TWD REVIEW 9X07

 

"Stradivarius": Review 9.07

7ο επεισόδιο λοιπόν! Πρόκειται για ένα επεισόδιο χαμηλών ρυθμών, που οδηγεί στο mid-season finale και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Michael Kudlitz, που υποδυόταν τον Abraham. Πάμε να αναλύσουμε τι είδαμε!

Το επεισόδιο ξεκινάει όπως μας άφησε το προηγούμενο· με τους ανατριχιαστικούς ψιθύρους των Whisperers να ηχούν στα αφτιά της Rosita. Πλέον, χωρίς τον Eugene, προσπαθεί να τους ξεφύγει αλλά τελικά λιποθυμάει. 

Κάπου πιο μακριά, ο -όχι και πολύ ευδιάθετος- Daryl οδηγεί την Carol και τον Henry στο σημείο όπου έχει εγκαταστηθεί. Εκεί βλέπουμε και το νέο του κατοικίδιο, έναν όμορφο σκύλο! Η Carol ενημερώνει τον Daryl πως ο Henry θα πάει στο Hilltop και του λέει πως θα τον ήθελε δίπλα του, για μέντορα του. Ο Daryl, ως κλασσικός Daryl, της απαντάει πως ο Henry θα μάθει από μόνος του!

Στον δρόμο προς το Hilltop, η Michonne λέει στον Siddiq πως ακόμα δεν εμπιστεύεται το νέο group, την ώρα που η Magna παραπονιέται για το γεγονός πως δεν έχει τα μαχαίρια της. Η Yumiko την δικαιολογεί λέγοντας πως είναι αναστατωμένη από τον χαμό του Bernie, του παλιού μέλους της ομάδας.

Στο Hilltop, νέος διοικητής εκλέχθηκε ο Jesus, χωρίς όμως να υπάρχει υποψηφιότητα από άλλον. Η Tara είναι το δεξί του χέρι και η Enid η γιατρός της κοινότητας. Κάπου εδώ πληροφορούμαστε πως η Maggie (και ο μικρός Hershel βέβαια) έχουν αποχωρήσει. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι πως πήγαν στην κοινότητα της Georgie!


Η Michonne και οι υπόλοιποι, πριν το Hilltop, φτάνουν στον χώρο προμηθειών του νέου group και βλέπουν πως έχει καταστραφεί από τους walkers. Πιστεύοντας τελικά την ιστορία τους, δίνει εντολή στον DJ να μαζέψει τα όπλα τους και τους ανακοινώνει πως εκείνη θα κατευθυνθεί στην Alexandria. Εμφανώς εκνευρισμένη η Magna με αυτήν την απόφαση, αντιδράει, όμως με την προτροπή της Yumiko αποφασίζουν να συμφωνήσουν με τους όρους της Michonne. Μια καλύτερη ζωή, δηλαδή, στο Hilltop, χωρίς όμως όπλα!


Η μοναχική διαδρομή του Jesus διακόπτεται από τον Aaron που τον ρίχνει από το άλογο του! Εκεί ξεκινάει μια μονομαχία των 2 ανδρών που λήγει με νικητή τον Jesus! Λίγο μετά συζητούν για το ότι υπήρξε εκλογή του στο Hilltop και για την άρνηση της Michonne να συνεργαστεί με τις άλλες κοινότητες για το επερχόμενο πανηγύρι. Τότε πετάγεται μια φωτοβολίδα στον ουρανό από την Rosita, που στην συνέχεια τους ενημερώνει πως ο Eugene βρίσκεται σε έναν αχυρώνα. Καθώς πλησιάζουν walkers, αποχωρούν και της υπόσχονται πως θα τον ψάξουν την επόμενη μέρα.

Πίσω στο μέρος του Daryl, εκεί όπου τους ετοιμάζει δείπνο με φίδι! Όσο ετοιμάζεται το φαγητό, η Carol τον κουρεύει. Κάτι που χρειαζόταν, είναι η αλήθεια. Της εκμυστηρεύεται πως ποτέ δεν βρήκε το πτώμα του Rick αλλά εκείνη του προτείνει να το αφήσει πίσω του. Λίγο πιο μετά, ο Henry ξυπνάει και ψάχνει τον Daryl αλλά αντ'αυτού βρίσκει έναν walker. Τότε εμφανίζεται ο Daryl και τον ρωτάει αν τον ακολουθεί ενώ ακούγεται το γάβγισμα του σκύλου του. Ο σκύλος έχει εγκλωβιστεί στην παγίδα του Daryl και εκείνος προσπαθεί να τον απεγκλωβίσει και να τον απομακρύνει από τους λυσσασμένους walkers. Παρά την εντολή του προς τον Henry για να μείνει μακριά, εκείνος πλησιάζει και τον σώζει από έναν walker που ερχόταν απειλητικά! Η σκηνή κλείνει με την Carol να τους παρακολουθεί από μακριά στοχεύοντας με το τόξο της!

