Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x05


Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x05

Callbacks
 • "What's your wound?"
Όλο το επεισόδιο ήταν γεμάτο callbacks σε παλαιότερες σεζόν, ο Rick στην αρχή του επεισοδίου έχει παραισθήσεις και θυμάται τις μέρες στο νοσοκομείο της 1ης σεζόν και ακούγεται μια φωνή να τον ρωτάει "What's your wound?".  Αυτό είχε συμβεί, όταν ο Morgan συνάντησε για πρώτη φορά τον Rick για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει δαγκωθεί από walkers. 

 • Highway
Κάποια στιγμή βλέπουμε τον Rick να φαντάζεται ότι οδηγεί το κοπάδι στην Atlanta, όπως ακριβώς είχε φτάσει και ο ίδιος στην Atlanta στην iconic σκηνή της 1ης σεζόν της σειράς.

 • Burgers and fries
Στην πρεμιέρα της 1ης σεζόν της σειράς, ο Shane και ο Rick μιλούσαν στο περιπολικό για τα προβλήματα του Rick και έτρωγαν burgers. Ακριβώς το ίδιο είδαμε και στις παραισθήσεις του Rick, μόνο που αυτή τη φορά η συζήτηση ήταν πολύ διαφορετική.

 • "That’s the shit that I need from you"
Στη συζήτηση τους στο αυτοκίνητο, ο Shane θυμίζει στον Rick τις δύο από τις πιο βίαιες στιγμές του. Όταν ο Rick κυριολεκτικά έκοψε κομμάτι από το λαιμό του Joe στο τελευταίο επεισόδιο της 4ης σεζόν και στο 3ο επεισόδιο της 5ης σεζόν, όταν έσφαξε τον Gareth.

 • Βραχιόλια από κοχύλια
Είδαμε τη Judith να φτιάχνει βραχιολάκια από κοχύλια, σαν αυτό που είχε δώσει η Cyndie στην Tara για να μην αποκαλύψει η Tara την ύπαρξη του Oceanside.

 • "Get on your knees"
Η Maggie απαίτησε από τον Negan να πέσει στα γόνατά του, όπως ακριβώς τους είχε ο Negan όταν βρέθηκαν για πρώτη φορά εκείνη τη νύχτα.


 • DONT OPEN DEAD OUTSIDE
Είδαμε άλλη μια iconic σκηνή από την πρεμιέρα της σειράς, με τον Rick να ξυπνάει στο νοσοκομείο και να βρίσκει μια κλειδωμένη πόρτα που γράφει προειδοποιητικά "DONT OPEN DEAD INSIDE". Στο επεισόδιο 9x05, ο Rick βρίσκει μια πόρτα που έγραφε "DONT OPEN DEAD OUTSIDE", και εκτός από το callback στην 1η σεζόν, είχε και μεταφορική σημασία, καθώς ο Rick κατά τη διάρκεια των παραισθήσεων του προσπαθούσε να βρει τη νεκρή οικογένεια του και καθώς άνοιξε την πόρτα βρέθηκε πάνω από τα πτώματα της οικογένειας και των φίλων του. Επίσης, το don't ήταν σβησμένο, δηλαδή στην ουσία έλεγε "άνοιξε, νεκροί έξω". Στην πρώτη σεζόν, έψαχνε να βρει την οικογένεια του με την ελπίδα πως είναι ζωντανοί, τώρα έχει κουραστεί, θέλει απλά να βρει τον Carl και τη Lori.

 • "Space Junk" των Wang Chung
Το τραγούδι που ακούγεται όταν το ελικόπτερο παίρνει τον Rick, είναι το ίδιο τραγούδι που ακούγεται στην τελευταία σκηνή του 1ου επεισοδίου της 1ης σεζόν, όταν ο Rick παγιδεύτηκε στο τανκ.

 • Τα λόγια της Sasha
Τα λόγια που είπε η Sasha στον Rick, είναι παρόμοια με αυτά που είχε πει ο Rick στη Michonne, στον 12ο επεισόδιο της 7ης σεζόν.

