TWD REVIEW 9x01

Η σειρά επιστρέφει με ένα ήρεμο αλλά κατατοπιστικό επεισόδιο και ένα χρονικό άλμα περίπου 1,5 χρόνο ...!!!
Μετά τον θάνατο του Κάρλ η κανονικότητα της ζωής έχει επιστρέψει για το γκρουπ μας .
Σε πρώτο πλάνο η ανάπτυξη και εξέλιξη των κοινοτήτων . Βλέπουμε οτι ένας στοιχειώδης πολιτισμός έχει επανέλθει ( όσο αυτό είναι εφικτό ) .
Ρικ ,Μισον , Τζούντιθ σε μια οικογενειακή βόλτα σχεδόν χωρίς καμία έννοια ( σε μια προσπάθεια να μας δείξουν πως όλα παίρνουν τον δρόμο τους ) .

Οι κοινότητες σε επόμενη φάση που όλες συνεργάζονται η μαλλον να πούμε οι αρχηγοί κάθε κοινότητας όπου αρχηγοί βλέπε ( Ρικ, Μισον επικεφαλείς της Αλεξάνδρειας , Μαγκί απο χιλτοπ , Νταρυλ saviors, Carol Ezekiel βασιλιάδες του kingdom) . Χωρισμένοι σε αρχηγικές θέσεις αλλά πάντα ενωμένοι σαν γκρουπ συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να φέρουν επιπλέον σοδειά για τις κοινότητες τους . Έτσι όλοι μαζί ξεκινούν για μια αναζήτηση σπόρων και εργαλεία για τα χωράφια τους . Αυτή τους η αναζήτηση τους φέρνει σε ένα μουσείο ... Εκεί βρίσκουν όσα θέλουν και φυσικά μπελάδες ( ζόμπι ) .
Σε μια προσπάθεια να κατεβάσουν μια άμαξα με ένα αλέτρι απο τον πρώτο όροφο στο ισόγειο έρχονται αντιμέτωποι με ένα γυάλινο πάτωμα και δεκάδες Walkers απο κάτω . Βρίσκουν λοιπόν ένα τρόπο να το ξεπεράσουν η έτσι τουλάχιστον νομίζουν ...!!! 

Δεμένοι με σκοινιά οι ίδιοι και η άμαξα αρχίζουν να την κατεβάζουν σιγά σιγά . Το γυάλινο πάτωμα απο τις πτώσεις των Walkers πάνω του είναι ήδη σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να μην αντέξει το βάρος .... έτσι ξαφνικά και ενώ πιστεύουν οτι τα έχουν καταφέρει το πάτωμα σπάει και ο Ezekiel βρίσκεται στο κενό . Όλη η ομάδα τραβάει το σκοινί και καταφέρνει να τον ανεβάσει . Η Carol τρέχει όταν όλα έχουν τελειώσει και τον φίλα ( μανάρια μου ). 

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής το γκρουπ πέφτουμε σε μια σκηνή που εγώ τουλάχιστον πολύ καιρό περίμενα .... και δεν μιλάω για άλλη απο την σκηνή της πρότασης γάμου με μονόπετρο απο τον Ezekiel στην Carol! Η οποία όμως δεν είχε την απάντηση που εγω τουλάχιστον θα ήθελα ! Αποφεύγει λοιπόν η Carol την πρόταση και ξεκινάνε όλοι να επιστρέψουν στις βάσεις τους .

Καθώς δείχνουν όλα έτοιμα προχωρώντας φτάνουν σε μια γέφυρα η οποία έχει πέσει και όπως αναφέρει ο Daryl είναι λόγο της σφοδρής κακοκαιρίας . Εκεί συζητώντας λίγο ένα κοπάδι απο Walkers τους πλησιάζει .
Αρχίζουν να οπισθοχωρούν όλοι όταν ξαφνικά ο Ken απο το χιλτοπ επιστρέφει να λύσει ένα άλογο προκειμένου να το σώσει .. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του και φέρνει την Μαγκί σε δύσκολη θέση .

