Λεπτομέρειες και οι καλύτερες ατάκες του 9x16


Callbacks

 • Στον μοναχικό walker
Η στιγμή που η κάμερα δείχνει το χωράφι με τους walkers είναι ένα όμορφο callback στη σκηνή με τον μοναχικό walker της 2ης σεζόν που για πολλά χρόνια κοσμούσε και τους τίτλους αρχής της σειράς. Μάλιστα, πολλοί λένε πως ο walker, ήταν ο Greg Nicotero!

 • Στην εξιλέωση του Negan
Στο τελευταίο επεισόδιο της 9ης σεζόν είδαμε τον Negan, στο ίδιο κρεβάτι και στην ίδια κατάσταση (τραυματισμένο) με το τελευταίο επεισόδιο της 8ης σεζόν. Μια πολύ ωραία λεπτομέρεια που δείχνει την αλλαγή του Negan (και τη Michonne) όλον αυτό τον καιρό.

 • Στο bicycle girl
Το zombie που είδαμε στο επεισόδιο 9x16 είναι callback στο bicycle girl του πρώτου επεισοδίου της πρώτης σεζόν του The Walking Dead.


Σειρά vs Comic
 • Το χιόνι
Στη σειρά, είναι η πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια που βλέπουμε χιόνι στις οθόνες μας, όχι όμως και στο comic. 


Μάλιστα, πολλές σημαντικές στιγμές διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του χιονιά. Όπως η ταφή του Shane στο τεύχος 7 και οι ταφές των Morgan, Jessie και Ron μετά την μεγάλη επίθεση των walkers στην Alexandria στα τεύχη 85 και 86.

 • Η αποτυχημένη "αυτοκτονία" της Lydia
Ο τρόπος με τον οποίο η Lydia προσπάθησε να πεθάνει στη σειρά είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο πέθανε η Carol στο comic. Στα τεύχη 41 και 42, η Carol δαγκώνεται επίτηδες από ένα zombie, ήθελε να πεθάνει, διότι ο Tyreese την είχε κερατώσει με τη Michonne. 

 • Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου
Είδαμε στη σειρά ότι μια γυναικεία φωνή μίλησε μέσω του radio, αυτό ακριβώς είχε γίνει και στο τεύχος 151 του comic. Ο Eugene, προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάποιον.. και τελικά τα κατάφερε! Αργότερα,στα επόμενα τεύχη μαθαίνουμε ότι η κοπέλα με την οποία μίλησε ο Eugene ονομάζεται Stephanie και είναι από το Commonwealth στο Ohio. Το Commonwealth είναι μια ισχυρή κοινότητα 50.000 επιζώντων.

Easter Eggs

 • Στην ταινία "Die Hard 2"
Η σκηνή που ο Daryl σκοτώνει έναν walker με ένα σταλακτίτη είναι easter egg στη σκηνή της ταινίας "Die Hard 2".
 • Στην ταινία "The return of the living dead"
Εκτός από callback στο bicycle girl, το zombie αυτό αποτελεί και easter egg και την ταινία "The return of the living dead".


Λοιπές Λεπτομέρειες

 • Η σχέση των Ezekiel και Carol
Είδαμε στο φινάλε της 9ης σεζόν ότι η Carol και ο King Ezekiel χωρίζουν. Στην αρχή του επεισοδίου προοικονομείται αυτή η εξέλιξη με το παρακάτω στιγμιότυπο. Με το ραγισμένο τοίχο πάνω στον οποίο υπήρχε γραμμένο το "At times we crack only to let the light in" και με το 'εμπόδιο' ανάμεσα στους χαρακτήρες.


Οι 3 καλύτερες ατάκες του επεισοδίου
 • "The Kingdom hasn't fallen. It's right here. And that charter we signed, it means something. It means that these people aren't just yours anymore. They're ours. And we're gonna get them home." - Michonne στον King Ezekiel.
 • "It's like our new Kingdom, only it's Hilltop. Hey, if we call it "Kingtop," maybe we could make that a thing." - Jerry στα παιδιά του.
 • "Just because we left our house doesn't mean we lost our home." - King Ezekiel στη Judith.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.