Οι σημαντικότεροι θάνατοι της 8ης season
Μπορεί να κερδίσαμε τη μάχη σε αυτή τη σεζόν αλλά και πάλι χάσαμε, χάσαμε ανθρώπους ανεξαρτήτως πλευράς κι αυτό πάντα είναι οδυνηρό. Γι αυτό λοιπόν αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στις απώλειες αυτής της σεζόν, που μας συντάραξαν, με χρονολογική σειρά, έτσι ώστε να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί οι χαρακτήρες και να τους θρηνήσουμε. 

     Francine
                             

Η Francine(Dahlia Legault) πρωτοεμφανίστηκε στο 14ο επεισόδιο της 5ης σεζόν ‘Spend’ όπου διασώθηκε από τον Abraham κι έπειτα ήταν ένα από τα γνώριμα πρόσωπα που εμφανίζονταν στην Alexandria. Ήταν ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο των saviors και πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης στο 2ο επεισόδιο του 8ου κύκλου ‘The Damned

    Eric             
                   

Στο 3ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘The Monsters’ και στην ίδια μάχη πληγώθηκε και ο Eric Raleigh(Jordan Woods-Robinson) ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στο 11ο επεισόδιο της 5ης σεζόν ‘The Distance’  Ο Eric παρόλο που δεν εμφανιζόταν συχνά σε σκηνές μάχης ή σε συμβούλια όπου έπαιρναν κρίσιμες αποφάσεις είχε καθοριστικό ρόλο αφού ήταν πάντα στήριγμα για τον αγαπημένο του Aaron και κατά συνέπεια για το ίδιο το group. Αυτό έκανε και λίγο πριν πεθάνει πείθοντας τον Aaron να συνεχίσει να μάχεται εναντίον των saviors παρόλο τον τραυματισμό του. Έπειτα από την κερδισμένη μάχη ο Aaron γύρισε να βρει τον αγαπημένο του, όμως o Eric είχε ήδη πεθάνει και μετατραπεί σε ζόμπι.

Morales


Στο τέλος του ίδιου επεισοδίου ‘The Monsters’ γίναμε θεατές ενός ακόμα βίαιου θανάτου καθώς ο Morales (Juan Gabriel Pareja) ο οποίος είχε πρωτοεμφανιστεί στο 2ο επεισόδιο του 1ου κύκλου ‘Guts’, είχε γίνει πλέον ένας από τους saviors με αποτέλεσμα να  πυροβοληθεί από τον Daryl όταν είδε ότι απειλούσε με όπλο τον Rick. Αυτός ο θάνατος δεν ήταν βίαιος λόγω του τρόπου που έγινε αλλά λόγω του ότι ενώ ο Rick προσπαθούσε να βρει μια λύση ώστε κανείς από τους δύο τους να μην χρειαστεί να πεθάνει, ο Daryl δεν δίστασε ούτε για μία στιγμή να τον σκοτώσει.

  Daniel                       
Στο 4ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Some Guy  βλέπουμε τον στρατό του kingdom να πέφτει σε ενέδρα με αποτέλεσμα να ξεκληριστεί σχεδόν ολόκληρος. Ένας από αυτούς που πέθαναν σε εκείνη την ενέδρα ήταν ο Daniel(Daniel Newman), τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 15ο επεισόδιο του 6ου κύκλου ‘East’ θυσιάζοντας τη ζωή του για να σωθεί ο βασιλιάς του Ezekiel.

   Alvaro                          


Στο ίδιο επεισόδιο ‘Some Guy’ ο Alvaro (Carlos Navarro) που άνηκε επίσης στον στρατό του kingdom και πρωτοεμφανίστηκε στο 2ο επεισόδιο του 7ου κύκλου ‘The Well’ επέζησε από την ενέδρα των saviors. Όμως βοηθώντας τον βασιλιά του να ξεφύγει από τα ζόμπι σκοτώθηκε από έναν savior τον Gunther  ο οποίος ήθελε να παραδώσει τον Ezekiel στον Negan ως λάφυρο. Τουλάχιστον ο Gunther μετά από αυτό βρήκε τραγικό θάνατο από το τσεκούρι του Jerry ο οποίος επίσης είχε επιζήσει.

