Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x11


           
                                                                Callbacks

 • Προβλήματα ηγεσίας:
  Στην αρχή του επεισοδίου είδαμε ένα flashback, στο οποίο η Tara δήλωσε ότι δεν σκόπευε να  γυρίσει στην Alexandria λόγω της Michonne. Η σκηνή αυτή, αλλά και άλλα περιστατικά από προηγούμενα επεισόδια μου θύμισαν την εποχή όπου ο Rick είχε χάσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του, αλλά και την ικανότητα του να ηγηθεί. Όπως και τώρα, έτσι και τότε το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί αφού είχε πεθάνει η γυναίκα του Rick και είχε μείνει να φροντίσει το παιδί τους. 


 • Η απειλή:
  Η εμφάνιση των whisperers στο Hilltop χωρίς προειδοποίηση, μας έφερε μνήμες από τις παρουσιάσεις όλων των προηγούμενων εχθρικών group που έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στη σειρά. Συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίον εμφανίστηκαν μπροστά από την πόρτα του Hilltop, αλλά και η συζήτηση του Daryl με την Alpha, θύμισε αρκετά την εμφάνιση του Governor στη φυλακή και τη συζήτησή του με τον Rick.  
 • Χωρίς επιλογή:
  Ο τρόπος με τον οποίο η Alpha παγίδεψε τον Daryl έφερε μία πικρή ανάμνηση του πως είχε παγιδευτεί παλιότερα ο Rick από τον Negan ώστε να μην έχει άλλη επιλογή. Μπορεί η απώλεια να μην ήταν η ίδια όμως αν δεν ήταν εκεί η Connie η σκηνή ίσως και να ήταν πιο σκληρή από τον θάνατο του Abraham και του Glenn.
 • Υπεροψία ή όραμα;
  Όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο του Ezekiel για τον προβολέα, αμέσως στο μυαλό μου ήρθαν παρόμοια περιστατικά, όπου κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν τους κινδύνους για πράγματα που δεν ήταν απολύτως απαραίτητα για την επιβίωσή τους. Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που μου ήρθε στο μυαλό, αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο, είναι τότε που ο Bob παραλίγο να χάσει την ζωή του προσπαθώντας να βρει αλκοόλ!! Τουλάχιστον πίσω από το σχέδιο του Ezekiel κρυβόταν μία ιδέα για κάτι μεγαλύτερο όμως και πάλι θα μπορούσε πολύ εύκολα κάτι να πάει στραβά, οπότε δεν είμαι σίγουρη αν άξιζε το ρίσκο ή όχι..
 • Απανθρωπιά:
  Η πιο δυνατή σκηνή του επεισοδίου, η οποία δεν ήταν άλλη από αυτή της μάνας που αφήνει το μωρό παιδί της να γίνει τροφή για ζόμπι, εκτός από πολλές αντιδράσεις έφερε στο μυαλό και πολλές αναμνήσεις από αρρωστημένα περιστατικά. Τα πρώτα παραδείγματα που μου ήρθαν στο μυαλό είναι αυτά του Governor ο οποίος κρατούσε τα κεφάλια των ανθρώπων που σκότωνε, φυσικά τον Terminus όπου καλούσαν ανθρώπους ώστε να τους σκοτώνουν και να τους τρώνε, αλλά ακόμα και τον Rick ο οποίος σε κάποιο επεισόδιο σκότωσε κάποιον και τον άφησε να φαγωθεί από τα ζόμπι ώστε να μπορέσει να ξεφύγει. Φυσικά είναι πάρα πολλά παραδείγματα και δεν μπορώ να τα αναφέρω όλα, όμως προσωπική μου αγαπημένη σκηνή που μου ήρθε στο μυαλό είναι αυτή στην οποία η Denise πυροβολείτε από την βαλλίστρα του Dwight και συνεχίζει να μιλάει!!
  
                                         Σειρά VS Comic

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές της σειράς με το comic:

                                        Easter eggs
 • Το ρολόι:
  Στην πρώτη σκηνή του επεισοδίου βλέπουμε το ρολόι του Ezekiel, όπου αν παρατηρήσει κανείς δείχνει ότι η ώρα είναι 9 και 11, κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού είναι στην αρχή του 11ου επεισόδιο της 9ης σεζόν της σειράς.

 • Το γράμμα:Η σειρά έκανε ένα δεύτερο flashback λίγο πιο διακριτικά όταν η Enid προσπαθούσε να πείσει τον Henry να παραδώσει την Lydia. Μας έδειξε με έναν αρκετά ενδιαφέρον τρόπο τι της έλεγε ο Carl στο γράμμα που της είχε αφήσει πριν πεθάνει. 
 • Το σημάδι:
  Προς το τέλος του επεισοδίου εμφανίστηκε ένα καινούριο σύμβολο στο πίσω μέρος μίας πινακίδας, για το οποίο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το κόκκινο σύμβολο θα ξαναεμφανιστεί σε ένα από τα επόμενα επεισόδια της σειράς και ίσως τότε μάθουμε τι σημαίνει. 

            Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου

 • To live with the dead means to live in silence. If the mother can' t quite the child, then the dead will. Natural selection! (Alpha)
 • It is worth because they are fathers and mothers. The youngers don' t even know what a movie is! (Ezekiel)
 • Just surviving it isn't living. You live with it by staying who you are, by not letting bad things change you. (Enid)

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.