Σε μια κωμικοτραγική σκηνή, η Michonne ακούει έναν θόρυβο και νομίζοντας πως ο Luke είναι οπλισμένος μαχαιρώνει με την κατάνα της αυτό που εκείνος κρατάει. Για κακή του τύχη όμως το βιολί του ή το Stradivarius του καταστράφηκε! Εξηγεί στην Michonne πως δεν είναι ένα απλό βιολί αλλά ένα βιολί από το 1725 περίπου, που η ομάδα το βρήκε στην Φιλαδέλφεια. Θέτοντας ως παράδειγμα το πως οι αρχαίοι άνθρωποι "νίκησαν" τους Νεάντερνταλ, τονίζει πως η μουσική και γενικά η τέχνη είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν από τα ζώα!

Στο Hilltop, η Tara ενημερώνει τον Jesus για την κατάσταση της Rosita και εκείνος της αναφέρει πως ,όσο έλειπε, εκπαίδευε τον Aaron στις πολεμικές τέχνες και προσπαθούσε να φέρει την Alexandria στο πανηγύρι. Εκείνη όμως του κάνει γνωστό πως η απουσία του γίνεται εμφανής από τους ανθρώπους του Hilltop και πως θα πάει να ψάξει τον Eugene το πρωί.

Όσο ο Daryl αλλάζει ρούχα, ο Henry παρατηρεί μια ουλή στην πλάτη του, με σχήμα ένα Χ, όπως και αυτό της Michonne! Ο Daryl του λέει πως πρώτη φορά πιάστηκε ο σκύλος του στην παγίδα για τους walkers και ο Henry τον ευχαριστεί που τον έσωσε, λέγοντας του παράλληλα πως η Carol ανησυχεί για εκείνον! Του ζητάει να τον ακολουθήσει στο Hilltop, όχι όμως για να τον "νταντεύει", όπως λέει ο Daryl. Δεν έχει σχέση με τον Henry αυτό!

Το επόμενο πρωινό, ο Siddiq προσπαθεί να πείσει την Michonne, που δεν θέλει να ρισκάρει με την Μaggie, λέγοντας της πως η Maggie έχει φύγει από το Hilltop! Δεν προλαβαίνει να της εξηγήσει περαιτέρω όμως, καθώς ο DJ τους διακόπτει, φωνάζοντας πως πλησιάζουν walkers. Η Magna ζητάει τα όπλα τους πίσω και τελικά η Michonne ενδίδει. Η νέα ομάδα μας δείχνει τις ικανότητες της στην σφεντόνα και στην τοξοβολία πάνω στους walkers και λίγο πριν αποχωρήσει από το μέρος εμφανίζεται ο Bernie σε μορφή ζόμπι, κάτι που τους θλίβει πολύ. Η Michonne τον "τελειώνει" και έτσι αποχωρούν!

Λίγο πριν το τέλος, η Michonne λέει στην νέα ομάδα πως έχει βρεθεί στην θέση τους και ξέρει πως είναι να ανησυχείς για την οικογένεια σου. Ο Siddiq απολογείται στην Michonne για το ότι δεν της μίλησε για την Maggie νωρίτερα αλλά δεν καταφέρνει να την πείσει να έρθει στο Hilltop. Αυτό το καταφέρνουν, άθελα τους, οι στρατιώτες του Hilltop που τους πλησιάζουν και τους ενημερώνουν ότι η Rosita βρίσκεται στο Hilltop τραυματισμένη. Πριν φύγουν, η Konnie παρατηρεί κάτι στο δάσος, κάποιον που ίσως τους παρακολουθεί αλλά τελικά καταλήγει πως δεν είναι τίποτα!

Η χαρούμενη Carol, που ο Daryl πείστηκε να τους ακολουθήσει, φτάνει με τον Henry και τον Daryl στο Hilltop και ανακοινώνει στον Jesus πως ο Henry θέλει να ασχοληθεί με την σιδηρουργία ενώ ο Aaron ,αφού αγκαλιαστεί με τον Daryl, του ζητάει την βοήθεια του για τον εντοπισμό του Eugene! Ο Jesus, ως γνώστης της περιοχής, παίρνει την θέση της Tara στην αποστολή!

Tο επεισόδιο κλείνει με την τριάδα Daryl, Aaron και Jesus και τον σκύλο του Daryl να απομακρύνονται από το Hilltop αναζητώντας τον Eugene!
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.