TWD REVIEW 9x06


 

 

"Who Are You Now": Review 9.06


Φτάσαμε λοιπόν στο 6ο επεισόδιο, δύο βήματα μακριά από το mid-season finale! Δεδομένου ότι η σειρά έχει κάνει ένα χρονικό άλμα στο μέλλον, κάποιοι από τους χαρακτήρες εμφανίζονται αλλαγμένοι τόσο εξωτερικά προφανώς, όσο και εσωτερικά. Πάμε να αναλύσουμε το επεισόδιο!

Το επεισόδιο ξεκινάει με την Michonne να μονολογεί κοντά στο σημείο όπου όλοι είδανε τον Rick για τελευταία φορά. Παράλληλα βλέπουμε έναν Daryl που ζει πλέον μόνος του στα δάση και μια Carol με νέο look, στο πλάι του Ezekiel στο Kingdom. Στη συνέχεια βλέπουμε την Michonne να βρίσκει μέσα σε ένα αυτοκίνητο μια μικρή φιγούρα που της θυμίζει τον Rick!

Μετά τους τίτλους αρχής η νέα ομάδα που είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο, συναντιέται με τον Aaron, την Rosita, τον Eugene και τη Laura. Ο Aaron, αφού ακούσει την Judith να τον απειλεί λέγοντας του πως αν δεν τους πάρουν μαζί ούτε εκείνη θα έρθει, τους καλεί να έρθουν μαζί τους.

Στο Kingdom βλέπουμε την Carol και τον Jerry να συζητούν, λίγο πριν δούμε έναν μεγαλύτερο Henry να προσπαθεί να επισκευάσει μια τρύπα σε έναν αγωγό. Ο Henry διαμαρτύρεται στο Ezekiel για την έλλειψη τεχνικών που υπάρχει στο Kingdom, με τον τελευταίο όμως να του ζητάει να προσέχει τον τόνο του! Στην επόμενη σκηνή ο Ezekiel και η Carol συζητούν πως ο Henry θα επωφελούταν από μία μετακίνηση του στο Hilltop. Ο Henry είναι πλέον ο αγαπημένος του γιος!

To νέο group φτάνει στην Alexandria για να αποφασιστεί ποιο θα είναι το μέλλον τους. Βλέπουμε για λίγο την Gracie να τρέχει προς τον Aaron αλλά εκείνος να της λέει να μείνει μακριά. Η Rosita ενημερώνει τον Siddiq για την κατάσταση του μέλους της νέας ομάδας, της Yumiko, που είχε τραυματιστεί. Η Michonne καταφθάνει, εμφανώς δύσπιστη για την νέα ομάδα. Αφότου τονίσει πως εκείνη έπρεπε να επιλέξει αν θα τους δεχτούν ή όχι, ο Father Gabriel προτείνει να ψηφίσουν την επόμενη μέρα, κάτι που την βρίσκει σύμφωνη. Η σκηνή κλείνει με την Judith να μαζεύει από κάτω την φιγούρα που θυμίζει τον Rick!

Στην επόμενη σκηνή, ο Ezekiel αποχαιρετάει τον Henry και την Carol, ενώ παράλληλα της εκφράζει τις ανησυχίες του γιατί ο γιος τους είναι ονειροπόλος.

Την επόμενη μέρα, το νέο group δέχεται ερωτήσεις. Ο Gabriel τους ρωτάει ποιος είναι αρχηγός και η Magna του απαντάει πως δεν χρειάζονται έναν. Στην ερώτηση αν γνωρίζονταν από πριν, ο Luke λέει πως γνωρίστηκαν στην πορεία και πως υπήρχαν και άλλα μέλη στο παρελθόν, με έναν από αυτά, τον Berny να "χάθηκε" χθες. Στην συνέχεια δέχονται ερώτηση για το ποιοι ήταν στο παρελθόν. Ο Luke ήταν δάσκαλος μουσικής, η Magna σερβιτόρα σε σταθμό φορτηγών, η Konnie (είναι και στην πραγματικότητα και ως χαρακτήρας κωφάλαλη) δημοσιογράφος και η Kelly μαθήτρια του Λυκείου.

Αφού ερωτούνται για το ποιοι είναι τώρα και τι έκαναν για να επιβιώσουν, η Michonne δείχνει σε όλους το τατουάζ που είχε κάνει η Magna καθώς ήταν βαρυποινίτισα και στην συνέχεια της ζητάει να αφαιρέσει το μαχαίρι από την ζώνη της! Τότε η Michonne, φανερά εκνευρισμένη, αποχωρεί.

Συνεχίζοντας, ο Gabriel εξετάζει το ράδιο που έχει και λέει στην Rosita πως ίσως υπάρχουν κι'άλλοι επιζόντες εκεί έξω! Της λέει πως ο Eugene του πρότεινε να τοποθετήσουν έναν ενισχυτή σήματος κάπου πιο μακριά. Εκείνη δέχεται να πάει μαζί με τον Eugene σε αυτήν την αποστολή. Και εκεί είναι που όλοι μένουμε παγωτό βλέποντας τους να φιλιούνται. Να ζήσουν τα παιδιά!

Η Judith κρυφακούει την Michonne να "μιλάει" στον Rick αλλά εκείνη την αντιλαμβάνεται και της λέει να κάνει τα μαθήματα της. Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την Carol με τον Henry να κάνουν μια παράκαμψη στον δρόμο τους προς το Hiltop. Όμως το ουρλιαχτό μια γυναίκας κάνει τον Henry να τρέξει για βοήθεια. Εκεί βρίσκουν κάποιους Saviors να τους απειλούν με όπλο ενώ από πίσω τους ξεπροβάλλει ο Jed, με τον οποίο η Carol είχε προηγούμενα!

