TWD REVIEW 9x02


Το 2ο επεισόδιο της 9ης Season μας έδειξε τις ομάδες να συνεργάζονται αλλά φυσικά τίποτα δεν λήγει αρμονικά! Λίγο οι Walkers λίγο η ξεροκεφαλιά μερικών χαρακτήρων λίγο έλειψε να έχουμε θύματα από τόσο νωρίς στην Season. (Σημαντικά θύματα τουλάχιστον ) . Μεγάλο μέρος της season θα είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και αυτό φαίνεται μετά τα τόσα ζευγάρια που έχουν αναπτυχθεί μέσα στα δύο πρώτα επεισόδια . Γενικά το επεισόδιο εστίασε στην συνεργασία των ομάδων τονίζοντας παράλληλα και το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε μέλη της ομάδας μας που έχουν διαφορετική ιδεολογία σε κάποια θέματα . Παρακάτω θα μιλήσουμε για όλα όσα μας απασχόλησαν αναλυτικότερα και >ΕΔΩ< μπορείτε να μας πείτε πως σας φάνηκε το επεισόδιο. 
Βρισκόμαστε 35 μέρες μετά την εκτέλεση του Gregory στην εναρκτήρια σκηνή έχουμε την επανεμφάνιση του Negan , ο οποίος δείχνει να απολαμβάνει την όλη κατάσταση παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Ο Rick τον ενημερώνει σχετικά με την δημιουργία του πολιτισμού λέγοντας του πως παίρνουν πίσω ένα μέρος του εαυτού τους που είχαν χάσει .

Μετά τους νέους τίτλους αρχής βρισκόμαστε σε μια κατασκήνωση μεσα στο δάσος που οι κοινότητες έχουν οργανώσει για να βρίσκονται κοντά στην γέφυρα. Η βασιλική οικογένεια έχει μια μικρή σκηνή με τον Ezekiel να εξηγεί στον Henry γιατί το να φτιάξουν την γέφυρα είναι τόσο σημαντικό. Ο μικρός είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα αλλά η Carol "απαιτεί" ένα φιλί πριν φύγει και εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που μετά από τόσες απώλειες αυτή η γυναίκα κατάφερε να βρει και πάλι την ευτυχία της.

Ο Eugene μιλάει με τον Rick και του λέει πως ξεμένουν από ορισμένες προμήθειες και πως αυτό είναι μια θυσία για να φτιαχτεί η γέφυρα , η Rosita θα τους διακόψει λέγοντας τους πως πλησιάζει ένα μεγάλο κοπάδι ρωτάει τον Rick αν πρέπει να ενεργοποιήσουν τα εκρηκτικά που έχει στήσει για να παραπλανήσει τους Walkers . O Rick δίνει το προτείνει να προκαλέσουν μια κατολίσθηση και στην συνέχεια να τα απομακρύνουν με τις σειρήνες .


Η Michonne κατευθύνεται στο Hilltop . Εκεί η Maggie εκπαιδεύει ένα άλογο . Οι δυο γυναίκες θα συζητήσουν με την Michonne να λέει πως το Sanctuary έστειλε αιθανόλη στο Hilltop αλλά οι "μεταφορείς" χάθηκαν ή σκοτώθηκαν στον δρόμο. Η Maggie δεν είναι πρόθυμη να στείλει τρόφιμα στο Sanctuary καθώς δεν έχει παραλάβει την αιθανόλη ως αντάλλαγμα. Ο Jesus της προτείνει να χαρίσουν μερικά από τα τρόφιμα τους και η Michonne αναφέρει πως θα πρέπει να κάνουν κάποιους νέους κανόνες. Φυσικά η Maggie είναι αμετάβλητη και δεν θέλει να ρισκάρει το '' πλεόνασμα '' τροφίμων που έχει λέει πως το Hilltop θα είναι μια χαρά με τους πόρους που διαθέτει. 


