Omega Spoilers (9.10)


10ο επεισόδιο της Season και μπορούμε να πούμε πως θα δούμε κάτι που δεν περιμέναμε ! Το επεισόδιο θα παίξει με τον χρόνο και θα μας πάει στην αρχή της αποκάλυψης πολύ πριν η Alpha γίνει η αρχηγός των Whisperers όταν ήταν απλά η μητέρα της Lydia . Το επεισόδιο αποτελεί έκπληξη καθώς πρώτη φόρα η σειρά θα μας δώσει στοιχεία για έναν Villain πριν καν τον γνωρίσουμε . Φυσικά το επεισόδιο θα έχει και σκηνές απο το παρόν καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Αναλυτικότερα :
Το επεισόδιο θα αρχίσει με ένα Flashback στο οποίο θα δουμε την Lydia με τους γονείς της στην αρχή της αποκάλυψης ο πατέρας της είναι ταραγμένος και η Alpha προσπαθεί να τον ηρεμήσει και στην συνέχεια τραγουδάει στην κόρη της . Στο κελί η Lydia μιλάει με τον Henry και ο Daryl κρυφακούει απο το παράθυρο . Η Lydia του λέει για το πόσο κρύο ήταν το βλέμμα του πατέρα της και πως η ίδια δεν νοιώθει ασφάλεια καθώς πότε δεν ήταν μόνη της πάντα ταξίδευε με την ομάδα της ανάμεσα στα κοπάδια των Walkers , παραδέχεται στον Henry πως της λείπει η μυρωδιά και οι ήχοι που βγάζουν οι νεκροί , στην συνέχεια του λέει πως ο πατέρας του είναι μαλ@@@ς σαν τον δικό της και αναφέρεται στον Daryl. Εκείνος της εξηγεί πως δεν είναι πατέρας του και είναι φίλος της μητέρας του η οποία είναι μια γυναίκα με την οποία δεν τα βάζεις . Η Lydia του λέει πως το ίδιο ισχύει και για την δική της μητέρα . Στο δάσος η Tara ηγείται σε μία μικρή ομάδα που αποτελείτε απο τους  Kal, Marco, Magna, Yumiko, Connie, και Kelly και ψάχνουν για τους Luke και Alden. Η ομάδα μας θα βρει τα άλογα των αγνοούμενων να τρώγονται απο ένα κοπάδι και η Yumiko θα τους πει να κοιτάνε τα χέρια τους για μαχαίρια . Η ομάδα μας εξοντώνει τους Walkers ωστόσο μερικοί Whisperers τους παρακολουθούν , η Tara καταλαβαίνει πως η Lydia έχει πει ψέμματα και δίνει εντολή να γυρίσουν πίσω . Στο κελί ο Henry προσφέρει ένα αυγό στην Lydia εκείνη δεν το παίρνει και του λέει πως η πείνα είναι δώρο . Σε ακόμα ένα Flashback ο πατέρας της Lydia θέλει να αφήσει το καταφύγιο καθώς ξεμένουν από προμήθειες ωστόσο η Alpha του λέει πως θέλει να μείνει και όχι να μείνει το παιδί της ορφανό . Οι δύο τους έχουν μια μικρή λογομαχία με την Alpha να απασχολεί την Lydia με διάφορα παιχνίδια. Πάνω στην συζήτηση ο Henry αποκαλύπτει πως οι γονείς του είναι αρχηγοί του Kingdom και πως απέχει μια μέρα από το Hilltop , ο Daryl θα τους διακόψει και θα βγάλει τον Henry από το κελί θα του φωνάξει που αποκάλυψε πληροφορίες για το Kingdom και ο Henry καταλαβαίνει ότι κρυφακουγε ο Daryl του λέει πως ήθελαν να μάθουν οσα θα του αποκαλύψει η Lydia . O Daryl πάει φάρμακα στην Lydia καθώς πονάει το αυτί της και εκείνη δεν τα παίρνει εκείνος της λέει πως δεν νοιάζεται και πως από εκείνη εξαρτάται, στην συνέχεια την ρωτάει αν η μάνα της θα σκότωνε τους δύο αγνοούμενους και η Lydia απαντάει πως αν έπρεπε θα το έκανε. Η Lydia τραβάει το αυτί της και ο Daryl της δίνει τα φάρμακα λέγοντας της πως το Hilltop έχει καλούς ανθρώπους που θα την βοηθήσουν αν τους βοηθήσει. Η Lydia ζητάει νερό και όταν ο Daryl πάει να της δώσει εκείνη του επιτίθεται βέβαια εκείνος την σταματάει πιάνοντας την από το χέρι όπου θα παρατηρήσει ότι είναι γεμάτο μελανιές. 
