Daryl Dixon:Η πορεία του!-Part 1 (Seasons 1-4)


Στην πρώτη σεζόν του The Walking Dead, ο Daryl Dixon παρουσιάστηκε ως ένας νότιος εξειδικευμένος ιχνηλάτης που ζούσε συνεχώς στη σκιά του μεγαλύτερου αδελφού του, Merle.  Παρά την εχθρική και απόμακρη συμπεριφορά του,  ήταν αναπόσπαστο μέλος της ομάδας λόγω των δεξιοτήτων του στο κυνήγι και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στην αντιμετώπιση των walkers. Ο Daryl Dixon έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, με τίτλο "Tell it to the Frogs". Αρχικά, ο Norman Reedus ανησυχούσε για το πώς το κοινό θα αντιδρούσε με το χαρακτήρα του και είχε ζητήσει ακόμη και από τους παραγωγούς και τους συγγραφείς, να έχει μια σκηνή όπου ο Daryl έπαιζε με ένα σκυλί για να δείξει την πιο ήπια πλευρά του. Αντ 'αυτού του έδωσαν κάτι καλύτερο. Πήρε το crossbow του, το οποίο έχει πλέον γίνει το iconic όπλο του χαρακτήρα του.


Ενώ ο Daryl κατόρθωσε να κινήσει την περιέργεια του κοινού στην πρώτη σεζόν, στη δεύτερη κέρδισε το ενδιαφέρον και τη διαχρονική αφοσίωση του. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν ο Daryl έγινε πιο φιλικός και συνεργάσιμος. Άρχισε επίσης να αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό με την τότε κακοποιημένη Carol, βοηθώντας τη να βρει την χαμένη της κόρη, Sophia. Ο Daryl αρχίζει να μεγαλώνει, γίνεται όλο και πιο υπεύθυνος και, έχοντας υπάρξει outsider για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, πλέον αρχίζει και γίνεται πιστό μέλος της ολοένα και στενότερα δεμένης ομάδας. Όμως, μετά τον θάνατο της Sophia, αποσύρεται και επιστρέφει στην αρχική, πιο εχθρική προσωπικότητά του, και απομακρύνεται συναισθηματικά από την ομάδα. Με τη βοήθεια της Carol και της υπόλοιπης ομάδας συμμετέχει σε κάποια θέματα (π.χ. βοηθώντας τον Rick και τον Shane να χειριστούν τον Randall) και φαίνεται να νοιάζεται για τη φάρμα και το τότε καταφύγιο του. Τη νύχτα που η φάρμα καταστράφηκε, έφυγε μαζί με την Carol, και ενώ εκείνη προσπάθησε να τον πείσει να φύγουν μαζί, εκείνος με μια αίσθηση σεβασμού προς τον Rick, φαίνεται αφοσιωμένος στο να διατηρήσει την ομάδα ασφαλή.


Ο Daryl αποδεικνύεται ανεκτίμητος στην αρχή της Season 3, βοηθώντας τον Rick και την υπόλοιπη ομάδα να καθαρίσουν τη φυλακή από τους walkers, ώστε να μπορούν να τη μετατρέψουν σε νέο σπίτι. Βοηθά στην υπεράσπιση της φυλακής, μετά την ψυχολογική κατάρρευση του Rick, λόγω του θανάτου της Lori, σώζει τη Judith και επιδεικνύει επίσης τις ηγετικές του ικανότητες κρατώντας την ομάδα ενωμένη.


Η αγάπη του Daryl επιβεβαιώνεται όταν ανακαλύπτει ότι η Carol κατάφερε να επιβιώσει, ενισχύοντας περαιτέρω την προσκόλλησή του και την πίστη του στην ευρύτερη ομάδα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γίνει πλέον μια μεγάλη οικογένεια, για την οποία είναι πρόθυμος μέχρι και να πεθάνει. Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι, όταν μαθαίνει ότι ο Glenn και η Maggie κρατούνται από τον κυβερνήτη στο Woodbury, ο Daryl είναι από τους πρώτους που εθελοντικά πηγαίνει με τον Rick και διεισδύει στο Woodbury για να πάρουν τους ανθρώπους τους πίσω. Όμως εκεί, ο Daryl φυλακίζεται και μετά από πολλές κακουχίες καταφέρνει να ξεφύγει με τον αδερφό του, Merle. Εκεί, ο Daryl αναγκάζεται να κάνει μια επιλογή μεταξύ της παλιάς οικογένειας και της νέας του οικογένειας. Αυτός τελικά αποφασίζει να πάει με τον αδελφό του.