Οι εργασίες στην γέφυρα συνεχίζονται με τον Aaron και τον Daryl να συνεργάζονται. Από τον σύντομο διάλογο τους μαθαίνουμε πως ο Aaron έχει αναλάβει την Gracie και ο ίδιος λέει στον Daryl πως θα γινόταν καλός πατέρας και εκείνος. Φυσικά το βλέμμα του Daryl τα λέει όλα για ακόμα μια φορά ! Ο Henry έχει αναλάβει να μοιράσει το νερό στους εργάτες που είναι στην γέφυρα, ο Justin ή αλλιώς Roan για όσους έχουν δει την σειρά The 100 αποφασίζει να πιεί παραπάνω νερό από ότι του αναλογεί και ρίχνει τον Henry κάτω . Βέβαια ο μικρός αμέσως θα αποδείξει τι παθαίνουν όσοι τα βάζουν με τον θετό γιο της Carol και τον μαθητή του Morgan και εύκολα θα ρίξει τον Justin κάτω με το ραβδί του . Εκείνος θα σηκωθεί και ο Daryl θα επέμβει λέγοντας στον Justin πως το παιδί κάνει απλά την δουλειά του και αμέσως οι δύο άντρες θα πιαστούν στα χέρια. Εκείνη την ώρα ο Rick πλησιάζει και βλέπει τον καυγά . Ο Daryl φτύνει αίμα και ο Rick διατάζει τους υπόλοιπους να συνεχίσουν την δουλειά. Αργότερα στην κατασκήνωση Rick , Daryl και Carol συζητούν. Ο Rick προτείνει ή καλύτερα ανακοινώνει πως ο Justin θα δεν θα έχει επιπτώσεις και θα μείνει να δουλέψει στην γέφυρα. Ο Daryl πιστεύει πως οι υπόλοιποι θα έχουν παρόμοια συμπεριφορά και δεν θα συμμορφωθούν η Carol φυσικά συμφωνεί με τον Daryl αλλά ο Rick συνεχίζει να πιστεύει ότι θα καταλάβουν ότι πλέον είναι όλοι στην ίδια ομάδα. Ο Daryl δεν πείθεται και βλέπουμε μια μικρή ας πούμε κόντρα μεταξύ τους. 


Πίσω στο Hilltop μαθαίνουμε πως η Maggie έχει φυλακίσει τον Earl και η γυναίκα του η Tammy προσπαθεί να πείσει τον Jesus να την αφήσει να δει τον άντρα της. Η Tammy αρνείται να αποχωρήσει από το μέρος που είναι εγκλωβισμένος ο σύζυγος της και ο Jesus της ζητάει λίγο χρόνο εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να μείνει εκεί μέχρι να της επιτραπεί να τον δει. Η Michonne παρατηρεί το σκηνικό και συζητάει με τον Jesus. Εκείνος φαίνεται ότι διαφωνεί με την πράξη της Maggie αλλά της είναι πιστός καθώς εμπιστεύεται τα ένστικτα της. 


