Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το FearTWD


Το FearTWD επιστρέφει και ενώ όλα δείχνουν πως το 2ο μισό της 4ης season θα είναι πολύ δυνατό καθώς πρόκειται να δούμε νέες απειλές που μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει όπως για παράδειγμα κακές καιρικές συνθήκες , οι χαρακτήρες μας θα δοκιμαστούν ξανά σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο.  Και ενώ ανυπομονούμε για το τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια έχουμε και μερικές ανησυχίες για τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν στην σειρά λόγο των πρόσφατων αλλαγών. Πάμε παρακάτω να εξηγήσουμε τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η σειρά και ίσως προτείνουμε και μερικές λύσεις .
Η έλλειψη ηγεσίας. 

Το Fear The Walking Dead έμεινε χωρίς αρχηγό . Με την έξοδο της Madison από την σειρά η ομάδα μας έμεινε χωρίς κάποιον να ηγηθεί ή να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις για το σύνολο.  Η σειρά ξεκίνησε με την Madison και τον Travis στο τιμόνι της αρχηγίας και σύντομα έγινε ξεκάθαρο πως η μαμά λέαινα θα παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις για την οικογένεια και την ομάδα της.  Με τον θάνατο του Travis οι ευθύνες ήταν εξολοκλήρου πάνω της και αυτό λειτούργησε αρκετά καλά.  Το πρόβλημα στο Fear είναι ότι κανείς από τους χαρακτήρες δεν έχουν δείξει σημάδια ή ικανότητες ηγεσίας.  Όλοι είναι αρκετά καλοί όταν πρόκειται για την ατομική τους επιβίωση αλλά κανείς δεν είναι απόλυτα ικανός να πάρει αποφάσεις για την ομάδα. Πάμε να κάνουμε μια μικρή ανάλυση γιατί οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν το χουν , ξεκινώντας από τους νέους και καταλήγοντας στους παλιούς.
Althea :

Αρκετά δυναμική και με έντονο ένστικτο επιβίωσης. Η Althea είναι σίγουρα μια καλή προσθήκη στην σειρά αλλά δεν δείχνει ενδιαφέρον ούτε να μείνει με μια ομάδα αλλά ούτε και να ηγηθεί αυτής.  Σίγουρα μπορεί να επιβιώσει μόνη της αλλά με μοναδικό της ενδιαφέρον η λήψη ιστοριών δεν υπάρχει χώρος να αναπτύξει ηγετικές ικανότητες .
Laura/Naomi/June: (Και είμαστε μόνο στο πρώτο μισό της Season)

Η June όπως μας συστήθηκε την τελευταία φορά είναι μια παράξενη προσθήκη στην σειρά . Σίγουρα αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον η σχέση της με τον John αλλά για εμένα κάπου εδώ σταματάνε τα θετικά της.  Έχει και αυτή τα θεματακια της πες το διπολισμο πες το τάσεις φυγής , πρέπει όντως να εξηγήσω γιατί δεν την θεωρώ καλή για μια αρχηγική θέση ;
John:

Αναμφίβολα η καλύτερη προσθήκη της Season . Ο χαρακτήρας του είναι χαρισματικός έχει τεράστιο ταλέντο στον τρόπο επιβίωσης και μια καλόκαρδη και αγνή ψυχή ! Ωστόσο αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν ακατάλληλο για αρχηγό είναι τόσο καλός που θα δυσκολευόταν να πάρει μια σκληρή απόφαση.
Και πάμε στους γνώριμους χαρακτήρες μας.
Ξεκινώντας με την Luciana


Ας είμαστε αντικειμενικοί η Luciana είναι ίσως ο πιο αδιάφορος χαρακτήρας με διάφορα . Δεν έχει δουλευτεί και τόσο καλά ο τρόπος με τον οποίο δένει στην ιστορία και περνάει σχεδόν απαρατήρητη . Ο ρόλος της είναι πιο διακοσμητικός και από γλάστρα σε τράπεζα. Οπότε το να αναλάβει την ηγεσία δείχνει αδιανόητο μπορεί να ξεκινήσει έχοντας καλούς διαλόγους και μετά το ξαναβλέπουμε ...

Strand :  


O Victor είναι ένας από τους πιο έξυπνους χαρακτήρες στην σειρά ταυτόχρονα όμως είναι και αρκετά ατομιστής δύσκολα θα προτιμήσει να βοηθήσει κάποιον άλλον όταν πρόκειται για το ατομικό του συμφέρον . 