 • Maggie/Michonne
Εμείς μπορεί να είδαμε ότι ο Rick τελικά κατάφερε να σωθεί με τη βοήθεια της Jadis/Anne, οι χαρακτήρες της σειράς όμως όχι. Τα λόγια της Maggie στη Michonne νωρίτερα στο επεισόδιο φάνηκαν προφητικά, καθώς η Michonne, όπως και η Maggie, έχασε τον σύντροφο της χωρίς να προλάβει να τον αποχαιρετήσει.

 • "We don’t die"
Η παραίσθηση του Rick με την Michonne είναι callback στο επεισόδιο 8 της 7ης σεζόν, όταν η Michonne του είπε πως "We’re the ones who live". Τον εμψύχωσε τότε, όπως και τώρα, με τον ίδιο τρόπο και με παρόμοια λόγια, του θύμισε τους ανθρώπους για τους οποίους πρέπει να παλέψουν και να μείνουν ζωντανοί.

 • Judith Grimes
Στο τέλος του επεισοδίου είδαμε το χρονικό άλμα της σειράς μέσω της Judith, η οποία φοράει το καπέλο του Rick που το φορούσε ο Carl, ένα σπαθί που μοιάζει με την katana της Michonne και πουκάμισο που μοιάζει με ένα της Lori. Επίσης, φαίνεται να κρατάει και το Colt Python του Rick, πράγμα παράδοξο καθώς θα έπεσε στο ποτάμι με την πτώση του Rick, αλλά ίσως το γκρουπ έψαξε να τον βρει και τελικά βρήκαν το όπλο του.

 • "It is something, isn't it?"
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του Rick και του Hershel, ο Hershel του λέει την ίδια ατάκα που του είχε πει και στη 2η σεζόν της σειράς.

 • Τα ελικόπτερα
 Στο όραμα που είχε ο Rick στο νοσοκομείο στην αρχή του 5ου επεισοδίου είδε πουλιά να γίνονται ελικόπτερα, εκτός του ότι προϊδεάζει το κοινό για την κατάληξη του, υπάρχει και άλλη σύνδεση. Κατά τη διάρκεια του The Walking Dead, έχουμε δει πολλές φορές ελικόπτερα και ο Rick το ίδιο. Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς, στην Atlanta, ο Rick προσπάθησε να ακολουθήσει ένα ελικόπτερο που πετούσε αλλά τελικά το έχασε, στη χωματερή της Jadis/Anne επίσης πετούσε ένα ελικόπτερο πίσω του, στο δάσος όταν περπατούσε επίσης. 

Σειρά vs Comic
 • Το εξώφυλλο του issue #100
Η σκηνή με των Rick να περπατάει πάνω στα πτώματα των ανθρώπων είναι εμπνευσμένη από το κόμικ, συγκεκριμένα από το εξώφυλλο του issue #100.

 • Η σκηνή των Maggie και Negan
Είδαμε την Maggie να πηγαίνει στο κελί του Negan με σκοπό να τον σκοτώσει για να πάρει δικαιοσύνη για το φόνο του Glenn. Η σκηνή αυτή είναι εμπνευσμένη από το issue #174 των comics, αλλά είναι λίγο διαφοροποιημένη. Στη σειρά ο Negan λέει πως απήλαυσε τον φόνο του Glenn και θέλει να τον σκοτώσει η Maggie για να πάψει να σαπίζει στο κελί και για να "βρεθεί" με τη νεκρή σύζυγο του. Στο κόμικ, ο Negan λέει πως μετάνοιωσε πολύ για αυτά που έκανε, προτείνει μάλιστα και στη Maggie να τον σκοτώσει με το καινούριο του ρόπαλο και αναφέρει κι εκεί τη γυναίκα του. Στη σειρά η Maggie δεν τον σκοτώνει γιατί δεν βλέπει τον Negan που ήξερε, στο κόμικ του λέει πώς δεν τον σκοτώνει γιατί έτσι τον τιμωρεί με τις τύψεις που θα κουβαλάει όσο ζει.

