TWD REVIEW 9X10

 

OMEGA: REVIEW 9.10

Το 10ο επεισόδιο μπορεί να μην άρεσε σε πολλούς όμως ήταν αναγκαίο για να γνωρίσουμε τόσο την Alpha όσο και την Lydia. Σίγουρα όμως οι fans του Daryl θα το λάτρεψαν. Ειλικρινά, από πότε έχει να μιλήσει τόσο πολύ;

Πάμε να δούμε τα βασικά σημεία του επεισοδίου.

Lydia & Alpha

Το επεισόδιο ξεκινάει με την οικογένεια της Lydia να βρίσκεται σ'ένα καταφύγιο στις απαρχές της αποκάλυψης. Γρήγορα αντιλαμβανόμαστε πως ο πατέρας της νοιάζεται πιο πολύ για τον εαυτό του. Αυτό δείχνει η θέληση του να φύγει από το καταφύγιο χωρίς καν να το συζητήσει με την σύζυγο του, όπως και η απόφαση του να ξυριστεί, ως δείγμα πως μπορεί να κάνει ό'τι θέλει πλέον και όχι αυτό που θέλει η γυναίκα του. Αντιθέτως, η Alpha είναι μια μαμά που έχει πάνω απ'όλα την κόρη της και γι'αυτό της τραγουδάει πάντα όποτε τα πράγματα ζορίζουν.

Αυτό δεν την εμποδίζει βέβαια από το να στραγγαλίσει σε κοινή θέα έναν άντρα που άρχισε να τρελαίνεται μετά από τόσες μέρες κλεισμένος στο καταφύγιο. Αυτός ο άντρας όμως, που για μέρες κειτόταν νεκρός στο καταφύγιο και εντέλει έγινε walker, έμελλε να είναι ο λόγος που ο μπαμπάς της Lydia θα πέθαινε προσπαθώντας να την προστατέψει! Ή καλύτερα αυτά την έκανε η μαμά της να πιστέψει. Η Alpha ήταν αυτή που ξύρισε το κεφάλι της γιατί μπορεί πλέον να κάνει ό'τι θέλει και αυτή που ήθελε να φύγει από το καταφύγιο! Αντίθετα, ο σύζυγος της ήταν αυτός που φρόντιζε την κόρη του συνεχώς και γι'αυτό η ίδια του η γυναίκα τον σκότωσε. Επειδή δεν ήθελε να αφήσει την Lydia να βγει στον έξω κόσμο!

Το group της Magna

Η τετράδα (από την οποία απουσιάζει ο Luke) βγαίνει μαζί με την Tara και τους κάτοικους του Hilltop προς αναζήτηση του Luke και του Alden. Το μόνο που βρίσκουν είναι ένα νεκρό άλογο που έχει "ανοιχτεί" με μαχαίρι και εντέλει έγινε τροφή για walkers. Μετά την απόφαση της Tara να συζητήσουν ένα πλάνο στο σπίτι και να μην συνεχίσουν την περιπολία, αποφασίζουν να φύγουν κρυφά το βράδυ από το Hilltop για να αναζητήσουν τον Luke. Δεν υπολογίζουν όμως στο σκοτάδι και τον κίνδυνο του να βρίσκονται εκεί έξω. Αυτό κάνει την Magna και την Yumiko να γυρίσουν πίσω. Όχι όμως την Connie και την αδερφή της, που συνεχίζουν την αναζήτηση!


Το επόμενο πρωί, αφότου Tara ζητάει από την Yumiko να συζητάνε μαζί της τις διαφωνίες τους, η Connie με την Kelly, καθώς επιστρέφουν με άδεια χέρια, χωρίζονται γιατί μια ομάδα από Whisperers πλησιάζει απειλητικά!

Lydia, Daryl & Henry


Όλα όσα αναφέραμε αρχικά, τα διηγείται η Lydia στον Daryl και τον Henry. Μαζί του συζητάνε για τις μητέρες τους, βρίσκοντας ως κοινό σημείο σ'αυτές ότι θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους και για τόπο στον οποίο μεγάλωσε ο Henry, το Kingdom. Αυτό προκαλεί την οργή του Daryl (όχι και άδικα) που τους κρυφάκουγε. Γι'αυτό και τον απομακρύνει από το κελί του.

O Daryl της δίνει το φάρμακο για το αυτί της ώστε να την "γλυκάνει" και να της πάρει πληροφορίες. Αυτή όμως επιμένει να θεωρεί πως κοινότητες σαν κι'αυτήν δεν επιβιώνουν! Η πληροφορία που παίρνει όμως είναι το γεμάτο με σημάδια χέρι της Lydia! Η φιλοσοφία που έχει περάσει η Alpha στην κόρη της είναι πως το να είσαι ήπιος σε σκοτώνει. Γι'αυτό και μέσα από τα χτυπήματα δυναμώνεις!


Στην συνέχεια, μαθαίνουμε από Henry πως η Carol είχε κοντά μαλλιά επειδή ο άντρας της την κρατούσε από τα μακριά της μαλλιά όταν την κακοποιούσε...

Το βράδυ, ο Henry αποφασίζει να αποφυλακίσει την Lydia, κάτι που ίσως του στοίχιζε την ζωή του αν δεν άρχιζε να κλαίει ένα μωρό κοντά τους. Η Lydia, που ήταν έτοιμη να το χτυπήσει με σφυρί, του ζητάει τελικά να την επιστρέψει στο κελί. Κάτι που γίνεται, με τους δυο τους να αποκοιμούνται δίπλα-δίπλα!Το επόμενο πρωί η Lydia αποφασίζει επιτέλους να πει την αλήθεια. Ότι ήθελε να πάρει πληροφορίες για το Hilltop. Πως ο Luke και ο Alden θα είναι πιθανότατα νεκροί. Ότι η ομάδα της δεν έχει σταθερή βάση και δεν τα βάζει ποτέ με μεγάλες κοινότητες. Και πως οι μνήμες της είναι κατασκευασμένες από την μαμά της και δεν είναι πραγματικές!

Λίγο αργότερα ο Daryl βλέπει από τα τείχη του Hilltop μια φαλακρή γυναίκα και γύρω της Whisperers. Η τρομαχτική αυτή γυναίκα είναι η Alpha και θέλει πίσω την κόρη της!
Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

  1. Αυτό που βλέπουμε από την αρχή, είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που έχει προκαλέσει η Αλφα στην κόρη της... Είναι ένα κορίτσι που "πολεμάει" με τον ίδιο της τον εαυτό, για να ξεχωρίσει το καλό από το κακό, την αγάπη από το μίσος, την πραγματικότητα από τον "μύθο"... Ο Χένρι, ίσως να είναι ο μόνος που να μπορεί να την "γιατρέψει"... λόγω του χαρακτήρα του ασφαλώς και επειδή είναι έφηβος όπως και εκείνη... Ίσως να χρειαζόταν εδώ και ένας Μόργκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.