Shiva


Στο 4ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Some Guy’ είδαμε ακόμα έναν θάνατο για να σωθεί ο βασιλιάς του kingdom αυτή τη φορά όμως δεν ήταν κάποιος από τους ανθρώπους του αλλά η πολυαγαπημένη του τίγρης Shiva την οποία πρωτογνωρίσαμε στο 2ο επεισόδιο της 7ης σεζόν ‘The Well’. Η Shiva ήταν εξ αρχής στο πλευρό του Ezekiel και τον βοηθούσε σε ότι χρειαζόταν είτε απλά για να επιβληθεί είτε για να κατασπαράξει κάποιον. Αυτό ήταν και το τελευταίο πράγμα που έκανε, αφού κατασπάραξε κάποια ζόμπι που ήταν έτοιμα να επιτεθούν στον φίλο της, αφού όμως έσωσε τον Ezekiel δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα υπόλοιπα ζόμπι.

Natanya


Ο επόμενος θάνατος έγινε λίγο αργότερα στο 8ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘How its gonna be’ όταν ο Aaron και η Enid πήγαν να επισκεφτούν το group Oceancide για να τους ζητήσουν να πολεμήσουν μαζί με το Hiltop, την Alexandria και το Kingdom τους saviors, που τους είχαν κάνει τόσο μεγάλο κακό. Εκεί η Enid αναγκάστηκε να πυροβολήσει την Natanya(Deborah May) την αρχηγό του Oceancide, την οποία πρωτογνωρίσαμε στο 6ο επεισόδιο της 7ης σεζόν ‘Swear’ αφού λίγο έλειψε να σκοτώσει τον Aaron.

GavinΣτο 9ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Honor’ είχαμε δύο αρκετά σκληρούς θανάτους, ο πρώτος ήταν αυτός του Gavin(Jayson Warnor Smith) ενός στρατηγού του Negan τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 2ο επεισόδιο της 7ης σεζόν ‘The Well’ ο οποίος σκοτώθηκε από τον μικρό Henry λίγο πριν το κάνει ο Morgan. Η βιαιότητα είχε να κάνει με το ότι ο Henry ήταν ακόμα παιδί και με το ότι αν δεν ήταν ο  Henry ή ο Morgan, τότε ο Gavin ίσως και να παρέμενε ζωντανός αφού ήταν από τους λίγους ανθρώπους του Negan που έδειχναν ότι έχουν συνείδηση των πράξεών τους.

Carl


Ο δεύτερος θάνατος του ίδιου επεισοδίου ‘Honor’ ήταν ίσως και ο πιο τρανταχτός αυτής της σεζόν αφού ήταν αυτός του Carl(Chandler Riggs). Ο οποίος πέρα από το ότι ήταν ένας από τους πρώτους χαρακτήρες της σειράς αφού πρωτοεμφανίστηκε στο 1ο επεισόδιο αυτής  Days Gone Bye’, έπαιζε πάντα βασικό ρόλο για την συμπεριφορά του Rick αλλά πλέον και της Michonne και σίγουρα στεναχώρησε και όλους όσους τον ήξεραν. Όμως είδαμε ότι τουλάχιστον δεν πέθανε εξαιτίας κάποιου πολέμου αλλά πέθανε στην προσπάθεια του να αποδώσει φόρο τιμής στη μητέρα ενός αγνώστου, αφού τον δάγκωσε ένα ζόμπι, για να δείξει σε όλους ότι όλοι πρέπει να ζουν μονοιασμένοι.

