TWD REVIEW 9X14
Scars: Review 9.14

Πολύ έντονο και σκληρό το 14ο επεισόδιο...Ένα επεισόδιο που εστιάζει εξολοκλήρου στην Alexandria του τώρα αλλά και του διαστήματος μετά την εξαφάνιση του Rick. Και μας δίνονται επιτέλους εξηγήσεις για την φιλοσοφία της Michonne να μην εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν!

Το παρελθόν που πονάει την Michonne

Η Michonne βρίσκει το περίστροφο του Rick, που θα ανήκει πλέον στην Judith, στο σημείο που "ξεβράστηκε" και λίγους μήνες μετά, ούσα πλέον έγκυος, ξαναπηγαίνει στο ίδιο σημείο για να βρει όχι μόνο walkers αλλά και τον Daryl που κι'αυτός αναζητά τον Rick. Με τους δυο τους να είναι φυσικά θλιμμένοι, ο Daryl την ενημερώνει πως δεν θα επιστρέψει στην Alexandria μέχρι να βρει κάτι για τον Rick!

Όχι πολύ καιρό μετά, στην Alexandria φτάνει μια ομάδα με παιδία και μια παλιά φίλη της Michonne, την Jocelyn. Αυτή βέβαια δεν είναι και στα καλά της γιατί όπως λέει, "θέλει να πάει σ'αυτούς" και η Michonne την βοηθάει. Αυτοί είναι τα μικρά παιδιά που βρήκαν η Michonne, η Rosita και οι υπόλοιποι σ'ένα μέρος, που στους τοίχους του έχει οδηγίες για το πως να βγάζεις το δέρμα κάποιου!


Η ομάδα της Jocelyn αποτελείται κυρίως από μικρά παιδιά με εντυπωσιακές κυνηγετικές ικανότητες, όπως παρατηρεί και η Michonne, που νιώθει μια ανακούφιση που λίγο μετά τον "χαμό" του αγαπημένου της βρίσκει μια παλιά φίλη. Την επόμενη μέρα όμως αντιλαμβάνεται πως έκανε ένα τεράστιο λάθος...Εμπιστεύτηκε! Η ομάδα της "φίλης" της έκλεψε όλες τις προμήθειες, σκότωσαν ακόμα κι'έναν άνθρωπο και το χειρότερο, πήραν μαζί την Judith και μερικά ακόμα παιδιά της Alexandria!


Πλέον η συντετριμμένη Michonne βγαίνει μαζί με τον Daryl για να αναζητήσουν την Judith και τα άλλα παιδιά. Η ομάδα της Jocelyn βρίσκεται σ'ένα εγκαταλελειμμένο σχολείο και δεν διστάζουν να ρίξουν με το τόξο στον Daryl και να χτυπήσουν την εγκυμονούσα Michonne...

Η απάντηση για το σύμβολο "Χ" που έχει χαραχτεί στην Michonne και την Daryl μας δίνεται ευθύς αμέσως, καθώς ένα από τα παιδία της ομάδας τους το μαρκάρει στην μέση τους!

Οι δυο τους φυσικά αποδρούν και βρίσκουν την ομάδα, μαζί με την Judth, να φεύγουν από το σχολείο. Ένα από τα παιδία, που προφανώς έχουν εκπαιδευτεί να είναι δολοφόνοι, μαχαιρώνει την Michonne στην κοιλιά ενώ εκείνη αρνείται να το βλάψει. Λίγες στιγμές μετά, όμως, όταν σκοτώνει την Jocelyn (τι απολαυστικός θάνατος!), αναγκάζεται να σκοτώσει και τα υπόλοιπα παιδιά. Αν δεν τα σκότωνε, θα την σκότωναν! Εν τέλει, η Judith, με τα υπόλοιπα παιδιά, εμφανίζονται από εκεί κρύβονταν και η καρδία της Michonne επιστρέφει στην θέση της...


Το παρών

Ο Daryl, η Connie, ο σκύλος και το ζευγαράκι φτάνουν στην Alexandria και η σκεπτική Michonne τους δέχεται παρά τις αμφιβολίες της για την Lydia στην οποία παρόλ'αυτά λέει με τον τρόπο της πως θα ήταν καλύτερο αν έφευγε από την Alexandria γιατί θα κινδυνεύσουν ζωές!

Σε μια πολύ όμορφη σκηνή, η Judith και ο Daryl μας δείχνουν πως και οι δυο τους θέλουν να βοηθήσουν την Lydia, παρόλο το ρίσκο. Παράλληλα, αναφέροντας τον μπαμπάς της, η Judith λέει πως μπορούν να κερδίσουν τους Whisperers όπως ακριβώς κέρδισαν και τους Saviors!


Το βράδυ που το group του Daryl αποχωρεί για το Kingdom, ο ίδιος συμβουλεύει την Michonne να εξηγήσει στην Judith τον λόγο που δεν θέλει να ρισκάρει, μιας και η κόρη της δεν είναι "ένα απλό παιδί".

Η Judith όμως δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια και πάει να βοηθήσει τον Daryl και τους υπόλοιπους! Εκνευρισμένη, η Michonne μαθαίνει από το Negan πως μιλούσε με την κόρη της για τις εργασίες της, για τον μπαμπά και τον αδερφό της, ακόμα και για τις εκτελέσεις των Glenn και Abe! Ο Negan της προτείνει να τα λέει σταράτα στην κόρη της και υποθέτει πως θα είναι κάπου έξω από την κοινότητα.

Φοβισμένη πως πάλι έχασε την Judith, η μαμά της την ψάχνει! Όπως ακριβώς εκτελεί τα παιδία-δολοφόνους, έτσι ακριβώς κάνει και με τους walkers που βρίσκονται στο διάβα της...Η Michonne βρίσκει το παιδί της και της διηγείται την ιστορία με την Jocelyn, την οποία θυμάται και η Judith. Της τονίζει πως να αγαπάς κάποιον σημαίνει να τον κρατάς ασφαλή και πως δεν έχουν πάψει να αγαπούν τους υπόλοιπους της ομάδας!

Μαμά και κόρη παίρνουν το κάρο-αυτοκίνητο τους και μαζί με τον Daryl και τους υπόλοιπους οδεύουν προς το Kingdom για το πανηγύρι. Δύο όμως Whisperers τους βλέπουν να είναι μαζί με την Lydia, και ετοιμάζονται να το πουν στην Alpha! Τα επόμενα δύο επεισόδια θα μας στεναχωρήσουν...


Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.