Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x10


                                        Callbacks

 • Επικίνδυνες γνωριμίες
  Στην αρχή του επεισοδίου όταν είδαμε τη στάση που κράτησε η Lydia όταν μιλούσε με τον Daryl θυμηθήκαμε πολλά παρόμοια περιστατικά. Προσωπικά μου θύμισε την 3η σεζόν της σειράς όπου ο Rick στη φυλακή είχε βρει μία ομάδα κρατουμένων εγκλωβισμένους και ενώ προσπάθησε να τους βοηθήσει αφού είδε τον τρόπο με τον οποίο ήταν διατεθειμένοι να επιβιώσουν τους σκότωσε. Ακόμα θυμήθηκα αρκετούς saviors οι οποίοι δεν ανέχονταν απλά τον Negan αλλά πίστευαν ότι ο τρόπος που χειριζόταν τις καταστάσεις ήταν και ο σωστός.
  Στη συνέχεια όταν η Lydia είδε τα πράγματα από μία άλλη προοπτική από αυτή που της είχαν επιβάλει, μου ήρθαν άλλα παραδείγματα στο μυαλό όπως το πρώτο group του Governor το οποίο αποφάσισε να μην πολεμήσει, αλλά και αρκετούς saviors οι οποίοι μετά την καθαίρεση του Negan αποφάσισαν να  συνεργαστούν με την Alexandria.  • Όσο πεθαίνεις μαθαίνεις
  Σε αυτό το επεισόδιο ακόμα είδαμε πώς ένα άλλο group έμαθε ότι δεν γίνεσαι ζόμπι μόνο από δάγκωμα αλλά ότι γίνονται όλοι αφού πεθάνουν, κάτι το οποίο φυσικά μας θύμισε πως νιώσαμε όταν το μάθαμε εμείς μαζί με το group στην 2η σεζόν. Ακόμα αυτή η σκηνή λόγω του ότι ήταν νύχτα και επειδή προκλήθηκε πανικός αφού η απειλή ενώ ήταν περιορισμένη ξαφνικά έγινε εσωτερική μας θύμισε την 4η σεζόν όπου λόγω μίας ασθένειας είχε πεθάνει ο Patrick και είχε μετατραπεί σε ζόμπι μέσα στη φυλακή. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και στο Hilltop μετά την επίθεση των saviors με μολυσμένα όπλα αφού μέσα στη νύχτα όλοι οι τραυματισμένοι μετατράπηκαν σε ζόμπι. Τα αποτελέσματα και στις 3 περιπτώσεις ήταν καταστροφικά..


 • Semper Fi
  Για ακόμα μία φορά είδαμε ότι ακόμα και στο τέλος του κόσμου οι άνθρωποι δεν θέλουν να αφήνουν τους αγαπημένους τους να κινδυνεύουν, αφού είδαμε την Kelly και την Connie να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να ψάξουν τον Luke . Αυτό μας θύμισε πάρα πολλές παρόμοιες καταστάσεις που έχουμε δει από την 1η σεζόν όπου όλοι ψάχνανε την Sophia μέχρι και το προπροηγούμενο επεισόδιο που έψαχναν τον Eugene. Δυστυχώς σχεδόν πάντα όλες αυτές οι καταστάσεις δεν καταλήγουν σε καλό, και φυσικά αυτή η φορά δεν αποτέλεσε εξαίρεση αφού το αποτέλεσμα ήταν οι whisperers να βρουν την τοποθεσία του Hilltop.