Ένα νέο ζευγαράκι εξελίσσεται στον κόσμο της αποκάλυψης με τον Father Gabriel και την Anne να έρχονται κοντά όταν συζητούν για την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνει η ομάδα προς το πρόσωπο της. Ο Gabriel παλιά ήταν στην θέση της και έτσι την καθησυχάζει . Ο Jesus συζητάει με την Maggie στο γραφείο της για τον Earl. Η Maggie πιστεύει πως ο Jesus την θεωρεί λάθος αλλά εκείνος την καθησυχάζει λέγοντας της πως δύο καλοι άνθρωποι μπορούν να έχουν αντίθετη άποψη . Κάτι ακόμα ενδιαφέρον που μαθαίνουμε από αυτήν την σκηνή είναι ότι η Georgie επικοινωνεί με την Maggie και της ζητάει να επισκεφθεί την κοινότητα της, ίσως έχουμε ένα στοιχείο για τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσει η Maggie προσωρινά από την σειρά. Η συζήτηση με τον Jesus πιάνει τόπο και η Maggie επιτρέπει στην Tammy να δει τον σύζυγο της. Η Maggie είναι συγκινημένη με αυτά που ακούει και αργότερα επισκέπτεται τον Earl μόνη της και συζητούν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το αλκοόλ . Η Rosita με την Arat προκαλούν μια κατολίσθηση με μερικά εκρηκτικά για να προσελκύσουν το κοπάδι μακρυά από την ομάδα . Από έναν γερανό η Tara παρατηρεί την κατεύθυνση που παίρνει το κοπάδι και ενημερώνει τον Rick. Στην συνέχεια με μια σειρήνα ο Jerry θα προσελκύσει το κοπάδι μακριά στο σχέδιο είναι και ο Justin με μια δεύτερη σειρήνα την οποία δεν θα ηχήσει ποτέ . Ο Alden πλησιάζει τον Rick και του λέει πως οι Saviors που θα παρέδιδαν την αιθανόλη έχουν εξαφανιστεί , κάτι που δεν βγάζει νόημα καθώς μερικοί είναι οικογενειάρχες οπότε σίγουρα δεν παράτησαν την οικογένεια τους πίσω. Από την άλλη ο Rick λέει πως θα τους προστατεύσει εκείνος καθώς όπως μαθαίνουμε το Sanctuary έχει αφοπλιστεί . Ο Alden του λέει πως του φαίνεται γνώριμη η φάση δουλεύεις για εμένα και σε προστατεύω προσπαθώντας να πει στον Rick πως είναι ένας άλλος Negan;! Η Tara λέει πως η δεύτερη σειρήνα δεν χτύπησε ποτέ και πως το κοπάδι κατευθύνεται προς την γέφυρα. 


Αμέσως επόμενη σκηνή και ο Daryl αντιλαμβάνεται τι γίνεται με τους πρώτους Walkers να κάνουν την εμφάνιση τους. Αμέσως σαν σκυλί ορμάει στην μάχη . Ένας Savior αφήνει το σκοινί που κρατάει έναν κορμό με αποτέλεσμα να πλακώσει το χερι του Aaron. Ο Daryl προσπαθεί να εξολοθρεύσει όσους περισσότερους Walkers μπορεί όσο οι υπόλοιποι προσπαθούν να ελευθερώσουν το χέρι του Aaron . 


Η υπόλοιπη ομάδα εμφάνιζεται και όλοι μαζί παλεύουν ενάντια στους νεκρούς. 


Tον Aaron μεταφέρει ο Daryl στο " ιατρείο " εκεί είναι η Enid που πλέον έχει εκπαιδεύσει ο Siddiq . Η μόνη λύση για να μην πάθει χειρότερη ζημιά ο Aaron είναι να του ακρωτηριάσει το χέρι και προς έκπληξη μας η μικρή τα καταφέρνει ! Αμέσως μετά ο Daryl έξαλλος κατευθύνεται στην Carol για να την ρωτήσει ποιος ευθύνεται για αυτό , φυσικά εκείνη έχει ήδη στην σκηνή της τον Justin και τον κατσαδιαζει αλλά ο Daryl προχωράει στις πράξεις . Πιάνονται ξανά στα χέρια και ο Daryl δεν σταματάει να τον χτυπάει μέχρι που επεμβαίνει η Carol . O Justin είναι στο έδαφος με τον Daryl να δηλώνει στην καλή του φίλη πως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουν άτομα σαν αυτόν. Η Maggie μιλάει με την Michonne στο Hilltop με την δεύτερη να θαυμάζει όλα όσα έχει καταφέρει η Maggie. Η αρχηγός του Hilltop δέχεται να μιλήσουν για κοινούς κανόνες αλλά δηλώνει πως αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να κάνει ότι θεωρεί εκείνη καλύτερο για την κοινότητα της. Η Maggie λέει στην Michonne πως θα στείλει προμήθειες στο Sanctuary και πως άφησε ελεύθερο τον Earl να δουλέψει με επίβλεψη . Η Michonne ξαφνιάζεται ευχάριστα και ρωτάει την Maggie τι της άλλαξε το μυαλό . Εκείνη της λέει πως ο πατέρας της είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και την αξιοποίησε . 