Brion & Tamiel


Στο 10ο επεισόδιο της 8ης σεζόν The Lost and the Plunderers’ ο Negan έστειλε τον Simon να συνετίσει τους scavengers δίνοντάς του σαφείς εντολές να σκοτώσει μόνο έναν απ’ αυτούς για παραδειγματισμό. Ο Simon όμως εξ’ αρχής έδειξε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτό το σχέδιο κι έτσι έφτιαξε το δικό του, το οποίο ήταν να πυροβολήσει τον Brion(Thomas Francis Murphyκαι την Tamiel(Sabrina Gennarino) τους οποίους πρωτογνωρίσαμε στο 10ο επεισόδιο της 7ης σεζόν 'New Best Friends' αλλά και όλους εκτός από την αρχηγό τους Jadis η οποία γλίτωσε κατά τύχη. Ο Brion και η Tamiel ήταν οι πιο έμπιστοι άνθρωποι της Jadis αλλά και αυτοί που μαζί της φαινόταν να παίρνουν τις πιο σημαντικές αποφάσεις, κι έτσι είδαμε για πρώτη φορά το σκληρό προσωπείο της Jadis να πέφτει.

Dr.Carson
Ο επόμενος θάνατος συνέβη στο 11ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘
Dead Or Alive Or’ όταν ο Dr. Harlan Carson (R. Keith Harris) τον οποίο γνωρίσαμε στο 11ο επεισόδιο της 6ης σεζόν ‘Knots Untie’ μαζί με τον πάτερ Gabriel προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τους saviors για να γυρίσουν στο Hiltop. Στην προσπάθεια τους αυτή μετά από μία σειρά ατυχιών αλλά και επιτυχιών τους ανακάλυψε μία ομάδα των saviors κι ο Dr. Carson στην προσπάθεια του να ξανά δραπετεύσει πυροβολήθηκε από ένα μέλος τους. Ο θάνατος του Dr. Carson ήταν μία μεγάλη απώλεια αφού ήταν ο μόνος που είχε τις απαραίτητες γνώσεις για να ξεγεννήσει την Maggie έτσι ώστε αυτή και το μωρό της να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Tobin
Στο 13ο και 14ο επεισόδιο ‘
Do Not Send Us Astray’ και ‘Still Gotta Mean Something’ είδαμε να μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο του Negan να επιτεθεί στο Hiltop έτσι ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να μετατραπούν σε ζόμπι και να κατασπαράξουν τους δικούς τους. Το σχέδιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και φυσικά υπήρχαν πάρα πολλές απώλειες, ανάμεσα τους ήταν και ο Tobin (Jason Douglas) τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 13ο επεισόδιο της 5ης σεζόν ‘Forget’ ο οποίος ήταν σημαντικό μέλος της Alexandria. Πέρα από αυτή την ιδιότητα, είχαμε δει ότι είχε σχέση με την Carol και πιθανόν ήταν ο λόγος που αποφάσισε να απομονωθεί αφού για να προστατέψει όσους αγαπούσε άρα και του Tobin έπρεπε να σκοτώνει ξανά και ξανά.

Jared

Στο 14ο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Still Gotta Mean Something’ βλέπουμε τον Morgan και τον Jared(Joshua Mikel) τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 2ο επεισόδιο της 7ης σεζόν ‘The Well’ να παλεύουν σώμα με σώμα αφού η κόντρα τους που είχε ξεκινήσει όταν ο Jared είχε σκοτώσει τον Benjamin, συνεχιζόταν λόγω της συμπεριφοράς του και έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει . Η κόντρα αυτή έληξε λοιπόν με τον Morgan να νικάει αφήνοντας τον Jared να κατασπαραχθεί από τα ζόμπι.

Simon
             
Στο προτελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν ‘Worth’ είδαμε ακόμα έναν κύκλο να κλείνει αφού ο Negan σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια μετά από μάχη σώμα με σώμα τον στρατηγό του Simon(Steven Ogg) τον οποίο πρωτογνωρίσαμε στο 16ο επεισόδιο της 6ης σεζόν. Αυτό συνέβη αφού ο Negan έμαθε τι είχε κάνει στους scavengers και αφού κατάλαβε ότι τον είχε αφήσει για πεθαμένο μετά από ένα τρακάρισμα, αλλά και ότι ετοίμαζε πραξικόπημα μαζί με κάποιους άλλους που κατάφερε να μαζέψει.


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.