 • Alpha & Shane & Carol
  Κάποια στιγμή στο επεισόδιο είδαμε την Alpha να ξυρίζει το κεφάλι της αφού κατάλαβε τι ήταν ικανή να κάνει για να επιβιώσει, κάτι που μας θύμισε αρκετά τον Shane, ο οποίος είχε ξυρίσει το κεφάλι του ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Επίσης μου θύμισε την Carol η οποία όταν την πρωτογνωρίσαμε είχε κοντά τα μαλλιά της κάτι που όπως εξήγησε ο Henry στο συγκεκριμένο επεισόδιο είχε κάνει για να μην μπορεί να τα τραβάει ο άντρας της. Αυτή της η πράξη μπορεί να σήμαινε αποδοχή, ίσως όμως ήταν το πρώτο σημάδι ότι δεν άντεχε άλλο τη ζωή της όπως ήταν και ότι είχε σκοπό να αλλάξει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν με κάθε κόστος, ότι ακριβώς ήθελε δηλαδή να κάνει και η Alpha. Ακόμα και ο λόγος για τον οποίο η Alpha, υποτίθεται, ότι έκανε ότι έκανε ήταν ίδιος με αυτός της Carol αλλά και του Shane. 


 • Lydia & Daryl
  Από την αρχή του επεισοδίου μέχρι και το τέλος είδαμε πάρα πολλά κομμάτια της ιστορίας της Lydia να μας θυμίζουν τη ζωή του Daryl. Αρχικά καταλάβαμε ότι και οι δύο θέλουν να δείχνουν σκληροί, ενώ δεν είναι, αλλά ότι λόγω του τρόπου με τον οποίο μεγάλωσαν μπορούν και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα, όπως για παράδειγμα να φάνε μέχρι και σκουλήκια, για να επιβιώσουν. Φυσικά μία θλιβερή ομοιότητα ήταν ότι και οι δύο είχαν κακοποιηθεί στην παιδική τους ηλικία.                                             Σειρά VS Comic

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο δεν υπήρχαν αποκλείσεις στη συνέχεια της ιστορίας, αλλά στα πρόσωπα αυτής. 
 • Συγκεκριμένα ο Henry αναπτύσσει σχέσεις με την Lydia αντί του Carl, με εξίσου περίεργο τρόπο αφού τρώνε μαζί σκουλήκια, σε αντίθεση με τα comic όπου η Lydia είχε γλείψει την πληγή που είχε ο Carl αφού έχασε το μάτι του. 


 • Η ιστορία παραμένει ίδια μέχρι και το τέλος του επεισοδίου όπου εμφανίζεται η Alpha στο Hilltop με μόνη διαφορά ότι στα comic απευθύνεται στη Maggie ενώ στη σειρά απευθύνεται στην Tara, τον Daryl, τη Yumico και την Magna.


 • Δύο διαφορές που εντοπίσαμε ανάμεσα στη σειρά και στο comic είναι ότι στα comic η Lydia δεν είχε ουλές και ότι η Kelly με την Connie δεν βγήκαν να ψάξουν τον Luke αφού στα comic δεν είχε απαχθεί. 

                                        Easter eggs

 • Κάτι που πολλοί ίσως δεν παρατήρησαν είναι ότι το λούτρινο ζωάκι που ποδοπάτησε η Alpha προς το τέλος του επεισοδίου ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε στην κούνια της η Gracιe αλλά και ότι το κοριτσάκι που είχε σκοτώσει ο Rick στο πρώτο επεισόδιο της σειράς κρατούσε και αυτό ένα λούτρινο αρκουδάκι. 

 • Ακόμα ένα στοιχείο το οποίο δεν φάνηκε με την πρώτη ανάγνωση του επεισοδίου ήταν ότι τα σημάδια που βρήκαν στα άλογα του Luke και του Alden, που αρχικά έμοιαζαν τυχαία ίσως τελικά να μην ήταν και τόσο, αλλά να ήταν άλλη μία παγίδα της Alpha ώστε να οδηγηθούν στο Hilltop.            Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου


 • If you can' t bend, you break. He broke!! (Lydia)
 • I remember we getting separated and I remember Luke was the one that found me.
  I can' t leave him out here!! I' m sorry, but I can' t. (Kelly)
 • Some people ain't meant to be parents. (Daryl)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.