Το ίδιο έγινε και με τον Gregory αλλά εκείνος δεν άλλαξε ποτέ , οπότε μένει να βρουν ποιος θα αποφασίζει για το ποιος δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Το βράδυ έχει πέσει και ο Rick μιλάει στον Justin στην ουσία ο Rick τον εξορίζει απειλώντας τον πως αν τον ξαναδεί δεν θα χρειάζεται μόνο ράμματα για να σταθεί. Στην σκηνή ο Aaron αναρρώνει με τον Rick να του ζητάει συγγνώμη που χάρις το όραμα του έχασε το χέρι του. Ο Aaron όμως δηλώνει χαρούμενος που συμμετέχει στην δημιουργία του πολιτισμού και ας πλήρωσε ένα τέτοιο τίμημα. 

Το ειδύλλιο ανάμεσα σε Anne και Gabriel φουντώνει με τους δυο τους να μιλάνε για το σκοτεινό τους παρελθόν η Anne δηλώνει πως έχει μυστικά που δεν είναι πρόθυμη να αποκαλύψει αλλά αυτό δεν είναι κάτι που εμποδίζει τον Gabriel από το να προχωρήσει μαζί της και έτσι μπαίνουν στο ψητό! (Ναι κανείς μας δεν το περίμενε ) . 


Ο Rick χαρούμενος από αυτά που άκουσε από τον Aaron θαυμάζει το ότι όλες οι ομάδες μπορούν να συνυπάρξουν μαζί καθώς όλοι κάθονται γύρω από την φωτιά και περνάνε ήρεμες στιγμές. Η Carol ζητάει το δαχτυλίδι από τον Ezekiel και με αγωνία περιμένουμε να πει το ναι. Θα πάμε πίσω στην σκηνή με τον Negan όπου θα ακούσουμε τον Rick να του μιλάει για αυτήν την δύσκολη ημέρα και πως το τέλος επικράτησε συμφιλίωση και όλοι έκατσαν μαζί . Ο Rick του λέει πως ποτέ δεν θα δει αυτην την νέα αρχή και πως θα πεθάνει πίσω από τις μπάρες. Κλασσικός Negan θα τον ειρωνευτεί ρωτώντας τον γιατί τα φτιάχνει όλα αυτά από την στιγμή που ο γιος του και όλη του η οικογένεια έχει χαθεί. Αυτό νευριάζει τον Rick που απαγορεύει στον Negan να λέει το όνομα του γιου του. Ο Negan φυσικά δεν δείχνει μεταμέλεια και του λέει πως απλά ετοιμάζει τον κόσμο για εκείνον . 


Και καθώς φτάνουμε στο τέλος έρχονται δύο σκηνές να ταράξουν και άλλο τα νερά . Η Anne καθώς φυλάει σκοπιά βλέπει ακριβώς από πάνω της το ελικόπτερο και παγώνει. Το επεισόδιο τελειώνει με τον Justin να περπατάει μόνος του κάποιος που φαίνεται να τον γνωρίζει κρύβεται σε έναν θάμνο και κάποιος τον αρπάζει ! 
Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο της Season ένα αρκετά δυνατό επεισόδιο με δράση , διαλόγους , Walkers και πολύ μυστήριο . Πείτε μας στα σχολια αν σας άρεσε και δείτε το Trailer για το επόμενο επεισόδιο >ΕΔΩ<.
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πως σας φαίνεται η ιδέα μετά τον θάνατο του Rick να αναλάβει αρχηγός Ο Neagan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.