TWD REVIEW 9x05

"What Comes After": Review 9.05

Φτάσαμε λοιπόν στο 5ο επεισόδιο αυτής της σεζόν! Ένα επεισόδιο που αποτελεί σταθμό για την σειρά καθώς ο Rick Grimes, ο κεντρικός της χαρακτήρας, αποχωρεί οριστικά απ'αυτήν. Σίγουρα θα λείψει σε μεγάλο μερίδιο των fans της σειράς μας! Πάμε να αναλύσουμε τι είδαμε σε ένα κατά τα άλλα πολύ όμορφο και συγκινητικό επεισόδιο!

Η αρχή του επεισοδίου χωρίζεται σε δύο μέρη, σε αυτά που φαντάζεται ο Rick και σε αυτά που ζει πραγματικά. Φαντάζεται πως είναι στο νοσοκομείο στην Atlanta και έχει παραισθήσεις (το σμήνος πουλιών που μετατρέπεται σε ελικόπτερα και τον ίδιο του τον εαυτό να τον προτρέπει να ξυπνήσει). Στην συνέχεια βρισκόμαστε στο παρόν, βλέποντας τον να καταφέρνει να βγάλει το σίδερο από το σώμα του με την βοήθεια της ζώνης του και να φεύγει με το άλογο του!

Το βανάκι της Anne, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει ο Heath και η Tara στο επεισόδιο που είδαμε για τελευταία φορά τον Heath, την αφήνει στην μέση του δρόμου και τότε έρχεται σε επικοινωνία μαζί της ο άνθρωπος από το ελικόπτερο. Όταν την ρωτάει που βρίσκεται και ποια είναι η κατάσταση του "A" της, εκείνη απάντησε πως βρίσκεται 2,5 χλμ βόρεια της χωματερής και πως το "Α" της είναι έτοιμο για μεταφορά.


Ξανά στον Rick, ο οποίος βρίσκει ένα σπιτάκι για να ξαποστάσει. Εκεί κλείνει τα μάτια του και αρχίζει να ταξιδεύει σε ένα φανταστικό αλλά και τόσο αληθινό κόσμο. Μεταφέρεται σε ένα γνώριμο σκηνικό, την Atlanta ξανά, και συναντάει τον Shane (πόσο έχει λείψει!). Μιλάνε για την Judith, για τους χαρακτήρες τους και ο Shane του ζητάει να βρει τη δύναμη μέσα του για να κάνει αυτό που πρέπει. Τότε ο Rick ξυπνάει και αποδράει από το σπιτάκι που γεμίζει σιγά σιγά από walkers!

Στη συνέχεια, η Maggie που με τόση μανία σκότωσε έναν walker στον δρόμο της προς την Alexandria, φτάνει τελικά στον προορισμό της με έναν και μόνο σκοπό, να εκδικηθεί τον Negan. Η Michonne έχοντας ψιλιαστεί τι πάει να συμβεί εμποδίζει την Maggie. Σε μια διένεξη,που κράτησε περίπου 3 λεπτά, μεταξύ των δύο γυναικών, η Maggie πείθει την Michone να της δώσει τα κλειδιά για το κελί του Negan. Ο τρόπος που την έπεισε είναι αξιομνημόνευτος. Την ρώτησε αν θα κρατούσε ζωντανό τον Negan αν εκείνος είχε σφάξει μπροστά στα μάτια της τον Rick.


Έτσι, η Maggie με διάθεση εκδίκησης, όπως προαναφέραμε, μπαίνει στο δωμάτιο και ζητάει από τον Negan να γονατίσει και να έρθει στο ξέφωτο.Τότε είναι που βλέπουμε κάτι μοναδικό. Βλέπουμε τον Negan να είναι τόσο τρωτός και αδύναμος όσο ποτέ άλλοτε, παρακαλώντας την να τον σκοτώσει για να συναντηθεί ξανά με την γυναίκα του, την Lucille. Στα μάτια της Maggie, όμως, είναι χειρότερα από νεκρός και έτσι του την χαρίζει!

Πίσω και πάλι στον Rick, που προπορεύεται των walkers. Επιστρέφουμε ξανά στις παραισθήσεις του και αυτήν την φορά συναντάμε τον Hershel. Η σκηνή που ακολουθεί, με τους δύο άντρες να συνομιλούν στον στάβλο σχετικά με την Maggie, την Beth, τον Glenn και την οικογένεια του Rick, είναι μια από τις πιο συγκινητικές που μας έχει "χαρίσει" η σειρά. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Scott Wilson, που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.


Ο Rick συνεχίζει να "ταξιδεύει" στην φαντασία του. Αυτήν την φορά μεταφέρεται στον διάσημο διάδρομο του νοσοκομείου της Atlanta. Τώρα πλέον το DON'T OPEN DEAD INSIDE αντικαταστάθηκε από το DON'T OPEN DEAD OUTSIDE. Ο Rick ανοίγει την πόρτα και αντικρίζει κάτι πραγματικά σοκαριστικό, έναν άπλετο σωρό από τα πτώματα φίλων, συγγενών και όχι μόνο. Εκεί συναντάει την Sasha που του λέει πως η οικογένεια του δεν είναι χαμένη, ούτε και εκείνος. Και κάπως έτσι πριν ξαναξυπνήσει, ο Rick παίρνει ελπίδα!

