Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x01


Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του επεισοδίου 9x01

Callbacks
 • Στο σύστημα "προστασίας" από τους walkers.
Είδαμε στην είσοδο της Alexandria τους ξύλινους πασσάλους που άνοιγαν και έκλειναν σαν πύλες, το ίδιο είχαμε δει και στη φυλακή, στις σεζόν 3 και 4. • Στο χαϊδευτικό του Daryl.
Η Carol αποκάλεσε τον Daryl "Pookie", χαϊδευτικό που έχουμε να το ακούσουμε από την αρχή της 4ης σεζόν με την αξιομνημόνευτη ατάκα της Carol, "Sorry, Pookie".

Σειρά vs Comic
 • Οι χαρακτήρες Ken και Marco.
Όπως και στη σειρά έτσι και στο κόμικ οι Ken και Marco είναι στενοί φίλοι, κάτοικοι του Hilltop που τους γνωρίζουμε μετά το time jump. Στο κόμικ, ο Ken ζει πολύ περισσότερο συγκριτικά με τη σειρά και πεθαίνει εξαιτίας των Whisperers, επίσης, δεν είναι ο γιος της Tammy και του Earl (στο κόμικ η Tammy είναι παντρεμένη με έναν άντρα που ονομάζεται Morton).  


 • Ο θάνατος του Gregory.
Στο κόμικ, ο Gregory προσπαθεί να πείσει τον Morton να σκοτώσει την Maggie αλλά ο Morton δειλιάζει. Έτσι, ο Gregory παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και δηλητηριάζει τη Maggie, όμως κάνει λάθος στη δόση και εκείνη δεν πεθαίνει, εμφανίζεται ο Jesus, συνειδητοποιεί τι συνέβη και επιτίθεται στον Gregory. Η κατάληξη του είναι η ίδια με αυτή της σειράς, όμως χρονικά συνέβη πολύ αργότερα. Μετά την προσπάθειά του να δηλητηριάσει τη Maggie, ο Gregory φυλακίζεται για πολύ καιρό προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητα του. Η Maggie τελικά παίρνει την απόφαση να τον σκοτώσει για να δείξει και στους κατοίκους του Hilltop ότι υπάρχει τιμωρία για κάθε έγκλημα και με το λόγο της ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να συνεργαστούν μαζί της και όχι εναντίον της


 • Τι ΔΕΝ συνέβη στο κόμικ.
 1. Οι σκηνές της σειράς που εμφανίζονται οι εξής χαρακτήρες: Daryl, Jerry, Enid, Jadis / Anne, Alden, Judith και Cyndie.
 2. Το ρομάντζο μεταξύ Rick και Michonne, στο κόμικ ο Rick είναι ζευγάρι με την Andrea.
 3. Το ρομάντζο μεταξύ Carol και Ezekiel, στο κόμικ η Carol είναι νεκρή και ο Ezekiel είναι ζευγάρι με την Michonne.

Easter Eggs
 • Στην ταινία Logan's Run.
Ο Nicotero σε συνέντευξή του είπε πως με αυτή τη σκηνή θέλουν να δείξουν πως το γκρουπ μας βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, όπως και στην ταινία και ότι αυτό το easter egg είναι το αφιέρωμά του στο Logan's Run.


 • Στην ταινία Planet of the Apes.
Επίσης, ο Nicotero ανέφερε πως το πλάνο που δείχνει το Καπιτώλιο και την πλατεία το "έκλεψε" απευθείας από την ταινία Planet of the Apes και συγκεκριμένα από τη σκηνή που ο Charlton Heston βρίσκεται στην παραλία και βλέπουμε το άγαλμα της ελευθερίας στο προσκήνιο.Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Στον πρόεδρο του AMC.
Η αριστερή πινακίδα γράφει Collier Ave, μια έξυπνη αναφορά στον Charlie Collier, πρόεδρο του καναλιού που φιλοξενεί τη σειρά εδώ και 9 χρόνια.


 • Στους νέους τίτλους αρχής της σειράς.
Σε όλους μας έκαναν εντύπωση οι νέοι τίτλοι αρχής της σειράς, οι οποίοι κρύβουν πολλά easter eggs, δεν θα δώσουμε βάση στα εμφανή, όπως πχ το Cherokee rose για την Carol, αλλά θα σταθούμε στο παρακάτω screenshot. Βλέπουμε στα αριστερά τον τάφο του Glenn με το ρολόι του Hershel, στα δεξιά τον τάφο του Carl με το όπλο του και στη μέση την katana της Michonne.


 • Στην κοινότητα του "The Commonwealth" .
Για αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα comics ίσως αυτή η κοινότητα να είναι άγνωστη, όμως όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο ίσως έχει γίνει η εισαγωγή της κοινότητας αυτής στη σειρά με την εμφάνιση της Georgie. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ισχύει, μένει να το δούμε..Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου. • "When we were fighting the Saviors, you told me that soon, you'd be the one following me. But you didn't. 'Cause I wasn't someone to follow. That changes now." - Maggie στον Rick.
 • "That small group we had back in the beginning We could do anything. That was right. That's what I know." - Daryl στον Rick.
 • "He's a bit corny, but Glad I have Pookie's approval." - Carol στον Daryl.
 • Εσάς ποιες ατάκες σας άρεσαν και τι παρατηρήσατε στο επεισόδιο;...Πείτε μας στα σχόλια!!


  Δημοσίευση σχολίου

  [blogger]

  Author Name

  Φόρμα επικοινωνίας

  Όνομα

  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

  Μήνυμα *

  Από το Blogger.