Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x15


Callbacks
 • Η Rachel από το Oceanside
Παρών επιτέλους το Oceanside στη σειρά και στο συμβούλιο των αρχηγών των κοινοτήτων. Εκπρόσωπος του Oceanside δεν ήταν η Cyndie αλλά η Rachel, η οποία όπως βλέπουμε μεγάλωσε.

 • Στο 7ο επεισόδιο της 2ης σεζόν
Τα κοινά στοιχεία αφορούν την Carol. Είναι η δεύτερη φορά στη σειρά που χάνει παιδί και που ο Daryl την προστατεύει και την παρηγορεί. Επίσης, υπάρχει και μια ακόμη ενδιαφέρουσα σύνδεση καθώς η ηθοποιός που υποδυόταν την Sophia είναι στην πραγματικότητα η αδερφή των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον μικρό και μεγάλο σε ηλικία Henry.

 • "Honor"
Ο Siddiq, στον λόγο που έβγαλε μπροστά σε όλες τις κοινότητες ανέφερε στο τέλος ότι πρέπει να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους. Η συγκεκριμένη φράση του, είναι callback στο 9ο επεισόδιο της 8ης σεζόν με τίτλο "Honor", που σημαίνει τιμή. Στο επεισόδιο 9x8, είχε πεθάνει ο Carl και ο Siddiq του είχε πει ότι θα συνεχίσει να τιμά τον Carl αποδεικνύοντας ότι άξιζε να τον σώσει και να χάσει τη ζωή του για χάρη του.

Σειρά vs Comic

Το επεισόδιο 9x15 είχε πολλά κοινά σημεία με τα τεύχη 143 και 144 του comic. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα σημεία αυτά αλλά και τις διαφορές τους.
 • Το πανηγύρι
Το επεισόδιο είχε κεντρικό φαινόμενο το πανηγύρι των κοινοτήτων. Η διαφορά είναι ότι στο comic το πανηγύρι γίνεται στην Alexandria και όχι στο Kingdom.

 • Η μεταμφίεση της Alpha
Είδαμε στο επεισόδιο ότι η Alpha βρέθηκε στο πανηγύρι των κοινοτήτων μεταμφιεσμένη. Η διαφορά είναι ότι στο comic, επειδή δεν την είχε δει κανείς μέχρι τότε πήγε κανονικά στο πανηγύρι της Alexandria στο τεύχος 143. 
 • Η παγίδα της Alpha και η τεράστια ορδή των walkers
Πανομοιότυπες με το αρχικό υλικό του The Walking Dead ήταν οι σκηνές που οι Whisperers περικύκλωσαν τους Daryl, Michonne, Carol και Yumiko καθώς και η απειλή της Alpha στον Daryl με την ορδή των walkers. Η βασική διαφορά είναι ότι στο comic ο Daryl δεν υπάρχει και η Alpha απειλεί τον Rick (ο οποίος ζει και βασιλεύει).
 • Ο διαπληκτισμός μεταξύ Alpha και Lydia
Εδώ υπάρχει μια χρονική διαφορά μεταξύ comic και σειράς, καθώς σε προηγούμενο επεισόδιο είδαμε τη διάσωση του Henry και της Lydia από τους Connie και Daryl από το camp των Whisperers. Έπειτα, στο επεισόδιο 9x15 είδαμε την απόρριψη της Lydia στην Alpha.  Στο comic, ο Rick ακολουθεί τον Carl στο στρατόπεδο των Whisperers με σκοπό να τον πάρει πίσω. Ο Carl υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να φύγει χωρίς τη Lydia. Τελικά, ο Rick καταφέρνει να φύγει με τον Carl και την Lydia, αφού η Alpha αποφασίζει ότι η κόρη της είναι αδύναμη και πρέπει να αποκηρυχθεί.

