνδυνα και για αυτό θέλει να πάει μόνη της .Η Madison και ο Strand όμως θα πάνε μαζί της για βοήθεια. Βλέπουμε τους τρεις τους να είναι στον δρόμο και να σταματούν σε ένα Motel για το βράδυ.Εκεί η Madison θα προσπαθήσει να προσελκύσει την Naomi λέγοντας της πράγματα για το παρελθόν της όπως για παράδειγμα ότι ξεκίνησαν στο Los Angeles. Η Naomi φαίνεται έκπληκτη και η Madison της λέει πως της φαίνεται λες και έχουν περάσει τρείς ζωές . (Να διευκρινίσουμε πως στην πραγματικότητα ήταν τρεις season ) .


Η Madison στην συνέχεια ζητάει να μάθει πράγματα για την ζωή της Naomi η οποία ακόμα δεν νοιώθει άνετα και το μόνο που τους λέει είναι ότι έμενε σε ένα καταφύγιο της FEMA. Στην FEMA είχαμε και μια μικρή αναφορά στην αρχή της 5ης Season του TWD. (Παραπάνω λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ) . Η Naomi στην συνέχεια αποκαλύπτει ότι στην πραγματικότητα προσπαθούσε να φύγει αλλά θα άφηνε πίσω της τον χάρτη για να πάνε οι ίδιοι στο καταφύγιο της FEMA. Ο Strand θα της κάνει λεκτική επίθεση λέγοντας την δειλή, εκείνη δεν θα το αρνηθεί ωστόσο θα πει πως δεν ήταν αναγκασμένη να το αποκαλύψει αλλά το κάνε. Η Madison θέλοντας να ρίξει τους τόνους θα συμφωνήσει μαζί της και θα προτείνει να κοιμηθούν.


Όλα αυτά για να ξυπνήσουν και να ανακαλύψουν πως η Naomi τους άφησε . (Πραγματικά ας την παρατήσουν επιτέλους να ησυχάσουμε). Το δίδυμο Madison Strand σκοπεύουν να την ακολουθήσουν με τον δεύτερο να πιστεύει πως δεν αξίζει τον κόπο. Η Madison έχει αλλάξει όμως και έχει μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία και είναι πρόθυμη να της δώσει ακόμα μια ευκαιρία. Ο Strand της λέει πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν και φέρνει σαν παράδειγμα τον εαυτό του αποκαλύπτοντας το μυστικό του για τις προμήθειες που βρήκε . Η Madison εμφανώς απογοητευμένη δεν του δίνει κάποια απάντηση με εκείνον να της λέει πως στην θέση της δεν θα την είχε σώσει από την έκρηξη στο φράγμα. Η Madison του απαντά πως είναι τυχερός που δεν είναι σαν εκείνον και βάζει μπρος το αμάξι. 


Η Naomi έχει φτάσει στο κρυσφήγετο στο οποίο και έχει μπουκαρει ενώ είναι γεμάτο με Walkers, ένα δωμάτιο με διάφορα παιδικά αντικείμενα θα την κάνουν να λυγίσει και να πέσει για λίγο κάτω θυμίζοντας της το παιδί της . Ο θόρυβος θα προσελκύσει τους Walkers και εκείνη θα σκαρφαλώσει σε ένα ύψωμα . Γεμάτη τύψεις βλέπει τους νεκροζωντανους που την έχουν περικυκλώσει, ήταν οι ανθρωποι της και τους ζητάει συγγνώμη. 


Strand και Madison θα εμφανιστούν και θα την σώσουν νωρίτερα όμως η Naomi έχει δώσει τα κλειδιά ενός φορτηγού γεμάτο σπόρους και προμήθειες το οποίο θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν την ζωή τους από την αρχή στο στάδιο. Το φορτηγό αργότερα μαθαίνουμε πως το είχε ετοιμάσει η ομάδα της για παν ενδεχόμενο αν κάτι πήγαινε στραβά .  


