Αφιέρωμα στην μία και μοναδική Carol!


Carol Peletier... Μία γυναίκα που έχει ζήσει τα πάντα, έχει χάσει δικούς της ανθρώπους, ακόμα και την ίδια της την κόρη! Όμως όλα αυτά την έκαναν ισχυρότερη. Έχει περάσει από όλα τα στάδια, από φοβισμένη και αβοήθητη, σε δυνατή και ανεξάρτητη. Είναι από τους πιο συμπαθείς και αγαπητούς χαρακτήρες, ίσως με την θεαματικότερη εξέλιξη κατά την διάρκεια της σειράς. Βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας, και εμείς θα την αγαπάμε, όπως της αξίζει άλλωστε!

Ας δούμε κάποιες από τις σημαντικότερες στιγμές της.

Όταν την πρωτοσυναντάμε στο 3ο επεισόδιο της 1ης σεζόν, μας βγάζει μια εικόνα μιας γυναίκας αβοήθητης, κακοποιημένης, σωματικά και ψυχολογικά, από τον άντρα της! Μαζί με την κόρη της, την Sophia, προσπαθούν να προσαρμοστούν στον κόσμο της αποκάλυψης. Βέβαια, όσο παράξενο κι'αν ακούγεται, μέσα σε όλη αυτήν την καταστροφή λυτρώθηκε! Λυτρώθηκε διότι ο άντρας της έγινε τροφή των walkers και έτσι εκείνη στάθηκε επιτέλους στα πόδια της!

Αποτέλεσμα εικόνας για carol walking dead season 1
Στην 2η σεζόν, η σημαντικότερη και πολύ λυπηρή στιγμή για την Carol ήταν όταν αποκαλύφθηκε πως η κόρη της, ως walker, βρισκόταν στον αχυρώνα του Hershel! Το σημείο αυτό, αποτελεί σταθμό για την "μετάλλαξη" της Carol σε μια πολύ δυνατή γυναίκα! Πριν από αυτό το γεγονός, άρχιζε να δημιουργεί ένα ισχυρό και βαθύ δεσμό με τον Daryl, που διατηρείται μέχρι σήμερα.


Στην 3η σεζόν, η Carol χτίζει αυτοπεποίθηση σ'αυτόν τον δύσκολο κόσμο και εξοικειώνεται με τα όπλα. Παράλληλα, δυναμώνει τον δεσμό της με τον Daryl σε όλη την διάρκεια της σεζόν, όπως κάνει και με την Lori. Δυστυχώς όμως, η Lori πεθαίνει στην γέννα της όμορφης Judith, την οποία αναλαμβάνει να μεγαλώσει! Μια συνομιλία που είχε με τον Merle, στο προτελευταίο επεισόδιο της σεζόν, δείχνουν την αλλαγή της μέσα από τα μάτια ενός άλλου χαρακτήρα που την γνώριζε! Δεν ήταν πλέον φοβισμένη. Βέβαια και πάλι έχασε έναν κοντινό της άνθρωπο, αυτήν την φορά από τον Governor!Στην 4η σεζόν βλέπουμε μια τελείως διαφορετική Carol. Μια Carol που βοηθάει τα παιδάκια της φυλακής να προστατεύονται από τους walkers και αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με 2 ορφανά κοριτσάκια, την Lizzie και την Mika. Μια Carol που για να προστατέψει τους ανθρώπους της από μια μόλυνση που κυκλοφορούσε στην φυλακή, σκότωσε τους δύο "φορείς" της και έκαψε τα πτώματα τους! Αυτή η αμφιλεγόμενη πράξη έκανε και τον Rick να την τιμωρήσει αφήνοντας την εκτός φυλακής. Η Carol ήταν πλέον μια απειλή!Σχεδόν μισή σεζόν μετά, στο 10ο επεισόδιο, επιστρέφει κοντά στον Tyresse, την Lizzie, την Mika και την Judith! Η πορεία τους ήταν προς το Terminus, το μέρος που τους έδινε ελπίδα τότε, μετά την καταστροφή της φυλακής! Σε ένα από τα πιο "ωμά" επεισόδια της σειράς, το "The Grove", η Carol σε μια απόδειξη ό'τι θα έκανε τα πάντα για την ασφάλεια των αγαπημένων της σκοτώνει της Lizzie λέγοντας  της "Just look at the flowers Lizzie"...Το κοριτσάκι είχε μόλις σκοτώσει την αδερφή της και δεν μπορούσε να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ ανθρώπων και walkers! H Carol πήρε την δύσκολη απόφαση!