Πλέον βρίσκεται, δίχως το άλογο του, στο camp δίπλα στην γέφυρα. Αυτήν την φορά όμως η μόνη του "παρέα" είναι οι τρεις walkers που τον πλησιάζουν απειλητικά. Εκείνος, αφότου βρίσκει το κουράγιο να τους πυροβολήσει με ένα όπλο που βρήκε τυχαία, κατευθύνεται προς την γέφυρα. Ξαναβλέπει παιραισθήσεις, όμως οι άνθρωποι τους οποίους βλέπει είναι εν ζωή. Συναντάει την Michone, τον Daryl, την Maggie, την Carol και πολλούς ακόμα. Όλοι στέκονται και κοιτάνε την Michone να λέει στον Rick πόσο τον αγαπάει και ότι αυτό που ζει είναι αληθινό.

Πλέον βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο, μόνος και αιμόφυρτος στην γέφυρα. Το σχέδιο του είναι να παρασύρει τους walkers στην γέφυρα, ελπίζοντας πως δεν θα αντέξει το βάρος τους και θα διαλυθεί. Βλέποντας πως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν θα γίνει, χάνει την ελπίδα του, αλλά τότε είναι που έρχονται οι φίλοι του. Ο Daryl με το crossbow του τον σώζει διαδοχικές φορές από το να γίνει τροφή των walkers! Μη έχοντας άλλες επιλογές, ο Rick εντοπίζει τα πυρομαχικά στην γέφυρα, αναφωνεί "For them" (για την οικογένεια του) και πυροβολεί, ανατινάζοντας την! 

Βλέπουμε τα θλιμμένα πρόσωπα του Daryl, της Michonne, της Carol και της Maggie, να μην μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη μόλις.

Μεταφερόμαστε λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, με την Jadis να ακούει από τον ασύρματο τι συνέβη και στην συνέχεια να βλέπει τον Rick στην άκρη του ποταμού. Καλεί για βοήθεια το αεροπλάνο και λέει πως έχει ένα "B".

Το κεφάλαιο Rick Grimes κλείνει για την σειρά με τον Rick να μεταφέρεται κάπου ασφαλέστερα και να ακούγεται το Space Junk, κομμάτι που είχε ακουστεί στο τέλος του πρώτου επεισοδίου της σειράς.

Όμως ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει. Πάμε αρκετά χρόνια στο μέλλον, με ένα γκρουπ με 5 επιζόντες να είναι περικυκλωμένοι από walkers. Όμως οι walkers εξουδετερώνονται από ένα κοριτσάκι που φοράει ρούχα σαν και αυτά της Lori και έχει το καπέλο του Carl. Το κοριτσάκι είναι η Judith Grimes!
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

 1. Μιας και η σειρά, όπως έχουν πει, αναμένεται να κρατήσει χρόνια ακόμα, ελπίζω, πως κάποια στιγμή, θα δούμε την επιστροφή του Ρικ!!!
  Είμαι σίγουρος, πως κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι, και γι'αυτό ακόμα και στην τελευταία σκηνή του Ρικ, τον βλέπουμε ζωντανό με την Τζάντις να του λέει ότι θα τον σώσει!
  Κάτι άλλο όμως...επειδή είδα 3 φορές μέχρι τώρα το επεισόδιο... Μόνο σε εμένα φάνηκε ότι ο Νίγκαν, το πήγε το πράγμα ακριβώς εκεί που ήθελε, για να σώσει το "τομάρι" του;;; Είναι ιδέα μου, ή τη στιγμή που πάει να φύγει η Μάγκι, το πρόσωπό του, αλλάζει, έστω και λίγο, έκφραση; Και όταν έλεγε για τη Λουσίλ, μιλούσε πράγματι για τη γυναίκα του, ή για το ρόπαλό του; Στην τελευταία συνομιλία που είχε με τη Μισόν, άλλα είχε δείξει! Δεν μπορεί να άλλαξε έτσι ξαφνικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και εγώ δεν πολυπιστεύω τόσο μεγάλη αλλαγή για τον Νέγκαν, όσο για την έκφραση του προσώπου του την ίδια εντύπωση είχα αν και ήταν τόσο υποφωτισμένη, το καλύτερο όμως είναι οτι ο Ρίκαρος ζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η σειρά συνεχίζει να 'γράφει' , οπότε οι παραγωγοί κερδίζουν , δεν μπορούσαν να 'τελειώσουν' τον βασικό πρωταγωνιστή μιά κ έξω άρα παρατείνουν την σειρά με την υποτιθέμενη κάπου παρουσία του κ την προσδοκουμενη για εμάς επιστροφή του .Για τον Νegan πιστεύω ότι θεατρινίζει για να ξαναπάρει το πάνω χέρι ...thats all folks ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.