 
Η Magna έχει διάφορες με την Yumiko η οποία θέλει να βγουν κρυφά στο δάσος να ψάξουν για τον Luke. Η Magna όμως δεν θέλει να πάει κόντρα στις εντολές της Tara καθώς φοβάται πως θα ρισκάρει την παραμονή τους στην κοινότητα αν μαθευτεί . Στην συνέχεια ψηφίζουν και καταλήγουν ότι θα το σκάσουν το ίδιο βράδυ. Ο Daryl επισκέπτεται την Lydia της μιλάει για πατεράδες που δέρνουν τα παιδιά τους και την ρωτάει ποιος της προκάλεσε τις μελανιές εκείνη του λέει ότι το κάνε η μητέρα της . Στην συνέχεια ο Daryl θα προσπαθήσει να μάθει πού βρίσκεται η μητέρα της αλλά η Lydia δεν θα το αποκαλύψει και ο Daryl αναρωτιέται γιατί την καλύπτει. Η Lydia αποκαλύπτει πως νοιώθει περισσότερη ασφάλεια στο Hilltop , πως ο κόσμος ανήκει στους νεκρούς και πως η μητέρα της έχει λόγο που την δέρνει και αυτός είναι ότι όταν είσαι μαλακός οι άνθρωποι γύρω σου πεθαίνουν. Του λέει για τον πατέρα της που πέθανε από έναν Walker μέσα στο καταφύγιο τους καθώς την προστάτευε και πως έχει τύψεις. O Daryl της λέει πως δεν έφταιγε εκείνη και η Lydia του λέει πως μοιάζει παραπάνω στους δικούς της ανθρώπους καθως είναι σκληρος σαν εκείνους. Ο Daryl φεύγει και λέει στον Henry πως η Lydia είναι χαμένη υπόθεση . Στο δάσος η ομάδα της Magna βρίσκει ίχνη που ίσως ανήκουν σε Whisperers ένας Walker επιτηθεται στην Kelly αλλά τον σκοτώνουν παραπάνω Walkers ακούγονται μέσα στο δάσος και αποφασίζουν να φύγουν μέχρι να έχουν ένα σχέδιο ωστόσο η Kelly δεν θέλει να αφήσει τον Luke καθώς εκείνος κάποτε την είχε βοηθήσει. Η Magna και η Yumiko φεύγουν λέγοντας πως θα γυρίσουν όταν θα έχουν ένα σχέδιο ενώ η Connie μένει πίσω για να αλλάξει γνώμη στην Kelly ωστόσο whisperers καραδοκούν ... 