Alicia


Η Alicia είναι η μόνη που μπορεί να διαμορφωθεί σε μια νέα ηγέτιδα . Αρχικά η ηθοποιός το χει για τους Fan της σειράς The 100 που την έχουν δει ως Lexa θα ξέρουν την εκπληκτική δουλειά που έκανε ως Commander . Το Fear ξεκίνησε με την οικογένεια Clark στο κέντρο των καταστάσεων με την Alicia να είναι η μοναδική Clark η ηγεσία πρέπει να πάει σε εκείνη εξάλλου είναι και ο μοναδικός χαρακτήρας που μας έχει μείνει από το πρώτο επεισόδιο της σειράς ! Η Alicia έχει τρομερή εξέλιξη και με πρότυπο την μητέρα της θα μπορούσε να ηγηθεί δίκαια και να τιμηθεί η μνήμη της Madison.

Morgan


Όπως και στο Walking Dead έτσι και εδώ ο Morgan θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πολύ καλό σύμβουλο . Ο ίδιος περνάει τις φάσεις του δεν είναι αρκετά σταθερός στις απόψεις και τις πράξεις του και αυτό τον καθιστά τον πλέον ακατάλληλο για αρχηγό. Αν ο ίδιος αναλάμβανε την ηγεσία αυτομάτως θα δημιουργούσε ακόμα ένα πρόβλημα στην σειρά και αυτό θα αναλύσουμε παρακάτω . 

Το Fear The Walking Dead χάνει την μοναδικότητα του.
Αυτό που κατάφερε το Fear στις αρχικές του Season ήταν μοναδικό. Κατάφερε να είναι πολύ διαφορετικό και να μην το επισκιάσει η μητρική σειρά. Πρόβαλε ξεχωριστά προβλήματα που ποτέ δεν έχουμε δει στο Walking Dead και κατάφερε να σταθεί μόνο του στα πόδια του. Με τον ερχομό των νέων Showrunners το Fear κινδυνεύει να γίνει απλά ένα 2ο Version του The Walking Dead το Story των Vultures δεν είχε τίποτα το ξεχωριστό και ήταν μια μίξη κακών από την μητρική σειρά . (Προσωπικά μου θύμισαν τους Wolves και τους Saviors με μια δόση Claimers) Με την Madison και τον Nick εκτός οι χαρακτήρες που διαμόρφωσαν την σειρά και την έφεραν σε αυτό το σημείο έχουν σχεδόν χαθεί . Οι νέοι Showrunners έφεραν νέους χαρακτήρες και εξαφάνισαν τους παλιούς (που είναι ο Daniel;) δεν έδωσαν απαντήσεις για την έκρηξη στο φράγμα και άφησαν πολλά κενά σε μια ιστορία με πολλές προοπτικές για να κάνουν κάτι δικό τους. Δεν σεβάστηκαν τους Fans και χάραξαν την δική τους πορεία . Αν λοιπόν ο Morgan γίνει αρχηγός ξεχνάμε το Fear όπως το ξέραμε και θα έχουμε τον Morgan και τους νέους του φίλους .
Το κοινό του. 

Οι επικίνδυνες αλλαγές του Fear the walking dead δεν είναι καλοδεχούμενες από όλους. Το κοινό κατηγόρησε τους νέους Showruners για μισογυνισμό και ρατσισμό προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία πρωταγωνιστές και εξαγριωμένοι ζητούν την επαναφορά της Madison στην σειρά. (Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δώσετε και εσείς την θετική σας ψήφο για την επιστροφή της στην σειρά ). Το κοινό έχει απογοητευτεί και η συνέχεια θα πρέπει να είναι πολύ δυνατή για να μην χάσουν ένα μεγάλο μέρος τους, μένει μόνο να δούμε αν θα καταφέρουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον μας!
Ετικέτες , ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Τί να πώ... Χάλια... Χωρίς την οικογένεια Clark , Fear ΔΕΝ υπάρχει! Κρίμα γιατί η προηγούμενη σεζόν ήταν πάρα πολύ καλή! Η ιστορία έχει αρχίσει να χάνει! Και ποιό είναι το "στόρι" από εδώ και πέρα; Ο Μόργκαν με τη νέα παρέα, ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν στην Αλεξάνδρεια; Και μετά, τί; Τέλος; Μία σειρά; Να μην πω για το τραγικό εφέ που είδαμε εχτές με τα "ιπτάμενα" ζόμπι! Ήταν σαν μαριονέτες που τις τραβάνε με σκοινιά από την πλάτη! Τελείως "παιδικό" για να μην πώ γελοίο! Είναι η πρώτη φορά που κάνω τόσο αρνητικά σχόλια για τη σειρά, και αυτό κάτι πρέπει να δείχνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.