Αφιέρωμα στην Maggie RheeΈπειτα από την αποχώρηση του Rick Grimes από τη σειρά, δυστυχώς αναμένεται ακόμα μία δύσκολη αποχώρηση αυτή της Maggie Greene (Lauren Cohan).
Επειδή λοιπόν δεν θα έχουμε την ευκαιρία να την ξαναδούμε σύντομα ας θυμηθούμε
 τι έχει περάσει, ξεπεράσει και καταφέρει μέχρι στιγμής:


Τη Maggie Greene ή Rhee την γνωρίσαμε στο 2ο επεισόδιο της 2ης σεζόν της σειράς, το επεισόδιο “Bloodletting” ως την κόρη του Hershel. Αρκετά σύντομα είδαμε την διεξοδική γνωριμία της με τον Glenn η οποία μέχρι το τέλος της σεζόν εκτυλίχθηκε σε μία από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης της σειράς. Ακόμα και μέσα από αυτή την ιστορία αγάπης η Maggie μας έδειξε ότι ήταν μία πάρα πολύ δυναμική γυναίκα που θα έπαιζε έναν σημαντικό ρόλο σε πολλά πράγματα, όπως και έγινε.


Στην τρίτη σεζόν μας απέδειξε τις σωματικές τις ικανότητες, αλλά μας έδειξε και τα ψυχικά της αποθέματα όταν εμφανίστηκαν τα δύσκολα. Έβρισκε τον τρόπο πάντα να ανταπεξέρχεται είτε όταν χρειάστηκε να κόψουν το πόδι του πατέρα της , είτε όταν χρειάστηκε να κάνει ‘καισαρική’ στην Lori. Ακόμα και όταν η ίδια βασανίστηκε βάναυσα από τον κυβερνήτη δεν λύγισε και δεν σκέφτηκε να προδώσει τους δικούς τους παρά μόνο όταν απειλήθηκε η ζωή του Glenn. Παρ’ όλα όμως τα άσχημα γεγονότα που την συντάραξαν, η Maggie σε καμία περίπτωση δεν καθηλώθηκε ούτε σωματικά ούτε ψυχικά, αφού αμέσως ήταν έτοιμη να βοηθήσει να σωθούν ο Daryl και ο Merle από το Woodbury, να πολεμήσει για να υπερασπιστεί τη φυλακή, αλλά και να δεχτεί την πρόταση γάμου του Glenn.


Στην 4η σεζόν τα πράγματα για ακόμα μία φορά δεν είναι ήρεμα αφού το group έχει να αντιμετωπίσει μία μολυσματική ασθένεια που έχει ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο Glenn. Έτσι και πάλι η Maggie βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα να πεθάνει ο μέλλον σύζυγός της, με τη διαφορά πλέον ότι δεν είναι μόνη της, αλλά είναι έγκυος στο παιδί τους. Τα πράγματα λήγουν καλά για τον Glenn όμως η τραγωδία συνεχίζεται αφού ο κυβερνήτης σκοτώνει μπροστά στα μάτια της Maggie και της Beth τον Hershel και επιτίθεται στη φυλακή για να την καταστρέψει.Η 5η σεζόν αρχικά ήταν λίγο πιο αισιόδοξη αφού υπήρχε η θεραπεία και απλά έπρεπε να φτιαχτεί. Έτσι η Maggie αποφασίζει να βοηθήσει τον Eugene να φτάσει στην Washington όμως στο δρόμο ο ίδιος τους αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχει θεραπεία, έτσι καταλήγουν να γυρίσουν πίσω. Καθώς γύρναγαν η Maggie μαθαίνει ότι η αδερφή της, Beth είναι ζωντανή όμως μέχρι να φτάσει εκεί που την κρατούσαν είχε σκοτωθεί. Αυτό όπως είναι φυσικό τη φέρνει σε μία πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση η οποία διαρκεί τουλάχιστον για την υπόλοιπη σεζόν.


Στην 6η σεζόν βλέπουμε τη Maggie να ξαναβρίσκει τον εαυτό της αφού έπρεπε να είναι εκεί για να βοηθήσει καθώς η Alexandria δεχόταν επίθεση. Αφού η επίθεση αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και όλα φαίνονταν να βαίνουν καλώς, ξαφνικά βλέπουμε την Maggie να έχει πόνους στο στομάχι κι έτσι κάποιοι σπεύδουν να την συνοδεύσουν στο Hiltop.


Στην 7η σεζόν ο Negan σκοτώνει τον Abraham και τον Glenn κι έτσι η Maggie δηλώνει ότι θέλει να τον πολεμήσει, οπότε επιστρέφει στο Hiltop όπου θεραπεύεται τουλάχιστον σωματικά και καθώς περιμένει τον Rick για να οργανώσουν το σχέδιο τους, αρχίζει και αποκτά επιρροή στους ανθρώπους που μένουν εκεί. Έπειτα από μία επίθεση που γίνεται στο Hiltop και από την αντιμετώπισή της από την Maggie Rhee πλέον, οι περισσότεροι κάτοικοι αρχίζουν να της φέρονται σαν να είναι αυτή η αρχηγός. Το γεγονός αυτό η Maggie το εκμεταλλεύεται και παίρνει το στρατό του Hiltop για να ταχθεί στο πλάι της Alexandria που πολεμάει το Negan.


Στην 8η σεζόν μετά από μία κοινή επίθεση κατά των saviors κι ενώ η Maggie και ο στρατός της πλέον, επιστρέφουν, ο Simon τους σταματάει και σκοτώνει έναν από αυτούς, αλλά τους αφήνει να φύγουν. Η Maggie δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα στείλει μία απάντηση στον Negan η οποία όμως δεν θα είναι ισχυρή και θα έχει ως αποτέλεσμα μια οργανωμένη επίθεση κατά του Hiltop, η οποία θα αφήσει πίσω της πολλούς τραυματίες που θα μετατραπούν σε ζόμπι.
Στην 9η σεζόν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) βλέπουμε τη Maggie αποφασισμένη να κρατήσει μια σκληρή στάση απέναντι σε κάθε είδους αδικία, όμως αργότερα με την παρότρυνση συγκεκριμένων ατόμων και συγκεκριμένων συμβάντων φαίνεται να είναι πιο διαλλακτική.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.