 Ο Henry επισκέπτεται κρυφά την Lydia της λέει πως την συμπαθεί και πώς την θεωρεί καλό άτομο της ανοίγει το κελί και της λέει πως θέλει να της δείξει το Hilltop για να καταλάβει πως είναι ένα καλό μέρος για εκείνη. Όταν κάποιοι πλησιάζουν οι δύο τους κρύβονται μέχρι να περάσουν και η Lydia τρώει ένα σκουλήκι ενώ προσφέρει ένα άλλο στον Henry. Στην διάρκεια της ξενάγησης ο Henry της λέει πως το Hilltop υπάρχει για πάνω από 6 χρόνια και η Lydia του λέει πως σύμφωνα με την μητέρα της μέρη σαν αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν και δεν υπάρχουν. Η Lydia θα πάρει ένα σφυρί με το οποίο σκοπεύει να επιτεθεί στον Henry αλλά το κλάμα ενός μωρού θα της αποσπάσει την προσοχή και εκείνη την στιγμή θα την πιάσει πανικός και θα καταλάβει πως όλες οι αναμνήσεις της ήταν μπερδεμένες ζητάει στον Henry να την πάει στο κελί της και να μείνει εκεί για το βράδυ . Το επόμενο πρωί ο Daryl της πηγαίνει πρωινό και βρίσκει εκεί τον Henry και εκείνος του λέει πως της έκανε παρέα, η Lydia ζητάει το φάρμακο για το αυτί της και τους αποκαλύπτει πως η μητέρα της δεν θα την ψάξει καθώς στην ομάδα της όταν κάποιος πεθαίνει ή χάνεται για εκείνους είναι σαν να μην υπήρχε ποτέ. Παραδέχεται πως προσπαθούσε να μάθει πληροφορίες για εκείνους για να τις δώσει στην ομάδα της όταν θα δραπέτευε για να την δεχτούν πίσω. Στην συνέχεια λέει πως αν η μητέρα της έχει βρει τα άτομα που έχουν χάσει δεν μπορεί να σκεφτεί έναν λόγο να τους κρατήσει ζωντανούς, τους αποκαλύπτει που είναι η κατασκήνωση τους αλλά τους λέει ότι ποτέ δεν μένουν πολύ καιρό σε ένα μέρος . Ο. Henry την ρωτάει αν η ιστορία που τους είπε για την οικογένεια της ισχύει και η Lydia λέει πως έτσι νόμιζε καθώς με τα χρόνια η μητέρα της της είχε πει αρκετά ψέματα . Η Lydia θυμάται πως πραγματικά έγιναν τα πράγματα και έχουμε ένα Flashback με τα γεγονότα όπως εξελιχθηκαν. Η Lydia δέχτηκε επίθεση από έναν Walker και ο μπαμπάς της την έσωσε ένας άλλος άντρας δαγκωθηκε μέσα στο χάος η Alpha θέλει να φύγουν . Ο Frank (ο πατέρας ) δεν θέλει να αφήσει τους φίλους του αλλά η Alpha λέει πως είναι ηλίθιοι που κόλλησαν και πως τους βάζουν σε κίνδυνο . Ο Frank αρνείται να φύγει και της λέει πως η Lydia θα μείνει μαζί του εκείνη απαντάει "The Hell she is " . O Frank λέει στην κόρη του να τον περιμένει όσο ελέγχει τις σκάλες και η Alpha τον ακολουθεί και με το ένα χέρι της τον κοπαναει σε έναν τοίχο ενώ το άλλο το βάζει στο στόμα της και του κάνει Ssshh. Στην συνέχεια η Alpha παίρνει ένα μαχαίρι και η Lydia σταματάει να διηγείται καθώς δεν αντέχει άλλο ζητάει συγγνώμη που σπατάλησε τον χρόνο της και ο Daryl της λέει πως δεν το έκανε και φεύγει. 


Στο τέλος του επεισοδίου η Magna με την Yumiko επιστρέφουν στο Hilltop βλέπουν την Tara στην θέση του παρατηρητή και η Yumiko πάει να της μιλήσει. Ζητάει συγγνώμη που έφυγαν και η Tara της λέει πως οι φρουροί είδαν ότι έφυγαν και είναι έξω για να τις φέρουν πίσω. Η Tara καταλαβαίνει την κίνησή τους αλλά τους προτείνει την επόμενη φορά που θα έχουν κάποια αντίδραση με τις αποφάσεις της να το συζητήσουν καθώς και εκείνη δεν ξέρει αν παίρνει σωστές αποφάσεις απλά δεν θέλει να ρισκάρει την ζωή κανενός. Από μακριά βλέπουν την Kelly να έρχεται με την συνοδεία φρουρών ενώ πίσω τους είναι και η Connie. Ένα πλήθος από Whisperers καταφθάνει στο Hilltop η Connie κρύβεται μέσα στο χωράφι με τα καλαμπόκια ενώ η Kelly προσπαθεί να την φτάσει οι φρουροί την σταματούν . Οι φρουροί και η Kelly περνάνε την πύλη με ασφάλεια και η Tara φωνάζει τον Daryl και την Magna . Η Alpha προχωράει ανάμεσα από τους Whisperers και πάει μπροστά στην πύλη και φωνάζει για να παρουσιάσει τον εαυτό της. "Είμαι η Αλφα και θέλουμε μόνο ένα πράγμα. Την κόρη μου " . Το επεισόδιο τελειώνει !
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.