Αφού καταφέρουν να την σώσουν και να εγκλωβισουν τους Walkers η Naomi εξηγεί γιατί έπρεπε να πάει εκεί μόνη της. Νοιώθει τύψεις γιατί νοιώθει πως όλοι οι άνθρωποι της πέθαναν εξαιτίας της , αποκαλύπτει πως η κόρη της ήταν πολύ άρρωστη και εκείνη την άφησε για να πάει να της βρει φάρμακα καθώς φοβήθηκε πως αν αποκαλύψει την κατάσταση της υγείας της η οποία ήταν σε κρίσιμο σημείο θα τις έδιωχναν. Όταν γύρισε βρήκε τους πάντες ως Walkers η κόρη της είχε πεθάνει και σιγά σιγά έφαγε τους πάντες και εκείνοι με την σειρά τους βοήθησαν στο μακελειό. 


Αφού βγουν από το κρυσφήγετο θα βρουν το φορτηγό γεμάτο προμήθειες και με αυτό θα επιστρέψουν πίσω στο στάδιο . Εκεί θα συμβεί κάτι αναπάντεχο καθώς με την άφιξη τους τα Όρνεα αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους και να φύγουν από το πάρκινγκ του σταδίου με την Madison οριακά να μην κάνει κωλοδάχτυλο στην μούρη του Mel ! Οι άνθρωποι στο στάδιο είναι χαρούμενοι και πλέον μπορούν να τρώνε άφοβα ωστόσο η Madison μετά την ιστορία της Naomi φαίνεται ανήσυχη και ζητάει από την κόρη της να ετοιμάσει ένα τζιπ γεμάτο προμήθειες και όπλα για παν ενδεχόμενο ! 

Και τώρα πάμε πίσω στο παρόν όπου ακολουθεί πανικός ... Alicia Strand και Luciana (είναι και η Althea εκεί ως on screen cameraman) είναι στην τελική ευθεία για την εκδίκηση τους καθώς την έχουν στημένη στα Όρνεα . Αντί για εκείνους όμως εμφανίζεται ο Morgan και ο John κάτι που βάζει υποψίες στην ομάδα και αμέσως τους απειλούν . 


Οι δυο άντρες τους εξηγούν πως ενημέρωσαν κάποιον από τα Όρνεα και δεν θα βρεθούν εκεί, αυτό εξοργίζει την Alicia που οριακά δεν πυροβολεί τον Morgan. Εκείνος προσπαθεί να την μεταπείσει και να της δείξει ότι η εκδίκηση δεν είναι ο σωστός δρόμος. Ωστόσο ο ήχος αυτοκινήτων από μακριά θα τους διακόψει τα Όρνεα καταφθάνουν θυμίζοντας μας Mad max και αμέσως οι δύο μεριές απειλούν η μία την άλλη. 
Ο Mel θα πει στην Alicia πως λυπάται για τον αδερφό της και εκείνη γεμάτη μίσος θα του πει πως αντίθετα εκείνη δεν λυπάται καθόλου για τον δικό του. Ο Morgan θα μπει στην μέση και θα προσπαθήσει να τους σταματήσει , ώσπου θα ακούσουμε μια γνώριμη φωνή στον ασύρματο του Mel. 


Εκείνος θα πει στην Alicia πως δεν θα της αρέσει αυτό και αμέσως καταφθάνει ακόμα ένα τζιπ από το οποίο θα βγεί η Naomi. Η ομάδα μας (και εμείς ) θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό καθώς όχι μόνο η Naomi έχει ενταχθεί στην ομάδα των Όρνεων αλλά φαίνεται να έχει και αρκετή δύναμη μέσα σε αυτήν την ομάδα.. 


Η Alicia εξαγριωμένη θα πυροβολήσει προς την Naomi και ο John θα μπει στην μέση για να προστατέψει την δική του Laura. Το επεισόδιο θα τελειώσει με τον John στο έδαφος και την ζωή του σε κρίσιμο σημείο . 


Οι απορίες πολλές και έχουμε μόλις δύο επεισόδια μέχρι το Mid season Finale ! ΕΔΩ περιμένουμε τα σχόλια σας με τις εντυπώσεις και τις απορίες σας πάνω στο επεισόδιο , ενώ ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το Trailer του επόμενου !
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.