 • Η δολοφονία ενός Whisperer από την Alpha
Στο τεύχος 148, ένας Whisperer βρίσκει την Alpha να κλαίει κάτω από ένα δέντρο, αφού η Lydia φεύγει για πάντα από το γκρουπ. Υπόσχεται στην Alpha να μην πει σε κανέναν για την αδύναμη στιγμή της, αλλά αυτή του κόβει το λαιμό και λέει αργότερα στους Whisperers ότι την αμφισβήτησε κι εκείνη τον σκότωσε.
 • Τα παλουκωμένα θύματα της Alpha
Μια από τις πιο iconic στιγμές του comic είναι τα παλουκωμένα θύματα της Alpha. Το ίδιο iconic ήταν και στη σειρά όμως με μερικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό υλικό! Στη σειρά ο Daryl, η Carol, η Michonne και η Yumiko συνοδευόμενοι από τον Siddiq ανακαλύπτουν τα 10 θύματα. Στο τεύχος 144, οι άνθρωποι που βρίσκουν τα 12 θύματα είναι ο Rick, ο Carl, η Lydia, η Michonne και η Andrea. Και στις δύο περιπτώσεις, η ομάδα καταρρέει κλαίγοντας βλέποντας το θέαμα. Όσον αφορά τα θύματα, η μόνη που έχασε το κεφάλι της και στο comic και στη σειρά είναι η Tammy Rose. 

Τα 10 θύματα της σειράς: Ozzy, Alek, DJ, Tammy, Frankie, Addy, Rodney, Enid, Tara, και Henry.
Τα 12 θύματα του comic: Olivia, Josh, Carson, Tammy, Luke, Erin, Ken, Amber, Larry, Oscar, Rosita και Ezekiel.
 • Η ενημέρωση των κοινοτήτων για το συμβάν
Στη σειρά, ο Siddiq ενημερώνει τις κοινότητες για το τι ακριβώς συνέβη, στο comic το κάνει ο Rick. Η ομιλία του Rick είναι πολύ μικρότερη από του Siddiq και δεν υπάρχουν αναδρομές από το πώς η Alpha κατέλαβε και αιχμαλώτισε τα θύματά της.Easter Eggs
 • Στο cartoon "Quack-A-Doodle-Doo"
Η ταινία που προβλήθηκε στο πανηγύρι ήταν το cartoon "Quack-A-Doodle-Doo". Σε κάποια φάση η κάμερα δείχνει τη σκηνή της ταινίας που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Είναι διφορούμενο το μήνυμα που δίνει καθώς η πάπια αφαιρεί το πρόσωπο της αλεπούς. Είναι αναφορά στους Whisperers που φορούν μάσκα, αλλά και στους αποκεφαλισμούς που ακολουθούν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.


Λοιπές Λεπτομέρειες
 • ART OF DEATH
Μια πανέξυπνη και ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι αν πάρει κάποιος τα πρώτα γράμματα των ονομάτων των θυμάτων της Alpha και τα βάλει στη σωστή σειρά βγαίνει η πρόταση "ART OF DEATH", που σημαίνει "η τέχνη του θανάτου". Addy, Rodney, Tammy, Ozzy, Frankie, Dj, Enid, Alek, Tara και Henry.

 • THE ART OF PEACE
Μια ακόμη λεπτομέρεια που συνδέεται με την παραπάνω, είναι το βιβλίο του Morgan "THE ART OF PEACE", που σημαίνει "η τέχνη της ειρήνης". Αν δούμε το εξώφυλλο του βιβλίου, μοιάζει σαν ένα φίδι που τρώει την ίδια του την ουρά, όπως ακριβώς και η ζώνη της Alpha (και στη σειρά και στο κόμικ).

 • Τα θύματα του Hilltop
Τα θύματα της Alpha σε αριθμό ήταν δέκα, πέντε από αυτά ήταν κάτοικοι του Hilltop. Αν δούμε την αφίσα του Hilltop στο πανηγύρι των κοινοτήτων βλέπουμε ένα χέρι, τα πέντε δάκτυλα του χεριού αντιπροσωπεύουν και τα πέντε θύματα, Tammy, Addy, Rodney, Enid και Tara.

Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου
 • "Lydia didn't choose where she came from, but she chose where she wanted to be. Just like everybody in this room." - Michonne στην Tara.
 • "Please, Mama. I just want you to go. I'm giving you a choice which is more than you've ever given me." - Lydia στην Alpha.
 • "An attack against one community is an attack against all of us." - Michonne στο συμβούλιο αρχηγών.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.