Ο Daryl και ο Merle συναντούν μια οικογένεια που απειλείται από walkers. Ο Daryl δείχνει την πιο αλτρουιστική νοοτροπία του, πηδώντας μέσα για να τους σώσει, ενώ ο Merle τους αγνοεί και στη συνέχεια προσπαθεί να λεηλατήσει το αμάξι τους αλλά ο Daryl τον εμποδίζει. Η διαφωνία τους φτάνει στο αποκορύφωμα και ο Daryl αποφασίζει να αφήσει πίσω του τον αδελφό του και να επιστρέψει στη φυλακή, ο Merle τον ακολουθεί καθώς δεν έχει που να πάει. Ο Merle τελικά θα θυσιάσει τον εαυτό του και θα προσπαθήσει να σκοτώσει τον κυβερνήτη, αλλά δεν θα τα καταφέρει και θα πεθάνει. Ο Daryl βρίσκει τον Merle έχοντας γίνει walker και βλέπουμε ξεκάθαρα για πρώτη φορά τα αντικρουόμενα συναισθήματα του. Από τη μία πονάει πραγματικά που έχασε τον αδελφό του και από την άλλη εξαπολύει ένα χείμαρρο απογοήτευσης και οργής στο σώμα του Merle. Τελικά, ο Daryl παίζει κρίσιμο ρόλο στην υπεράσπιση της φυλακής από την επίθεση του Woodbury και βοηθά τους επιζώντες πολίτες του Woodbury να έρθουν στη φυλακή.


Η εκρηκτική δημοτικότητα του Daryl Dixon έδωσε στον Norman Reedus τη δεύτερη θέση στον τιμοκατάλογο του The Walking Dead, και στην 4η σεζόν πήγε ακριβώς πίσω από τον Andrew Lincoln. Καθώς η δημοτικότητα του Walking Dead εξακολούθησε να αυξάνεται, πολλοί θαυμαστές άρχισαν να ενδιαφέρονται και για τη σεξουαλικότητα του Daryl, ορμώμενοι από το γεγονός ότι φαίνεται να απορρίπτει σε μεγάλο βαθμό το «φλερτ» της Carol. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ομοφυλόφιλος, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι απλώς ασέξουαλ ή δυνητικά αμφιφυλόφιλος.

Την τέταρτη σεζόν, ο ρόλος του στην ομάδα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Είναι μέλος του κυβερνώντος συμβουλίου που είναι αρμόδιο για την κυβέρνηση της φυλακής και είναι ένα από τα βασικά μέλη της ομάδας. Η ασφάλεια της φυλακής όμως, δεν διαρκεί πολύ, καθώς ο κυβερνήτης οδηγεί μια νέα ομάδα που καταφέρνει να καταστρέψει τελικά το καταφύγιο της ομάδας. Μετά την τελική επίθεση του κυβερνήτη, ο Daryl και η Beth διαχωρίστηκαν από όλους τους άλλους και ο Daryl πίστευε σθεναρά ότι όλοι είχαν πεθάνει από την επίθεση. Ένιωσε ένοχος για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προστατεύσει τον Rick, τον Hershel και την υπόλοιπη ομάδα και αυτό φαινόταν καθ'όλη τη διάρκεια της συναναστροφής του με τη Beth.


Όλα αυτά όμως άλλαξαν όταν ο Daryl συναντήθηκε με τους Rick, Michonne και Carl, λίγο πριν κατευθυνθούν όλοι μαζί προς το Terminus. Η σχέση του Rick με τον Daryl έχει δυναμώσει τόσο πολύ, που ο Rick τον αποκάλεσε αδελφό του. Αυτό δείχνει το σεβασμό και την αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον.


Η συνέχεια της πορείας του Daryl στο Part 2 (Seasons 5-9)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.