TWD REVIEW 9X12

Guardians: Review 9.12

Φτάσαμε αισίως στο 12ο επεισόδιο! To επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην φιλοσοφία και την ωμότητα των Whisperers και στην Alexandria που επιστρέφει μετά από καιρό. Ένα από τα καλά επεισόδια της σεζόν, ίσως το καλύτερο τους δευτέρου μισού της 9ης σεζόν!

Alexandria

Στο έντονο κλίμα που δημιουργήθηκε στην Alexandria, μετά το ξέσπασμα της Michonne στο συμβούλιο για την μη ενημέρωση της για την αποστολή της Rosita με τον Eugene, μερικά επεισόδια πριν, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα γεγονός. Οι διαφωνίες για το αν πρέπει να συμμετάσχουν στο Πανηγύρι του Kingdom. H Michonne με τον Aaron θεωρούν πως θα είναι ρίσκο να εκτεθούν στους Whisperers στον δρόμο προς το Kingdom ενώ ο Siddiq με τον Gabriel στηρίζουν πως δεν πρέπει να κόβουν δεσμούς με τις άλλες κοινότητες. Εν τέλει, υπερισχύει η γνώμη των πρώτων.

Λίγο αργότερα και μετά την συζήτηση του με την Rosita, ο Gabriel πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Είτε να ζήσει με την Rosita και το παιδί της με τον Siddiq, είτε να την αφήσει. Σε αυτό το ζήτημα τον βοηθάει, πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Eugene τονίζοντας του πως θα είναι χαζός αν την αφήσει!

Η Michonne προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο Negan επέστρεψε και υποθέτει πως δεν υπήρχε τίποτα για εκείνον εκεί έξω και γι'αυτό γύρισε. Κάτι που ισχύει. Ο Negan όμως για να της αποδείξει πως έχει αλλάξει της λέει πως θα μπορούσε να είχε σκοτώσει ανθρώπους όσο βρισκόταν έξω από το κελί του. Στην συνέχεια την παρακινεί να τον αφήσει να την βοηθήσει στα θέματα του συμβουλίου, προτού η Michonne διακόψει την κουβέντα επειδή η Judith τους παρακολουθούσε από το παράθυρο!

Πιο μετά η αρχηγός της Alexandria αφού δει τον γιο της (τον είχαμε ξεχάσει για να λέμε την αλήθεια) να κοιμάται, ακούει από την Judith αυτό που δεν ήθελε: πως έχει αναπτύξει μια κάπως φιλική σχέση με τον Negan. Η Michonne της ξεκαθαρίζει πως εκείνος είναι ένα τέρας και δεν θα αλλάξει, σε αντίθεση με την κόρη της που πιστεύει πως ο Negan έχει όντως αλλάξει, όπως και εκείνη (η Michonne). Η συζήτηση ολοκληρώνεται απότομα με την εκνευρισμένη Michonne να την στέλνει στο δωμάτιο της!

Οι δύο τελευταίες σκηνές από την Alexandria μας δείχνουν τον Gabriel να ακολουθεί την συμβουλή του Eugene και να πηγαίνει στην Rosita και τον Siddiq για να συζητήσουν, και την Michonne να παίρνει την απόφαση της πίσω και να ενημερώνει τον Aaron πως δεν θα ασκήσει βέτο στην συμμετοχή της Alexandria στο Πανηγύρι, υπό τον φόβο να το μετανιώσει!

Whisperers & Daryl με την Connie

Το επεισόδια μας μεταφέρει, όπως αναφέραμε, στα λημέρια των Whisperers. Έτσι, την ώρα που μετακινούνται σαν ορδή, η Lydia πληροφορεί την Alpha για το Hilltop, τα όπλα και τις φάρμες τους, αφήνοντας εκτός το "κεφάλαιο" Henry. "Τι χαζή ερώτηση" απαντάει η Alpha όταν η Lydia αναρωτιέται αν πήγε να την πάρει απλά και μόνο για τις πληροφορίες.

Ο γιγάντιος Beta, που επιτέλους μας συστήνεται, δεν αργεί να εντοπίσει τον αφελή Henry που παρακολουθεί τους Whisperers να ξεκουράζονται. Υπό την απειλή να του σπάσει το χέρι, αποκαλύπτει πως ήρθε για την Lydia, και ως ευχαριστώ τι παίρνει; Μια μπούνια από την ίδια...


Η Lydia τονίζει πως ο Henry δεν είναι άξιος αναφοράς και για τον λόγο αυτό εξάλλου δεν τον ανέφερε καθόλου, κάτι που αμφισβητεί η Alpha. Όλα αυτά λίγο πριν φτάσουν σε μια κατασκήνωση γεμάτη από Whisperers, χωρίς όμως τις μάσκες τους.

Παράλληλα, ο Daryl με τον σκύλο του και την Connie τους πλησιάζουν σιγά-σιγά ενώ ο Beta κάποια χιλιόμετρα μακριά βγάζει το δέρμα (!) ενός walker, δείχνοντας μας πως αποκτούν οι Whisperers τις "μάσκες" τους! Τότε ένα ζευγάρι με μπροστάρη τον άντρα τολμάει να αμφισβητήσει την Alpha ως αρχηγό και να την κατηγορήσει πως άλλαξε τους κανόνες με το να πάει στο Hilltop για την Lydia. Το αποτέλεσμα; Η γυναίκα χάνει το κεφάλι της και ο άντρας πεθαίνει μετά από μια δυνατή μαχαιριά στα πλευρά του! Δεν μπλέκεις με την Alpha!

Λίγο αργότερα η Alpha διηγείται στον Beta πως είχε χτυπήσει την τρίχρονη Lydia όταν εκείνη παραλίγο να πνιγεί σε μια σακούλα και όλα αυτά επειδή πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατέψει τους αγαπημένους της... Στην συνέχεια συμφωνούν πως ο Henry θα τους φανεί χρήσιμος επειδή έχει αισθήματα για την Lydia.

Την ίδια ώρα, ο Daryl και η Connie έχουν πλησιάσει πολύ κοντά στην κατασκήνωση...

Το βράδυ, η Alpha θέλοντας να δει σε ποια μεριά ανήκει η Lydia, την διατάζει να σκοτώσει τον Henry! Την παροτρύνει να μην είναι αδύναμη σαν τον μπαμπά της και την απειλεί πως αν δεν τον σκοτώσει, ο Beta θα τους εκτελέσει και τους δύο! Ξαφνικά όμως επικρατεί χάος με τους walkers που έχουν εισβάλλει στην κατασκήνωση ενώ την ίδια στιγμή ο Daryl και η Connie φτάνουν ντυμένοι ως Whisperers για να σώσουν τον Henry! Η Lydia πρέπει να επιλέξει σε ποια μεριά θα καταλήξει. Επιλέγει τον Henry!

Τα σχόλια σας για το επεισόδιο περιμένουμε >ΕΔΩ <Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.