Αποτέλεσμα εικόνας για carol lizzie walking dead

Στην 5η σεζόν κάνει την εμφάνιση της η -Terminator- Carol. Με την ομάδα μας να βρίσκεται εγκλωβισμένη με τους κανίβαλους του Terminus, η Carol πήρε την κατάσταση στα χέρια της και του έσωσε, διαλύοντας παράλληλα το Terminus! Η επανεμφάνιση της Carol επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη του Daryl και έκανε τον Rick να παραδεχτεί πως ήταν λάθος που την απομάκρυνε από κοντά τους!Η συνέχεια της σεζόν την βρίσκει στο νοσοκομείο Grady Memorial στην Atlanta, που βρισκόταν όμηρη η Beth αλλά και η ίδια! Από εκεί βρίσκει τον τρόπο να φύγει, με την βοήθεια του group, με την απώλεια όμως της Beth! Το υπόλοιπο της 5ης σεζόν το περνάει στο νέο σπίτι της ομάδας, στην Alexandria Safe Zone, υιοθετώντας τον ρόλο της καλής νοικοκυράς! To ότι ήταν καλή νοικοκυρά, δεν σημαίνει πως δεν μπορούσε να απειλεί μικρά παιδάκια και να τους προσφέρει μπισκοτάκια σε αντάλλαγμα!Η 6η σεζόν είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι για την Carol. Ξεκινάει με την ανάγκη προστασίας των αγαπημένων της από τους Wolves. Βέβαια τα συναισθήματα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με την φιλοσοφία του Morgan, το "All life is precious"! Μετά από μια πορεία αρκετών δολοφονιών, η Carol αρχίζει και φθείρεται ψυχολογικά, φτάνοντας στο σημείο να παρακαλέσει έναν Savior να την σκοτώσει! Με μεγάλη δόση ειρωνείας, αυτός που την σώζει είναι ο Morgan!

Σχετική εικόνα

Φτάνουμε αισίως στην 7η σεζόν! Σε αυτήν, η αγαπημένη μας έμελλε να γνώριζε τον μέλλοντα σύζυγο της, τον Ezekiel. Η απόφαση που παίρνει σε αυτήν την σεζόν είναι να μείνει μόνη της, σε ένα σπιτάκι κοντά στο Kingdom, μακριά από τους σκοτωμούς. Όταν ο Daryl την επισκέπτεται και οι δυο τους μας προσφέρουν μια όμορφη στιγμή επανένωσης, η Carol του εξηγεί πως έχει απομακρυνθεί απ'όλους επειδή, αν ήταν κοντά τους, θα οδηγούταν σε όλο και παραπάνω δολοφονίες ανθρώπων! Μέχρι που καταλαβαίνει πως η απειλή των Saviors είναι πολύ μεγάλη και η βοήθεια της είναι απαραίτητη για τους ανθρώπους της!Στην 8η σεζόν την βλέπουμε να βρίσκεται στο πλευρό του Ezekiel και του Kingdom και να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο με τους Saviors. Είπαμε, η Carol βάζει τους αγαπημένους της πάνω απ'όλα! Όταν ο Ezekiel την χρειάστηκε, μετά την απώλεια της Shiva του και πολλών Kingdomers, εκείνη ήταν δίπλα του και τον βοήθησε να ορθοποδήσει! Στο τέλος της σεζόν, η Carol βλέπει τον πόλεμο να ολοκληρώνεται και να αρχίζει η περίοδος της ειρήνης!

Σχετική εικόνα
Η 9η σεζόν την βρίσκει να σκέφτεται την πρόταση γάμου του Ezekiel και εν τέλει να την δέχεται! Έχει μια έντονη σε συναισθήματα σκηνή με τον Rick, καθώς του ανακοινώνει πως θα αποχωρήσει με την ομάδα της από το camp που είχαν δίπλα στο ποταμό! Μέτα από το μεγάλο χρονικό άλμα της σειράς, η Carol είναι μια μακρυμαλλούσα σύζυγος και μαμά. Ποιανού μαμά; Μαμά του Henry, που πλέον έχει μεγαλώσει! Μαζί με τον Ezekiel αποφασίζουν πως το καλύτερο για τον θετό γιο τους είναι να μεταφερθεί στο Hilltop για να μάθει την τέχνη της σιδηρουργικής. Με τις όμορφες σκηνές που μοιράζεται με τον Daryl και που δείχνουν πόσο δυνατή σχέση έχουν, η Carol μας αφήνει μέχρι το υπόλοιπο μισό της 9ης σεζόν!

Αποτέλεσμα εικόνας για carol walking dead season 9

Η Carol είναι η μακροβιότερη χαρακτήρας στην σειρά, μαζί με τον Daryl. Και θα συνεχίσει να είναι καθώς έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο! Είναι πολύ ωραίο να την βλέπεις χαρούμενη δίπλα στον σύζυγο Ezekiel και στον φίλο Daryl, μετά από όσα έχει περάσει. Αλλά, προσωπικά, θα μου λείψουν οι ιδιαίτερες σκηνές της με τον Rick! Χωρίς πάντα να είναι κοντά ο ένας με τον άλλον, έμοιαζαν σαν να γνώριζαν και οι δυο τους πως είχαν έναν κοινό παρονομαστή στις ζωές τους, τις αλλεπάλληλες απώλειες!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.