Στον δρόμο προς το σημείο που θα εγκαταστήσουν τον ενισχυτή, ο Eugene λέει στην Rosita πως έχει κι'άλλες επιλογές εκτός του Gabriel!

Στην Alexandria, o Siddiq ενημερώνει την Magna πως η Yumiko έχει υποστεί διάσειση αλλά θα είναι εντάξει και στην συνέχεια δέχεται ερωτήσεις από τον Luke για την ιστορία της Alexandria.

Ξανά στην Carol και στον Henry, ο Savior τους λέει πως θα τους αφήσει ελεύθερους αλλά θα πάρει όλα τα πράγματα τους, μαζί με το δαχτυλίδι της Carol. Αυτό προκαλεί την οργή του Henry, όμως η Carol αναγκάζεται να το δώσει.

Έξω από το κελί του Negan, η Judith του ζητάει βοήθεια για ένα μαθηματικό πρόβλημα σχετικά με αεροπλάνα αλλά εκείνος της λέει πως πρέπει να ανησυχεί για τα πραγματικά προβλήματα. Η Judith τον ενημερώνει πως μια νέα ομάδα ήρθε στην Alexandria αλλά πως η Michonne δεν θα τους δεχτεί. Ο Negan χρησιμοποιεί μια ιστορία από την παιδική του ηλικία, με έναν σκύλο που φαινόταν καλός αλλά τελικά σκότωσε τα υπόλοιπα αδέσποτα και μάσησε τα αφτί της μαμάς του, για να δείξει στην Judith πως ό'τι φαίνεται καλό δεν σημαίνει ότι είναι! Η Judith φεύγοντας του λέει πως του ζητάει βοήθεια μόνο για τα μαθηματικά γιατί οι αριθμοί δεν νοιάζονται αν είναι κανείς καλός ή κακός εσωτερικά!

Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε τον Eugene να τοποθετεί τον ενισχυτή σε έναν πύργο νερού. Πριν αρχίσει να κατεβαίνει από την σκάλα βλέπει ένα κοπάδι από walkers και προειδοποιεί την Rosita. Εκείνη μαζεύει τα πράγματα τους από το κάρο ενώ ο Eugene μη έχοντας επιλογές πέφτει και χτυπάει το πόδι του. Αυτό δεν τους εμποδίζει όμως να προχωρήσουν!

Τα μέλη του νέου group διχάζονται για το αν πρέπει να προσπαθήσουν να μείνουν ή όχι. Η Magna τονίζει πως πρέπει να παλέψουν για να μείνουν ενώ ο Luke λέει πως πρέπει να αφήσουν τις μάχες για άλλους, κάτι με το οποίο συμφωνούν η Connie και η Kelly.

Στην επόμενη σκηνή βλέπουμε την παλιά καλή Carol να επιστρέφει και να τιμωρεί τους Saviors, επειδή πείραξαν τον γιο της, ανάβοντας τους φωτιά!

Η Magna είναι έτοιμη να μπει στο σπίτι της Michonne, με νέο μαχαίρι αυτήν την φορά! Όμως λίγο πριν μπει βλέπει ένα παιδάκι, τον RJ, να τρέχει στην αγκαλιά της Michonne, και έτσι εγκαταλείπει το σχέδιο της. Την επόμενη μέρα η Magna παραδίδει στην Μichonne το μαχαίρι της και της λέει πως είχε δίκιο για εκείνη. H Michonne της απαντάει πως όλοι έχουν κάνει άσχημα πράγματα, αλλιώς δεν θα ήταν εδώ! Τότε βρίσκει την Judith με το όπλο του μπαμπά της να της λέει πως εκείνος θα ήθελα να σώσει την ομάδα, όπως και έκανε. Της αποκαλύπτει πως ξέρει ότι "μιλάει" με τον Rick και τον Carl και πως εκείνη αρχίζει και ξεχνάει τις φωνές τους! Τότε έρχεται ο RJ αποκαλώντας την Michonne "μαμά" και λέγοντας της πως πεινάει! Το όνομα Grimes θα συνεχίζει να ζει!

Η Carol και ο Henry βρίσκουν στο δρόμο τους τον χαμογελαστό Daryl και η Michonne αλλάζει το πλάνο και ετοιμάζεται να συνοδεύσει την Magna και τους υπόλοιπους στο Hilltop μαζί με τον Siddiq!

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου βλέπουμε τον Eugene και την Rosita να κρύβονται από τους walkers και να καλύπτονται με λάσπη. Τότε είναι που ακούγεται  από τους ίδιους τους walkers το "Where are they? They must be close. Don't let them get away." Οι Whisperers έρχονται στην σειρά με μια ανατριχιαστική εισαγωγή! Ποίοι είναι οι Whisperers μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ .
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Όλα τα λεφτά, η έκφραση του "λασπωμένου" Γιουτζίν, όταν καταλαβαίνει οτι οι walkers που περνούν από δίπλα τους, μιλούν! Προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς walkers αλλά για τους whisperers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλη σειρα , βρηκα και κατι σνακ σε αυτο το φυλλάδιοσε προσφορα, οποτε σημερα το βραδυ θα την δω ολοκληρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.