Αφιέρωμα στον Robert KirkmanΓεννημένος στις 30 Νοεμβρίου του 1978 στο Κεντάκι της Αμερικής, ο Robert, από πολύ νωρίς αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τον χώρο των comics.

Το πρώτο του comic κυκλοφόρησε το 2000, με τίτλο 'Battle Pope', μια σουπερηρωική παρωδία, το οποίο έγινε mini animated σειρά με 8 webisodes το 2008. Ακολούθησαν κάποια ακόμα έργα, μέχρι το 2003 όπου δημιουργεί, σε συνεργασία με τον Tony Moore, το μεγαθήριο που ονομάζεται The Walking Dead. Στην αρχή η εταιρεία Image Comics, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους comics, αρνείται να εκδώσει το Walking Dead μιας και θεωρεί ότι πρόκειται για μια ακόμα ιστορία με ζόμπι. Εκεί ο Kirkman τους λέει ότι τα ζόμπι είναι μέρος μια ιστορίας με εξωγήινους, χωρίς φυσικά να είναι αλήθεια, απλώς αναγκάστηκε να πει ψέματα για να "πουλήσει" το δημιούργημά του.


Σύντομα, τον προσέγγισαν από τα στούντιο της Marvel όπου άρχισε να ασχολείται με κάποια comics των Avengers, των Fantastic Four και άλλα πολλά. Το 2010 ξεκίνησε ως παραγωγός στην τηλεοπτική μεταφορά του The Walking Dead, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Tony Moore καταθέτει αγωγή εναντίον του Robert, ισχυριζόμενος ότι ο Kirkman του έκλεψε τα πνευματικά δικαιώματα για τα comics του The Walking Dead και συνεπώς και της σειράς, έναντι χρηματικής αμοιβής που δεν κατατέθηκε ποτέ. Ο Kirkman απάντησε με μια μήνυση όμως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, βγήκε επίσημη ανακοίνωση ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε κοινή συμφωνία που συμφέρει και τους δύο.


Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Robert είναι παντρεμένος κι έχει έναν γιο, τον Peter που είναι 13 χρονών. Η σειρά έχει καταφέρει να αποσπάσει πολλά βραβεία και είναι σίγουρα το project που του άλλαξε τη ζωή.


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.