Έχοντας γυρίσει πλέον όλοι πίσω στις θέσεις τους ο Rick κάνει * επίσκεψη * στον Daryl και τους saviors . Προχωρώντας στον διάδρομο διαπιστώνουν πως κάποιοι έχουν ακόμα την πίστη τους και την καρδιά τους στον Negan .
Αυτό κάνει έξαλλο τον Daryl και μας δείχνει τα δόντια του μετά απο καιρό ... ( Πάνω τους αγόρι μου)

Rick Daryl έχουν αμέσως μετά μια κουβέντα οι δυο τους η έτσι πιστεύουν τουλάχιστον ... όπου εκεί ο Daryl εκφράζει ( ναι ναι μιλάει το αγόρι ) την αντίθεση του στον Rick σχετικά με την θέση που του έχει δώσει . Κλείνοντας το πλάνο βλέπουμε πως η Carol είναι απο κάτω και ακούει κρυφά την κουβέντα .
Βγαίνουν έξω Carol και Daryl συζητούν και η Carol του λέει για την πρόταση γάμου που δέχτηκε ( ο Daryl ήταν σε φάση wtf? ) και του λέει επίσης πως θα τον βοηθήσει με την αρχηγία του στο Sanctuary.

Επιστρέφοντας πίσω στην βάση της και η Μαγκί λοιπόν πρέπει να εξηγήσει στους γονείς του Ken πως πέθανε , όπου εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο της μάνας του παιδιού που χάθηκε .
Ο Gregory βρίσκει την ευκαιρία να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στην Μαγκί και τους γονείς του παιδιού αλλά αυτό σίγουρα θα ήταν μόνο η αρχή ..
Ετοιμάζοντας λοιπόν μια απόπειρα δολοφονίας της Μαγκί απο τον πατέρα του νεκρού Ken ο Gregory οχί απλά αποτυγχάνει αλλά στην ουσία σκάβει τον λάκκο του.

Η Μαγκί ξεφεύγει απο την παγίδα θανάτου και το επόμενο πρωι εχει να αντιμετωπίσει την μεγάλη διαφωνία του Rick σε οτι αφορά τον τρόπο της τιμωρίας όλων όσων έχουν παραβατική συμπεριφορά. Εκεί ακούμε την Μαγκί να του λέει πως κάποτε ( τότε στον πόλεμο με τους saviors )  ''είχες πει όταν τα πράγματα τελειώσουν θα ακολουθείς εσύ εμένα αλλά δεν το έκανες ποτέ γιατί δεν ήμουν αξία να το κάνεις , αυτό τώρα αλλάζει.''

Με αυτή την δηλώσει η Μαγκί πλέον μας δίνει να καταλάβουμε πως πλέον έχει αλλάξει και δεν είναι αυτό το άβουλο κορίτσι που κάποτε ήταν και θέλει να δείξει την δύναμη της .
Την ίδια μέρα λοιπόν μαζεύει το βράδυ όλο το χωριό ( σαν χωριό είναι αυτοί όλοι ) και κρεμάει στην κυριολεξία τον Gregory σαν παραδειγματισμό για όσα έκανε . Η Μισον τρέχει να το σταματήσει άλλα δεν την αφήνει ο Rick...( όχι ότι θα είχε νόημα ) . Λίγα λεπτά μετά και αφού έχει αφήσει την τελευταία του πνοή ο Gregory η Μαγκί ανακοινώνει πως οτι έγινε δεν της άρεσε αλλά αναγκάστηκε να κάνει οτι έκανε και δεν θα ήθελε να την φέρουν σε αυτή την θέση ξάνα ..!!
Trailer για το επόμενο επεισόδιο δείτε ΕΔΩ.
Το σχόλιο σας για το επεισόδιο μπορείτε να αφήσετε ΕΔΩΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. H Μισόν, φώναξε να σταματήσει η Μάγκι, γιατί είχαν έρθει παιδιά στο χώρο,και δεν ήθελε να δουν τη σκηνή του κρεμάσματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλακισμένη Μάγκι!! Μας τα χεις κάνει τσουρέκια με τον ψευτοτσαμπουκά σου και το κόμπλεξ που έχεις για αρχηγία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.