 • Το νέο γκρουπ
Στη σειρά, μετά το 2ο time jump μετά το τέλος του All Out War είδαμε την εισαγωγή ενός καινούργιου γκρουπ. Στο κόμικ, η εισαγωγή του συγκεκριμένου γκρουπ γίνεται μετά το πρώτο time jump αλλά με τον ίδιο τρόπο. Αντί για την Judith, στο κόμικ το γκρουπ της Magna το σώζουν οι Jesus, Rosita και ο Eugene (στο κόμικ η Judith δε ζει). Επίσης, στο κόμικ η Kelly είναι άντρας και η Connie είναι κωφή στη σειρά. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο γκρουπ θα δούμε στη συνέχεια της 9ης σεζόν.


Easter Eggs
 • Στην ταινία "Day of the Dead"
Καθώς ο Rick κατευθύνεται στην καμπίνα στο δάσος, η κάμερα παραμένει για μια στιγμή σε ένα γραμματοκιβώτιο που γράφει Cardille. Εκτός του ότι η AMC είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία με το γραμματοκιβώτιο πριν την προβολή του επεισοδίου, ήταν και μεγάλο spoiler για την κατάληξη του Rick. Πώς;;... Εδώ, έρχεται και το easter egg στην ταινία "Day of the Dead". Το Cardille είναι το επίθετο της ηθοποιού, Lori Cardille, που πρωταγωνίστησε στην ταινία το 1985. Στο τέλος της ταινίας, η ηθοποιός που υποδυόταν τη Sarah, ξεφεύγει από τα ζόμπι πετώντας με ελικόπτερο σε ένα έρημο νησί. Αφού φτάνει στο νησί, σημειώνει την ημέρα στο ημερολόγιο, 4 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, την ίδια ημερομηνία που προβλήθηκε το 5ο επεισόδιο της 9ης σεζόν. Επίσης, η ταινία αυτή, ήταν μία από της πρώτες δουλειές του Greg Nicotero στον κινηματογράφο.

 • Στην ταινία "The Evil Dead"
Ο Rick, στην προσπάθεια του να σωθεί από τους walkers, μπαίνει σε μια καλύβα στο δάσος που γράφει απ'έξω "Come face me assholes". Στην ταινία, ο Bruce Campbell λέει την ατάκα "Come face me assholes" και μπαίνει σε μια καλύβα που υπάρχει κρεμασμένο ένα κεφάλι ελαφιού, όπως ακριβώς και ο Rick.


Λοιπές Λεπτομέρειες
 • What Comes After
Η Michonne ρώτησε την Maggie αν θα μπορεί να ζήσει μετά τη δολοφονία του Negan. Η ατάκα της, είναι και ο τίτλος του 5ου επεισοδίου της 9ης σεζόν.

 • Time for After
Time for After ήταν ο τίτλος του 7ου επεισοδίου της 8ης σεζόν, στο οποίο η Jadis είχε παγιδεύσει τον Rick. Στην 9η σεζόν μάθαμε ότι η Jadis έδινε ανθρώπους για αντάλλαγμα. Ο τίτλος του επεισοδίου 9x05 είναι What Comes After, και απ'ότι είδαμε από την κατάληξη του Rick, τα δύο αυτά επεισόδια έκτος από παρόμοιο τίτλο έχουν και άλλη σύνδεση.

 • Η εμφάνιση του Greg Nicotero
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Greg Nicotero εμφανίζεται σε επεισόδιο, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα είναι μια ευχάριστη λεπτομέρεια κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.


Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου.
 • "If he'd butchered Rick in front of you instead of Glenn. If you had a child to raise alone because of him, he would've been dead a long time ago, and you know it. So stop actin' like this is a choice. Stop actin' like I can just turn it off. Because it has been a year and a half, and I can't." - Maggie στη Michonne.
 • "I came to kill Negan, and you're already worse than dead." - Maggie στο Negan.
 • "My girl, she's strong, and my grandson, he'll only make her stronger." - Hershel στον Rick.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.