TWD REVIEW 9X11
BOUNTY: REVIEW 9.11

Εδώ είμαστε και πάλι λοιπόν! Ένα επεισόδιο που κινείται σε δύο μέτωπα. Αυτό της πολύ σημαντικής απόφασης για την ανταλλαγή των ομήρων στο Hilltop και αυτό της ξέγνοιαστης βόλτας του Ezekiel, της Carol και των υπόλοιπων του Kingdom. Και μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε πέντε επεισόδια μακριά από το finale της σεζόν!

Kingdom

Το επεισόδιο ξεκινάει με ένα flashback, που μας πηγαίνει πίσω, πιο πριν από τα γεγονότα του mid-season finale. Και αυτό γιατί την επανεμφάνιση του κάνει Jesus παρέα με την Tara! Οι δυο τους παραδίδουν στον Ezekiel, την Carol και τον Jerry το καταστατικό συμφωνιών ανάμεσα στις κοινότητες ενώ παίρνουν κάποια φάρμακα για το Hilltop. Το καταστατικό αυτό έρχεται από την Michonne αλλά δεν δόθηκε στην Maggie καθώς οι σχέσεις των δυο γυναικών, όπως μας υπενθυμίζεται, δεν είναι και οι καλύτερες. Όλα αυτά ενώ ο συμπαθέστατος Jerry αποκαλύπτει πως θα γίνει μπαμπάς!

Στο παρόν, το Kingdom ετοιμάζεται για το πανηγύρι που θα ακολουθήσει και η ομάδα αποχωρεί για κυνήγι τροφής. Και ενώ το κυνήγι ολοκληρώνεται με επιτυχία, ο Ezekiel έχει άλλη μια μικρή αποστολή· να πάρει από ένα εγκαταλελειμμένο σινεμά μια λάμπα για τον προβολέα ταινιών που έχει χαλάσει. Η σημασία αυτού του αντικειμένου είναι μεγάλη καθώς με τις ταινίες, τα παιδιά και οι οικογένειες θα ψυχαγωγηθούν στο πανηγύρι των κοινοτήτων που ακολουθεί!

Με λίγη δυσκολία καταφέρνουν να πάρουν την πολυπόθητη λάμπα ενώ πιο πριν είχαν απομακρύνει τους walkers έξω από το σινεμά με την βοήθεια της μουσικής! Παράλληλα ο Ezekiel είχε ήδη αφαιρέσει από την θέση του μια γυάλινη θήκη για αφίσες. Στην θήκη αυτή θα μπει στο τέλος του επεισοδίου το καταστατικό συμφωνιών μεταξύ του Hilltop, της Alexandria, του Kingdom, του Oceanside και του Sanctuary!

Hilltop

Στο Hilltop τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, με την Alpha να θέλει την κόρη της πίσω! Η πρόταση της είναι η ανταλλαγή των ομήρων. Την κόρη της και για τον Alden και τον Luke, που είναι ζωντανοί! Ο Daryl έχοντας σοβαρό λόγο να μην την παραδώσει, την απειλεί πως δεν θα διστάσουν να τους σκοτώσουν όλους. Την ιδέα αυτή την εγκαταλείπει όταν ακούει και βλέπει ένα μωρό των Whisperers να κλαίει!

Την ίδια ώρα, η Connie που είναι κρυμμένη στις καλαμιές έξω από το Hilltop, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από τους Whisperers. Αυτός που την εντοπίζει είναι ο Luke που τις λέει να μείνει κρυμμένη. Όταν η Connie αντιλαμβάνεται πως το μωρό της Whisperer έχει εγκαταλειφθεί (είναι αδυναμία για τους ίδιους να γίνονται αντιληπτοί λόγω του κλάματος του μωρού) και δεν θα αργήσει να γίνει τροφή για walkers, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Παίρνει το μωρό και τρέχει να κρυφτεί από τους walkers. Σε μια δυνατή σκηνή, που το μόνο που ακούμε είναι ένα βουητό, η Connie καταφέρνει να σωθεί με την βοήθεια της αδερφής της, του Earl και της γυναίκας του!

Ο Daryl αποφασίζει να κάνει την ανταλλαγή, χωρίς να υπολογίζει πως η Lydia έχει εξαφανιστεί με τον Henry. Οι δυο τους βρίσκονται σε ένα σπιτάκι έξω από την κοινότητα και η Enid, που προηγουμένως είχε ασκήσει τα ιατρικά της καθήκοντα στον Earl, τους εντοπίζει. Εξηγεί στον Henry πως οι ζωές όλων βρίσκονται σε κίνδυνο και πως πρέπει να δώσουν την Lydia πίσω. Η κόρη της Alpha ξέρει πως πρέπει να γυρίσει πίσω και αυτό κάνει!

Η ανταλλαγή γίνεται και o Luke με τον Alden επιστρέφουν πίσω στους ανθρώπους τους. Η υποδοχή της Alpha στην κόρη της δεν είναι το ίδιο ζεστή, καθώς η Lydia την αποκαλεί μαμά και όχι Alpha, κάτι που την ωθεί στο να την χαστουκίσει υπό το βλέμμα του Daryl...

Μετά την ανταλλαγή ο Henry βγάζει το παράπονο του στον Daryl επειδή νιώθει πως αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Ο Daryl όμως του υπενθυμίζει πως τα πράγματα μπορεί κάποιες φορές να είναι άσχημα αλλά εκείνοι πρέπει να συνεχίζουν!Η ομορφότερη ίσως σκηνή έρχεται στο τέλος. Bλέπουμε τους ανθρώπους της ομάδας μας να περνάνε στιγμές ηρεμίας. Την ομάδα της Magna να τα πίνει, την Enid να...υποδέχεται πίσω τον Alden, τον Jerry να επισκευάζει τον προτζέκτορα και την Carol με τον Ezekiel να σκάνε χαμόγελα, τον Earl με την γυναίκα του να έχουν στην αγκαλιά τους το μωρό των Whisperers και τον Henry να φεύγει για να ψάξει την Lydia!

Και αυτό το ξέρουμε επειδή έχει αφήσει σημείωμα πως πάει να την βρει. Αυτό το σημείωμα βλέπει ο Daryl και αποφασίζει να τον αναζητήσει ενώ το ίδιο κάνει και η Connie, που νιώθει πως δεν είναι σωστό που άφησαν την Lydia να φύγει!


Το επόμενο επεισόδιο αναμένεται έντονο...

Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.