Τα κοινά στοιχεία των villains
Η σειρά βρίσκεται στην 9ατη σεζόν και καθ'όλη τη διάρκεια της συναντήσαμε πολλούς κακούς. Κάποιοι απ'αυτούς είχαν μεγαλύτερη επίπτωση στη σειρά, στους χαρακτήρες και στο κοινό και κάποιοι άλλοι μικρότερη. Το έναυσμα για να γράψω αυτό το άρθρο μου το έδωσε ο Chris καθώς συζητούσαμε τα spoilers για την είσοδο των Whisperers στη σειρά και σχολιάζαμε το γεγονός ότι κάθε νέος κακός είναι πιο βίαιος από τον προηγούμενο. Τότε λοιπόν, παρατήρησα κάποια κοινά στοιχεία τα οποία είχαν οι μεγαλύτεροι κακοί της σειράς..

Στα δικά μου λοιπόν μάτια και με τη δική μου λογική, τρεις ήταν οι μέχρι στιγμής χειρότεροι villains, ο Gareth, o Governor και ο Negan. Και οι τρεις είχαν ένα γκρουπ με πιστούς ακόλουθους, ο Gareth είχε τους ανθρώπους του Terminus, ο Governor τους ανθρώπους του Woodbury και ο Negan τους Saviors. Το πιο βασικό είναι η βιαιότητα που τους χαρακτηρίζει και επίσης, και οι τρεις ήταν η αιτία που το γκρουπ μας βίωσε πολύ άσχημες καταστάσεις και έχασε "βασικούς" χαρακτήρες.

Αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι και οι τρεις προτιμούσαν βίαιους και επίπονους θανάτους με στόχο το κεφάλι των θυμάτων τους. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή..

  • Governor
Ο Κυβερνήτης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 3ο επεισόδιο της 3ης σεζόν "Walk with Me", στη συνέχεια των επεισοδίων είδαμε τι συνέβη στη ζωή του μέχρι να γίνει επικεφαλής του Woodbury και στο 8ο επεισόδιο της 4ης σεζόν πέθανε. Έκανε δύσκολη τη ζωή του γκρουπ μας και στο επεισόδιο του θανάτου του κατέστρεψε με τους ανθρώπους του τη φυλακή και σκότωσε τον Hershel αποκεφαλίζοντας τον. Μάλιστα, αν θυμάστε, κρατούσε τα κεφάλια των θυμάτων του σε ένα ενυδρείο.


  • Gareth.
Ο Gareth, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 16ο επεισόδιο της 4ης σεζόν "A" και πέθανε στο 3ο επεισόδιο της 5ης σεζόν "Four Walls and a Roof". Αν και βραχύχρονη η διάρκεια του, έκανε μεγάλη εντύπωση και έχει μείνει στη μνήμη μας λόγω του κανιβαλισμού που αυτός και οι άνθρωποι του είχαν "υιοθετήσει". Στη λίστα μας βρίσκεται κυρίως, επειδή στην πρεμιέρα της 5ης σεζόν παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, ή μάλλον το λαιμό και το κεφάλι τους οι Rick, Daryl, Glenn και Bob.


Πριν περάσουμε στον τελευταίο και καλύτερο της λίστας μας, να προσθέσω ένα ακόμη κοινό στοιχείο μεταξύ του Governor και του Gareth. Και οι δύο, μετά το θάνατό τους εμφανίστηκαν στη σειρά, στο 9ο επεισόδιο της 6ης σεζόν "What Happened and What's Going On" στις παραισθήσεις που είχε ο Tyreese, λίγο πριν πεθάνει.

  • Negan
Ο Negan, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 16ο επεισόδιο της 6ης σεζόν "Last Day on Earth", στο οποίο μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό λόγω του cliffhanger που δημιούργησαν οι παραγωγοί της σειράς. Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή φυσικά λόγω του βεληνεκούς του χαρακτήρα του, αλλά κυρίως λόγω της διπλής δολοφονίας των Abraham και Glenn στην πρεμιέρα της 7ης σεζόν. Όλοι θυμόμαστε τη σκηνή αυτή, ήταν η πιο βίαιη στα χρονικά της σειράς, ο Negan με τη βοήθεια της Lucille "πολτοποίησε" τα κεφάλια των θυμάτων του.


Η κλιμάκωση της βιαιότητας των κακών της σειράς μέχρι στιγμής, θα έλεγα ότι μας κάνει να είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι πως η εισαγωγή και η εξέλιξη των Whisperers θα είναι πιο αιματηρή και άγρια από ποτέ!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.